Cum să sărbătoriți ziua tatălui

Ziua Tatălui a fost sărbătorită de peste 100 de ani. Este, de asemenea, un eveniment sărbătorit în multe țări din întreaga lume, deși în diferite momente ale anului. În America de Nord și Regatul Unit, Ziua Tatălui este sărbătorită în cea de-a treia duminică din iunie. Faceți această zi a tatălui cel mai bun, oferindu-i tatălui tău o zi care îl arată cât de special este pentru tine. Chiar dacă sunteți blocat acasă din cauza coronavirusului, puteți avea în continuare o zi specială cu tatăl tău cu puțină planificare.

Pași

Metoda 1 din 4:
Având o zi a tatălui sigur în timpul covid-19
  1. Imaginea intitulată sărbătorește tatăl
1. Video Chat cu tatăl tău dacă nu trăiești cu el. Datorită tehnologiei moderne, puteți vedea totuși tatăl tău în ziua tatălui, chiar dacă nu puteți vizita în persoană! Invită-l să se alăture pentru o chat față în față peste zoom, skype sau fațetime.
  • Planificați-vă înainte cu tatăl dvs., astfel încât să poată descărca software-ul de chat video potrivit pe telefon, computer sau tabletă dacă nu are deja. Dacă nu este foarte savury, dă-i un apel înainte de timp, ca să-l poți vorbi prin el.
  • Unele programe de chat video, cum ar fi zoom, vă permit să setați fundalul digital. Surprinde-l prin încărcarea fundalului zilnic al tatălui. Sau, ați putea face un banner real sau să semnați și să-l atârnați pe peretele din spatele dvs., așa că este vizibil pe cameră.
  • Imaginea intitulată sărbătorește tatăl
    2. Comandați-vă de la restaurantul său preferat pentru a vă bucura de o masă plăcută. Dacă nu îl puteți lua pe tată la restaurantul său preferat, aduceți-i mâncarea! Ordonați un brunch delicios, prânz sau cină și l-ați livrat la ușă.
  • Dacă vă place să gătiți, puteți crea și sărbătoarea ta tatălui tată. Setați tabelul frumos și aduceți-l la el pentru a crea o experiență de restaurant la domiciliu.
  • Chiar dacă nu trăiți cu tatăl tău, ai putea să ordonezi o masă și să-l trimiți la el. Video Chat cu el în timp ce ambii mănânci pentru a împărtăși o masă virtuală!
  • Imaginea intitulată sărbătorește tatăl
    3. Vizitați un parc sau faceți drumeții dacă iubește în aer liber. Dacă tatăl tău se simte cooped, du-te cu el într-un parc local sau a lovit o traseu de drumeții sau ciclism din apropiere. Ați putea chiar să vă întâlniți cu câțiva dintre prietenii săi pentru o plimbare în aer liber, atâta timp cât vă mențineți cu toții o distanță sigură una de cealaltă.
  • Dacă intenționați să fiți în jurul altor persoane în timpul excluderii, rămâneți la cel puțin 6 picioare (1.8 m) în afară. Evitați parcurile aglomerate sau traseele de drumeții în cazul în care va fi greu să se mențină o distanță sigură.
  • Nu uitați să aduceți consumabile pentru ieșire, cum ar fi gustări, sticle de apă și sanitare de mână.
  • Imaginea intitulată sărbătorește tatăl
    4. Tratați-l într-un tur virtual sau un concert, astfel încât să poată explora de acasă. Dacă tatăl tău se simte mai sigur să rămână acasă, îi poți da încă o aventură virtuală pentru Ziua Tatălui! Du-te cu el într-un tur virtual al unui muzeu sau a unui parc național sau a privi un flux live al unui concert împreună.
  • Puteți explora mai multe parcuri naționale și muzee online utilizând aplicația sau site-ul Google Arts and Culture. De exemplu, puteți să vă luați pe tatăl dvs. pe o plimbare virtuală 3D prin Grand Canyon sau Parcul Național Yosemite de pe pagina Națională de Serviciul Park.
  • Dacă tatăl tău iubește animalele, verificați dacă grădina zoologică sau acvariul său preferat oferă excursii online.
  • Pentru a afla despre concertele streaming și alte spectacole, consultați această listă menținută de NPR: https: // NPR.Org / 2020/03/17 / 816504058 / A-List-of-Live-Virtual-Concerte-to-watch-în timpul închiderii coronavirus-.
  • Imaginea intitulată sărbătorește tatăl
    5. Semnați-l pentru o clasă online dacă se bucură să învețe lucruri noi. Dacă tatăl tău iubește tinkering cu hobby-uri și luând noi abilități, o clasă on-line poate fi un cadou de Ziua Tatălui Mare - mai ales în timp ce el a rămas acasă din cauza coronavirusului. Găsiți o clasă online dedicată subiectului său preferat sau hobby-ului sau alegeți ceva complet nou încât cei doi puteți învăța împreună!
  • De exemplu, dacă tatăl tău iubește experimentarea în bucătărie, l-ai putea semna pentru o clasă de coacere online. Sau, dacă este mai mult un tip artistic, căutați un curs de pictură sau sculptură.
  • Dacă preferați să-l lăsați să-și aleagă clasa, îi poți cumpăra un permis de acces la un serviciu bazat pe abonament, cum ar fi Masterclass sau Skillshare.
  • Imaginea intitulată sărbătorește tatăl
    6. Au un film sau un joc de noapte dacă dorește o sărbătoare confortabilă a familiei. Dacă tatăl tău este o casă, atunci având o seară acasă cu familia poate fi o modalitate excelentă de a sărbători. Spargeți niște jocuri de plăcere distractiv sau faceți popcorn și puneți-vă filmul preferat al tatălui sau seria TV.
  • Dacă aveți un proiector și un spațiu de curte, puteți avea chiar și o noapte specială de film în aer liber! Închideți o foaie de pat alb sau îndreptați proiectorul la un perete gol în afara casei dvs., apoi configurați niște scaune de gazon, astfel încât să puteți viziona un film sub stele.
  • Imaginea intitulată sărbătorește tatăl
    7. Lagăr în curtea din spate pentru o aventură distractivă și simplă. Există puține lucruri mai speciale decât campingul cu tatăl tău. Faceți un bonfire și un marshmallows sau hotdogs, și cântați melodii sau spuneți împreună povești înfricoșătoare. Puteți, de asemenea, să pună un cort în curte și să vă confiscați în saci de dormit sau să vă configurați niște hamace și să faceți o mică stargazing.
  • Dacă tatăl tău îi place să se grăbească, poți combina o camping cu un blab de familii!
  • Metoda 2 din 4:
    Planificarea Zilei Tatălui
    1. Imaginea intitulată sărbătorește tatăl
    1. Aflați când este ziua tatălui. Cel mai rău lucru pe care l-ai putea face este să uiți sau să faci o grămadă de planuri pentru Ziua Tatălui, doar pentru a realiza că ai primit data greșită. Data zilei tatălui depinde de ce țară locuiți. În U.S. și U.K., Ziua Tatălui este întotdeauna în a treia duminică din iunie, astfel încât data exactă nu va fi aceeași în fiecare an.
    • Dacă nu sunteți sigur ce zi este ziua tatălui, o căutare rapidă pe Internet folosind termenii "Ziua Tatălui" + Anul + țara în care locuiți ar trebui să vă aduceți răspunsul destul de repede.
  • Imaginea intitulată sărbătorește tatăl
    2. Gândiți-vă la ceea ce îl face pe tatăl tău fericit. Cum sărbătoriți Ziua Tatălui va coborî în mare măsură pentru a ști ce vă place tatăl tău și ce va face ziua cea mai plăcută. Care pot însemna planificarea unei aventuri mari sau pur și simplu îngrijirea tuturor treburilor din jurul casei, astfel încât tatăl să se poată relaxa.
  • Planificați cel puțin o activitate de a face cu tatăl tău pe care se va bucura. Poate îi place pescuitul sau jocul de captură sau poate că tatăl tău îi place să joace jocuri de bord cu întreaga familie. Alegeți ceva ce știți că va iubi!
  • DAD-urile fac mult, de la îngrijirea casei, luând copiii de la școală sau practică, pentru a fi doar acolo pentru a vă asculta problemele. Gândiți-vă la un moment în care tatăl tău a făcut ceva pentru tine și vezi cum îl poți plăti înapoi. Ar putea fi la fel de simplu ca cosirea gazonului.
  • Imaginea intitulată sărbătorește tatăl
    3. Obțineți alții implicați. Dacă aveți frați, ați putea să le implicați în planificarea ceva plăcut pentru tatăl tău. Având toți copiii săi sărbătoresc Ziua Tatălui cu el, o va face și mai specială. Dacă nu aveți frați, ați putea, de asemenea, să vă întrebați mama sau bunicii să vă ajute.
  • De exemplu, băieții vă puteți întâlni și scrieți o melodie pe care o puteți cânta în tatăl tău în ziua tatălui sau puteți face o carte împreună.
  • În plus, ați putea atribui o parte din ziua tatălui că fiecare frate este responsabil pentru. De exemplu, puteți fi responsabili pentru a-i face micul dejun preferat, unul dintre frații dvs. poate fi responsabil pentru configurarea televizorului cu sportul său preferat și pregătirea gustărilor sale preferate și un alt frate ar putea fi responsabil pentru a-i da un picior.
  • Imaginea intitulată sărbătorește tatăl
    4. Planificați o petrecere sau o excursie pentru tatăl tău. Dacă tatăl tău nu este tipul de cadou, dar nu se bucură de nimic mai mult decât petrecerea timpului împreună cu familia, apoi planificați un anumit tip de activitate în care tatăl tău devine să facă ceva ce iubește el.
  • De exemplu, dacă tatăl tău iubește grătarul, ai putea obține toate lucrurile necesare pentru o curte gratar și invitați unii dintre prietenii săi să stea împreună în ziua tatălui.
  • Dacă tatăl tău îi place pescuitul, ai putea planifica o excursie de pescuit de toată ziua împreună pentru tine și pentru el (sau întreaga familie, dacă preferați).
  • Asigurați-vă că ați rulat ideea de tatăl dvs. înainte de a face planuri mari, totuși! Nu vrei să planificați o întreagă partidă doar pentru a afla că nu vrea să aibă una.
  • Metoda 3 din 4:
    Sărbătorind cu tatăl tău
    1. Imaginea intitulată sărbătorește tatăl
    1. Lasă-l să doarmă dacă nu este o persoană de dimineață. Dacă tatăl tău se bucură de dormit, dar în mod normal nu ajunge din cauza muncii și a copiilor, lăsați-l să o facă astăzi. Nu umblați în jurul valorii de a face o grămadă de zgomot care să-l trezească. Lasă-l să doarmă atâta timp cât vrea și să înceapă sărbătoare ori de câte ori este gata.
    • Dacă intenționați să-i aduceți micul dejun în pat, îl puteți lăsa să doarmă în câteva ore mai mult decât de obicei.
  • Imaginea intitulată sărbătorește tatăl
    2. Îi doresc o zi fericită a tatălui. Acest lucru poate părea evident, dar nu uitați să recunoașteți că este ziua lui. Când îl vezi dimineața, țipă, "Ziua Tatălui fericit, tatăl!"Într-o voce tare și fericită. Nu uitați să-l îmbrățișezi.
  • Este bine să faci acest prim lucru dimineața. În acest fel, tatăl tău va ști că nu ai uitat și vei vedea că ești încântat să sărbătorești cu el.
  • Imaginea intitulată sărbătorește tatăl
    3. Întreabă-l ce vrea să facă. Este posibil să aveți multe idei despre cum să sărbătoriți Ziua Tatălui, dar nu este vorba despre tine. În ziua tatălui, întrebați-i cum se simte și ceea ce simte că a făcut pentru această zi.
  • Încearcă să fii respectuos față de dorințele tatălui tău. Dacă ați avut o întreagă listă de idei pentru această zi, dar tatăl tău spune că tot ce vrea să facă este să se relaxeze pe canapea, apoi să-l facă să o facă.
  • Tatăl tău poate dori să facă ceva pe cont propriu sau cu celălalt părinte în ziua tatălui. De exemplu, ar putea dori să lucreze numai pe mașina lui în garaj sau ar putea dori un weekend. Dacă da, nu-l face să se simtă rău pentru că dorește asta.
  • Imaginea intitulată sărbătorește tatăl
    4
    Faceți o zi bucuroasă. Unul dintre cele mai importante aspecte ale Zilei Tatălui este că tu sunt prezente și atente. Cadourile sunt minunate, dar arătându-ți dragostea și liniștea ta pe tatăl tău că ești mândru de el și tot ce a făcut pentru tine, poate fi cel mai important factor de a sărbători o zi fantastică a tatălui.
  • Pentru mulți tati, cea mai plină de satisfacție a faptului că un tată se simte că copiii și partenerul dvs. iubesc și vă apreciază.
  • Pur și simplu având o atitudine bună sau îmbrățișarea tatălui și le-a spus cât de mult îl iubești, îl poți arăta că el este apreciat.
  • Imaginea intitulată sărbătorește tatăl
    5. Vorbește cu tatăl tău. Acesta este unul direct, dar nu ar trebui să fie trecut cu vederea. În viața de zi cu zi, poate fi ușor să pierdeți timpul de cheltuieli de calitate împreună. În ziua tatălui, fă-o un punct de a petrece timpul doar vorbind despre lucruri. Spune-i despre unele lucruri care merg în școală pe care nu le-ai spus sau nu-l vorbește despre lucruri care se întâmplă în viața ta.
  • Nu face totul despre tine! Adresați-vă tatălui dvs. despre cum face el sau cereți-i să vă spună despre viața sa în creștere.
  • Încercați să evitați subiecții care ar putea provoca un argument, totuși. Nu vrei ca Ziua Tatălui să se încheie într-o luptă.
  • Imaginea intitulată sărbătorește tatăl
    6. Faceți-o un eveniment familial. Ziua Tatălui poate fi o zi minunată pentru întreaga familie. Planul A Eveniment de familie, Obținerea tuturor în familie împreună pentru o zi distractivă.
  • Ține minte personalitatea tatălui tău, totuși. Este tatăl dvs. tipul care se bucură de întâlniri mari de familie? Pentru unii oameni, adunări mari sunt foarte obositoare, și orice altceva decât se relaxează.
  • Gândiți-vă la includerea tuturor tatălui din familia dvs., nu doar pe tatăl sau partenerul vostru. Poate vrei să aduni unchii, frații, bunicile și pasiunile pentru o parte a zilei, ca o cină mare.
  • Imaginea intitulată sărbătorește tatăl
    7. Faceți o prezentare foto. Faceți o slideshow Cu o mulțime de fotografii ale tatălui tău. Poate fi fotografii de când a fost tânăr - poate include fotografii ale întregii familii, fotografii de doar tu și el, și chiar fotografii amuzante. Privind fotografiile cu tatăl dvs. poate fi o modalitate excelentă de a vorbi despre amintirile distractive împreună.
  • Dacă fotografiile dvs. sunt în albume foto, puteți privi împreună albumele.
  • Acest lucru ar putea fi deosebit de util dacă nu aveți o relație strânsă cu tatăl tău. Privind fotografiile împreună, pot ajuta la conversațiile.
  • Metoda 4 din 4:
    Afișarea aprecierii dvs
    1. Imaginea intitulată sărbătorește tatăl
    1. Obțineți sau faceți tatăl dvs. un card. Un card merge mult, și uneori poate însemna mai mult decât un cadou. Ia-i un card care se potrivește personalității sale, ca un card amuzant dacă îi place glume sau un sentimental care să-ți arate tatălui tău cât de mult înseamnă pentru tine.
    • Dacă cumpărați tata tatălui dvs. o zi de zi, asigurați-vă că nu așteptați până în ultimul minut pentru a obține unul. Dacă așteptați prea mult, nu veți avea cât mai multe opțiuni de alegere.
    • Poti de asemenea fă-l un card. Făcându-i un card, poți să-l faci cu adevărat și să-l adaptezi complet la tatăl tău. În card, ați putea lista lucrurile pe care le iubiți despre tatăl tău, sau ai putea să-i atragi o imagine a celor doi împreună.
  • Imaginea intitulată sărbătorește tatăl
    2. Gândiți-vă la un cadou creativ. Ziua Tatălui nu trebuie să fie despre cadouri, dar dacă intenționați să-i faceți sau să-i cumpărați un cadou, încercați să obțineți creativi. Nu alegeți doar o cravată sau o pereche de șosete. Dacă îl cumpărați un cadou, încercați să vă gândiți la ceva ce continuă să menționeze sau ceva ce știi că vrea, dar nu va cumpăra pentru el însuși.
  • Cadouri realizate manual sunt, de asemenea, minunate. De exemplu, ați putea să vă gândiți și să enumiți multe lucruri diferite pe care tatăl dvs. v-a învățat să faceți (e.G., leagă o bâtă de baseball, plimbare cu bicicletă, tratați cu respect alți oameni, etc.). Transforma aceste lucruri într-o carte. Puteți avea cartea făcută online sau puteți pur și simplu Faceți-vă singur. Puteți lipi fotografiile dvs. și tatăl tău împreună în cartea.
  • Imaginea intitulată sărbătorește tatăl
    3. Spune-i că îl apreciezi. Fiind un tată este un loc de muncă dur. Dacă aveți o petrecere, puteți da un toast În fața tuturor celor care vă exprimă dragostea și aprecierea. Dacă nu aveți o petrecere, îi puteți spune doar unu-la-unu.
  • Încercați să fiți atenți cu cuvintele voastre. Deși ați putea spune: "Vă mulțumim că ați fost un tată bun", ați putea lua timp să vă gândiți la ceva grijuliu de spus. De exemplu, ați putea să vă gândiți la câteva lucruri pe care le-ați făcut tatăl tău în ultimul an, care însemna mult pentru tine și să spună ceva de genul ", în ultimul an ați făcut multe lucruri pentru a mă menține sănătoase și fericite. Știu că nu spun destul de des, dar nu o iau de la sine, și te iubesc foarte mult. Am apreciat mai ales când m-ai dus la mall în ziua liberă, așa că aș putea obține acest nou joc pe care aș fi vrut atât de rău."
  • Imaginea intitulată sărbătorește tatăl
    4. Faceți treburile zilnice pentru el. Dacă tatăl tău are o listă de lucruri pe care o face în fiecare zi (e.G., scoateți gunoiul, făcând patul, făcând spălătorie, spălând mâncărurile etc.), apoi spune-i că în ziua tatălui, vrei să faci toate acele lucruri, așa că se poate relaxa.
  • Dacă există o chore pe care o cunoașteți, în special nu-i place (e.G., cosit gazonul), i-ai putea spune că vei avea grijă de el în ziua tatălui.
  • Imaginea intitulată sărbătorește tatăl
    5. Face o masă. Dacă cunoașteți masa preferată, intenționați să o gătiți pentru el în ziua tatălui. De asemenea, îl puteți face desertul său preferat. De exemplu, dacă iubește Ciocolate cookie-uri, Ai putea face ceva care sunt doar pentru el.
  • Dacă tatăl tău se bucură de gătit, ai putea face această activitate pe care o faci împreună.
  • De asemenea, îl puteți surprinde mic dejun în pat, Dacă credeți că se va bucura de ea.
  • Imaginea intitulată sărbătorește tatăl
    6. Nu puneți presiune pe tatăl tău. În ziua tatălui, ați putea avea un milion de lucruri planificate pentru tatăl tău. Dacă tatăl tău știe asta, el poate merge împreună cu totul doar pentru a te face fericit. Cu toate acestea, amintiți-vă că este ziua lui, așa că încercați să rămâneți conștienți de starea ta de tată. Dacă observați că pare obosit sau nu într-adevăr în ceea ce faceți, întrebați-i ceea ce simte să facă.
  • Nu vă supărați sau frustrați, deoarece lucrurile nu merg așa cum ați vrut. Ultimul lucru pe care îl dorește este o luptă, așa că nu uitați să păstrați lucrurile ușoare, fericite și fără presiune.
  • Amintiți-vă că nu trebuie să sărbătoriți fiecare minut al zilei cu tatăl tău. Dă-i ceva timp să faci tot ce simte că ai făcut fără să-l urmezi.
  • sfaturi

    Faceți fotografii ale Zilei Tatălui. Având imagini vă vor ajuta să vă amintiți ziua și le puteți utiliza, de asemenea, ca parte a cadoului de anul viitor.
  • Nu vă fie frică să arătați tatălui tău cât de mult îți pasă. Deși în societatea occidentală, oamenii nu tind să-și arate emoțiile la fel de mult ca femeile, tatăl tău are și sentimente. Arătându-l că este important și apreciat îl va face să se simtă fericit.
  • Nu trebuie să umpleți întreaga zi plină de activități. Având una sau două moduri de a arăta tatălui tău, îl apreciați este o idee bună, dar ambalarea unei zile pline de lucruri poate să nu fie relaxantă sau plăcută pentru tatăl tău.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar