Cum se adaptează inactiv pe o motocicletă

Viteza de inactivitate a motocicletei se referă la modul în care motocicleta se rostogolește înainte când eliberați frâna cu motorul care rulează. Dacă aveți un carburator pe bicicletă, viteza de mers în gol poate fi ajustată de șurubul de inactivitate aptilat. Dacă aveți o bicicletă injectată la combustibil, este posibil să puteți regla viteza de inactivitate cu butonul mic care se stinge din compartimentul motorului din partea stângă sau din dreapta a bicicletei. Dacă nu aveți unul din aceste butoane, o viteză de mers în gol pe o motocicletă injectată la combustibil este de obicei un simptom al unei probleme mecanice mai mari sau a unui compartiment murdar al motorului.

Pași

Partea 1 din 2:
Identificarea și accesarea șurubului inactiv
  1. Imagine intitulată Ajustați inactivitatea pe o motocicletă Pasul 1
1. Verificați manualul motorului dvs. pentru a găsi RPM recomandat. Viteza ideală de mers pe jos pentru bicicleta dvs. este listată în manualul dvs. Flip prin manualul dvs. specific pentru a găsi setările RPM ideale, care este de obicei în jurul valorii de 700-1000 rpm. Căutați o copie a manualului dvs. de biciclete specifice online dacă nu aveți copia de hârtie.
  • Unele biciclete au tahometre care vă permit să monitorizați rpm atunci când motocicleta este pornită. Puteți utiliza tahometrul pentru a verifica viteza de inactivitate înainte de a face acest lucru pentru a determina dacă este deja în intervalul ideal.
  • Pentru motocicletele standard care nu au tahometre, acest lucru este mai puțin important deoarece va trebui să determinați setările RPM cu urechea și să vă simțiți. Când sunteți în gol, sunetul motorului ar trebui să fie un buzz scăzut - nu ar trebui să sune ca o accelerație ridicată.
  • Imaginea intitulată Reglați inactivitatea pe o motocicletă Pasul 2
    2. Localizați carburatorul pe motocicletă, privindu-se lângă motor. Verificați diagrama motocicletei în manualul dvs. pentru a determina unde este carburatorul. Utilizați această diagramă ca o referință pentru a căuta carburatorul dvs. Carburatorul este o componentă metalică mare, cu o țeavă pe partea superioară și un port circular pe lateral. Este de obicei localizată lângă sau sub motor.
  • Locația carburatorului variază de la bicicletă la bicicletă. Treaba carburatorului este de a combina aerul și gazul pentru a face combustibilul. De asemenea, reglează viteza de mers pe jos printr-un șurub mic, care este numit în mod corespunzător șurubul inactiv. Șurubul inactiv controlează cât de mult se alimentează gazul în motor atunci când nu sunteți de acord.
  • Imagine intitulată Ajustați inactivitatea pe o motocicletă Pasul 3
    3. Găsiți șurubul de inactivitate, arătând lângă baza bolului float pentru o primăvară. Bowlul plutitor este în esență un rezervor de gaz miniatural care se află pe fundul carburatorului. Priviți în jurul vasului plutitor pentru un șurub conectat la 1-2 în (2.5-5.1 cm) bobină. Acesta este șurubul inactiv. Pe niște biciclete, bobina se odihnește vertical împotriva carburatorului, în timp ce pe alte biciclete bobina se află orizontal și duce în corpul carburatorului.
  • Acest șurub ar putea fi în partea stângă sau din dreapta a bicicletei. Dacă nu găsiți, încercați să verificați pe cealaltă parte.
  • Pe unele motociclete injectate la combustibil, există un buton care lipite partea bicicletei în apropierea compartimentului motorului. Puteți transforma acest buton în sensul acelor de ceasornic sau în sens invers acelor de ceasornic pentru a regla viteza inactivă.
  • Bacsis: Șurubul inactiv aproape are întotdeauna un cap Phillips. Dacă vedeți un șurub platforme din apropiere, acesta este de obicei șurubul de admisie a aerului. În timp ce rotiți șurubul de admisie a aerului poate fi utilizat pentru a regla viteza de inactivitate, acest șurub controlează de asemenea fluxul de aer atunci când călătoriți activ. Ca o consecință, în general, nu este o idee bună să vă încurcați cu acest șurub.

  • Imagine intitulată Ajustați inactivitatea pe o motocicletă Pasul 4
    4. Îndepărtați orice ornament care blochează accesul la șurub dacă este necesar. Dacă o bucată de tăiere sau un panou vă blochează de la ajustarea șurubului de inactivitate, va trebui să eliminați o parte din corpul bicicletei. Pentru a face acest lucru, utilizați o cheie de lemn sau o cheie de soclu pentru a îndepărta șuruburile sau șuruburile ținând panoul în poziție. Apoi, ridicați ușor panoul de pe bicicletă.
  • Unele panouri de motociclete și ornamente au cleme care atașează piesa în cadrul bicicletei. De obicei, puteți aplica presiune pe părțile laterale ale acestor clipuri pentru a ridica panoul afară.
  • Partea 2 din 2:
    Reglarea șurubului inactiv
    1. Imagine intitulată Reglați inactivitatea pe o motocicletă Pasul 5
    1. Transformați motocicleta și așteptați 2-3 minute pentru ca motorul să fie la nivel. Puneți-vă knkstandul în jos și întoarceți motocicleta. Așteptați cel puțin 2 minute pentru ca motorul să se încălzească și să atingă o temperatură și o viteză stabilă. Puteți regla șurubul inactiv în timp ce bicicleta este oprită, dar este mai bine să o faceți atunci când bicicleta este activată, astfel încât motorul să poată regla încet la schimbare, în timp ce gazul care rulează prin el.
    • Dacă faceți acest lucru atunci când este mai rece decât 40 ° F (4 ° C) afară, lăsați bicicleta să ruleze timp de 10-15 minute în schimb. Motocicletele au o setare de inactivitate rece, care va restricționa viteza de inactivitate până când motorul devine fierbinte.
  • Imaginea intitulată Ajustați inactivitatea pe o motocicletă Pasul 6
    2. Verificați rpm-ul idle pe tahometru dacă aveți unul. Dacă bicicleta are un ecartament RPM, numit un tahometru, aruncă o privire la ecartament în timp ce bicicleta este în gol. Dacă RPM este deja în intervalul de așteptare acceptabil, nu este necesar să schimbați setările inactiv cu șurubul. Dacă rpm nu este în intervalul acceptabil, determinați dacă aveți nevoie să coborâți sau să ridicați viteza inactivă.

    Bacsis: Dacă nu aveți un tahometru, va trebui să faceți acest lucru pe baza sunetului motorului și asupra simțului bicicletei atunci când călătoriți. În general, inactivul ar trebui să sune ca o rumă scăzută, iar bicicleta ar trebui să se miște destul de repede pentru a vă stabiliza fără un picior pe pământ când eliberați bicicleta.

  • Imagine intitulată Ajustați inactivitatea pe o motocicletă Pasul 7
    3. Strângeți șurubul în sensul acelor de ceasornic pentru a crește viteza de inactivitate. Dacă viteza dvs. de inactivitate este prea mică, utilizați o șurubelniță cu cap Phillips pentru a roti șurubul în sensul acelor de ceasornic. Dacă bobina este verticală și șurubul este în partea de jos, trebuie să rotiți șurubul în sens invers acelor de ceasornic dacă vă uitați la ea de sus. Rotiți șurubul de 1-2 ori pentru a efectua ajustări minore sau 3-5 ori pentru a mări dramatic rpmul inactiv.
  • Pe niște biciclete, puteți regla șurubul cu mâna. Este, în general, mai sigur să faceți acest lucru cu o șurubelniță, totuși.
  • Pe bicicletele sportive mai noi, poate exista un buton pe partea bicicletei din apropierea compartimentului motorului. Dacă există, puteți porni pur și simplu acest buton în sensul acelor de ceasornic pentru a regla șurubul.
  • Imagine intitulată Reglați inactivitatea pe o motocicletă Pasul 8
    4. Slăbiți șurubul în sens invers acelor de ceasornic pentru a roti viteza inactivă în jos. Rotiți șurubul în sens invers acelor de ceasornic pentru a micșora viteza de inactivitate și trageți-o înapoi. Rotiți șurubul de 1-5 ori pe baza cât de drastic doriți să tăiați viteza de inactivitate pe bicicletă.
  • Imaginea intitulată Ajustați inactivitatea pe o motocicletă Pasul 9
    5. Inspectați tahometrul după ajustarea șurubului dacă aveți un ecartament. Acul tahometrului va reflecta schimbările pe care le faceți la șurubul tău inactiv de îndată ce le faci. Verificați tahometrul după ajustarea șurubului inactiv pentru a vedea dacă RPM se află în intervalul recomandat al producătorului. Dacă nu este, efectuați ajustări suplimentare până când acul este într-o locație acceptabilă atunci când bicicleta este ralanti.
  • Imaginea intitulată Reglați inactivitatea pe o motocicletă Pasul 10
    6. Obțineți bicicleta dvs. și eliberați frâna pentru a vedea cum se simte. După ce ați ajustat șurubul inactiv, stați pe bicicletă și ridicați-l pe jos cu piciorul. Eliberați frâna pentru a lăsa inactiv pentru 5-10 picioare (1.5-3.0 m). Acest lucru vă va oferi un sentiment dacă viteza dvs. de mers în gol este adecvată sau nu. Dacă se simte prea scăzut sau prea mare, faceți ajustări suplimentare după cum este necesar pentru a schimba viteza.
  • sfaturi

    La bicicletele injectate la combustibil, nu vă faceți griji dacă viteza de inactivitate pare a fi un fel de înaltă atunci când începeți mai întâi bicicleta. Aceste motociclete tind să înceapă cu o viteză de inactivitate naturală atunci când le porniți mai întâi pentru a obține rapid motorul. Nu este nimic de îngrijorat.
  • Problemele legate de viteza de inactivitate la bicicletele injectate la combustibil sunt de obicei simptomatice ale unei probleme mecanice mai mari sau a accelerației murdare. Încercați să curățați bine bicicleta pentru a vedea dacă un corp de accelerație murdară este vinovatul. Dacă acest lucru nu rezolvă problema, este posibil să aveți o problemă cu scurgeri de vacuum, senzori de viteză sau motor și trebuie să consultați un mecanic profesionist.
  • Acest proces este același pentru bicicletele de murdărie și ATV-uri, deși cerințele RPM pentru aceste vehicule sunt diferite.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Phillips șurubelniță
    • Cheia Allen (opțional)
    • Socket cheie (opțional)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar