Cum să se ocupe de oameni care nu sunt de acord cu tine

În ceea ce pare a fi o lume tot mai mică, suntem în mod constant expuși la idei diferite. Nu există nici o modalitate de a fi de acord cu fiecare persoană care vă traversează calea. În unele cazuri, puteți să nu fiți de acord cu opinia lor. În ciuda unor puncte de vedere diferite, puteți găsi în continuare un teren comun cu cealaltă persoană. Puteți dezbate punctul dvs. de vedere respectuos și civil. Și dacă aveți nevoie, puteți evita argumentarea cu persoana cu totul. Dezacordul nu trebuie întotdeauna să fie neplăcut și, în unele cazuri, poate fi chiar educațional.

Pași

Metoda 1 din 3:
Înțelegerea opiniei celeilalte persoane
  1. Imaginea intitulată hipnotizează pe oricine să facă lucruri distractive cu ele pasul 2
1
Ascultați partea lor. Deși tensiunile pot fi ridicate într-un dezacord, și puteți să vă distrați la biți pentru a vă explica partea, ascultarea persoanei explică punctul lor de vedere va ajuta la menținerea conversei calme. Veți fi, de asemenea, mai bine să înțelegeți partea lor.
  • Concentrați-vă pe ceea ce spune cealaltă persoană în loc să vă planificați răspunsul la argumentul lor.
  • Întreabă întrebări. Probe mai adânc pentru a înțelege credințele lor. Ai putea întreba: "Cum ai venit să te simți așa?"Sau" părinții tăi au aceeași părere?"
  • O parte semnificativă a ascultării active este comportamentul nonverbal. Menținerea contactului vizual, dădu din cap și pătratul corpului față de persoana comunică atât interesul cât și respectul față de persoana respectivă.
  • Imaginea intitulată Identificați și tratați rănile din Stingrays și Urchins Sea Pasul 21
    2. Încercați să înțelegeți de unde vine cealaltă persoană. Oamenii au adesea puncte de vedere diferite, deoarece au avut experiențe diferite de viață care le-au format. Dacă vă puteți pune în pantofii celeilalte persoane, puteți fi mai bine capabili să înțelegeți de unde vin.
  • Practicați empatia. Gândiți-vă cum ar simți că este cealaltă persoană și încercați să înțelegeți cum au ajuns la punctul lor de vedere. De exemplu, prietenul dvs. poate fi împotriva extinderii beneficiilor de bunăstare, deoarece mama sa a lucrat două locuri de muncă, oferindu-le astfel încât să nu trebuiască să se bazeze pe ștampile alimentare. Prietenul tău are experiența de a vedea cum a fost posibil să reușești fără a se baza pe bunăstare și care și-a modelat punctul de vedere.
  • Parafraza. Repetați ceea ce ți-a spus cealaltă persoană, folosind cuvinte ușor diferite, pentru a arăta că le ascultați, precum și pentru a ajuta la clarificarea a ceea ce auziți. De exemplu, dacă se spune: "Am crescut sărac, și am făcut bine fără ajutor:" Ai putea spune: "Sună ca și cum ai fi fost într-adevăr de încredere."
  • Imaginea intitulată Fii confortabil în jurul străinilor Pasul 15
    3. Vezi dacă poți fi de acord cu ceva. Ia în considerare dacă există puncte în argumentul celeilalte persoane pe care îl aveți în comun. Lăsați-i să știe ce trebuie să construiască teren comun.
  • De exemplu, este posibil să fiți împotriva avortului și vorbiți cu cineva care este pro-alegere. Ei pot spune că doresc să existe o educație sexuală mai bună în școli, astfel încât copiii să înțeleagă riscul și impactul sarcinii adolescentului și să fie de acord. Ai putea spune: "Sunt de acord cu tine că trebuie să facem o treabă mai bună de a învăța adolescenții despre pericolele sexului neprotejat și despre riscul de sarcină."
  • Metoda 2 din 3:
    Dezacordul cu integritatea
    1. Imaginea intitulată hipnotizează pe oricine să facă lucruri distractive cu ei Pasul 11
    1
    Stai calm. Uită-te la dezacord ca o discuție pentru a face schimb de puncte de vedere, mai degrabă decât un argument de a câștiga. Rezista nevoii de a ridica vocea. De îndată ce lucrurile devin încălzite și emoționale, oamenii devin mai înrădăcinate în colțurile lor și sunt mai puțin susceptibile de a conveni asupra oricărui lucru.
    • Secretul de a rămâne calm este menținerea respirației și relaxării normale în corp. Respirație profundă cu diafragma dvs. (astfel încât burta să se extindă când inhalați, nu pieptul dvs.), puteți declanșa sistemul nervos parasympatic, care este calmant. Evitați menținerea sau scurtarea respirației, stimularea sau curățarea mâinilor sau maxilarului (sau a oricărei alte forme de tensiune musculară).
    • Când o discuție devine un argument, nu mai există logică sau raționament, devine doar o luptă pentru a câștiga. Dacă încercați să convingeți pe cineva despre ceva ce nu credeți, argumentând cu ei nu va ajuta nimic. Ei vor deveni mai convinși doar de poziția lor.
    • Cereți cealaltă persoană să-și reducă vocea dacă lucrurile devin încălzite. Ai putea spune: "Michael, vrei să nu strigi? Avem doar un dezacord, nu vreau să se transforme într-o luptă la scară largă."
  • Imagine intitulată Deal cu un prieten cu autism Pasul 11
    2. Fii respectuos. Doar pentru că cineva nu este de acord cu tine nu înseamnă că sunt inferiori pentru tine sau că nu merită să fie tratați corect. Dacă vă aflați că vă luptați să respectați punctul lor de vedere, luați în considerare modul în care acestea au ajuns la această opinie.
  • Nu numiți-o să-i apelați sau să le demezi. Nu loviți sub centură și escaladați la un argument emoțional. Stați civil.
  • Respectați ideile lor. Recunoașteți că ideile lor includ puncte valide, deși nu trebuie să fiți de acord cu ei. Ai putea spune: "Cred că ați făcut un punct bun când ați spus ..." sau "Comentariul dvs. îmi dă cu siguranță niște mâncare."
  • Imaginea intitulată Fii loial Pasul 3
    3. Recunoașteți că apreciați persoana, nu sunteți de acord cu ideile. În situațiile în care totuși trebuie să interacționați cu o persoană care urmează unui dezacord (adunările de familie, discuții de lucru), este posibil să fie util să menținem o relație civilă, subliniind că dezacordul dvs. nu este bazat pe persoană, dar bazat pe emisiuni. Încercați să articulați acest lucru în timpul discuției dvs. Vă va ajuta pe amândoi să vă abțineți de la obținerea emoțională.
  • Ai putea spune: "John, vreau să spun de la bun început că dezacordul meu cu privire la modul în care ați tratat acest proiect nu este vorba despre munca dvs. Ești un muncitor greu și îți prețuiesc contribuția la companie. Mă simt ca și cum ai luat acest raport în direcția greșită și am vrut să-ți iau punctul de vedere."
  • Un alt mod în care puteți comunica acest lucru este arătând un interes în această persoană care este în afara temei argumentului. Întrebați-le despre ziua lor, munca sau familia lor etc.
  • Imaginea intitulată descurajează oamenii să se încurce cu tine Pasul 6
    4. Utilizați fapte în loc de emoții. Un argument emoțional este un argument slab. "Nu-mi place el pentru că el înseamnă" se bazează pe un sentiment și nu pe un fapt. "Nu-mi place pentru că m-au agresat în trei ocazii separate" este concret și vă ajută să vă argumentați argumentul.
  • Asigurați-vă că faptele dvs. sunt bine provenite. Nu toate site-urile create egale. Când trageți faptele de pe Internet, asigurați-vă că provin de la surse credibile. O metodă este de a vedea dacă puteți găsi aceleași informații din trei surse separate.
  • Imaginea intitulată Fii confortabil în jurul străinilor Pasul 7
    5. Încercați să nu o luați personal. În multe cazuri, un argument nu este despre cine sunteți ca persoană, este vorba despre o opinie sau o credință. Încercați să vă distanțezi (și cealaltă persoană) din ceea ce credeți și simțiți despre o problemă. Este doar un aspect al cine sunteți, nu este întregul tău sine.
  • Dezacordurile nu vor afecta neapărat relația dvs. cu cealaltă persoană, mai ales dacă dezbateți respectuos și nu lăsați-o să devină emoțională.
  • Desigur, lucrurile sunt diferite dacă cineva se certă cu dvs. despre cine sunteți - sexualitatea sau religia voastră, de exemplu. Acesta este un atac personal și probabil că nu doriți să vă angajați. Ai putea spune: "Nu-mi apăr credința, este foarte personal și nu ceva despre care mă cert."
  • Imagine intitulată face față insultelor Pasul 7
    6. Asigurați-vă că vorbiți numai pentru dvs. Când vă argumentați opinia dvs., asigurați-vă că utilizați limba "I", nu "Noi". Chiar dacă știți că alții din comunitatea dvs. sunteți de acord cu dvs., utilizarea "Noi" poate simți că adversarul dvs. se simte bătut.
  • De exemplu, este posibil să fiți activi în comunitatea LGBTQ și discutați despre tinerii transgender cu cineva. În timp ce "credem că Trans Tineretul sunt marginalizate și au nevoie de un sprijin suplimentar", poate fi o afirmație adevărată, s-ar putea să sune mai bine să spun: "Știu că comunitatea trans muncește din greu pentru a ajunge la Trans Tineretul, pentru că au nevoie de atâta sprijin."Când aveți familiaritate cu o comunitate, este mai bine să le desenezi pentru expertiză, mai degrabă decât o armată tăcută de" noi "să vă sprijinim.
  • Imaginea intitulată Fiți confortabil în jurul străinilor Pasul 2
    7. Crede în tine. Cred în integritatea opiniei dvs. Nu vă întoarceți doar pentru că cineva nu este de acord cu dvs. În timp ce uneori poate fi extrem de greu de vorbit pentru ceea ce credeți, nu vă fie frică să vă împărtășiți adevărul. Respirați adânc și fiți curajoși.
  • Nu vă lăsați sentimentele de dragul politeței. S-ar putea să fiți tipul de persoană care nu dorește să strângă barca sau să se amestece vasul, dar este bine să-ți exprimi dezacordul din când în când. În caz contrar, este probabil ca toată frustrarea să iasă dintr-o dată într-o lovitură mare.
  • Recunoașteți că este dificil să vă vorbiți, iar oamenii vă pot oferi mai mult spațiu pentru a vă exprima. Ai putea spune: "De obicei, nu contribuie la discuții ca aceasta pentru că este greu pentru mine să mă exprim uneori, dar am vrut să spun ..."
  • Imaginea intitulată Fii loial Pasul 15
    8. De acord cu dezacordul. Dacă pari să mergi în cercuri (sau nicăieri), voi doi vreți să-l lăsați să minți. Lăsați-o să meargă cu un zâmbet și să schimbe subiectul.
  • Ai putea spune: "Ei bine, a fost interesant să ai această dezbatere cu tine, dar nu cred că facem vreun progres aici. Am putea conduce la birou cu acest tip de înregistrare!"
  • Dacă cealaltă persoană pare insistentă la continuarea discuției, ați putea spune: "Pot să fac o verificare a ploii? Cred că ne avem în cercuri chiar acum. Poate altă dată."
  • Metoda 3 din 3:
    Evitând sau părăsiți argumentele
    1. Imaginea intitulată Găsiți lucruri pentru a vorbi despre pasul 24
    1. Schimba subiectul. Nu aveți nevoie să argumentați pentru punctul dvs. de vedere tot timpul. S-ar putea să fiți obosiți sau să vă simțiți ca discuția cu această persoană care nu ajunge niciodată oriunde, astfel încât să puteți decide să schimbați subiectul și să nu angajați subiectul controversat.
    • De exemplu, unchiul dvs. conservator dorește să vă aleagă credințele liberale pentru Ora a unsprezecea și nu este niciodată o discuție plăcută. Ai putea spune: "Știi ce, unchiul Bill? Să vorbim despre altceva decât astăzi politica. Am auzit că vă remodelați bucătăria. Cum merge?"De cele mai multe ori, oamenii primesc indicii că nu vrei să vorbești despre asta.
  • Imagine intitulată face față insultelor Pasul 2
    2. Alegeți bătăliile. Nu aveți întotdeauna nevoie să sari în fiecare argument. Dacă vă aflați la o cină de familie și cineva afirmă o opinie, nu sunteți de acord, de exemplu, nu aveți nevoie să o angajați. Doar lăsați opinia lor să se situeze acolo și să meargă mai departe.
  • Fiți atenți la împrejurimile și mediul dvs. Observați dacă vă angajați într-un argument încălzit într-un timp necorespunzător (cum ar fi în fața copiilor la o cină de familie) sau în spațiul altcuiva sau există un spectatori care pot fi forțați să mărturisească argumentul și pot fi incomod.
  • Dacă vorbești cu cineva unu-la-unu și ei aduc o problemă controversată, le poți lăsa să vorbească despre asta fără să se certe. Ascultați politicos și cap. Dacă vă întreb ce credeți și nu doriți să vă angajați, ați putea să ridicați și să spuneți: "Oh, nu știu."
  • Imaginea intitulată descurajează oamenii să se încurce cu tine Pasul 3
    3. Stabiliți limite. Dacă persoana te bea sau face declarații ofensive, terminați imediat conversația. Nu lăsați-o să se escaladească într-o luptă.
  • Dacă sunteți inconfortabil cu limba, cealaltă persoană utilizează (de exemplu, folosind prea multă profanitate sau folosind limbajul rasist / bigot), ați putea spune: "Uite, sunt fericit să dezbăt acest subiect cu tine, dar ai nevoie să se oprească cu jurământul."
  • Dacă argumentul escaladează într-un loc care este prea inconfortabil pentru dvs., ați putea să vă puneți mâna și să spuneți: "Bine, cred că trebuie să încheiem această conversație. Voi pleca acum înainte ca lucrurile să se înrăutățească "și să obțină un spațiu între dvs. și cealaltă persoană.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar