Cum să fii un tată bun

Nimeni nu a spus că este un tată bun a fost ușor. Indiferent de vârsta dvs. copilul dvs. sau câți copii aveți, trebuie să știți că munca tatălui nu este niciodată făcută. Pentru a fi un tată bun, trebuie să fii prezent, să fii un model de disciplinar și un rol de rol și să fii simpatic la nevoile copiilor tăi fără a fi Pushover. Dacă vrei să știi cum să fii un tată bun, urmați doar acești pași.

Pași

Partea 1 din 4:
Fiind prezent
  1. Imaginea intitulată Fii un tată bun Pasul 1
1. Faceți timp pentru copiii dvs. Copiii dvs. nu le pasă dacă tocmai ați avut o mare promovare la compania dvs. sau dacă aveți sau nu cea mai scumpă casă de pe bloc. Ceea ce îi pasă este dacă veți fi sau nu acasă la timp pentru cină, dacă le veți duce la jocul de baseball duminică, iar dacă veți fi în jur pentru noaptea de film în acea săptămână. Dacă vrei să fii un tată bun, atunci trebuie să renunți la timp în fiecare zi pentru copiii tăi - sau cel puțin în fiecare săptămână - indiferent cât de ocupat ești.
  • Conectați acest timp în programul dvs. Poate cele mai bune nopți pentru copiii dvs. sunt marți, joi și duminică. Să ia timp pentru a pune în grijă în acele zile și nu permiteți alte angajamente să ajungă în cale.
  • Dacă aveți mai mult de un copil, atunci ar trebui să faceți timp să vedeți fiecare copil în mod individual, astfel încât relațiile dvs. unice se pot dezvolta.
  • Dacă sunteți atât de obosit încât nu vă puteți face să vă ridicați la baschet cu copilul dvs., faceți altceva cu ei, ca și cum ați viziona un joc de baschet sau un film tematic de baschet. Este important să fii acolo într-o anumită capacitate.
  • Imaginea intitulată Fii un tată bun Pasul 2
    2. Fi acolo pentru repere. Deși planificarea "Timpul tatălui" Pentru copiii dvs. în fiecare săptămână este o modalitate excelentă de a vă întări relația, ar trebui, de asemenea, să încercați să fiți acolo pentru repere importante în viața lor. Aranjați-vă programul de lucru, astfel încât să puteți fi acolo pentru prima zi de școală a copilului dvs., primul eveniment sportiv al copilului dvs. sau absolvirea liceului.
  • Copiii voștri își vor aminti aceste momente pentru tot restul vieții lor, și că veți fi vor însemna multe.
  • S-ar putea să fiți foarte ocupați când unul dintre copiii dvs. este pe punctul de a lovi o piatră de hotar, dar dacă vă pierdeți, veți regreta mai târziu.
  • Imaginea intitulată Fii un tată bun Pasul 3
    3. Învățați-i copiilor dvs. lecțiile importante. De asemenea, ar trebui să fiți prezenți pentru a vă învăța copiii cum să finalizați sarcinile de bază ale vieții. Îți poți ajuta fiul să folosească baia, să-ți înveți copiii să-și spele dinții în mod corespunzător, să-i ajuți să învețe cum să conducă o bicicletă și să-i învețe să conducă când vine timpul. De asemenea, puteți învăța fiii dvs. cum să radeți și să mențineți o bună igienă. Copiii dvs. vor avea nevoie de tine să înveți lecțiile mari de viață, precum și sarcinile mici de zi cu zi.
  • Împărțiți aceste lecții cu co-părintele dvs. Ar trebui să vă învățați pe copiii dvs. lucrurile importante pe care trebuie să le cunoască să crească.
  • Ajutați-i pe copii să învețe din greșelile lor. Dacă au făcut ceva greșit, ar trebui să-i ajuți să vadă de ce și să vorbească despre cum să eviți comportamentul în viitor, în loc să le pedepsiți pur și simplu și să vă deplasați.
  • Lăudați în mod constant eforturile copilului dvs. și să fiți blând cu criticile dvs. Atitudinea va merge mult pe măsură ce copilul dumneavoastră dezvoltă stima de sine.
  • Imaginea intitulată Fii un tată bun Pasul 4
    4. Dezvoltați o comunicare puternică. A fi prezent pentru momentele importante din viața copiilor dvs. este foarte importantă, și așa este în măsură să comunice cu copiii dvs. atunci când sunteți acolo. Nu trebuie să faci întotdeauna ceva interesant cu copiii tăi pentru ca ei să se bucure de tine, trebuie doar să te concentrezi pe a putea comunica cu ei să înțeleagă preocupările și luptele lor.
  • Asigurați-vă că ați verificat cu copiii dvs. în fiecare zi, astfel încât să știți ce sunt îngrijorați, ceea ce au venit în acea săptămână și ce se află în mintea lor.
  • Nu cereți doar superficial, "Cum a fost ziua voastră?" fără a vrea cu adevărat să cunoască răspunsul.
  • Dacă copiii dvs. sunt adolescenți sau studenți ocupați, atunci ei nu vor să discute despre detaliile zilelor lor cu dvs. Doar asigurați-vă că ați verificat destul de mult încât să vă poată îngriji fără să vă simțiți să vă simțiți.
  • Imaginea intitulată Fii un tată bun Pasul 5
    5. Planificați excursii cu copiii dvs. Pentru a fi un tată bun, ar trebui să luați timp pentru a merge excursii cu copiii dvs. - cu sau fără mama lor. Poți să faci o excursie anuală de pescuit cu fiicele tale, o excursie la plajă cu fiul tău sau o călătorie de camping pe care copiii tăi nu o vor uita niciodată. Indiferent ce faceți, încercați să o faceți special, memorabilă și ceva care poate fi repetat cel puțin o dată pe an, astfel încât ați dezvoltat o rutină distractivă-centrică.
  • Dacă mama copiilor este prezentă în timpul călătoriilor, ia ceva timp pentru a lega solo cu copiii dvs. când puteți.
  • Planificarea acestor excursii cu câteva luni în avans va oferi copiilor dvs. ceva distractiv și diferit de a aștepta cu nerăbdare.
  • Imaginea intitulată Fii un tată bun Pasul 6
    6
    Faceți timp pentru dvs. Deși este important să fii acolo pentru copiii tăi, ar trebui să încerci să faci niște "timp pentru mine" Când puteți, fie că petreceți după-amiaza duminică, făcându-vă propriul lucru, sau luați o jumătate de oră pentru a alerga în fiecare dimineață sau înfășurați-vă cu o carte bună în fiecare seară înainte de culcare. Ar trebui să puneți interesele copiilor dvs. în cea mai mare parte a dvs., dar nu vă neglijați complet.
  • Dacă nu faceți timp pentru voi înșivă, nu veți putea să vă relaxați, să vă reîncărcați bateriile și să oferiți copiilor dvs. timp și atenție pe care o merită.
  • Puteți avea o cameră specială sau un scaun în casă în care copiii dvs. știu că nu ar trebui să fii deranjat. Ajutați-i să se obișnuiască cu ideea de "timp pentru mine" și să explicați că veți face propriul dvs. lucru pentru puțin timp - dacă nu au nevoie de tine.
  • Partea 2 din 4:
    Fiind un disciplinar echitabil
    1. Imaginea intitulată Fii un tată bun Pasul 7
    1
    Recompensați-vă în mod corespunzător copiii. Fiind un disciplinar nu este vorba despre pedepsirea copiilor dvs. când au făcut o greșeală. Este, de asemenea, despre recompensarea lor când au făcut ceva bun, astfel încât să fie încurajați și doresc să repete comportamentul. Indiferent dacă au ajuns drept, au ajutat un frate mai mic cu o sarcină dificilă, sau au fost destul de maturi pentru a pleca de la o luptă, ar trebui să-i lași să știe cât de mândri sunteți de ei, să le luați la restaurantul lor preferat sau doar faceți tot ce puteți pentru a le informa cât de mult apreciați comportamentul lor bun.
    • Când copiii dvs. sunt mai tineri, recompensați-i cu afecțiune pot merge mult timp să-i ajute să vadă cât de mândri sunteți.
    • Să recunoască eforturile copilului dumneavoastră și să le lăudăm pentru încercarea. Scopul de a da 3 laudă pentru fiecare 1 critică.
    • Deși oferind copiilor dvs. un tratament sau o jucărie nouă când s-au comportat bine ocazional poate întări un comportament bun, nu ar trebui să aveți jucării sau să tratați ca singurul stimulent pe care copiii dvs. îl au pentru a acționa bine. Ei ar trebui să fie motivați pentru că le-ați învățat să se separe de la rău.
    • Nu recompensați copiii dvs. pentru ceva care este așteptat de la ei, cum ar fi să faceți treburi în jurul casei sau să curățați după ei înșiși. Dacă o faci, atunci vor simți că te fac o favoare.
  • Imaginea intitulată Fii un tată bun Pasul 8
    2
    Pedepsiți copiii dvs. în mod corespunzător. A fi un disciplinar echitabil, va trebui să vă pedepsiți copiii când au făcut o greșeală. Acest lucru nu înseamnă că este fizic sau psihic crud - înseamnă doar lăsarea copiilor dvs. să știe când au făcut o greșeală și arătând că există consecințe asupra acțiunilor lor. Odată ce copilul dvs. este suficient de vechi pentru a raționa, ar trebui să știe când au făcut o greșeală.
  • Discutați cu colegul dvs. cu privire la regulile din casă și ce pași următorii sunt pentru dezvoltarea personajului copilului dvs.
  • Asigurați-vă că dvs. și colegii dvs. sunt de acord cu privire la pedeapsa pentru copii. Consecințele ar trebui să fie aceleași, fie că mama sau tata au fost martorii acțiunii. Acest lucru vă va ajuta să evitați să intrați "polițist bun, polițist rău" Mod.
  • Imaginea intitulată Fii un tată bun Pasul 9
    3. Fii consistent. Fiind consecvent este la fel de important ca având un sistem de pedepse și recompense. Dacă copilul dumneavoastră este greșit, consecințele ar trebui să fie aceleași de fiecare dată, chiar dacă este incomod sau sunteți obosit sau în public. Și dacă copilul dvs. face ceva grozav, nu uitați să le faceți să se simtă special, indiferent cât de obosiți sau stresați.
  • Dacă nu acționați consecvenți, atunci copiii dvs. vor ști că reacțiile dvs. pot fi influențate de starea dvs. de spirit.
  • Imaginea intitulată Fii un tată bun Pasul 10
    4. Nu striga. Deși vă puteți simți înfuriat de comportamentul copiilor dvs., strigătul nu este soluția. Dacă trebuie să strig, încercați să strigați când sunteți singuri, în duș, sau într-o pernă. Dar nu țipă la copiii tăi, indiferent cât de rău este nevoia. Puteți să vă ridicați ușor vocea pentru a le spune că au făcut o greșeală, dar dacă vă strigați sau țipați, vă vor fi frică de dvs. și nu vor să comunice.
  • Deși ar putea fi greu, nu ar trebui să lași copiii să vadă că pierzi controlul.
  • Imaginea intitulată Fii un tată bun Pasul 11
    5. Nu fi violent. Indiferent cât de supărat sunteți, ar trebui să evitați lovirea, răniți sau prindeți-vă copiii. Acest lucru îi va răni fizic și emoțional și le va face să vrea să evite cu orice preț costuri. Dacă copiii dvs. cred că veți fi violenți, ei se vor închide și vor dori să fie în jurul vostru. Ar trebui să evitați să fiți violenți în jurul copiilor dvs. sau în jurul mamei lor, dacă doriți să obțineți respectul lor.
  • Imaginea intitulată Fii un tată bun Pasul 12
    6. Fi respectat și iubit. Este important ca copiii dvs. să știe că sunteți un disciplinar strict și că nu pot să-ți tragă un lucru rapid, dar este la fel de important ca ei să vă dorească dragostea și afecțiunea voastră și să aveți o lovitură de timp uimitoare cu dvs. Pentru a fi un tată bun, trebuie să atingeți linia între aplicarea lecțiilor dure și, de asemenea, faceți copiii dvs. să se simtă iubiți și apreciați.
  • Dacă sunteți prea preocupat de respectarea, atunci copiii dvs. nu vă pot simți suficient de confortabili pentru a vă deschide.
  • Dacă sunteți prea preocupat de a fi iubit, atunci copiii voștri vă pot vedea ca pe un Pushover care nu va stabili legea.
  • Partea 3 din 4:
    Fiind un model bun de rol
    1. Imaginea intitulată Fii un tată bun Pasul 13
    1. Condus de exemplu. Dacă doriți să conduceți prin exemplul dvs., atunci motto-ul dvs. ar trebui să fie, "Face așa cum spun eu și precum fac," astfel încât copiii dvs. știu că nu sunteți ipocrit atunci când le învățați chiar de la greșit. Dacă doriți ca copiii dvs. să acționeze într-un mod care să vă satisfacă așteptările, atunci ar trebui să vadă comportamentul pozitiv de la dvs. Iată câteva modalități pe care le puteți conduce prin exemplu:
    • Dacă nu doriți ca copiii dvs. să fumeze sau să bea excesiv, de exemplu, atunci nu ar trebui să faceți aceste lucruri în fața lor - sau deloc.
    • Dacă doriți ca copiii dvs. să trateze oamenii cu bunătate și respect, atunci trebuie să vă vadă tratarea oamenilor, de la chelnerul din restaurantul local la un telemarketer, cu respect de bază.
    • Dacă doriți ca copiii dvs. să nu aleagă lupte, atunci nu alegeți o luptă cu mama lor chiar în fața lor.
  • Imaginea intitulată Fii un tată bun Pasul 14
    2. Tratați mama copiilor cu respect. Dacă doriți să fiți un model bun, atunci trebuie să tratați mama copiilor cu respect. Dacă sunteți căsătorit cu ea, atunci ar trebui să le lăsați să vadă cât de mult o iubiți, să o ajutați și să vă bucurați de compania ei. Dacă vrei să spui soția ta, atunci copiii tăi vor vedea că este bine să fii rău pentru mama sau alte persoane, pentru că tata o face.
  • O parte a tratării mamei copiilor cu respect înseamnă împărtășirea sarcinilor de îngrijire a copiilor și a locurilor de uz casnic cu ea.
  • Lăsați-i pe copiii voștri să vă vadă lăudarea mamei și să o dau dragostea și afecțiunea pe care o merită.
  • Nu ar trebui să tratați doar mama copiilor cu respect, ci să o iubească și să lucreze la menținerea unei relații iubitoare, distractive și de îngrijire. Dacă mama copiilor este fericită, atunci toată lumea este fericită.
  • Dacă tu și mama copiilor sunt divorțați, atunci nu ar trebui să spui niciodată un cuvânt rău despre mama lor, chiar dacă nu sunteți în cei mai buni termeni. Lăsați-i să vadă relația dvs. mai puțin decât ideală cu mama lor îi va face să fie stresați și confuzi.
  • Imaginea intitulată Fii un tată bun Pasul 15
    3
    Admite greșelile. Nu trebuie să fii perfect pentru a fi un model bun de rol. De fapt, este mai bine dacă nu sunteți perfect pentru că atunci copiii dvs. vor vedea că nimeni nu este perfect și că toată lumea face greșeli. Dacă ați făcut o greșeală, cum ați uitat să vă alegeți copilul de la școală la momentul potrivit sau să vă pierdeți temperamentul, ar trebui să vă cereți scuze și să spuneți că știți că ați făcut o greșeală.
  • Dacă vă puteți înghiți mândria în fața copiilor voștri, atunci vor vedea că este bine ca ei să recunoască și când au făcut ceva greșit.
  • Admite atunci când greșești construiește mai mult caracter decât "făcând lucrul corect" de fiecare dată.
  • Imaginea intitulată Fii un tată bun Pasul 16
    4. Ajutați în jurul casei. Dacă doriți ca copiii dvs. să vă ajute în jurul casei, atunci ar trebui să vă ajutați în jurul casei, indiferent de cât de mult consumând slujba dvs. poate fi. Lăsați-i să vă vadă să faceți feluri de mâncare, curățând contoarele și aspirați covorul și vor dori să ajute și. Dacă ei cred că curățarea este doar "Mama lui Mob," atunci ei vor fi mult mai puțin probabil să ajute când vine timpul.
  • Ajutându-vă în jurul casei nu numai că vă va face soția fericită, dar va ajuta copiii dvs. să vadă că tu și soția ta lucrează ca o echipă și că ar trebui să se alăture.
  • Imaginea intitulată Fii un tată bun Pasul 17
    5. Câștigați respectul copiilor. Respectul este câștigat, nu este dat, și ar trebui să faceți ceea ce puteți, astfel încât copiii dvs. să vă respecte ca tată. Dacă nu sunteți în jurul valorii de mult, strigați la mama lor sau sunt doar ocazional în starea de spirit pentru a le disciplina, atunci nu vă vor respecta doar pentru că sunteți tatăl lor. Ar trebui să acționați într-un mod admirabil, cinstit și consecvent, astfel încât copiii dvs. să vadă că sunteți un model de model și o persoană demnă de admirația lor.
  • Copiii tăi nu ar trebui să vă închine și să credeți că sunteți perfect - ar trebui să vadă că sunteți doar omul și doriți să faceți bine de ei.
  • Imaginea intitulată Fii un tată bun pas 18
    6. Dușați-vă copiii cu dragoste și afecțiune. Deși vă puteți gândi că este un model bun, înseamnă să fiți ușor îndepărtați, dar întotdeauna făcând ceea ce trebuie, înseamnă că este conectat suficient pentru a vă oferi copiilor sărutări și îmbrățișări și pentru a le spune cât de mult înseamnă pentru tine. Nu lăsați o zi să meargă fără să spună "te iubesc," oferind copiilor dvs. afecțiune fizică și lăsându-i să știe cât de mult înseamnă pentru tine.
  • Copiii tăi mult timp pentru dragoste și afecțiune de la tine, indiferent de vârstă.
  • Lăudați-vă copiii și lăsați-i să știe că viața voastră nu ar fi aceeași fără ei.
  • Partea 4 din 4:
    Fiind înțelegere
    1. Imaginea intitulată Fii un tată bun Pasul 19
    1. Acceptați că copiii dvs. nu sunteți voi. Deși ați fi vrut ca copiii dvs. să continue să conducă afacerea de familie, să participe la Alma Mater sau să fie o stea de fotbal de liceu ca tine, trebuie să accepți faptul că copiii tăi sunt propriii lor oameni cu propriile lor nevoi și dorințe, și că nu se pot alinia cu a ta. S-ar putea să vă gândiți că calea dvs. este singura cale spre fericire, dar pentru a fi un tată bun, trebuie să acceptați că copiii dvs. pot avea o idee diferită de cum să-și ruleze viața.
    • Deși s-ar putea să vă gândiți că faceți tot ce dvs. de a vă spune copiilor dvs. ce să faceți sau cum să-și trăiască viața, răniți de fapt independența prin încercarea de a le controla.
    • Este nevoie de timp pentru a accepta dorințele copiilor dvs. Dacă nu înțelegeți imediat de ce copilul dumneavoastră dorește să fie un artist când sunteți doctor, cereți-i să vă explice și să vă luați timp pentru a asculta și a înțelege.
    • Dacă încercați să vă controlați prea mult copiii, vă vor rezista și vor înceta să se deschidă.
    • Fie ca copiii tăi să ia decizii proprii, lăsându-le să fie independente și deschise. S-ar putea să le doriți să joace baseball, dar să le semneze pentru o varietate de activități și să le lase să decidă ce-i place cel mai bine.
  • Imaginea intitulată Fii un tată bun Pasul 20
    2. Fiți conștienți de timpul în schimbare. Pentru a fi un tată bun, trebuie să înțelegeți că copiii dvs. nu cresc în același mediu în care ați fost crescuți - chiar dacă le ridicați în același timp. Cu globalizarea, influența social media și politica în schimbare în societatea de astăzi, este posibil ca copiii dvs. să fie mai puțin adăpostiți decât sunteți și sunteți mai conștienți de problemele și schimbările din societatea de astăzi.
  • Prin urmare, fiți conștienți de faptul că lucrurile precum piercingul corpului, sexul premarital și călătoriile din lume sunt mai frecvente astăzi decât au fost în timpul dvs. Acceptați că copiii dvs. sunt un produs al vremurilor și că ar putea dori să exploreze lumea mai mult decât ați făcut-o.
  • S-ar putea să vă simțiți că știți exact cum ar trebui să funcționeze lumea, dar ar trebui să vă lăsați copiii să se exprime și să-și împărtășească perspectivele cu dvs.
  • Imaginea intitulată Fii un tată bun Pasul 21
    3. Acceptați greșelile copiilor dvs. Dacă vrei să fii un tată de înțelegere, atunci trebuie să accepți că, ca tine, copiii tăi nu sunt perfecți și că sunt obligați să facă greșeli. Viața este plină de greșeli care vă ajută copiii să învețe și trebuie să acceptați că sunt necesare multe lecții - indiferent dacă copilul dvs. intră într-un accident de mașină minor, nu reușește să studieze, sau au făcut o achiziție nebună cu economiile lor.
  • Dacă nu lăsați copiii să nu reușească o dată, atunci nu vor învăța nimic. Deși este posibil să doriți să vă adăpostiți și să le protejați, lăsându-i să facă propriile greșeli le va ajuta să ia decizii mai informate.
  • Ar trebui să-ți disciplinei în mod corespunzător copiii în mod corespunzător atunci când fac o greșeală, dar ar trebui să vorbești și despre ceea ce au făcut greșit și să-i lase să vadă eroarea căilor lor, în loc să strige la ei.
  • Imaginea numită Fii un tată bun Pasul 22
    4. Înțelegeți dacă copiii dvs. se luptă. Dacă vrei să fii un tată bun, atunci trebuie să știi când copiii tăi au un timp deosebit de greu și să fie atenți la nevoile tale. Poate că fetița ta se luptă pentru că te-ai mutat într-un oraș nou și nu are prieteni sau poate că fiul tău trece prin prima sa despărțire și este șters emoțional.
  • Deși nu vă puteți scuza complet comportamentul îndepărtat sau emoțional al copiilor dvs., ar trebui să fiți conștienți de ceea ce trece prin capul lor, astfel încât să puteți înțelege și să vorbiți cu ei când se luptă.
  • Doar spuneam, "Știu că ai un timp greu. Doriți să vorbiți despre asta?" vă va ajuta copiii să vadă cât de mult vă interesează.
  • Încercați să vă puneți în pantofii copilului dumneavoastră. Dacă sunteți frustrat, înțelegeți de unde vine copilul dvs. vă va ajuta să înțelegeți comportamentul lor.
  • Prioritizați-vă copiii prin faptul că sunteți întotdeauna accesibil pentru discuții, chiar dacă nu sunteți de acord cu alegerile copilului dumneavoastră.
  • Imaginea intitulată Fii un tată bun Pasul 23
    5. Nu puneți așteptări nerezonabile asupra copiilor dvs. Viața unui copil poate fi umplută cu presiuni, de la frați la copii la școală la profesori la autocare.Ajutați copilul să înțeleagă dorințele lor și să-și evalueze capacitățile și limitările.Ajutați-i să se stabilească obiective realizabile.Să-i încurajeze să-și îndeplinească întregul potențial, dar să evite să trăiască vicarios prin ei, așteptându-i să obțină ceea ce ați obținut sau sperat să fi atins.
  • Imaginea intitulată Fii un tată bun Pasul 24
    6. Realizați că slujba unui tată nu se face niciodată. Nu presupuneți că odată ce copiii dvs. vor deveni 21 sau au o diplomă de colegiu, că munca dvs. de creștere a acestora este făcută. Deși este important să vă încurajați copiii să devină independenți din punct de vedere financiar și emoțional, este de asemenea important să le informați că vă pasă și sunteți întotdeauna acolo pentru ei și că sunt evaluați.
  • sfaturi

    Vorbești întotdeauna cu copiii tăi, nu la ei.
  • Adresați-vă tatălui și / sau bunicii dvs. despre experiențele lor în creșterea copiilor și întrebați-le despre orice nu înțelegeți.
  • Arată întotdeauna răbdare și înțelegere.
  • Ascultați întotdeauna copiilor dvs., chiar dacă nu sunteți sigur ce încearcă să vă spună.
  • Practicați ceea ce predicați conducerea prin exemple nu faceți scuze pentru propriile dvs. acțiuni, cum ar fi: "Așa cum spun eu și nu așa cum fac."
  • Scopul de a disciplina copilul dumneavoastră este de a le arăta că comportamentul lor este inadecvat și inacceptabil. Folosind forța (e.G. spanking) este incredibil de controversat și unele tipuri de pedeapsă forțată pot chiar să se califice drept abuz. Îndepărtarea banilor de indemnizație este, de obicei, cea mai eficientă formă de pedeapsă.
  • Dacă sunteți prea strictă, nu fiți surprinși dacă copilul dvs. se rebeli în spatele dvs. - mai ales ca adolescent.Amintiți-vă că există o diferență majoră între a fi un tată și a fi dictator.
  • Dacă copiii dvs. sunt adoptați, acceptați-i pentru cine sunt și nu îi încurajează să fie ca tine.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar