Cum să devii un medic specialist

Există un număr de medici care sunt practicieni generali, dar alții preferă să se specializeze într-un anumit domeniu. Medicii specialiști beneficiază de educație și formare suplimentară pentru a deveni experți în domeniul ales. Domeniul medical este foarte competitiv, așa că muncești din greu și nu te descuraja! Aici, am adunat răspunsuri pentru unele dintre cele mai frecvente întrebări despre cum să devenim un medic specialist.

Pași

Întrebarea 1 din 10:
Ce tipuri de specialități sunt acolo?
1. Există cel puțin 20 de specialități diferite pe care le puteți alege. Specialitățile sunt definite de tipurile de pacienți pe care îi tratați și condițiile pe care le ocupați. În cadrul fiecărei specialități largi, există și subspecialități pe care le puteți alege să vă concentrați sau vă puteți păstra atenția mai generală. Iată câteva exemple de specialități și subspecialități:
  • Pediatrie: Medicină adolescentă, Abuz pentru copii pediatrie, Pediatrie de dezvoltare și comportamentală, Medicină neonatală-perinatală, Boli infecțioase pediatrice
  • Psihiatrie: psihiatrie de dependență, psihiatrie pentru copii și adolescenți, psihiatrie criminalistică, psihiatrie geriatrică, medicină psihosomatică
  • Medicină internă: boală cardiovasculară, gastroenterologie, medicină geriatrică, hematologie, oncologie, boală pulmonară, reumatologie
  • Chirurgie generală: Chirurgie de mână, Chirurgie pediatrică, Îngrijire critică chirurgicală, Chirurgie vasculară
  • Neurologie: Neurologie vasculară, Medicină durere, Leziuni cerebrale Medicină, Medicină neuromusculară, Dizabilități neurodevelopmentare, Neurofiziologie clinică
Întrebarea 2 din 10:
Cum alegeți ce să vă specializați?
1. Alegeți ceva care vă interesează și se potrivește obiectivelor dvs. de stil de viață. Din toate cele mai multe specialități variate, căutați ceva care vă provoacă într-un mod bun. Nu vrei să te simți ca în fiecare zi este o luptă! Gândiți-vă la ceea ce sunteți interesat și la ce medii lucrați cel mai bine. Iată câteva exemple pentru a începe:
  • Dacă doriți un loc de muncă în care fiecare zi este diferită și vă confruntați în mod regulat deciziile de viață sau moarte, ați putea dori să intrați în medicină de urgență.
  • Dacă vă place să lucrați cu familii și copii, puteți intra în pediatrie sau medicină de familie.
  • Dacă sunteți interesat să ajutați oamenii să preia controlul asupra sănătății și viitorului, puteți intra în medicină preventivă.
  • Dacă doriți să ajutați oamenii să-și îmbunătățească aspectul și să-și îmbunătățească stima de sine, puteți intra în chirurgie plastică sau dermatologie.
Întrebarea 3 din 10:
Când vă alegeți specialitatea?
1. Cel de-al patrulea an de școală medicală este cel mai bun moment pentru a vă alege specialitatea. În acest moment, ați făcut rotațiile dvs. de bază și ați înțeles ceea ce este implicat în unele dintre domeniile majore ale practicii medicale. Sub-stagiul rotații pe care le faceți 4 ani vă oferă o ultimă șansă de a obține o expunere în specialități care ar putea să nu fi fost acoperite în rotațiile dvs. de bază.
  • Dacă aveți dificultăți în a decide între câteva specialități diferite, mergeți mai departe și căutați rezidențe în ambele. Sau, dacă luați în considerare câteva subspecialități, începeți în specialitatea principală - vă puteți restrânge mai târziu.
Întrebarea 4 din 10:
Trebuie să obțineți mai întâi licențiat ca doctor?
  1. Imaginea intitulată deveni un medic specializat Pasul 7
1. Da, numai medicii certificați de bord pot obține certificați în specialități. Aceasta înseamnă că veți obține gradul dvs. de licență și dvs diplomă medicală, Apoi completați rezidența. De obicei, veți completa rezidența în specialitatea pe care doriți să o urmăriți, dar puteți face și o rezidență mai generală.
  • De exemplu, puteți face rezidența dvs. în intervenția chirurgicală generală și apoi decideți că doriți să vă specializați în continuare în neurochirurgie, ceea ce ar necesita o pregătire suplimentară.
  • Majoritatea medicilor sunt rezidenți timp de 3 până la 7 ani înainte de a lua examenul pentru a deveni un medic certificat de consiliu.
  • Licențierea medicală este specifică de stat, deci verificați cu consiliul de licențiere de stat în statul în care intenționați să trăiți și să lucrați pentru detalii privind procesul de licențiere.
Întrebarea 5 din 10:
Cum obțineți certificat ca specialist?
1. Treceți un examen administrat de o placă de specialitate. Calea spre certificare variază în funcție de specialitatea pe care o alegeți. Există mai multe organizații naționale care reprezintă specialități individuale. De asemenea, puteți obține certificat printr-o organizație generală de specialitate, cum ar fi Consiliul American de Specialiști de Medic, care guvernează 18 plăci diferite de specialitate.
  • Discutați cu mentorul dvs. sau cu medicul care supraveghează părtășia sau rezidența dvs. pentru a afla cea mai bună cale la certificare în specialitatea dvs.
  • Panourile medicale de stat oferă, de asemenea, certificări în unele specialități - de obicei mai generale, cum ar fi pediatrii și medicina internă.
  • Organizațiile care administrează examenele de certificare au, de asemenea, resurse pe care le puteți folosi pentru a vă pregăti pentru examen, astfel încât să aveți o mai bună înțelegere a felului de întrebări și cum vor fi clasificate răspunsurile dvs.
Întrebarea 6 din 10:
Cât durează să devină un medic specialist?
1. Poate dura până la 8 ani după școală, în funcție de specialitate. A deveni certificat ca un specialist nu este o rasă - vrei o experiență suficientă pentru a simți că ți-ai stăpânit cu adevărat specialitatea. Pentru majoritatea specialităților, acest lucru înseamnă cel puțin 3 ani de instruire după ce ați terminat rezidența inițială.
  • Din cauza cerințelor fizice și mentale plasate pe un chirurg, poate dura până la 8 ani după Tu devii un medic certificat de bord pentru a deveni certificat ca un specialist.
Întrebarea 7 din 10:
Care este cea mai ușoară specialitate medicală?
1. Nici o specialitate nu este ușoară, dar unii au mai puține stres și rate de ardere mai scăzute. Chirurgia plastică și dermatologia sunt 2 din specialitățile de top cu cele mai mici rate de arsură. Ratele de venituri medii sunt relativ mari, iar medicii din aceste domenii raportează rate mai mici de stres.
  • Dacă căutați o specialitate care vă va oferi un echilibru mai mare de viață și mai puțin stres, concentrați-vă pe ceva cu o expunere rară la traume și la pacienții de urgență. Aceste tipuri de specialități vă permit să vă întoarceți acasă și să nu vă faceți griji cât de mult se va numi înapoi.
  • Dimpotrivă, specialitățile cele mai stresante tind să fie medicina de urgență și medicina internă. Specialiștii de medicină internă tind să lucreze cu pacienții mai în vârstă care au adesea probleme multiple de sănătate.
Întrebarea 8 din 10:
Ce specialitate este cea mai mare plătită?
  1. Imaginea intitulată deveni un medic specialist Pasul 11
1. Chirurgii de specialitate sunt plătiți cel mai mult, cu neurocurieoni care suportă lista. Aceasta înseamnă că procedurile mai complicate solicită plăți mai mari, deci ar trebui să vină ca niciun șoc ca chirurgii creier să fie plătiți mai mult decât orice alt specialist, în medie, la 616.823 dolari pe an în 2019. Chirurgii toracici și ortopedici sunt, de asemenea, în cele mai mari 5 specialități plătite.
  • Dermatologia este cea de-a șasea specialitate plătită, cu dermatologi care câștigă o medie de 455.255 dolari pe an în 2019.
Întrebarea 9 din 10:
Ce specialități au cea mai mare cerere?
1. Medicina de familie și medicina internă au cea mai mare cerere. Aceștia sunt specialiști că oamenii tind să se întâlnească în mod regulat. În timp ce în mod obișnuit nu sunt specialități cu cea mai mare plătit, nu va trebui niciodată să vă faceți griji cu privire la găsirea unei poziții în aceste zone.
  • În domeniul emergent al telemedicinei, medicina internă și psihiatria iau primele două pete, urmate de radiologie, medicină de familie și pediatrie.
Întrebarea 10 din 10:
Puteți avea mai mult de o specialitate?
1. Da, și acest lucru vă poate îmbunătăți perspectivele de carieră. Pe măsură ce medicina devine mai specializată, specialitățile individuale se suprapun și mai mult. Dacă aveți ocazia să vă specializați în mai mult de o zonă, vă oferă mult mai multă versatilitate și vă face mai competitivă în comparație cu alți medici.
  • De exemplu, dacă sunteți deja certificat ca specialist în îngrijirea de urgență, puteți căuta și certificarea în îngrijirea urgentă sau medicina de dezastru - ambele se suprapun semnificativ cu îngrijirea de urgență.

sfaturi

Domeniul medical este foarte competitiv, deci nu fiți descurajat dacă nu intrați în școala medicală imediat sau nu treceți un test pe primul dvs. Go Go. Continuați să încercați!
  • Dacă sunteți interesat să deveniți medic, începeți să vă pregătiți cât mai curând posibil. Având o pregătire medicală, experiență și educație în liceu și subsold vă face un candidat mai bun pentru școala medicală.
  • Avertizări

    Acest articol se concentrează asupra devenirii unui medic specializat în SUA. Procesul ar putea fi diferit în alte țări.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar