Cum să se ocupe de câinii agresivi când se luptă

Fiind în prezența câinilor agresivi, pot fi o situație tensionată, stresantă și potențial periculoasă pentru dvs. și a animalelor. Orice rasă de câine poate intra într-o luptă, deci este important să observați ce a făcut ca câinii să se comporte agresiv și să știe cum să reacționeze în condiții de siguranță la situație. Abordarea eficientă a problemelor legate de agresiune și practicare a tehnicilor de formare, cum ar fi contralificarea și desensibilizarea, vă poate ajuta să împiedicați lupta câinelui cu alți câini în viitor.

Pași

Partea 1 din 3:
Reacționarea în timpul unei lupte
  1. Imagine intitulată Deal cu câinii agresivi când se luptă cu pasul 1
1. Rămân calm. Strigând sau panică poate alimenta comportamentul agresiv al câinilor în timpul unei lupte. Câinii sunt foarte sensibili la limbajul corpului și reacțiile oamenilor din jurul lor, deci este important să vă controlați respirația și să rămâneți compuși.
  • Dacă câinele dvs. se luptă, este important să vă controlați respirația pentru a vă ajuta să eliberați orice anxietate și frică. Respirația profundă vă va ajuta să vă controlați emoțiile, astfel încât să vă simțiți mai calm.
  • Imagine intitulată se ocupă de câinii agresivi când se luptă cu pasul 2
    2. Nu intrați între câini. Nu încercați să le despărțiți de câini cu mâinile și să nu vă întrebați între ele. Această poziție vulnerabilă face mai ușor ca câinii să vă muște sau să vă rănească accidental. În plus, această interferență ar putea redirecționa agresivitatea câinelui față de dvs.
  • Imagine intitulată Deal cu câinii agresivi când se luptă cu pasul 3
    3. Creați o mulțime de zgomot. Încercați să redirecționați atenția câinilor, făcând un zgomot puternic. A lovit un fel de mâncare de metal, smash vase împreună, suflați un fluier sau creați zgomote puternice, coborând ceva pe podea ca o carte greu. Această distragere poate fi suficientă pentru a distrage atenția câinilor și pentru a le face să piardă interesul în luptă.
  • Dacă câinele se luptă în casă, sună la sondajul. Mulți câini sunt reglați în acel sunet, astfel încât interesul câinelui tău de luptă poate fi piqued când aude clopotul. Poate lăsa lupta pentru a investiga sunetul.
  • Dacă câinele dvs. intră într-o luptă în timp ce faceți o plimbare sau într-un parc de câine, bateți cheile mașinii cu voce tare pentru ao distrage.
  • Imagine intitulată Deal cu câinii agresivi când se luptă cu pasul 4
    4. Utilizați apă pentru a distrage atenția câinilor. Dacă aveți mai mulți câini care se luptă frecvent, păstrați o sticlă de pulverizare plină de apă la îndemână. Când o luptă se desprinde, rămâneți la o distanță sigură și pulverizați câinii cu apa. Fiind lovit de o apă de apă poate să surprindă câinii și să-și dea atenția de la luptă.
  • Dacă sunteți în aer liber, pulverizați câinii cu un furtun dacă unul este ușor accesibil.
  • În timp ce pe o plimbare sau într-un parc de câine, utilizați apa dintr-o sticlă de apă sau de la castronul de apă al unui câine la Sidetrack lupta.
  • Imagine intitulată Deal cu câinii agresivi când se luptă cu pasul 5
    5. Apucați posteriunile posterioare ale câinelui. Dacă doi oameni sunt prezenți și câinii nu au încetat lupta, fiecare persoană ar trebui să iasă cu atenție unul dintre picioarele posterioare ale câinelui. Ridicați ușor picioarele de pe pământ și mergeți înapoi la câțiva pași. Dacă câinii se separă, este important să scoateți imediat câinii la o distanță sigură, de preferință cu un fel de barieră între între-cum ar fi mișcarea fiecărui câine la o parte a unui gard sau plasarea unuia dintre câinii din interiorul mașinii. Dacă sunt pe leșie, luați leșia și mutați repede.
  • Dacă câinii sunt fixați unul pe celălalt, tragerea ar putea provoca mai multe daune. Urmăriți cu atenție, comunicați cu cealaltă persoană și utilizați judecata dvs. pentru situația dvs. specifică.
  • Imagine intitulată Deal cu câinii agresivi când se luptă cu pasul 6
    6. Verificați câinele pentru răniri. Odată ce câinele dvs. a fost asigurat în mod corespunzător pe o lecție, eliminat din situație și a avut timp să se liniștească, să o verifice pentru orice rănire. Orice rană deschisă este predispusă la infecție. Uită-te la sângerare, umflare, limpede și dificultăți de respirație. Câinele dvs. ar trebui să fie examinat de medicul veterinar. Chiar și o rană minoră poate provoca probleme grave pentru câinele dvs
  • Utilizați presiune pentru a opri orice sângerare excesivă, dar nu utilizați un turnichet.
  • În funcție de severitatea rănilor, medicul veterinar poate prescrie antibiotice, medicamente pentru durere, tratament cu fluide intravenoase sau chiar chirurgie.
  • Partea 2 din 3:
    Luând măsuri preventive
    1. Imagine intitulată Deal cu câinii agresivi când se luptă cu pasul 7
    1. Consultați medicul veterinar. Unii câini se pot comporta într-un mod agresiv datorită unei probleme medicale. Câini cu probleme tiroidiene, probleme ortopedice, epilepsie sau alte probleme cognitive pot prezenta un comportament ostil. Dieta poate chiar să joace un factor în tendințele agresive ale unui câine. Asigurați-vă că discutați cu medicul veterinar mai întâi despre orice probleme potențiale de sănătate subiacente.
    • Lăsați-vă medicul să știe dacă câinele dvs. a avut probleme de sănătate sau schimbări cuplate cu semne de agresiune. "Părul câinelui meu a început să se subție, și am observat că este mai predispus la mârâul și snovând în ultima vreme. Ar putea fi un semn al altceva?"Aceste informații vă vor ajuta pe medicul veterinar să diagnosticați și să vă tratați câinele.
  • Imagine intitulată se ocupă de câinii agresivi când se luptă cu pasul 9
    2. Fiți conștienți de declanșatoarele câinelui. Încercați să înțelegeți ce cauzează ca câinele să se comporte agresiv și să încerce să elimine acest factor de influențare. Evaluați situația. Gândiți-vă la comportamentul câinelui înainte de cea mai recentă luptă și căutați indicii sau modele care vă pot ajuta să identificați ceea ce a cauzat izbucnirea.
  • Unii câini arată agresiune asupra posesiunilor lor, ceea ce înseamnă că ei pot proteja sau proteja mâncarea sau jucăria lor preferată. Încercați să eliminați obiectele pe care câinele dvs. acoperă atunci când alți câini sunt prezenți și organizați-vă pentru a vă hrăni câinele de la sine.
  • Imagine intitulată Deal cu câinii agresivi când se luptă cu pasul 10
    3. Închiriați un profesionist. Problemele de agresiune sunt dificil de diagnosticat și de a instrui în mod corespunzător un câine care se comportă un anumit mod poate fi foarte provocator pentru un proprietar de animale de companie. Uită-te la angajarea unui specialist profesionist de comportament animal pentru a diagnostica și a trata corect câinele. Un profesionist va veni cu un plan cuprinzător și personalizat pentru a vă ajuta câinele, iar antrenorul poate identifica orice probleme de calitate de viață care ar putea fi cauza agresiunii câinelui tău. Discutați cu medicul veterinar cu privire la angajarea unui antrenor profesionist pentru câinele dvs.
  • Partea 3 din 3:
    Folosind tehnicile contra instalate și de desensibilizare
    1. Imagine intitulată Deal cu câinii agresivi când se luptă cu pasul 11
    1. Expuneți câinele la alți câini. Când desensibilizează un câine, introduceți treptat animalul dvs. pentru o situație deosebită pentru a-și potrivi reacțiile sale înfricoșătoare și ostile. Această tehnică trebuie făcută încet și deliberat pentru a fi eficient. Cu timpul și răbdarea, câinele dvs. va începe să înțeleagă că nu trebuie să fie violentă în jurul altor câini.
    • Aflați cât de aproape vă puteți aduce câinele dvs. de la un alt câine fără ea să prezinte semne de agresiune. Dacă câinele dvs. poate urmări un alt câine, care este la 50 de metri distanță fără lătrat sau mârâie, apoi începeți la acea distanță. Treptat, aduceți-vă câinele mai aproape de celălalt câine, cu condiția ca aceasta să nu înceapă să se comporte într-o manieră ostilă.
  • Imagine intitulată Deal cu câinii agresivi când se luptă cu pasul 12
    2. Utilizați contra condiționar pentru a schimba perspectiva câinelui. În legătură cu practicarea desensibilizării, contra condiționarea vă poate ajuta să vă învățați câinele un nou răspuns la o situație. Când vă oferiți câinele cu un tratament și laudă de fiecare dată când prezintă comportamentul dorit, câinele dvs. va începe să vadă situația o dată înfricoșătoare ca fiind una pozitivă.
  • Când câinele dvs. se apropie și mai aproape de alt câine fără lătrat, de a gălui sau expune alte comportamente agresive, dă-i un tratament și laudă. Cu încercări repetate, câinele dvs. va începe să rămână calm în jurul altor câini cu speranța de a câștiga un tratament gustos.
  • Imagine intitulată Deal cu câinii agresivi când se luptă cu pasul 13
    3. Fiți răbdători și consecvenți. Modificările comportamentului câinelui dvs. vor fi graduale, deci poate dura mult timp înainte de a observa schimbări semnificative. Nu fi descurajat! Progresul prea repede nu va fi eficient sau util pentru animalul dvs. de companie. Practicați aceste tehnici în mod consecvent și păstrați o evidență a sesiunilor de formare de zi cu zi pentru a observa îmbunătățirile incrementale ale câinelui.
  • Dacă vă recompensați câinele pentru un anumit comportament, cum ar fi acordați-l un tratament de fiecare dată când se apropie de alți câini fără a morma, asigurați-vă că îl recompensați în mod constant la fiecare ocazie. Un sistem inconsistent de recompense poate determina cainele dvs. să piardă din vedere imaginea de ansamblu și lecțiile vor fi pierdute.
  • Fi în căutarea unor schimbări mici. Poate că într-o zi câinele tău va mârâit liniștit la un alt câine în parcul de câine și câteva zile mai târziu, câinele tău va fi învârtit coada când vede una. Această mică schimbare arată că câinele dvs. începe să-și asocieze comportamentul bun cu o recompensă, schimbând perspectiva sa generală.
  • Odată ce ați stabilit distanța în care câinele dvs. nu reacționează la prezența unui alt câine, începeți să vă recompensați câinele cu o valoare de mare valoare în momentul în care văd un alt câine. În acest fel, apariția unui alt câine este asociată cu recompensa.
  • sfaturi

    Dacă câinele dvs. tinde să se lupte frecvent cu alți câini, nu lăsați câinele de pe lesa.
  • Luați în considerare cumpărarea unui bot pentru câinele dvs.
  • Nu fiți rău pentru câinele dvs. Dacă sunteți, atunci câinele poate crește agresiv față de dvs. și nu vă poate avea încredere în tine ca proprietarul lor. La fel ca și copiii, câinii învechează, de asemenea, copierea altora în împrejurimile lor.
  • Avertizări

    Agresiunea poate fi tratată, dar nu poate fi complet vindecată. Întotdeauna să fii conștient de comportamentul câinelui tău. Câinii sub stres adesea stau înapoi la comportamentele proaste anterioare, așa că nu presupuneți că câinele dvs. nu va ataca niciodată din nou.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar