Cum să accepți și să îmbrățișați dezacordul

Acceptarea și îmbrățișarea dezacordului este dificilă pentru unii oameni care caută armonie și cooperare tot timpul. Cu toate acestea, fără drepturi de disidență și opinii diferite, lumea ar fi un loc foarte bland și conformist. Îmbrățișarea dezacordului este un mod valoros de a învăța idei noi, de a vă tempera propriile idei în rezultate funcționale și ajungând la soluții pe care toată lumea le poate beneficia de. Aflați cum să vă schimbați perspectiva despre dezacord și interacțiunile cu alții se vor îmbunătăți foarte mult.

Pași

Partea 1 din 3:
Exprimarea și reacția la dezacord
  1. Imagine intitulată Desensitize de durere Pasul 5
1. Exprimă dezacordul respectuos. Exprimând dezacordul prin strigând "Ești atât de greșit!" nu este o modalitate excelentă de a nu fi de acord cu respect. Nici nu se pare că opțiunea dvs. este singura, cum ar fi spune "asta e un non-brainer." A face acest lucru face ca părerea dvs. este singura singură și că opiniile altora sunt irelevante. În schimb, căutați să faceți o "dezarmare" Declarație preliminară înainte de a vă exprima propria opinie:
  • "Interesant - Se pare că avem diferite puncte de vedere. Te superi dacă explic unde vin?"
  • "Într-adevăr? Am făcut observații diferite, probabil pentru că am avut experiențe diferite..."
  • "Vă prețuiesc ideile în această privință și văd de ce sunteți preocupat de încercarea unui mod diferit. Poate că am putea să ne uităm la o nouă abordare?"
  • "Am vrut doar să conduc o altă alternativă de către dvs. Aș fi fericit să dau mai multe detalii dacă sunteți interesat..."
  • Imagine intitulată de îngrijire despre tine ca un pas creștin 1
    2. Practicați ascultarea activă. Odată ce ați afirmat propria dvs. opinie, asigurați-vă că ați oferi o cameră de altă persoană să facă același lucru. Aceasta înseamnă că ascultă în mod activ și atent opinia acestei persoane cu respect. Principiile ascultării active implică:
  • Întorcându-se cu difuzorul și demonstrând că au atenția dvs. nedivizată.
  • Abținerea de la butting până când vorbitorul a terminat complet vorbind.
  • Încurajarea vorbitorului să continue prin dăunătoare sau prompând (e.G. "Și?".
  • Restalarea a ceea ce ați auzit că ați înțeles mesajul (e.G. - Deci, dacă te-am auzit corect, spui ... "
  • Reflectând mesajul vorbitorului în ceea ce privește ceea ce pare să se simtă (e.G. "Se pare că aceasta este o credință serioasă pentru dvs.".
  • Împărtășirea feedback-ului într-un mod non-judecător despre gândurile dvs. pe mesaj.
  • Imaginea intitulată devine o îmbunătățită
    3. Arată empatia față de cealaltă persoană. Pentru a preveni o discuție dezagreabilă să se escaladă într-un argument încălzit, să comunice empatic prin a afirma observații, sentimente, nevoi și solicitări în această ordine.
  • Pentru a arăta solidaritatea empatică, luați în considerare exprimarea înțelegerii problemei, explicându-vă propria experiență trecută. De exemplu, spune ceva de genul: "Am trecut prin ceva similar în trecut și m-am simțit exact ca și cum ai face acum." Desigur, aceasta trebuie să fie o conexiune autentică - nu face nimic.
  • Imaginea intitulată Știți când nu vă faceți
    4. Vorbi cu interese comune. Când sunteți în dezacord cu cineva, este ușor să vă prindeți în agendele dvs. separate și să uitați punctul general. Pentru a se împăca într-un dezacord care își pierde scopul, lăsați cealaltă persoană să știe ce aveți în comun cu privire la această problemă. Făcând acest lucru vă aduce înapoi la tabelul de discuții și vă permite să fiți pe aceeași parte.
  • Puteți spune ceva de genul "Să luăm în considerare obiectivul nostru comun. Amândoi vrem ___.Ce putem face pentru a fi siguri că nevoile noastre reciproce sunt îndeplinite? Ce instrumente putem folosi pentru a realiza acest obiectiv?"
  • Imagine intitulată Reglarea la cârje Pasul 1
    5. Recunoașteți curajul necesar pentru a nu fi de acord. Asigurați-vă că le mulțumiți cealaltă persoană pentru că aveți curajul de a-și exprima opinia - și să vă îndoiți pe spate dacă ați fi solicitat să nu fiți de acord. Dezacordul înseamnă că persoana cu care aveți de-a face este aducerea unei perspective diferite în amestec și oferindu-vă o șansă de a vă lărgi orizonturile.
  • De asemenea, înseamnă că persoana vă prețuiește suficientă și aveți încredere suficientă pentru a vorbi o diferență de opinie în prezența dvs. (ați putea dori, de asemenea, să vă felicitați pentru a promova o astfel de deschidere). Afișați aprecierea pentru curajul acestei persoane spunând ceva de genul:
  • "Știi, în timp ce încă mai cred că avem abordări diferite, înțeleg a ta un pic mai bine acum. Mulțumesc că ai discutat cu mine."
  • "Apreciez cu adevărat că ați luat timp să vă explicați clar cum veți vedea această chestiune. Nu m-am uitat la ea din această perspectivă înainte și mi-a dat multă mâncare pentru gândire. Voi lua în considerare cu siguranță punctele pe care le-ați ridicat când revizuiesc acest lucru acum."
  • Imaginea intitulată îmbunătățește performanța în viața de viață 1
    6. Găsiți modalități ușoare de rezolvare a dezacordurilor. Când aveți un acronim rapid pentru a vă apela în memoria dvs., puteți sări în rezolvarea eficientă a dezacordurilor mai devreme decât mai târziu. Există un acronim comun utilizat în rezolvarea conflictelor numite salt.Puteți folosi acest lucru atunci când vă aflați în mijlocul unui dezacord și doriți să îl rezolvați mai repede și eficient. Se compune din:
  • L: Ascultați mesajul celuilalt
  • E: empatizați cu punctul de vedere al celeilalte persoane - gândiți-vă de unde vine mesajul
  • A: Sunt de acord cu un aspect al mesajului persoanei de a găsi un teren comun
  • P: Partener cu cealaltă persoană pentru a găsi o soluție reciproc avantajoasă și funcțională
  • Partea 2 din 3:
    Îmbunătățirea obstacolelor la rezoluție
    1. Imaginea intitulată devine o îmbunătățită
    1. Evitați să spuneți oamenilor că este opinia dvs "pentru binele lor." Acest lucru tratează persoana pe care o dezacordați ca și cum ar fi un copil. Gândiți-vă cât de eficient este atunci când îl utilizați pe un copil - bine, este chiar mai puțin eficient pentru un adult! În principiu, spune: "Ești prea prost să știi cea mai bună soluție sau modalitate de a face lucrurile pe aici. Știu mai bine și o să-mi impun voia pe tine." Acest lucru poate escalada un dezacord, mai degrabă decât să-l înăbușe.
    • Opriți-vă de la folosirea acestei fraze din nou. În schimb, recunoașteți modul în care se gândește cealaltă persoană, observați ce fac deja bine și înlocuiți dorința de a vă impune voința cu ceva de genul: "Admir ceea ce faci și nu vreau să rearanjez ceea ce funcționează pentru tine. Vroiam doar să-mi împărtășesc experiența când am făcut ceva similar, în cazul în care ar putea dori să alegeți una sau două dintre ideile mele care ar putea fi utile pentru dvs."
  • Imaginea intitulată atrage oamenii să cumpere păsările dvs. Pasul 3
    2. Aveți grijă să nu vă exprimați dezacordul folosind o scuză. "Îmi pare rău" este destinat să-i ceară scuze pentru ceva ce ați făcut greșit sau pentru a răni numai o persoană - nu este destinată să precedă o întoarcere sau să vă scufundați de la Hammering Home Punctul preferat.
  • De exemplu, spunând "Îmi pare rău că ți-am rănit sentimentele" este bine, în timp ce "Îmi pare rău, dar greșești" sau "Îmi pare rău pentru neplăcerile tale" nu este acceptabilă. În cele din urmă fraze, vorbitorul se distanțează de ascultător și încearcă să scusei acțiunea sau inacțiunea.
  • În schimb, încercați următoarele fraze atunci când vă exprimați dezacordul: "Îmi pare rău că nu-ți place ce trebuie să spun, dar..." devine "Mă simt prost că am provocat o neînțelegere între noi. Ce pot face pentru a face această situație corectă?"
  • Imaginea intitulată atinge măreția prin umilință Pasul 10
    3. Știți când să fiți de acord să nu fiți de acord. Dacă discuția se îndepărtează într-un impas de fel, probabil că este mai bine să treceți la vorbirea despre ceva ce tu do sunt de acord cu privire la. Într-adevăr, cu atât mai greu vă împingeți agenda, cu atât mai profundă persoana care nu este de acord cu dvs. este probabil să sapă în tocurile lor. Dacă împingeți prea mult, cealaltă persoană poate să înceapă de dragul dezacordului, doar pentru a evita ființa "inghitit" de voința voastră sau de a-și apăra propriul sentiment de sine.
  • Imagine intitulată Fii un prieten cu cineva cu Trichotillomania Pasul 5
    4. Nu presupuneți că cealaltă persoană are nevoie de îndrumarea dvs. Amintiți-vă că ascultătorul este capabil să lucreze la lucrurile pentru ei înșiși, cu condiția să vă întoarceți înapoi. Faceți-vă preferințele cunoscute, dar lăsați-o deschise celeilalte persoane cu privire la modul în care doresc să ajungă la un rezultat constructiv.
  • De exemplu, în loc să spună: "Ești prea lucrat în legătură cu această idee. Permiteți-mi să vă arăt cum trebuie făcut", Spune "Pot vedea de ce te deranjează asta. Vă rog să-mi spuneți dacă aveți nevoie de ajutor pentru a vă gândi la soluții.
  • Partea 3 din 3:
    Învățarea beneficiilor dezacordului
    1. Imaginea intitulată Evitați să deveniți o victimă a furtului de identitate Pasul 4
    1. Amintiți-vă că dezacordul nu are un conflict egal. Uneori, dezacordul poate duce la conflicte, dar poate duce, de asemenea, la discuții și învățare. Cu condiția să vă angajați în discuție, este probabil ca învățarea despre o opinie sau o perspectivă diferită de propria dvs. să vă lărgească înțelegerea unei probleme.
  • Imagine intitulată Evitați greșelile atunci când cumpărați un pas de acasă 12
    2
    Exercita o minte deschisă. Fiind deschis înseamnă că vă permite să ascultați și să acceptați idei sau credințe care sunt diferite de la propria dvs. Există multe beneficii pentru a avea o minte deschisă, inclusiv având mai puține prejudecăți, fiind o mai bună rezolvare a problemelor și fiind mai interesantă. Și, deoarece oamenii cu minte deschis sunt mai receptivi pentru a se schimba, ei suferă de mai puțin stres.
  • Pentru a fi deschis în fața dezacordului, puneți multe întrebări. Încercați să înțelegeți de ce și cum persoana a atras concluzia că nu sunteți de acord. S-ar putea să aflați că au experimentat lucruri pe care nu le-ați făcut, și că aceste experiențe pot arunca o lumină asupra propriilor convingeri.
  • Solicitând întrebări deschise și ascultarea în mod activ reprezintă cele mai bune modalități posibile de a afla ce știe cealaltă persoană. În plus, aceste strategii vă pot oferi amândoi o respirație de la orice dezacord curent.
  • Imaginea intitulată Evitați să fi manipulat de către persoanele 1
    3. A se vedea dezacordul ca diversitate. Există un citat faimos de George S. Patton care merge: "Dacă cineva gândește la fel, atunci cineva nu se gândește." Străduiți-vă să vedeți dezacorduri ca o deschidere pentru o mai mare diversitate și opinii variabile - la fel ca și cum ați vedea nevoia de a vă diversifica personalul dvs. de angajare, prieteniile sau portofoliul dvs. de stoc.
  • Realizați că oamenii din medii și culturi diferite pot avea idei foarte diferite ca urmare a educației și experiențelor lor. Experiențele lor sunt la fel de valabile ca ale dvs. Încercați să explorați interconexiunile, mai degrabă decât să jucați diferențele. Prin combinarea perspectivelor diferite, este posibil să găsiți o soluție mai universală și mai durabilă decât să impuneți pur și simplu o comandă care se simte drept doar pentru tine și experiența vieții voastre.
  • sfaturi

    Știți propriile limitări și ce vă declanșează "pierde-l" când într-un dezacord. Pentru mulți oameni care evită în mod activ dezacordul, poate fi ușor de făcut o ofensă prea ușor și să se rostogolească emoțional, tocmai pentru că evitarea dezacordului v-a împiedicat să învățați cum să abordați mai constructiv dezacordul. Dacă este cazul, este recomandat să petreceți timp cu ghiduri de auto-ajutorare a unor astfel de tehnici de comunicare non-violente sau să participe la un curs de a face dezacorduri pentru a învăța fraze constructive și modalități de a răspunde ori de câte ori vă simțiți prea presați în timpul unui dezacord.

    Avertizări

    Nu confunda dezacordul cu o scuză pentru a diminua ideile altei persoane. Arătați întotdeauna respectul pentru gândurile și ideile lor, chiar dacă nu aveți intenția de a fi de acord cu ei.
  • Nu exprimați niciodată dezacordul poate fi un semn al pasivității sau al dezinteresului în altele. Fiind pasiv toată viața ta poate provoca astfel de probleme ca fiind un popor-plăcere sau obosit.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar