Cum să se ocupe de agresiunea parrotlei

În ciuda dimensiunilor lor minuscule, parrotilele sunt ferite, păsări de energie ridicată cu personalități mari. Dacă parrotul dvs. este agresiv, consolidare și desensibilizare Instruire vă poate ajuta să corectați comportamentele nedorite. Îmbogățirea habitatului său poate, de asemenea, să o ajute să rămână ocupată și să ardă energia. Schimbările bruște comportamentale ar putea fi semne de boală, deci consultați un veterinar dacă sunteți preocupat de sănătatea animalului dvs. de companie.

Pași

Metoda 1 din 3:
Corectarea comportamentului agresiv
  1. Imagine intitulată Deal cu agresivul de parrotlet Pasul 1
1. Identificați când parrotul dvs. este cel mai agresiv. Agresiunea se poate datora unui număr de cauze, astfel încât observația este primul pas pentru corectarea comportamentului. Notă Dacă parrotul dvs. este agresiv atunci când atingeți-l sau ca răspuns la obiective și sunete specifice.
  • Dacă bătăile dvs. de companie sau lunges Când atingeți-o, ați putea să o trageți prea mult. Dați-i un spațiu, oferta tratează pentru ao face mai confortabil cu dvs. și lucrați la ființa mai blândă când vă descurcați.
  • Dacă acționează agresiv ca răspuns la declanșatoare înfricoșătoare, cum ar fi când executați vidul sau aveți un vizitator, instruirea de desensibilizare ar putea fi cea mai bună opțiune.
  • Imagine intitulată Deal cu agresivul de parrotlet Pasul 2
    2. Nu strigați sau folosiți pedeapsa fizică. Dacă răspundeți necorespunzător la comportamentele nedorite, ați putea să le consolidăm accidental. Folosind forța pentru a pedepsi parrotul dvs. va încuraja doar agresiunea ulterioară. Strigătele nu vor funcționa, deoarece pasărea voastră se va bucura de atenția.
  • Imagine intitulată Deal cu agresivul de parrotlet Pasul 3
    3. Recompensa comportamente acceptabile și ignorarea comportamentelor nedorite. Când vă vedeți pasărea, începeți să mutați sau să vă lăsați, dați-i o jucărie, așa că va ataca obiectul în loc de mâna voastră. Oferiți tratamente și laudă verbală atunci când se joacă cu jucării pentru a le spune că face o treabă bună. Dacă vă taxă și nu aveți o jucărie la îndemână, ați putea pune pasărea pe pământ unde se va simți mai puțin sigură. Nu-i dați nici o reacție suplimentară.
  • Imagine intitulată Deal cu agresivul de parrotlet Pasul 4
    4. Corectați mușcătura înfricoșătoare cu instruirea de desensibilizare. Expuneți-vă parropulul la obiectul sau situația care îl sperie în cantități mici și folosiți tratamente pentru a-i ajuta să-i depășească frica. De exemplu, dacă este înfricoșător și agresiv în jurul unor noi oameni, vizitatorii ar trebui să pună o mare valoare în cușcă, apoi să plece fără a rămâne.
  • Lăsați-i să scadă câteva tratamente în cușcă în timpul vizitei lor. De-a lungul timpului, pasărea ar trebui să asocieze vizitatorii cu pozitivitate și să devină mai confortabil cu oaspeții dvs.
  • Imagine intitulată Deal cu agresivul de parrotlet Pasul 5
    5. Antrenează-ți pasărea pentru a urca în sus și în jos. "Pas în sus" și "Pasul în jos" sunt comenzi de bază care vă pot ajuta să vă stabiliți ca pasăre alfa. Țineți degetul la nivelul pieptului Parrotlet și spuneți "!"Când trece, oferă imediat un tratament și laudă verbală.
  • Încercați să nu țineți degetul peste capul păsării. Acest lucru poate să-l sperie.
  • Dacă pasărea voastră vă mușcă în timpul antrenamentului, utilizați un permis de mână sau o ramură în loc de deget.
  • Comenzile de bază pot fi utile cu parropulele feistriale, deoarece au tendința de a se vedea ca fiind responsabile.
  • Metoda 2 din 3:
    Îmbogățirea habitatului
    1. Imagine intitulată Deal cu agresivul de parrotlet Pasul 6
    1. Asigurați-vă că incinta sa este suficient de mare. Parrotletele sunt păsări de energie ridicată și necesită o mulțime de spațiu pentru dimensiunea lor. Dimensiunea minimă a cuștiului recomandată pentru un parrotlet este de 18 cm 18 inci (46 cu 46 centimetri). Obținerea unei cuști mai mari sau furnizarea mai mult din Timpul de cușcă ar putea ajuta parrotul feisty să ardă mai multă energie.
    • Pentru parropule, lățimea este mai importantă decât înălțimea, deci luați în considerare obținerea unei cuști mai largi cu mai multă cameră pentru a juca.
  • Imagine intitulată Deal cu agresivul de parrotlet Pasul 7
    2. Furnizați mai multe brațe care imită sucursalele naturale. Forțele simple, de nouăzeci de grade nu oferă multă stimulare pentru păsări. În schimb, furnizați mai multe forțe naturale de lemn de diferite grosimi și tipuri, cum ar fi ramurile manzanita sau eucalipt. Puteți găsi permanențe naturale online sau la magazinul local de furnizare a animalelor de companie.
  • Având o varietate de forțe nu vor da doar o mai mare stimulare. Ei vor ajuta, de asemenea, să dezvolte picioare sănătoase și să împiedice pododermatita.
  • Fecioarele care leagăn sunt, de asemenea, minunate, deoarece oferă exerciții fizice și stimulente mentale.
  • Imagine intitulată Deal cu agresivul de parrotlet Pasul 8
    3. Ascunde tratamentele pentru a încuraja hrănirea. În sălbăticie, păsările petrec o mulțime de timp de hrănire pentru alimente. Păsările captive se pot plictisi dacă nu au nici un motiv să-și exploreze incinta, așa că ascunde tratamentele în întreaga cușcă pentru a încuraja hrănirea.
  • Încercați să ascundeți tratamente în grămezi de hârtie sau carton. Plasați un recipient de semințe acoperite cu pietricele în incintă. Jucăriile de distribuire a alimentelor sunt, de asemenea, minunate pentru încurajarea hrănirii.
  • Imagine intitulată Deal cu agresivul de parrotlet Pasul 9
    4. Oferiți o varietate de jucării pentru a vă menține păsările ocupate. Asigurați-vă că are o rotație constantă a jucăriilor de mestecat și puzzle-uri pentru ao menține distrați în timp ce sunteți departe de casă. Oferiți jucării cu culori și texturi variate și asigurați-vă că sunt suficient de durabile pentru ciocul puternic al lui Parrotlet.
  • Rotiți jucăriile la fiecare două până la două săptămâni, deci nu se plictisește cu ei.
  • Alegeți jucării mai durabile marcate pentru cockatiels și conseri, în schimb cele etichetate pentru budgiile și finisajele.
  • Imagine intitulată Deal cu agresivul de parrotlet Pasul 10
    5. Luați în considerare obținerea parroplet a plămânului. Parropulele sunt păsări sociale și sunt adesea păstrate în captivitate în perechi. Dacă păstrați două păsări, este mai bine să le dormiți în cuști separate. Chiar dacă aveți o pereche de parrotleți, faceți tot posibilul să cheltuiți o mulțime de timp de calitate cu ei pentru a vă întări legătura.
  • Parrotleți mate pentru viață și se vor obliga puternic unui partener. Din acest motiv, unii oameni cred că parrotile în perechi nu fac animale de companie bune. Depinde într-adevăr de ce tip de relație doriți cu păsările, totuși.
  • S-ar putea să nu vă dezvoltați ca o legătură strânsă cu parropulele în perechi. Cu toate acestea, acest lucru poate fi mai bine pentru păsări dacă nu sunteți în jur sau nu puteți petrece mult timp cu ei.
  • Metoda 3 din 3:
    Consultanță profesioniști
    1. Imagine intitulată Deal cu Agresiunea Pasrotlet Pasul 11
    1. Programați o verificare dacă comportamentul păsării dvs. se schimbă brusc. Schimbările bruște ale comportamentului ar putea fi un semn de boală. Dacă păsările dvs. de obicei bine comportate începe în mod neașteptat să se comporte agresiv, să o aducă la veterinar pentru o verificare.
    • Căutați online pentru a găsi un veterinar avian dacă nu aveți deja unul. Puteți utiliza instrumentul de căutare pe site-ul Asociației Veterinarilor Aviani: http: // Aav.Org.
  • Imagine intitulată Deal cu Agresiunea Parrotlet Pasul 12
    2. Cereți medicului veterinar dacă pasărea dvs. ar putea fi hormonală. Comportamentul agresiv de împerechere hormonală este normal. Dacă aveți probleme cu rezolvarea acestuia, întrebați VET dacă recomandăm terapia medicamentoasă pentru a reduce spike-ul în hormoni.
  • Dacă pasărea dvs. este hormonală, încercați să mutați cușca și scăderea nivelului luminii. Swap High-Calorie tratează pentru fructe și legume proaspete și evită să-l manipuleze prea mult.
  • Imagine intitulată Deal cu agresivul de parrotlet Pasul 13
    3. Obțineți o trimitere la un instructor certificat, dacă este necesar. Dacă, în ciuda celor mai bune eforturi, nu puteți să vă reduceți agresiunea păsărilor, un formator sau un comportament autorizat ar putea să vă ajute. Adresați-vă VET aviar pentru o sesizare sau căutați pe site-ul Asociației Internaționale a Consultanților Comportamentului Animal: HTTPS: // IAABC.Org / consultanți.
  • Parrotletele sunt în mod natural feisty, deci ține minte că ar trebui să accepți energia ridicată a animalului de companie.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar