Cum să găsiți o fugă adolescentă

Dacă un adolescent pe care îl iubești a fugit, probabil că ești înspăimântat, frenetic și nesigur de ce să faci în continuare. Contactați aplicarea legii imediat. După ce ați vorbit cu poliția, este posibil să doriți să utilizați mai multe strategii diferite pentru a ajuta la aducerea adolescentului acasă, inclusiv a vorbi cu prietenii lor, folosind social media pentru a crește gradul de conștientizare și pentru a lucra cu organizațiile naționale de runaway. Încercați să rămâneți calm și știți că aveți prieteni, familii, aplicarea legii și agențiile naționale de advocacy pentru copii care vă sprijină și lucrați pentru a vă aduce casa iubită.

Pași

Partea 1 din 3:
Contactarea serviciilor de aplicare a legii și a persoanelor dispărute
  1. Imagine intitulată Găsiți un adolescent RunAway Pasul 1
1. Suna la politie. Dacă bănuiți că cineva a fugit, sunați imediat la 911. Nu este nevoie să așteptați 24 de ore pentru a depune un raport al unei persoane dispărute pe un copil sub optsprezece ani.
  • Dacă sunteți un prieten al fugarului, contactați mai întâi părinții și lăsați-i să-și cunoască suspiciunile. Dacă sunteți îngrijorat că prietenul dvs. a fugit de o situație abuzivă la domiciliu, sau părinții par neinteresați în localizarea copilului lor, sunați la poliție (sau ca părinții să facă acest lucru). Adolescenții Runaway se pot găsi rapid în situații periculoase, deci este important să acționați asupra suspiciunilor voastre.
  • Dați poliției o descriere detaliată a persoanei. Indicați înălțimea, greutatea, părul și culoarea ochilor, dacă au ochelari sau bretele, orice mărci distinctive și ultimele haine pe care le-au văzut purtând, precum și alte informații de identificare.
  • De exemplu, ai putea spune, "Jane are șaisprezece ani. Ea are aproximativ 5`7 "și 130 kg. Ea are păr brun scurt, ochi maro și o molie lângă ochiul drept. Ea poartă ochelari pentru citire. Îi place să-și vopsească părul, așa că poate fi, de asemenea, o culoare strălucitoare. Ea a fost văzută ultima dată purtând un top roșu, pantaloni negri și flip flip negru. Ea poartă adesea un colier de aur cu o cruce."
  • Cereți poliției să facă un raport la baza de date a Centrului Național de Informare a Criminalității FBI, cunoscut sub numele de NCIC. Pentru ca posterul persoanei dispărute să fie creat și difuzat la aplicarea legii, aveți nevoie de informațiile copilului dvs. introduse în această bază de date.
  • Întrebați ce ofițer va fi alocat cazul copilului dvs. când faceți raportul dvs. inițial de poliție. Înregistrați informațiile ofițerului și cel mai bun mod de a le contacta.
  • Imagine intitulată Găsiți o adolescentă RunAway Pasul 2
    2. Apelați alte agenții de aplicare a legii și dispărute pentru copii. După ce ați depus raportul inițial de poliție, începeți să faceți apeluri către alte organizații care vă pot ajuta în căutarea Runaway. Pe lângă aceste organizații, poliția dvs. locală poate avea resurse suplimentare pentru a vă contacta:
  • Sunați la departamentul șerifului dvs. și poliția de stat pentru a raporta runaway-ul.
  • Sunați la Centrul Național pentru copii lipsă și exploatați. Apelați NCMEC la 800-a pierdut (800-843-5678) după ce vorbești cu poliția dvs. locală. Acestea vor ajuta la coordonarea conducerii la poliția dvs. locală.
  • Safelinei naționale se poate oferi asistență și sprijin în această situație. Sunați la 800-runaway (800-786-2929). Ele vă pot lăsa mesajul pentru copilul dvs., dacă copilul dvs. să intre în contact cu ei. În plus, ele pot ajuta copilul dvs. să intre în contact cu dvs. și să ajute la meditarea litigiilor părinte-copil dacă este necesar.
  • La apelarea altor agenții, indicați ceea ce ați făcut deja. De exemplu, ați putea spune: "Am vorbit deja cu ofițerul Jones în departamentul meu local de poliție, care a luat raportul de poliție și este repartizat la caz. Mai este ceva ce vă recomandăm să fac sau altcineva cu care ar trebui să vorbesc?"
  • Imagine intitulată Găsiți un adolescent RunAway Pasul 3
    3. Scrie totul în jos. Păstrați un notebook la îndemână și înregistrați toate conversațiile și apelurile telefonice, cu datele, orele și subiectele discutate. Acest lucru vă va ajuta să vă jognim memoria și să vă păstrați organizați.
  • Lucrurile se vor mișca foarte repede și probabil că nu veți putea aminti detaliile conversațiilor sau dacă ați vorbit cu o anumită persoană. Obțineți obiceiul de a scrie totul în jos imediat.
  • Partea 2 din 3:
    Căutând runaway
    1. Imagine intitulată Găsiți un adolescent RunAway Pasul 4
    1. Discutați cu prietenii, familia și cunoștințele lui Runaway. Faceți o listă a tuturor celor din viața persoanei și contactați-le, începând cu cele mai apropiate conexiuni. Urmăriți numele și informațiile de contact ale celor cu care ați vorbit. Poate doriți să oferiți o copie a acestor informații poliției, de asemenea.
    • Ai putea întreba, "Manuel, nu l-am văzut pe Caleb de marți. Știu că sunteți aproape. L-ai vazut? Ți-a spus unde mergea? Ai fost în legătură cu el?"
    • Țineți minte că prietenii apropiați pot încerca să protejeze runaway-ul. Ei pot minți sau reține informațiile.
    • Discutați cu toată lumea despre care vă puteți gândi, inclusiv profesorii, colegii, coechipierii sau chiar angajații în locurile în care persoana îi plăcea să stea afară. Poate că au văzut sau au auzit ceva care ar putea fi de ajutor pentru dvs.
    • S-ar putea să existe o mulțime de oameni care să vorbească într-o perioadă scurtă de timp, astfel încât să înscriem membrii de încredere în rețeaua dvs. de sprijin pentru a vă ajuta să contactați oamenii. Luați în considerare solicitarea prietenilor dvs. buni sau a membrilor familiei de încredere pentru ajutor.
  • Imagine intitulată Găsiți o adolescentă RunAway Pasul 5
    2. Căutați indicii la locul unde se află. Căutați camera adolescentului, telefonul sau computerul pentru indicii cu privire la locul unde s-ar fi putut pleca sau cu oamenii cu care sunt. Poliția ar putea dori să efectueze o investigație asupra proprietății adolescentului dvs., deci asigurați-vă că ați clarificat cu aplicarea legii dacă acest lucru este bine să faceți.
  • Accesați conturile lor sociale și e-mailurile pentru sugestii despre locul în care au plecat.
  • Verificați jurnalul de telefon și mesajele text. Urmăriți-vă cu oricine adolescentul dvs. a comunicat recent.
  • Căutați camera lor. Uită-te prin jurnale și notebook-uri pentru orice informații utile.
  • Consultați-vă cu școala copilului. Discutați cu profesorii și administratorii copilului dvs. și spuneți-i să cunoască situația. Cereți să fiți contactați dacă auziți de orice conducere. Cereți accesul la dulapul copilului dvs. și să priviți prin intermediul acesteia pentru orice informații utile.
  • Imagine intitulată Găsiți un adolescent RunAway Pasul 6
    3. Fi proactiv. În timp ce cele mai multe căway se întorc acasă, este încă important să lucrăm la aducerea persoanei în siguranță cât mai repede posibil. Adolescenții se îndepărtează frecvent fără un plan, iar când se scurge alimentele, banii sau adăposturile, ar putea să se angajeze în sexul de supraviețuire (sexul de tranzacționare în schimbul necesităților) pentru a se asigura pentru ei înșiși.
  • Nu vedeți situația runaway ca ceva pentru runaway pentru a face față: "Se va întoarce când este gata, dar între timp, are nevoie să se ocupe de consecințele comportamentului ei."Adolescenții se pot găsi rapid în situații nesigure încât sunt incapabili de manipulare, cum ar fi abuzul de droguri sau prostituția.
  • Tinerii Runaway sunt, de asemenea, la un risc crescut de lipsă de adăpost, abuz fizic și probleme de sănătate mintală.
  • Imagine intitulată Găsiți un adolescent Rugaway Pasul 7
    4. Luați în considerare motivele Runaway. Gândiți-vă de ce persoana ar putea fugi. Puneți-vă câteva întrebări despre comportamentul și problemele lor recente cu care se confruntau. Luați în considerare dacă ceva ce făceau sau dacă cineva vorbeau, vă poate ajuta să determinați unde au plecat.
  • Gândiți-vă la orice probleme recente la domiciliu. A existat o luptă, o schimbare în structura familiei sau comportamentul abuziv?
  • Gândiți-vă la interacțiunile lor sociale. Au început să stea cu oameni noi? Au păstrat viața lor socială? Au vorbit frecvent cu cineva online?
  • Gândiți-vă la comportamentul lor trecut. Are adolescentul să fugă înainte? Ce sa întâmplat ultima dată când au plecat? Care a fost motivul lor de a pleca atunci?
  • Partea 3 din 3:
    Răspândind cuvântul
    1. Imagine intitulată Găsiți o adolescentă RunAway Pasul 8
    1. Du-te pe social media cât mai curând posibil. Creați o pagină Facebook numită "Găsiți [Numele persoanei]."Social media poate fi extrem de influentă în a ajuta la răspândirea știrilor și sensibilizarea. Distribuiți pagina dvs. cu toată lumea pe care o cunoașteți, precum și pe paginile comunității locale.
    • Să presupunem că persoana este capabilă să vadă ceea ce postați. Postați fotografiile cu prietenii și familia, amintirile fericite sau videoclipurile dintre ele se distrează cu cei dragi. Acestea arată runaway cât vă iubești și le pierdeți. Aceste posturi personalizează, de asemenea, runaway pentru străini care ar putea să-și urmeze povestea și să contribuie la generarea unui interes mai mare în acest caz.
    • Luați în considerare să mergeți pe Twitter și să vizitați povestea spre mass-media și alte persoane influente.
    • Creați o adresă de e-mail asociată cu găsirea RUNAWAY. Trimiteți un e-mail de la această adresă tuturor prietenilor și familiei care solicită ajutor, cu un link către pagina dvs. Facebook.
  • Imagine intitulată Găsiți un adolescent Rugaway Pasul 9
    2. Utilizați rețeaua dvs. Conectați-vă cu persoanele care ar putea fi utile în obținerea informațiilor acolo. Luați în considerare persoanele care interacționează cu publicul zilnic și le cere să ajungă la contactele lor și / sau să afișeze fluturașii pentru dvs.
  • De exemplu, este posibil să aveți un pilot, un ministru sau un asistent social în lista dvs. de contacte. Pilotul ar putea atârna fluturașul în ședințele echipajului de aeroporturi. Ministrul ar putea aduce fluturași la spital atunci când vizitează pacienții. Asistentul social ar putea utiliza contactele lor la agențiile guvernamentale locale pentru a ajuta la răspândirea cuvântului fugarului.
  • Imagine intitulată Găsiți un adolescent Rugaway Pasul 10
    3. Creați un fluturaș de persoană dispărută. Distribuiți mai multe imagini recente ale runaway-ului și creați un fluturaș cu informațiile lor și ultimele locații cunoscute. Utilizați fotografii de înaltă calitate care arată fața persoanei din diferite unghiuri, astfel încât alții să aibă un sens mai bun despre cum arată.
  • Puneți fluturașul în locații cu trafic ridicat, cum ar fi stațiile de benzină, stațiile de tren, opririle de odihnă interstatală sau depozitele cu autobuzul.
  • Distribuiți fluturașii către spitalele locale și centrele de tratament pentru sănătatea mintală.
  • Adresați-le magazinelor locale și întreprinderilor să stea un fluturaș în fereastra sau altă locație vizibilă clienților.
  • Imagine intitulată Găsiți o adolescentă RunAway Pasul 11
    4. Ajungeți la mass-media. Contactați lucrările locale, posturile de televiziune și posturile de radio cu informații despre persoana dispărută și cereți-i să vă ajute la difuzarea informațiilor. Cereți-le să împărtășească informațiile pe site-urile lor..
  • Ai putea spune: "Fiul meu a dispărut de luni. Bănuiesc că a fugit. Ați putea să vă postați imaginea în difuzarea în seara asta, precum și să o puneți pe site-ul dvs. Web?"
  • Furnizați copii ale fotografiilor de înaltă calitate ale Runaway către reprezentanții mass-media, precum și o persoană dispărută a persoanei dacă ați făcut unul. Furnizați atât copii digitale, cât și copiilor grele, dacă este necesar.
  • Luați în considerare desemnarea unui membru al familiei sau a unui prieten ca persoană fizică. Lăsați această persoană să coordoneze fotografiile, programul de interviuri, dacă este necesar, iar contactele de cercetare la publicațiile locale. Lucrul cu mass-media poate fi foarte consumator de timp și drenaj.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar