Cum să se ocupe de burnout

Burnout apare din stres cronic la locul de muncă, dar nu se oprește acolo. Efectele Burnout-ului pot călca în viața personală, lăsându-vă că vă simțiți nemotivați și dispusi în legătură cu totul, de asemenea. Cum vă puteți face cu Burnout odată ce sa întâmplat? Aflați cum să obțineți mai bine controlul asupra stresului de muncă și implementați practici pozitive în mediul dvs. de lucru. Apoi, faceți mai mult timp pentru activități distractive și semnificative după ore pentru a contracara Burnout la locul de muncă.

Pași

Metoda 1 din 4:
Gestionarea stresului de lucru
  1. Imagine intitulată Învățați viteza Reading Pasul 14
1. Programul se rupe în timpul zilei de lucru. Faceți ceasul și lucrați non-stop până când este timpul să faceți ceasul? Dacă da, începeți sculptura în câteva pauze în ziua dvs. de lucru tipică. Setați un obiectiv pentru a începe să luați o pauză de 10 sau 15 minute pentru fiecare 2 ore de lucru de lucru.
  • În timpul pauzei dvs., faceți ceva care vă ajută să detașați de la locul de muncă, de asemenea, să faceți seturi de push-up-uri sau scânduri, sau jucând un joc de cuvinte sau puzzle care vă ajută să utilizați alte abilități.
  • Imaginea intitulată Meditează fără un pas master 16
    2. Efectuați tehnicile de relaxare pentru a ușura stresul. Când observați semne de montare sau anxietate la locul de muncă, luați măsuri imediate pentru a ușura tensiunea făcând un exercițiu de relaxare. Multe tehnici de relaxare pot fi efectuate în timp ce stați la birou sau la stația de lucru. Să se angajeze la 10 până la 15 minute de relaxare. Dacă aveți un birou, închideți ușa.
  • Încercați diferite exerciții de relaxare pentru a vedea care vă place cel mai bine. Respirație adâncă, Mentalitatea meditației, imagini ghidate, și relaxarea musculară progresivă sunt toate tehnici simple pe care le puteți face în momentul în care începeți să vă simțiți stresați.
  • Imaginea intitulată pierde greutatea rapidă și în siguranță (pentru fete tehnic) Pasul 15
    3. Dormi mai mult. Cotele sunt, dacă vă confruntați cu Burnout la locul de muncă, probabil că nu obțineți cantitatea recomandată de ochi închisi. Lipsa somnului poate agrava sentimentele de copleșire și poate face mai greu să vă ocupați de stres. O odihnă bună a nopții vă poate ajuta să vă simțiți mai capabili să manipulați stresul de lucru.
  • Îmbunătățiți-vă somnul Igiena prin crearea unei noi rutine de culcare. Opriți dispozitivele electronice cu cel puțin o oră înainte de culcare și reduceți temperatura în spațiul dvs. de locuit. Activități liniștitoare, cum ar fi o baie caldă, ascultând muzica calmantă sau făcând o listă de recunoștință.
  • Imaginea intitulată deveni un pas de expat 7
    4. Luați timp liber. Dacă experimentați Burnout, s-ar putea să fi fost mult timp de când ați luat timp liber. Spuneți șefului dvs. aveți nevoie de o zi de sănătate mintală și să folosiți o parte din concediul dvs. bolnav. Planificați această vacanță cu familia pe care o păstrați. Sau, dacă aveți nevoie de ceva mai mult, înscrieți-vă pentru un concediu de absență în timp ce vă pasă de sănătatea dumneavoastră.
  • Timpul liber înseamnă, de asemenea, nu aduceți întotdeauna acasă acasă cu tine. Desenați linii clare între munca dvs. și viața la domiciliu pentru a reîncărca cu adevărat. Nu răspundeți la apelurile de lucru sau la e-mailurile după ore sau când sunteți în vacanță.
  • Metoda 2 din 4:
    Dezvoltarea practicilor de muncă sănătoase
    1. Imagine intitulată Aflați o limbă Pasul 5
    1. Reframezi perspectiva de lucru. O viziune dispărută a muncii poate fi dezvoltată deoarece ați pierdut atingerea cu valoarea a ceea ce faceți. Du-te înapoi la tabla de desenare și reveniți în legătură cu ceea ce vă aduc la această carieră și cum se conectează cu obiectivele dvs. pe termen lung.
    • De exemplu, dacă vă șlefuiți în fiecare zi pentru o organizație nonprofit, organizați o vizită pentru a vedea oamenii sau zonele pe care munca dvs. are un impact pozitiv.
  • Imagine intitulată Focus pe studii Pasul 7
    2. Schimbați limba dvs. despre muncă. Dacă apar în fiecare zi cu o mentalitate "trebuie să", provocați-vă să modificați modul în care gândiți sau vorbiți despre muncă. În schimb, dezvoltați un punct de vedere "ajunge la". Când vă prindeți folosirea "trebuie să", revizuiți-o imediat.
  • Mai degrabă decât să spui "astăzi trebuie să termin aceste rapoarte," spun "am terminat rapoartele mele astăzi."Semantica poate fi simplă, dar face o diferență în modul în care afirmația afectează perspectiva dvs.
  • În partea de sus a listei zilnice de lucru, ați putea scrie, "Astăzi, ajung la ..."
  • Imagine intitulată Focus pe studii Pasul 5
    3. Aflați când să spuneți "Nu."O mentalitate super-erou poate fi unul dintre motivele pentru care te simți ars. Luarea de responsabilități suplimentare ar putea ajuta pe alții să vadă cât de minunat sunteți, dar poate, de asemenea, să-i facă să vă ia în considerare și să aruncați continuu noi sarcini pe drum.
  • Să vă sprijiniți timpul prețios spunând "nu" obligațiilor inutile sau străine. Dacă cineva vă întreabă că luați o muncă suplimentară, spuneți: "Nu, placa mea este deja brimming. Există altcineva pe care îl puteți trece?"
  • Nu-ți cereți scuze. Vă afirmă cu încredere și respectați timpul. Făcând acest lucru, alții vor urma treptat.
  • Imaginea intitulată deveni un inginer de software Pasul 5
    4. Delega. Dacă sunteți un de tip un perfecționist, o închidere majoră în ceea ce privește stresul de lucru ar putea fi tendința dvs. de a dori să faceți totul. Credeți că nimeni altcineva nu poate face treaba la fel de eficient sau de succes ca tine, astfel încât să continuați să-l strângeți.
  • Realizați că tendințele dvs. de perfecționare contribuie la Burnout. Începeți să împărtășiți povara prin reducerea sarcinilor care pot fi făcute de alții. A face acest lucru le oferă șansa de a dezvolta noi abilități și vă oferă un pic mai puțin de făcut.
  • Imaginea intitulată Obțineți rapitul de energie Pasul 11
    5. Îmbrățișați imperfecțiunea la locul de muncă. Ajungezi și ține-te la proiecte până în ultimul moment pentru că ești îngrijorat de ceea ce gândesc alții? Lucrați mai multe ore decât oricine altcineva, deoarece sunteți axat pe a fi cel mai bun? Aceste calități perfecționiste vă pot afecta satisfacția și productivitatea locului de muncă și pot provoca burnout.
  • Completați o provocare personală pentru a începe să faceți doar suficientă pentru a obține o schimbare. Se pare oribil, dar acest lucru vă poate ajuta să vă relaxați și să observați că munca dvs. poate fi suficient de bună - fără să vă zappă de tot.
  • Imagine intitulată Întrebări de interviu Pasul 9
    6. Provoaca-te. Probabil că vă gândiți: "Sunt destul de provocat așa cum este!"Cu toate acestea, dacă vă luptați cu Burnout, este posibil să nu vă provocați în moduri potrivite. Atunci când lucrarea devine plictisitoare sau monotonă, faceți clic pe lucruri într-o notă prin învățarea unor noi abilități sau schimbarea pozițiilor.
  • Dacă vă simțiți deosebit de lipsită de muncă despre munca curentă, este posibil să fie nevoie să arătați mai adânc fără să vedeți dacă există o altă linie de lucru pe care ați preferat mai degrabă.
  • Înscrieți-vă pentru formarea la locul de muncă pentru a vă împrăștia abilitățile, cercetați noi ocupații în care vă puteți transfera abilitățile existente sau intervievați pe cineva care face slujba dvs. "Dream".
  • Metoda 3 din 4:
    Efectuarea timpului liber semnificativ
    1. Imaginea intitulată Obțineți copii interesați de rularea pasului 16
    1. Spuneți "da" să se distreze mai des. Răsăi invitații la petreceri sau pleacă când prietenii și membrii familiei fac activități de agrement? Dacă da, faceți-o afacerea dvs. să începeți să spuneți "da" la mai multe dintre aceste invitații.
    • Dacă copiii dvs. vă cer să le duceți în parc, să spuneți "da" și să se pregătească deoparte pentru câteva ore. Dacă prietenii tăi vă cer să veniți în noaptea de poker, spuneți "da" o dată și aveți un moment bun. Meriți să vă distrați o parte obișnuită din viața voastră.
  • Imagine intitulată Convingeți-vă că tu
    2. Timpul de timp pentru Hobby-uri. Lucrul prea mult poate însemna că neglijează alte pasiuni. Cu toate acestea, a face mai mult timp pentru aceste activități vă poate ajuta să găsiți un echilibru mai bun de muncă / viața. Gândiți-vă la un hobby pe care doriți să-l faceți mai des și faceți timp astăzi.
  • Hobby-urile pot fi orice vă place, cum ar fi jocul de baschet, coacerea cu copiii dvs. sau rulați un maraton.
  • Imagine intitulată Spice Up Step Pasul 4Bullet1
    3. Investiți în relații sociale. Fiind un high-achiever nu înseamnă că trebuie să-i împingeți pe alții. Suportul social poate fi o priză excelentă pentru a vă ajuta să combateți stresul muncii. În plus, având timp departe cu oameni pe care îi pasă poate oferi inspirație atunci când lucrați. Încercați următoarele strategii pentru a socializa mai des:
  • Planificați o noapte regulată cu soțul / soția dvs.
  • Programați un joc săptămânal sau o noapte de film cu prietenii sau familia.
  • Alăturați-vă unui nou club sau unei organizații (legate de muncă sau legat de hobby).
  • Faceți mai mulți prieteni la locul de muncă pentru a face ziua de lucru suportabilă.
  • Imaginea intitulată Ajutați pasul fără adăpost 7
    4. Dedicați timp la o cauză pe care o aveți grijă. Serviciul comunitar poate fi o modalitate excelentă de a-ți petrece timpul liber. Voluntariatul poate ajuta, de asemenea, echilibrarea lucrurilor atunci când nu simțiți că faceți o muncă semnificativă. Găsiți o cauză în care credeți. Apoi, oferiți-vă abilitățile pentru a vă ajuta.
  • S-ar putea să fiți tutori după școală, citiți copiilor la bibliotecă, voluntar pentru a ajuta persoanele în vârstă sau pentru a vă ajuta să planificați un eveniment comunitar.
  • Metoda 4 din 4:
    Evitând recurențele de burn
    1. Imaginea intitulată BE MATURE Pasul 6
    1. Cunoașteți semnele de avertizare. Puteți împiedica arderea de la recurente prin cunoașterea modului de a căuta acest lucru. Există, de obicei, unii indicatori pe care urmează să-l întâmpinați să experimentați Burnout. Când observați aceste semne, aruncați o privire la viața dvs. și faceți câteva adăugiri pozitive (sau subctori). Semnele de ardere includ:
    • Având mentalitate cinică sau critică sau limbă despre muncă
    • A trebuit să te forțezi să mergi la muncă
    • Obțineți ușor iritat de colegi sau clienți / clienți
    • Lipsit de energia și motivația necesară pentru a-ți face treaba
    • Se confruntă cu modificări ale somnului sau obiceiurilor alimentare
    • Având dureri sau dureri inexplicabile
    • Senzație de lipsă, fără speranță sau vinovată
  • Imagine intitulată face față de a fi singur Pasul 9
    2. Fiți atenți la strategiile dvs. de coping. Unul dintre semnele de poveste de arsuri iminente este tipul de activități pe care le folosiți pentru a face față stresului. Modurile sănătoase de a face față stresului pot include activitate fizică, timp cu prietenii și familia sau activitățile de auto-îngrijire cum ar fi citirea sau pictura. Strategiile de coping nesănătoase indică adesea că vă luptați.
  • Burnout poate implica strategii de coping nesănătoase, cum ar fi mâncarea prea mult, cumpără prea mult, jocuri de noroc sau folosind droguri sau alcool pentru a vă amortiza sentimentele.
  • Dacă observați strategii repetitive de coping nesănătoase, luați pași pentru a vă mări îngrijire auto practică.
  • Imaginea intitulată Luați un salt de credință Pasul 8
    3. Asculta negativ auto-vorbesc. Burnout poate deveni, de asemenea, evident din procesul dvs. de gândire, care poate părea prea negativ sau pesimist. Dacă dialogul dvs. intern pare extrem de sumbru pe subiectul muncii, acesta poate turna în alte zone din viața ta.
  • De exemplu, ați putea spune lucruri pentru tine, "Nu pot ajunge niciodată destul de făcut" sau "Indiferent ce fac, șeful meu nu este niciodată fericit."
  • Dacă observați acest lucru, încercați să refracționați aceste gânduri negative. De exemplu, dacă credeți "Nu pot ajunge niciodată destul de făcut," încercați să găsiți instanțe atunci când nu era adevărat. Poate ați terminat munca dvs. destul de devreme într-o zi pentru a avea timp pentru a ajuta un coleg - ceea ce face declarația anterioară falsă.
  • De asemenea, poate contribui la vorbirea cu acounuslorfor de sprijin și să ajute la depășirea modelelor de gândire negative.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar