Cum să întrebați pe cineva dacă sunt supărați de dvs

Poate fi greu să știi dacă cineva pe care-l pasă este supărat cu tine, mai ales dacă acționează puțin din obișnuit și nu ești sigur de ce. Nu stați doar în jurul valorii de senzație de anxietate, deși în schimb, să ajungeți la o înțelegere a modului în care se simt. Dacă nu sunteți sigur ce cel mai bun mod de a merge este, nu vă faceți griji. Am pus împreună o listă de întrebări pe care le puteți cere să începeți conversația și să vă dați seama ce se întâmplă.

Pași

Metoda 1 din 10:
"De ce ar fi supărat pe mine?"
  1. Imaginea intitulată cere cuiva dacă sunt supărați cu dvs. Pasul 1
1. Întrebați-vă această întrebare înainte de a vorbi cu persoana. Nu presupuneți doar că sunt supărați de tine, mai ales dacă cei doi nu ați avut conflicte în ultima vreme. Dacă nu răspund doar textelor tale sau par a fi puțin stangish, ar putea exista o altă explicație pentru modul în care acționează și probabil că nu are nimic de-a face cu dvs. deloc.
  • De exemplu, dacă vă loviți în cineva pe care îl cunoașteți în timp ce faceți cumpărături, dar nu se opresc să vorbească, s-ar putea să fi fost într-o grabă mare sau ar fi putut să se ocupe de ceva supărător în acea zi.
Metoda 2 din 10:
"Cum te simti?"
  1. Imaginea intitulată cere cineva dacă sunt supărați cu tine Pasul 2
1. Încercați o abordare subtilă pentru a le oferi o șansă de a se deschide. O modalitate bună de a obține o citire în starea de spirit a celeilalte persoane este doar pentru a începe o conversație cu ei. Încercați să le oferiți un apel sau să trimiteți un text care să ceară cum au fost. Dacă există ceva greșit, acest lucru îi va da o șansă de a vă spune. Și chiar dacă nu au prea multe de spus la început, va deschide ușa pentru mai multe întrebări.
  • De asemenea, ați putea spune ceva, "Hei, nu am auzit de la tine de ceva timp. Este totul în regulă?"
Metoda 3 din 10:
"Este ceva în mintea ta"?
  1. Imaginea intitulată cere cuiva dacă sunt supărați cu dvs. Pasul 3
1. Lăsați-i să știe că puteți spune că energia lor este diferită. Solicitarea acestui lucru va arăta cealaltă persoană că vă interesează cum simt ei și că puteți spune ceva mai puțin. Cu toate acestea, nu pune nici o presiune asupra lor să vă liniștească, pentru că nu vă întrebați dacă sunt supărați de tine - vă întrebați dacă ceva îi deranjează în general.
  • O altă modalitate de a întreba acest lucru ar putea fi, "Am dreptate că ceva vă deranjează? Vrei sa vorbim despre asta?"
Metoda 4 din 10:
"Se simte că am fost puțin îndepărtat, putem vorbi despre asta?"
  1. Imaginea intitulată cere cuiva dacă sunt supărați cu tine Pasul 4
1. Încercați acest lucru dacă vă simțiți că emoțiile lor sunt îndreptate spre dvs. Uneori este un pic mai evident atunci când cineva este supărat cu tine - s-ar putea să vă dea un aspect murdar, să vă răspundeți cu răspunsuri scurte, terși sau să vă liniștiți când sunteți în jur. Dacă asta e vibrații, te simți, du-te și întrebați ce se întâmplă.
  • Dacă starea de spirit a persoanei pare să se schimbe brusc în timpul unei conversații, încercați să întrebați ceva, "Am spus ceva pentru a vă jigni?"
  • Când întrebi ceva de genul asta într-un mod simplu, fiți pregătit pentru un răspuns simplu. S-ar putea să dețină în unele lucruri pe care nu vă așteptați, așa că stați înapoi și lăsați-i să-și vorbească mintea.
Metoda 5 din 10:
"Puteți explica de ce a fost atât de supărător?"
  1. Imaginea intitulată cere cuiva dacă sunt supărați de tine Pasul 5
1. Fi curios dacă nu sunteți sigur ce se află în spatele sentimentelor lor. Dacă persoana spune că ați făcut ceva care le-a deranjat, dar încă nu sunteți sigur de ce sunt supărați, nu vă fie frică să săpați puțin mai mult. Este foarte important să înțelegeți exact ce sa întâmplat dacă doriți să evitați conflictul cu acea persoană în viitor.
  • Încercați să vă păstrați calmul tonului și chiar când vă întrebați acest lucru - dacă vă întâlniți ca și cum ați judeca sau bateți persoana pentru sentimentele lor, va face lucrurile mai rău.
  • Când vorbesc, ascultă liniștit fără a obține defensivă. Nu le întrerupeți să vă împărtășiți gândurile dvs. - deși este bine să spuneți lucruri cum ar fi, "Înțeleg" sau "Are sens" din cand in cand.
Metoda 6 din 10:
"Am auzit acest drept?"
  1. Imaginea intitulată cere cuiva dacă sunt supărați cu dvs. Pasul 6
1. Parafraza înapoi ceea ce ți-au spus. Când repetați ceea ce a spus persoana, vă va ajuta pe amândoi să vă asigurați că sunteți pe aceeași pagină. Doar asigurați-vă că atunci când faceți acest lucru, faceți acest lucru într-o voce foarte bună - nu reluați opiniile lor, sau argumentul se va înrăutăți.
  • De exemplu, ați putea spune, "Se pare că spui că mi-a fost insensibil pentru a-ți spăla sugestia despre cum să pictezi camera de zi și simți că nu-ți apreciez părerile. Este corect?"
Metoda 7 din 10:
"Pot să-mi împărtășesc perspectiva?"
  1. Imaginea intitulată cere cineva dacă sunt supărați de tine Pasul 7
1. Oferiți-vă punctul de vedere dacă credeți că ar putea ajuta. În unele cazuri, s-ar putea simți ca dacă cealaltă persoană a înțeles de unde veneți, s-ar putea să nu mai simt supărați. Doar fii atent cu asta - va părea insensibil dacă întâlnești ca și cum ai încerca doar să-ți dovedești punctul tău și să te faci să pară corect.
  • Țineți minte că într-un dezacord, este mai important cum a venit ceva, mai degrabă decât intenția care a fost în spatele ei. Uneori, este mai bine să-ți cer scuze mai degrabă decât să încerci să te explice.
Metoda 8 din 10:
"Ai nevoie de ceva spațiu?"
  1. Imaginea intitulată Adresați-vă pe cineva dacă sunt supărați cu dvs. Pasul 8
1. Fiți dispuși să vă retrageți dacă au nevoie de ceva timp. Când cineva este supărat, uneori au nevoie de timp pentru a procesa modul în care se simt înainte ca ei să poată începe să se deplaseze. Dacă persoana spune că nu sunt gata să vorbească, dați-le puțin timp înainte de a ajunge din nou la ei.
  • Acest lucru va fi diferit pentru toată lumea. Dacă locuiți împreună, ați putea pleca câteva ore, apoi veniți acasă și încercați să vorbiți din nou. Dacă nu sunteți foarte aproape, ați putea aștepta atâta timp cât câteva săptămâni. Depinde într-adevăr de situație, cât de aproape sunteți, și ce sa întâmplat că a făcut persoana supărată.
Metoda 9 din 10:
"Cum pot face acest lucru mai bun?"
  1. Imaginea intitulată cere cineva dacă sunt supărați cu tine Pasul 9
1. Întrebați dacă există ceva care ar ajuta. Uneori, cealaltă persoană va avea o idee clară despre ceea ce ar vrea să facă. De exemplu, ar putea spune ceva de genul, "Te rog, nu mă pune în jos într-o întâlnire de lucru din nou," sau "Aș prefera să nu faceți comentarii despre aspectul meu." În acest caz, faceți tot ce aveți mai bine să respectați cererea lor, astfel încât să puteți evita să repetați repetarea situației în viitor.
  • Nu sunteți de acord cu nimic pe care nu-l puteți lipi. De exemplu, dacă persoana spune ceva de genul, "Vreau să vă părăsiți slujba, așa că nu mai trebuie să vă văd fața," Aceasta este o cerere destul de nerezonabilă și este bine să spunem nu.
Metoda 10 din 10:
"Îmi pare rău, mă poți ierta?"
  1. Imaginea intitulată cere cineva dacă sunt supărați de tine Pasul 10
1. Cereți scuze și cereți iertare dacă doriți să îndreptați relația. Chiar dacă nu simți că ați fost complet greșit, vă asumați responsabilitatea pentru acțiunile dvs. Dacă puteți vedea punctul de vedere al celeilalte persoane, spuneți-le cu sinceritate că vă pare rău. Recunoașteți partea dvs. în ceea ce sa întâmplat și întrebați-i dacă sunt dispuși să vă ierte și să meargă mai departe.
  • Dacă persoana a fost ofensată de ceva ce considerați o valoare importantă, vă cereți scuze să nu fie potrivite - uneori trebuie să vă stați la sol. De exemplu, dacă sunt supărați de tine pentru că ați vorbit în sprijinul drepturilor de transport sau al egalității minorităților, este în totalitate bine dacă vă decideți că sunteți mai bine să terminați relația.

sfaturi

Partajați pe rețeaua socială:
Similar