Cum să devii o persoană bine rotunjită

Mulți oameni doresc să profite de beneficiile de a fi bine rotunjite în fiecare aspect al vieții lor.Conceptul unei persoane bine rotunjite a început să crească în epoca Renașterii, cu termenul "Om renascentist" fiind folosit pentru a descrie contemporanii precum Leonardo da Vinci. Găsirea calea cea bună pentru a fi o persoană mai versatilă poate fi dificilă - totuși, puteți deveni o persoană mai bine rotunjită, urmând în mod activ interesele dvs., diversificând experiențele dvs. și luptați pentru învățământul superior.

Pași

Partea 1 din 3:
Diversificarea experiențelor dvsDu-te gratuit și suportă wikihow
  1. Imaginea intitulată deveni o persoană bine rotunjită Pasul 1
1. Permiteți-vă să explorați lumea din jurul vostru. Îngrijirea curiozităților dvs., permițându-vă să explorați lumea din jurul dvs. este una dintre cele mai bune modalități de a vă face o persoană mai bine rotunjită. Activitățile care includ călătorii și încercarea diferitelor alimente și hobby-uri vă pot extinde în mod semnificativ orizonturile și vă pot ajuta să vedeți noi perspective.
  • Ieșirea din zona dvs. de confort vă poate ajuta să vă dezvoltați și perspectivele dvs., astfel încât acestea să fie mai bine rotunjite.
  • Imaginea intitulată deveni o persoană bine rotunjită Pasul 2
    2. Încercați noi activități. Încercați noi activități care vă interesează sau chiar că cineva vă invită să vă alăturați vă va diversifica experiențele și să vă extindeți orizonturile. Chiar dacă nu vă bucurați de ea în cele din urmă, veți fi în continuare mai informați și mai versatil decât ați încercat înainte de a încerca activitatea.
  • Puteți încerca activități artistice cum ar fi pictura, dansul sau făcând muzică - faceți un nou sport sau chiar să participați doar la un joc de preluare - sau să vă angajați în hobby-uri cum ar fi vizionarea păsărilor sau colectarea monedelor.
  • Să fie deschis pentru a încerca activități noi chiar dacă nu par a fi atrăgătoare la început. Dacă un prieten dorește să meargă și să vadă un film de ficțiune științific, du-te chiar dacă crezi că Sci-Fi nu este favoritul tău. Văzând ceva prin ochii unei alte persoane vă poate oferi o nouă apreciere a acestuia.
  • Imaginea intitulată deveni o persoană bine rotunjită Pasul 3
    3. Angajați în comunitatea dvs. sau în zona locală. Angajarea cu comunitatea dvs. sau în zona locală, cum ar fi prin politică, vă va pune în contact cu o mare varietate de persoane și opinii. Expunerea la diferite perspective din comunitatea dvs. vă poate ajuta să vă dezvoltați într-un cetățean mai bine rotunjit.
  • Luați în considerare participarea în politica diferitelor părți pentru a vă asigura că vă expuneți cât mai multe perspective și opiniile posibil.
  • Dacă oamenii vorbesc despre subiecte cu care nu sunteți familiarizați, evitați tentația de a pleca. Stațiunea vă poate învăța ceva nou, care vă va încuraja dezvoltarea.
  • Imaginea intitulată deveni o persoană bine rotunjită Pasul 4
    4. Călătoriți cât mai des posibil. Există o sumă de neimaginat pe care o puteți învăța din alte locuri, în special țările străine și culturile. Experiențele de călătorie vă vor expune la diferite perspective, istorii și opinii și, la rândul lor, vă fac mai bine rotunjite.
  • Călătoria vă va arăta că lumea, chiar dacă este un oraș din apropiere, este multi-fațetă și poate adăuga noi laturi și dvs.
  • Călătoria în țări străine este cea mai bună modalitate de a vedea alte perspective, dar călătoria internă este, de asemenea, o modalitate excelentă de a experimenta acest lucru. De exemplu, dacă vă aflați pe coasta de est a Statelor Unite, ați putea fi surprins să știți că stilul de viață de pe coasta de vest este destul de diferit și ar putea ajuta la schimbarea perspectivei dvs. asupra modului în care vă viață viața.
  • Asigurați-vă că ați coborât calea bătută când călătoriți. Lipirea de destinații turistice populare poate consolida stereotipurile sau pot scădea bogăția de a vedea un loc nou.
  • Imaginea intitulată deveni o persoană bine rotunjită Pasul 5
    5. Mănâncă noi alimente. Mănâncă alimente noi sau bucătării când primești șansa. Încercarea de alimente și gusturi diferite vă pot ajuta să apreciați alte persoane și culturi și să vă îmbunătățiți sănătatea.
  • Dacă locuiți într-o zonă urbană, încercați alimente noi și bucătăria este ușoară. Puteți găsi restaurante din majoritatea culturilor pur și simplu explorând un oraș puțin.
  • Dacă nu locuiți într-o zonă metropolitană, luați în considerare gătitul alimentelor din bucătări diferite. Cărțile de bucate sau site-urile web au adesea rețete pe care le puteți face cu ușurință acasă.
  • Puteți folosi chiar și servetele, ustensile speciale sau alte accesorii care merg cu bucătăria pe care o încercați.
  • Imaginea intitulată deveni o persoană bine rotunjită Pasul 6
    6. Întâlni oameni noi. Fiecare persoană are propriile lor perspective și opinii care se formează pe baza experiențelor lor. Întâlnirea de noi oameni care vă expun la informații noi vă pot ajuta să fiți mai versatil.
  • Pentru a întâlni oameni noi, trebuie mai întâi să recunoașteți că adevărul dvs. nu este singura sau vederea corectă.
  • Împreună cu oamenii din diferite rase, culturi, vârste, medii socio-economice și religii. De asemenea, puteți încerca să întâlniți oameni cu dizabilități. Toți acești oameni diferiți vă vor oferi o perspectivă asupra modului în care alții trăiesc și gândesc.
  • Puteți cere oamenilor noi pe care îi întâlniți întrebări despre perspectivele lor și ce le informează.
  • Cu cât discutați mai mult cu alți oameni, cu atât mai mult puteți deveni la conversații care la rândul lor vă pot face mai bine rotunjite.
  • Imaginea intitulată deveni o persoană bine rotunjită Pasul 7
    7. Voluntar sau ajutați pe alții. Simple acte de bunătate și ajutând pe alții să poată face minuni pentru a vă expune la diferite experiențe personale. Voluntariatul poate ajuta la punerea în perspectivă pentru tine și vă poate ajuta să deveniți mai bine rotunjiți.
  • Luați în considerare voluntariatul la o bucătărie spital sau supa. Acest lucru vă poate duce la sentimente mai pozitive, ci și să stimuleze discuțiile care vă vor ajuta să învățați.
  • Chiar și ajutând prietenii și familia să vă ajute să vă dezvoltați într-o persoană mai bine rotunjită. De exemplu, cunoașteți pe cineva care are un membru de familie bolnav sau un copil cu nevoi speciale? Dacă da, atunci s-ar putea să vă gândiți să vă ajutați de către babysitting sau să executați o comision pentru familie.
  • Partea 2 din 3:
    Extinderea educațieiDu-te gratuit și suportă wikihow
    1. Imaginea intitulată deveni o persoană bine rotunjită Pasul 8
    1. Educă-te. O componentă importantă de a deveni mai versatilă este educarea dvs. prin luarea în considerare sau prin aplicarea unei mari varietăți de surse. Fără cunoștință, nu puteți să vă dezvoltați sau să vă dezvoltați și să vă educați în general vă va ajuta să deveniți cel mai eficient bine rotunjită.
    • Puteți utiliza o varietate de surse pentru a vă educa. Luând cursuri, citirea cărților sau a unui ziar mare din oraș, cum ar fi vremurile NY, vizionarea documentarelor sau chiar vorbind cu o altă persoană vă poate oferi informații noi care vă vor ajuta să vă dezvoltați.
  • Imaginea intitulată deveni o persoană bine rotunjită Pasul 9
    2. Să ia cursuri sau să participe la activități de educație continuă. Continuați educația și formarea pe tot parcursul vieții, luând cursuri, participând la prelegeri sau obținerea de formare profesională suplimentară. Dezvoltarea abilităților intelectuale vă va ajuta să vă expuneți în diferite perspective și vă va ajuta să vă dezvoltați într-o persoană bine rotunjită.
  • Puteți participa la cursuri, prelegeri, seminarii sau alte programe de educație continuă sau le puteți lua online. Multe universități acum post clase sau prelegeri online pentru publicul larg, puteți utiliza, de asemenea, un site de învățare online, cum ar fi UDEMY.
  • Instruirea și tipul de dezvoltare care provine din experiența practică pot fi, de asemenea, foarte valoroase pentru a vă dezvolta cunoștințele și abilitățile.
  • Imaginea intitulată deveni o persoană bine rotunjită Pasul 10
    3. Citiți o mare varietate de medii și surse. Citirea unei varietăți de publicații vă va expune la opinii și perspective diferite. Acest lucru vă poate ajuta să vă dezvoltați și să deveniți mai versatil.
  • Consultați diferite tipuri de medii, cum ar fi ziarele, revistele, site-urile și cărțile. Documentare sunt o modalitate excelentă de a vă expune la informații noi.
  • Chiar și citirea timp de 20 de minute pe zi poate face o diferență în baza dvs. de cunoștințe.
  • Asigurați-vă că sursele pe care le-ați citit provin dintr-o varietate de perspective. De exemplu, dacă citiți ceva de la un politician liberal sau sursă de știri, consultați ceva de la un politician conservator sau sursă de știri pentru a vedea ambele perspective ale unei probleme sau argumente.
  • Imaginea intitulată deveni o persoană bine rotunjită Pasul 11
    4. Vizitați muzee și centre culturale. Vizitarea muzeelor ​​și centrelor culturale vă pot expune la informații și experiențe noi. Indiferent dacă le vizitați în persoană sau practic, muzeele și centrele culturale vă pot ajuta să vă dezvoltați într-o persoană mai bine rotunjită.
  • Orice muzeu sau centru cultural are ceva de oferit, deși este posibil să doriți să luați în considerare vizitarea unuia care vă permite să vă explorați mai mult interesele și curiozitățile.
  • Dacă nu puteți ajunge la un muzeu care vă interesează, luați în considerare că vă vedeți dacă are un site web. Majoritatea muzeelor ​​au acum site-uri care vă permit cel puțin o previzualizare a colecțiilor lor.
  • Rămâneți informat despre noile exponate la muzeele locale, astfel încât să nu pierdeți ceva care ar putea să vă intereseze.
  • Imaginea intitulată deveni o persoană bine rotunjită Pasul 12
    5. Dezvoltați opiniile și perspectivele dvs. Utilizați noile experiențe și informații pentru a vă dezvolta opiniile și perspectivele. Fiind capabil să încorporeze aceste elemente în viața ta, poate arăta că ești versatil.
  • Vedeți imaginea de ansamblu și concentrați-vă pe dezvoltarea unor vederi bine rotunjite, deoarece încorporați informații și experiențe noi.
  • Înțelegeți că nu trebuie să credeți complet opiniile fiecărei persoane. Puteți alege și alege ceea ce vă place de perspectivele lor pe baza a ceea ce ați învățat în cercetarea dvs.
  • Partea 3 din 3:
    Echilibrarea vieții personale și profesionaleDu-te gratuit și suportă wikihow
    1. Imaginea intitulată deveni o persoană bine rotunjită Pasul 13
    1. Concentrați-vă pe viața voastră, nu pe locul de muncă. Dacă viața ta personală este fericită, atunci șansele tale sunt viața profesională va urma costum. Asigurați-vă că petreceți mult timp cu familia și prietenii, astfel încât să nu afecteze capacitatea dvs. de a vă concentra la locul de muncă.
    • Încercați să rămâneți la o rutină cu viața de muncă și la domiciliu. Dacă puteți, ajungeți la locul de muncă și plecați în același timp în fiecare zi. Asigurați-vă că ați contul de muncă suplimentară cu un timp suplimentar pentru dvs. pentru un prânz lung sau o plimbare.
  • Imaginea intitulată deveni o persoană bine rotunjită Pasul 14
    2. Fi pasionat de ceea ce faceți. Lăsați truismul "Dacă vă place ceea ce faceți, nu veți lucra niciodată o zi în viața voastră" Ghidul dvs. Nu puteți fi cu adevărat de succes sau găsiți echilibru în munca dvs. și viața personală dacă nu sunteți pasionați de profesia dvs.
  • Treaba ta se va simți ca o chora dacă nu o iubești. Acest lucru vă va face mai probabil să fiți neglijați în misiunile dvs. și să nu luați nicio inițiativă care să vă ajute să reușiți.
  • Imaginea intitulată deveni o persoană bine rotunjită Pasul 15
    3. Nu vă fie frică să riscați. Schimbarea cursului dvs. profesional sau personal pentru a vă pune pe calea spre succes și fericirea necesită un risc. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă a lua decizii nesăbuite, mai degrabă că ar trebui să luați un risc calculat.
  • Luați un risc calculat, nu unul care vă poate deraia viața profesională sau personală.
  • Imaginea intitulată deveni o persoană bine rotunjită Pasul 16
    4. Aveți grijă de sănătatea dvs. fizică și psihică. Nu puteți fi bine rotunjit sau echilibrat dacă nu aveți grijă de sănătatea dvs. fizică și psihică. Învață să te concentrezi pe tine și să ai o "parte a mea."Exercitarea este o modalitate excelentă de a ameliora stresul și de a crește endorfinele și energia.
  • Luând o scurtă plimbare de două ori pe zi vă va reîmprospăta corpul și mintea și vă poate ajuta să evitați Burnout. De exemplu, o rulare de 3 mile vă va oferi timp pentru a rezolva probleme personale sau profesionale dacă aveți nevoie în timp ce vă oferiți corpului cu exercițiul necesar pentru a vă menține sănătatea.
  • Într-o lume în care sunteți ușor contactați de telefoanele mobile, e-mailurile și mediile sociale, având un timp deconectat singur este vital pentru a vă menține sănătatea prin minimizarea cât de multă intrare trebuie să procesați zilnic. De exemplu, puteți dezactiva toate electronicii la ora 10:00, astfel încât să aveți o oră sau două pentru tine sau cu familia.
  • Imaginea intitulată deveni o persoană bine rotunjită Pasul 17
    5. Luați pauze și vacanțe. Având timp departe de locul de muncă pentru tot, de la zece minute pe zi la o vacanță completă este importantă și pentru succesul dvs. Timpul vă reîmprospătează, vă ajută să evitați Burnout și vă puteți reuși pe calea spre succes.
  • Ia pauze în timpul zilei. Ei dau creierului și corpului o șansă de a vă relaxa și de a reîmprospăta.
  • Programați vacanțele anuale pentru a vă ajuta în continuare reîmprospătați. În timp ce o plimbare de zece minute sau o alergare vă va ajuta să decomprimați pe parcursul unei zile de lucru, o vacanță anuală în care vă deconectați complet de la locul de muncă vă va reîmprospătați corpul și mintea.
  • Dacă nu primiți vacanțe plătite, apoi luați excursii în weekend.
  • sfaturi

    În timp ce fiți bine rotunjite este important, fiind pasionat poate fi cheia pentru a avea succes în viața ta. Doriți să echilibrați acea pasiune cu alte cunoștințe și experiențe. Evitați să fiți "Jack de toate meserii, maestru al nimănui."

    Avertizări

    Nu vă stresați să încercați să faceți totul. Dă-ți o șansă să explorezi cum îți place și să ai timp.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar