Cum să se ocupe de oamenii religioși dacă sunteți ateu

Dacă sunteți ateu, veți întâlni cota dvs. de oameni religioși care sunt cu adevărat curiosi și respectați cu privire la perspectivă, chiar dacă nu sunt de acord cu ea.Veți întâlni, de asemenea, oameni religioși care sunt ignoranți în legătură cu ateismul, dornici să vă convertească la adevărul lor, și / sau ostil în privința voastră.Multe dezacorduri și argumente pot fi evitate prin tact, răbdare și bun simț.Și când nu pot (sau nu ar trebui să fie) evitați, o abordare atentă și respectuoasă poate ajuta la prevenirea unei situații controversate.

Pași

Metoda 1 din 3:
Evitând subiectul
  1. Imagine intitulată Deal cu oamenii religioși Dacă sunteți un pas ateu 1
1. Nu aduceți subiectul inutil.Nu ar trebui să vă simțiți niciodată că trebuie să vă mințiți sau să vă prefaceți despre ceea ce credeți (sau nu).Dacă vi se cere despre credințele dvs. religioase, fiți cinstiți.Cu toate acestea, de asemenea, nu trebuie să fiți o publicitate de mers pe jos pentru a ateismului în orice moment.
  • Dacă sunteți într-o cameră plină de credincioși, gândiți-vă cu atenție înainte de a conduce conversația față de lipsa de credință.Nu este nimic în neregulă cu ședința liniștită uneori și nu doare niciodată să asculte ceilalți vorbesc despre ceea ce cred ei.
  • Toți trebuie să ascultăm uneori oamenii vorbesc despre subiecte pe care nu le pasă sau nu înțelegem - hochei, poezie, reparații auto sau orice ar fi.Doar "stați afară" și așteptați ca subiectul să se schimbe.
  • Imagine intitulată Deal cu oamenii religioși Dacă sunteți un ateu pasul 2
    2. Păstrați focalizarea pe alte subiecte.În loc de a sta înapoi și de a spera că conversația nu se întoarce spre religie sau de așteptare pentru a trece la un alt subiect dacă o face, puteți lucra pentru a conduce conversația spre subiecte care pot fi mai confortabile pentru toți cei implicați.
  • Luați în considerare publicul și aduceți subiecte care ar putea fi de interes general.S-ar putea să pară să discute despre sport sau de vremea la cina de Ziua Recunostintei, dar probabil este preferabilă unei bătăi de lovire, de drag-out peste credințele religioase profund.Chiar și politica poate fi un subiect mai puțin controversat pentru a aduce.
  • De exemplu, dacă prietenii dvs. religioși încep să discute despre activitățile lor bisericești, încercați să spuneți: "Asta e minunat că sunteți atât de implicat în biserica voastră. Ce alte activități vă place să faceți în afara bisericii? Am încercat să găsesc câteva noi activități de făcut."Acest lucru este probabil să transfere conversația la jet-schi, colect de ștampile, voluntariat la un adăpost de animale etc.
  • Imagine intitulată Deal cu oamenii religioși Dacă sunteți un pas al ateu 3
    3. Să se abțină respectuos sau parțial în rugăciuni sau ritualuri religioase.Ca ateu, vor fi momente când vei simți că trebuie să te ridici pentru ceea ce crezi - să fii învățătura creaționismului în școlile publice sau rugăciuni înainte de întâlnirile consiliului municipal.Este bine să decideți că fiecare lucru mic nu merită să lupte, deși - cum ar fi alegerea de a sta pur și simplu în liniște în timpul unei rugăciuni înainte de o masă de grup.Trebuie să vă decideți când "lăsați lucrurile să meargă."
  • Dacă cineva se întâmplă să se plângă că nu vă închideți capul în timpul rugăciunii sau arătați reverența corespunzătoare în alte seturi, oferiți calm pentru a discuta despre subiectul privat mai târziu.
  • Dacă, de exemplu, sunteți la cină de Ziua Recunostintei și vi se cere să dați un fel de binecuvântare sau să spuneți ce vă mulțumiți, puteți face acest lucru fără a invoca nici un Dumnezeu sau religie.Spune ceva de genul "Sunt recunoscător pentru oamenii care au devenit acest mâncare, cei care au oferit-o, și cei care au pregătit-o.Sunt recunoscător că putem fi împreună cu toții să ne bucurăm de ea și de compania celuilalt."
  • Imagine intitulată Deal cu oamenii religioși Dacă sunteți un ateu pasul 4
    4. Petreceți timp cu alți ateiști.În timp ce este sănătos, instructiv și de obicei necesar să-și petreacă un timp bun în jurul oamenilor religioși, este, de asemenea, bine să cauți confortul de a fi în jurul altora, ale căror perspective se aliniază mai mult cu propria voastră.Cu puțină căutare, probabil veți găsi o comunitate primitoare de atei atei.
  • Ateii reprezintă aproximativ 3% din U.S. Populația - Cu toate acestea, în comunitatea dvs., poate părea că sunteți singuri, mai ales dacă locuiți într-un oraș mic. Încercați să găsiți asistență online.
  • Check out site-urile pentru Ateii americani, asociația umanistă americană sau grupuri similare din zona sau națiunea dvs.Ei pot avea întâlniri locale sau evenimente.
  • Metoda 2 din 3:
    Prevenirea conflictelor
    1. Imagine intitulată Deal cu oamenii religioși Dacă sunteți un pas al ateu 5
    1. Rămâneți calm și nu primiți defensivă. În loc să reacționeze defensiv când cineva atacă punctul de vedere, luați o clipă pentru a vă strânge gândurile. Determinați ce vreți să spuneți înainte de a spune asta.
    • Amintiți-vă, nu trebuie să vă apărați punctul de vedere la nimeni. Opiniile dvs. sunt la fel de bine și importante.
    • Utilizați declarațiile "I". Acest lucru va ajuta la difuzarea unei situații potențial proaste. De exemplu, "mă simt atacat chiar acum. Aș aprecia dacă aș putea avea un moment să-mi adun gândurile."
  • Imagine intitulată Deal cu oamenii religioși Dacă sunteți un ateu pasul 6
    2. Nu încercați să forțați punctul dvs. de vedere asupra altora.Chiar dacă sunteți resentimente deoarece vă simțiți că religia este adesea forțată asupra dvs., nu vă înclinați la același nivel.Dacă tactica "agresiunii" nu funcționează în convingerea că ar trebui să fii religioasă, nu vă așteptați ca inversarea să lucreze cu ceilalți.
  • Dacă sunteți resentimente față de religie, considerați că o mare parte din resentimentele dvs. probabil provine de la oamenii care încearcă să-și forțeze credințele asupra voastră.
  • Gândiți-vă la modul în care doriți să fiți tratați dacă situația a fost inversată.
  • Permiteți altora posibilitatea de a vorbi. În caz contrar, veți întâlni cât mai agresiv, ceea ce va duce probabil la conflicte.
  • Imagine intitulată Deal cu oamenii religioși dacă sunteți un pas al ateu 7
    3. De acord cu dezacordul.Nu încercați să determinați că al cărui punct de vedere este corect, mai ales atunci când se ocupă de ceva cât mai profund personal ca credința religioasă.Încercarea de a rezolva cine este drept și cine este greșit se va dovedi doar inutil.Concentrați-vă pe explicarea a ceea ce credeți și de ce într-o manieră calmă și motivată.
  • Dacă v-ați întors înainte și înapoi, puneți capăt conversației, cel puțin pentru moment.Poate doriți să spuneți: "Se pare că ne-am întors și înapoi pe această problemă pentru o vreme. Văd părerea dvs. și sper că puteți respecta pe a mea, dar cred că ar trebui să fim de acord să nu fiți de acord."Nu aduceți din nou subiectul decât dacă există informații noi pentru a acoperi.
  • Amintiți-vă, toată lumea, indiferent de credințele lor, presupune că au dreptate. Nu o să convingi pe cineva altfel într-o singură conversație.
  • Imagine intitulată Deal cu oamenii religioși Dacă sunteți un ateu pasul 8
    4. Nu discutați cu cineva care încearcă să vă convertească la credințele lor religioase.Având o discuție plină de viață cu cineva care speră să vă convertească, vă puteți ajuta să vă clarificați gândurile și să aflați mai multe despre credințele altora.Intrarea într-o dezbatere încălzită sau o argumentare absolută cu cineva care nu se va buni, totuși, nu va atinge nimic pozitiv.
  • Dați-le ocazia de a vorbi. Odată ce și-au terminat gândul, mulțumesc pentru timpul lor.Dați un răspuns măsurat, calm sau deloc dacă ați alege acest lucru.
  • Dacă persoana este un prieten, spuneți-i că vă apreciați prietenia, dar vă simțiți incomod de ei încercând să vă convertească. Dacă ei continuă să încerce să vă convertească, este posibil să trebuiască să reconsiderați prietenia.
  • Dacă persoana apare la ușă, nu-l lovi în fața lor. Lăsați-i să spună ce au spus, luați toate materialele pe care le oferă și le mulțumim pentru timpul lor.
  • Imagine intitulată Deal cu oamenii religioși Dacă sunteți un pas al ateu 9
    5. Plecați când o discuție calmă nu este posibilă. Dacă lucrurile sunt prea încălzite, pur și simplu pleacă. Nu există nici o rușine în a lăsa o conversație care nu merge nicăieri.Puteți alege întotdeauna să reluați discuția la un alt moment dacă alegeți, dar nu trebuie să faceți acest lucru dacă nu vedeți nici un punct în încercarea din nou.
  • Lăsați-i să știe că terminați conversația. Puteți spune "Mă simt nerespectat acum și mă voi scoate din această situație."
  • Du-te departe și dă-ți un timp să se răcească.
  • Dacă vă gândiți la un alt punct pe care doriți să-l faceți, nu vă întoarceți într-o situație proastă. Trimiteți un e-mail sau întrebați dacă puteți discuta despre subiectul cu persoana ulterioară.
  • Metoda 3 din 3:
    Angajarea în conversație constructivă
    1. Imagine intitulată face față oamenilor religioși dacă sunteți un pas de ateu 10
    1. Fă-ți tema.Este foarte dificil ca un dialog constructiv să aibă loc dacă nu există un motiv comun de înțelegere între cele două părți.Înainte de a se angaja într-o conversație cu o persoană religioasă, educați-vă pe elementele de bază ale credințelor lor.
    • Mai ales dacă sunteți foarte nefamiliar cu religia persoanei, căutați online, citiți articole, consultați cărțile și vă recomandăm să vă uitați la textul sacru al credinței.Acest lucru vă va ajuta să înțelegeți mai bine unde vine cealaltă persoană și vă va ajuta să generați întrebări despre credința lor.
    • Este complet corect să vă așteptați la același lucru al celeilalte persoane.Oferiți-vă să recomande unele lucrări de ateu cheie care vorbesc despre punctul dvs. de vedere și solicitați persoanei să le consulte pentru a vă facilita discuția.Puteți întârzia întotdeauna și reluați conversația la un alt moment.
  • Imagine intitulată se ocupă de oamenii religioși dacă sunteți un pas al ateuului 11
    2. Definiți ce înseamnă ateism pentru dvs. Înainte de a putea explica altora ceea ce înseamnă a fi ateu, trebuie să vă puteți explica singur. Nu trebuie să utilizați o definiție a unui manual al ateismului - nu există o singură viziune "ateistă", la fel cum nu există o singură vizualizare "creștină" sau "hindusă". Veniți cu o definiție care funcționează pentru dvs.
  • Înainte de a începe conversația, întrebați dacă persoana înțelege ce este ateu. Poate doriți să spuneți: "Aștept cu nerăbdare să vorbesc cu tine despre ateism. Înainte de a începe, de ce nu-mi spui ce știi despre asta."
  • Dacă nu știu nimic despre ateism sau presupune că înseamnă că nu credeți în nimic sau sunteți satanici într-un fel, nu le criticați pentru asta. În schimb, furnizați-le rapid câteva informații de bază despre ateism. Puteți începe conversația spunând: "De ce nu vă spun puțin mai mult despre ateism, așa că știți de unde vin de la."
  • Dacă este necesar, oferiți câteva recomandări sursă pentru cealaltă persoană să se consulte și să solicite să reluați conversația la un alt moment.
  • Imagine intitulată Deal cu oamenii religioși Dacă sunteți un ateu pasul 12
    3. Puneți întrebări și ascultați răspunsuri cu curiozitate și respect. Faceți un efort de a înțelege celălalt punct de vedere prin ascultarea și punerea la întrebări. Acest lucru va arăta că sunteți angajat în discuție.Dacă nu aveți întrebări specifice, cereți-le deschise cum ar fi: "Spuneți-mi mai multe despre credințele voastre" sau "Cum ați ajuns să credeți ce faceți?"
  • Ascultați când răspund. Face contactul vizual și se concentrează asupra a ceea ce spune persoana. Acum nu este momentul să vă planificați următoarea întrebare sau să încercați să căutați ceva pe telefonul dvs.
  • Nu puneți întrebări care sunt intenționate și antagoniste. De exemplu, abțineți de la a spune ceva de genul: "Ce te face să crezi că religia ta este mult mai bună decât altele?"În schimb, încercați să întrebați:" Ce aspecte ale religiei tale au pus-o în afară de ceilalți?"Acesta este un mod mai plăcut de a pune aceeași întrebare.
  • Imagine intitulată Deal cu oamenii religioși Dacă sunteți un pas al ateu 13
    4. Evitați să luați fotografii ieftine.S-ar putea să credeți că sistemul de credință al celuilalt este ridicol, dar oferind ridiculizare vă va obține nicăieri pozitive.Doar pentru că ați citit undeva că există o corelație negativă între IQ și religiozitate (adică faptul că oamenii mai puțin inteligenți tind să fie mai religioși) nu înseamnă că ar trebui să faci ipoteze generalizate sau remarci critice despre cealaltă persoană fiind "nebună "Sau" Delusional."Oferiți respectul dacă doriți să vă respectați.
  • Direcționați cu întrebări deschise sau ostile care nu vor mișca conversația de-a lungul. De exemplu, abțineți de la întrebarea: "De ce sunt creștinii atât de nebuni?"Nu numai că generalizați, dar susțineți persoana într-un colț, deoarece nu au putut să înceapă să răspundă la întrebarea dvs.
  • Nu dați vina pe persoana pentru toate relele pe care le credeți că au fost făcute în numele acestei religii.Nu vrei să fii învinuit pentru toate relele făcute de cei care au respins religia, faceți voi?Puteți întreba, totuși, modul în care religia lor reconciliază actele rele s-au făcut sub masca credinței.
  • Imagine intitulată face față oamenilor religioși dacă sunteți un pas al ateu 14
    5. Fii deschis pentru a învăța ceva nou. Nu spuneți doar că sunteți deschis pentru a învăța ceva nou - înseamnă ceea ce spui. Învățând mai multe despre alte credințe, vă veți lărgi numai în lumea voastră.Dacă credințele voastre vor fi amenințate de cunoaștere, atunci poate că ar trebui să fie reconsiderați oricum.
  • Un ateu ar trebui să fie cineva care este deschis pentru a pune întrebări și a căuta răspunsuri.Ca un om de știință bun, un ateu nu ar trebui niciodată să se teamă de a fi dovedit greșit.Adevărul ar trebui să fie scopul tău final.
  • Dacă persoana vă invită la un serviciu religios, sunteți de acord să mergeți ca un observator respectuos. Nu trebuie să convertiți la religia lor sau să împărtășiți credințele lor, dar cu siguranță veți învăța ceva nou.Vă puteți invita la o adunare de alții ca tine.
  • sfaturi

    Dacă aveți de-a face cu cineva care este persistent în dorința de a discuta despre religie, spune ceva "Înțeleg că vă vedeți credințele ca adevăr, dar simt același mod despre a mea."
  • Dacă cineva este foarte intolerant al ateismului și nu va înceta să-ți critice credințele, atunci probabil o discuție rațională cu ei nu merită urmărită. Evitați persoana și concentrați-vă asupra celor care vă acceptă pentru cine sunteți.
  • Toți prietenii tăi nu trebuie să fie atei. Având prieteni religioși nu trebuie să fie o problemă dacă amândoi respectați când religia vine.
  • Rețineți că religia unei persoane servește funcții sociale și culturale importante pentru el, în plus față de a fi doar un sistem de credință.
  • Fiți liniștiți și știți că există și alte persoane din lume care dețin aceeași credință ca tine. Încercați să vă gândiți la pantofii lor că au fost crescuți într-un cadru religios sau au o credință puternică în interiorul lor sau religia îi poate ajuta și puteți să le înțelegeți și perspectiva lor fără a se angaja în acea religie specială.
  • Când cineva vă cere rugăciunile pentru un iubit, un răspuns poate fi incomod. Decideți asupra unui răspuns care este adevărat pentru dvs. și totuși, de asemenea, politicos, cum ar fi "Ele sunt în gândurile mele și trimit energie pozitivă," sau chiar pur și simplu "Mă voi gândi la ele."
  • Avertizări

    Mulți ateiști găsesc credință într-o divinitate supranaturală pentru a fi irațională. Cu toate acestea, afirmând că această perspectivă este obligată să provoace rănirea și discordia. Nu va schimba aproape niciodată mințile. Fii atent și respectuos.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar