Cum de a lupta burnout la locul de muncă

Dacă vă simțiți stresați, deprimat sau peste-obosit de slujba dvs., puteți suferi de Burnout de lucru. Efectuarea aceluiași loc de muncă pe o perioadă de ani poate fi impozitarea mental și fizică pe oricine. Cu toate acestea, este posibil să depășiți această experiență cu un sprijin bun, limite ferme și un accent pe auto-îngrijire în și în afara muncii.

Pași

Metoda 1 din 3:
Identificarea și tratarea arsurii
  1. Imagine intitulată Lupta Burnout la locul de muncă Pasul 1
1. Știți ce se simte Burnout. Pe scurt, Burnout vine de la muncă la epuizare. Este diferit de a fi obosit: tinde să se manifeste ca un sentiment de neputință sau disperare care durează săptămâni sau luni. Dacă nu vă simțiți nici o motivație pentru un loc de muncă, obișnuiți să fiți pasionați, acesta este un semn fiabil al Burnout.
  • Burnout este deosebit de o problemă pentru perfecționiști, suprasolicitați și oricine altcineva care se află la standarde cu adevărat ridicate.
  • Este, de asemenea, comun în câmpurile de înaltă stres sau emoțional, cum ar fi consilierea și unele tipuri de lucrări nonprofit.
  • Imagine intitulată Lupta Burnout la locul de muncă Pasul 2
    2. Cunoașteți semnele secundare. Burnout începe ca epuizare emoțională, dar poate afecta foarte repede sănătatea mentală și emoțională. Dacă sunteți preocupat de sentimentul ars, păstrați un ochi pentru semne de stres. Semnele pot varia în funcție de modul în care mintea și corpul dvs. reacționează la situații dificile, dar pot include câteva dintre următoarele.
  • Epuizare sau insomnie.
  • Concentrația afectată.
  • Anxietate și depresie.
  • Pierderea poftei de mâncare.
  • Constanting fidit.
  • Susceptibilitatea crescută la boală.
  • Imagine intitulată Lupta Burnout la locul de muncă Pasul 3
    3. Evaluați responsabilitățile dvs. de muncă. Dacă vă simțiți ars și atribuiți vina la locul de muncă, arătați un pic mai profund. Sunteți la fel de epuizat de toate sarcinile dvs. de lucru sau de stresul provin dintr-o anumită zonă? În unele cazuri, vă puteți referi la burnout-ul dvs. la una sau două sarcini în loc de întregul loc de muncă.
  • Puteți delega unele dintre sarcinile mai stresante pentru a le răspândi în jurul echipei dvs? Dacă trebuie doar să efectuați o datorie specială o dată pe săptămână, vă poate deranja mai puțin.
  • Este posibil să nu fiți capabili să eliminați orice situație stresantă care apare la locul de muncă, dar ar trebui să vă dați seama de ceea ce sunt factorii de stres și prioritățile.
  • Imagine intitulată Lupta Burnout la locul de muncă Pasul 4
    4. Păstrați un jurnal de stres. Dacă sunteți interesat de modelele care duc la arsurile dvs., păstrați-le înregistrați. De fiecare dată când vă simțiți mai ales stresați sau epuizați la locul de muncă, scrieți data, cauza și efectele sentimentelor dvs. într-un notebook special desemnat. După ce ați făcut acest lucru timp de câteva săptămâni, puteți privi peste intrările vechi pentru a vedea dacă recunoașteți orice consistențe.
  • Imagine intitulată Lupta Burnout la locul de muncă Pasul 5
    5. Discutați cu medicul dumneavoastră. Stresul și depresia pot avea efecte profund grave asupra sănătății dvs. - nu sunt doar "în capul tău" și nu trebuie să te descurci singur cu ei. Consultați-vă cu GP despre situația dvs. la locul de muncă. Acestea vă pot ajuta să vă identificați răspunsurile la stres și să le gestionați sau vă pot trimite la un terapeut sau un specialist.
  • Terapia poate fi utilă în gestionarea stresului și a arderii, indiferent dacă aveți sau nu un diagnostic oficial de sănătate mintală.
  • Terapia comportamentală cognitivă sau CBT, vă ajută să dezvoltați strategii funcționale pentru a răspunde stresului și anxietății. Este adesea recomandat celor care trăiesc Burnout.
  • Dacă terapia nu ajută la sine, puteți fi prescris antidepresive.
  • Metoda 2 din 3:
    Coping la locul de muncă
    1. Imagine intitulată Lupta Burnout la locul de muncă Pasul 6
    1. Vorbește cu șeful tău. Dacă șeful dvs. este simpatic, vor dori să știe că aveți nevoie de sprijin. (Mai ales dacă lucrați într-un câmp de înaltă stres, probabil că nu veți fi prima persoană pe care o cunosc să sufere Burnout.) În funcție de relația dvs. cu șeful dvs., puteți aduce Burnout într-o întâlnire permanentă sau puteți crea o altă întâlnire pentru a discuta. Concentrați-vă pe crearea de soluții împreună, fără să vă plângeți și să vă amintiți că toată lumea are nevoie de sprijin la locul de muncă la un moment dat sau altul.
    • Puteți spune ceva de genul "Am fost greu să mă concentrez pe consilierea altora, pentru că voi continua să mă gândesc la problemele studenților noștri când mă duc acasă. Aveți sfaturi despre menținerea unui echilibru bun de lucru?"
    • Dacă aveți probleme la gestionarea așteptărilor, puteți spune, de asemenea "Simt că am probleme cu gestionarea așteptărilor și realizând tot ce se așteaptă de la mine în acel moment am. Putem revizui din nou descrierea postului meu și putem prioritiza îndatoririle mele?
  • Imagine intitulată Lupta Burnout la locul de muncă Pasul 7
    2. Du-te la resurse umane. Dacă Burnout-ul dvs. se datorează unei probleme externe - sau dacă șeful dvs. este un factor care contribuie - este posibil să doriți să renunțați la discuția cu șeful dvs. și să trageți un e-mail la HR în schimb. Din nou, este important să ne concentrăm asupra problemei la îndemână și să găsim modalități de a face față, în loc să vă dați doar frustrările.
  • Imagine intitulată Lupta Burnout la locul de muncă Pasul 8
    3. Gestionați relațiile cu colegii și angajații. Desigur, nu este doar lucrători la nivel de intrare care se pot lupta cu Burnout: se poate întâmpla cu cei care gestionează sau lucrează alături de ceilalți, de asemenea. Vestea bună este că atunci când sunteți într-o poziție de putere, poate fi mai ușor de stabilit limite. Exprimați-vă nevoile cât mai clar posibil și faceți o prioritate pentru a ajuta oamenii pe care îi gestionați învață să se adreseze independent.
  • Dacă un anumit coleg se crampe stilul dvs. vizând cabina dvs. atunci când lucrați, vă aduceți problema când o fac. Spune politicos, dar ferm, "Lucrez să întâlnesc un termen limită acum, dar aș fi fericit să vorbesc cu tine despre asta după-amiaza."
  • Dacă vă luptați cu ineficiența angajaților dvs., întâlniți cu ei și încercați să lucrați a Planul de gestionare a timpului. Acest lucru îi va ajuta să funcționeze mai bine fără să aveți la microman.
  • Imagine intitulată Lupta Burnout la locul de muncă Pasul 9
    4. Căutați alte oportunități la locul de muncă. Adresați-vă șefului dacă vă puteți agita lucrurile, concentrându-vă pe diferite proiecte pentru o vreme. Puteți chiar să puneți un transfer sau o promovare sau pur și simplu o mișcare de la un departament la altul.
  • Cei care se confruntă cu Burnout nonprofit pot examina voluntariatul într-un alt departament. De exemplu, dacă lucrați în dezvoltarea unei agenții de reinstalare a refugiaților, puteți găsi claritate și concentrați-vă prin voluntariat pentru a îndruma un refugiat nou pentru o oră pe săptămână.
  • Dacă sunteți în căutarea de a aplica pentru un loc de muncă în cadrul aceleiași companii, asigurați-vă că ați dat seful dvs. un heads-up.
  • Imagine intitulată Lupta Burnout la locul de muncă Pasul 10
    5. Variază de rutina de lucru. Dacă mâinile sunt legate și trebuie să continuați să lucrați la aceleași proiecte, vă puteți mișca în continuare ziua în sus. Consultați-vă cu șeful dvs. despre diferite moduri în care puteți completa proiectele vechi în moduri noi. O nouă rutină poate fi o lovitură răcoritoare pentru creativitatea voastră.
  • Lucrați de la domiciliu sau de la o cafenea dacă sunteți axat pe scriere sau alte activități flexibile.
  • Dacă trebuie să stați în birou, vedeți dacă puteți lucra într-o cameră diferită, o cabină sau o sală de conferințe.
  • Face sarcini într-o altă ordine decât ar putea altfel.
  • Imagine intitulată Lupta Burnout la locul de muncă Pasul 11
    6. Concentrați-vă pe responsabilitățile proprii. Treaba ta ar putea fi suficient de stresantă pe cont propriu - dacă vă simțiți responsabili și pentru alte volumuri de lucru ale celorlalți, care vă face ziua și mai greu. Dacă sunteți manager, faceți tot posibilul pentru a lovi echilibrul de a vă asigura că angajații dvs. își fac munca făcută fără să o faceți pentru ei.
  • Nu simți că trebuie să spui da în mod constant. Dacă cineva vă întreabă pentru o favoare și într-adevăr nu aveți timp, este perfect să le spuneți că nu vă puteți ajuta în acest moment.
  • Dacă aveți un volum enorm de muncă care pare insurmontabil, adesea vă ajută să vă scrieți toate îndatoririle și să le prioritizeze (pe hârtie). Limitați această listă la sarcinile dvs. - nimeni altcineva!
  • Imagine intitulată Lupta Burnout la locul de muncă Pasul 12
    7. Ia în considerare luarea unui concediu extins de absență. Unele locuri de muncă pot oferi timp neplătit sau frunze de absență, care sunt un mod minunat de a ieși din cursa de șobolan dacă vă simțiți disperați. Dacă un concediu de absență sună ca o ușurare, verificați manualul angajatului pentru a afla despre politicile organizației dvs.
  • În multe cazuri, frunzele de absență sunt neplătite. Asigurați-vă că puteți supraviețui o anumită perioadă de timp fără un venit constant.
  • Imagine intitulată Lupta Burnout la locul de muncă Pasul 13
    8. Căutați un nou loc de muncă. Uneori, responsabilități diferite într-un nou setare este ceea ce este necesar pentru a lupta împotriva burnout-ului de lucru. Dacă într-adevăr nu poți suporta ideea de a continua să lucrezi la organizația dvs., luați în considerare încercarea de a bloca un loc de muncă diferit.
  • Aveți grijă dacă sunteți încă angajați. În funcție de relația dvs. cu șeful dvs., poate doriți să le dați un cap blând pe care îl căutați un loc de muncă nou.
  • Când căutați un nou loc de muncă, este important să țineți cont de ceea ce vă deranjează despre ultimul loc de muncă, indiferent dacă sunt ore lungi sau clienți abrazivi. În acest fel, știi ce să eviți.
  • Metoda 3 din 3:
    Având grijă de tine
    1. Imagine intitulată Lupta Burnout la locul de muncă Pasul 14
    1. Luați pauze mentale scurte. Așa cum corpul tău ar fi epuizat dacă ai mers timp de opt ore fără o pauză, creierul tău se va obosi dacă te uiți la un ecran de computer toată ziua. Ieșiți de la birou și faceți ceva care nu are legătură cu munca. Dacă sunteți în măsură, unii experți recomandă luarea unei pauze de putere de cinci minute pentru fiecare oră și jumătate din lucrările de birou.
    • Aduceți o carte sau un proiect de artizanat, cum ar fi cusatura încrucișată, pentru a vă reîmprospăta mintea.
    • Plimbați în jurul biroului sau în afara.
    • Dacă este rece sau ploioasă, apucați o cafea și mergeți la camera de spargere pentru un răgaz rapid.
  • Imagine intitulată Lupta Burnout la locul de muncă Pasul 15
    2. Mănâncă corect. O dietă adecvată vă va menține fizic și vă va ajuta să faceți față stresului de arsură de lucru. Proteine, carbohidrați și grăsimi vă vor menține energizați și treziți. Alimentele sunt, de asemenea, un instrument psihologic și așteaptă cu nerăbdare prânzul dvs. ar putea fi suficient pentru a vă înfrunta printr-o dimineață dificilă. Nu subestimați niciodată puterea unui sandwich delicios pentru a vă lumina ziua.
  • Pranzul de prânz vă oferă controlul asupra dietei dvs. și economisește bani. Pentru cele mai bune rezultate, asamblați-vă masa cu o noapte înainte de a lucra și aduceți-o la birou cu dvs. dimineața.
  • Găsiți un Deli sănătos sau o cină lângă munca dvs. Poate deveni un nou centru social pentru tine și colegii tăi.
  • Gustări pe proteine ​​și grăsimi sănătoase. Încercați nuci, brânză de șir sau chiar carne de vită.
  • Cafeaua poate ajuta, dar nu supra-cofeinati. Prea multă cofeină vă poate da jitters și chiar exacerbează anxietatea. Dacă ești ars, asta e ceea ce nu ai nevoie.
  • Imagine intitulată Lupta Burnout la locul de muncă Pasul 16
    3. Odihneste-te. Oamenii diferiți au nevoie de cantități diferite de somn, dar mulți adulți au un lucru în comun: pur și simplu nu ajung suficient. Dacă doriți ca mintea și corpul să lucreze, precum și pentru dvs., faceți timp în programul dvs. pentru a reîncărca. Opt ore de somn sunt standardul stereotipic de aur pentru adulți - este posibil să aveți nevoie de mai mult sau mai puțin, dar să setați un program de somn și să lipiți la el.
  • Imagine intitulată Lupta Burnout la locul de muncă Pasul 17
    4. Să lucreze pentru a scuti stresul. Mulți oameni care se simt anxios, deprimați sau ars descoperiți că adăugarea exercițiilor la programul lor îi ajută să sufle abur. Există toate tipurile de planuri sportive și de antrenament acolo - chiar dacă nu vă gândiți la tine la atletic, există probabil o activitate fizică (cum ar fi ciclism sau drumeții) pe care doriți să le doriți.
  • Yoga este una dintre cele mai cunoscute exerciții pentru gestionarea turbulențelor mentale. Puteți începe să practicați la o sală de gimnastică sau studio, dar există o mulțime de resurse de internet care vă vor ajuta să faceți yoga în propria casă. Mulți dintre ei se bazează chiar și în jurul valorii de conducere.
  • Imagine intitulată Lupta Burnout la locul de muncă Pasul 18
    5. Planificați ceva timp liber. Dacă totul eșuează, ieșiți din birou pentru puțin timp. Utilizați vacanța sau zilele personale, iar în loc să le cheltuiți în pat, ieșiți și vedeți lumea. Asigurați-vă că ați verificat cu departamentul BOSS sau HR pentru a confirma că luați timp liber corect.
  • Luați excursie Aweekend într-un loc nou.
  • Faceți o sesiune cu prietenii și tratați orașul dvs. modul în care un turist ar putea.
  • Imagine intitulată Lupta Burnout la locul de muncă Pasul 19
    6. Socializa în afara muncii. În ciuda modului în care vă puteți simți când sunteți în adâncurile disperării arse, există viață în afara slujbei voastre. Petrecând timp cu oamenii pe care îi pasă în afara muncii vă va aminti de asta. Dacă evitați să lucrați acasă cu dvs. (când este posibil), puteți constata că viața dvs. și viața socială vă reîncărcați suficient pentru a vă concentra mai mult la locul de muncă când sunteți de fapt la birou.
  • Petreceți cu rudele cât mai mult posibil. Indiferent dacă suflați bule cu copiii sau bunica dvs., dragostea familiei tale poate face multe pentru a vă teme.
  • Faceți cunoștință cu un prieten pe care nu l-ați văzut într-un timp pentru cafea.
  • Dacă aveți probleme cu a face prieteni în afara biroului - poate că tocmai v-ați mutat într-un oraș nou și nu cunoașteți pe nimeni - nu vă simțiți rău. Încercați să vă alăturați unui grup de întâlniri care se referă la unul dintre interesele dvs.
  • sfaturi

    Încercați să nu vă concentrați asupra lucrurilor pe care nu le puteți controla. Dacă există un aspect al locului de muncă care pur și simplu nu poate fi modificat, faceți tot posibilul să vă concentrați asupra sarcinilor pozitive.
  • Amintiți-vă de ce sunteți la locul de muncă. Gândiți-vă la responsabilitățile dvs. fiscale și la cei care depind de dvs. să aducă acasă un salariu.
  • Păstrați zona de lucru curată și organizată. Reduceți aglomerația. Un birou aglomerat vă poate face să vă simțiți copleșiți și stresați.
  • Refuză să lucreze ore suplimentare dacă nu este obligatoriu. În unele cazuri, banii suplimentari pot veni la îndemână, dar dacă suferiți de Burnout la locul de muncă, încercați să nu petreceți mai mult timp acolo decât aveți nevoie.
  • Întrebați dacă puteți lucra o parte a săptămânii de la domiciliu. Chiar și o zi sau două în fiecare săptămână poate ajuta.
  • Avertizări

    Nu săriți prânzul. Întotdeauna luați timpul alocat pentru prânzul dvs. pentru a ieși de la locul de muncă și bucurați-vă de o pauză mentală.
  • Nu mâncați prânzul la locul de muncă. Dacă este posibil, mergeți la un restaurant din apropiere sau Deli pentru prânz. O schimbare a peisajului, chiar dacă doar o oră, poate ajuta la combaterea arsurii la locul de muncă.
  • Nu luați munca acasă cu dvs. Lucrați separați din viața personală și faceți tot ce este mai bun pentru a pune munca în mintea voastră în timp ce acasă.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar