Cum să aflați dacă aveți o deficiență de vitamine

Vitaminele sunt mici molecule care sunt esențiale pentru funcția de celulă sănătoasă, normală. Dacă aveți o deficiență de vitamină, poate provoca probleme medicale grave. Vestea bună este că, de obicei, nu este prea complicată să vă dați seama dacă aveți o deficiență. Păstrați un ochi pentru unele semne și simptome comune și vedeți-vă medicul dacă credeți că aveți unul. Acestea vor putea identifica cauza și vor recomanda opțiunile de tratament.

Pași

Metoda 1 din 2:
Semne comune
  1. Imaginea intitulată Aflați dacă aveți un pas de deficit de vitamine 1
1. Căutați oboseală, slăbiciune musculară și dureri osoase. Vitamina D este vitală pentru mușchii și oasele sănătoase și, în timp ce majoritatea oamenilor cu deficiențe nu au simptome pe termen scurt, le puteți observa pe termen lung. Acestea pot include dureri musculare, crampe, slăbiciune, sentimente de oboseală și răsucirea musculară care ar putea duce la fracturi osoase. De asemenea, puteți simți uneori o durere mai profundă în oasele voastre. Acestea sunt adesea semne că nu obțineți suficientă vitamină D.
  • Chiar dacă nu este o deficit de vitamina D, durerea musculară, durerea osoasă și oboseala ar putea fi simptome ale unei alte probleme medicale. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă vă confruntați cu aceste simptome, doar pentru a fi în siguranță.
  • Sistemul dvs. imunitar poate fi, de asemenea, afectat de niveluri scăzute de vitamina D, astfel încât condițiile cum ar fi astmul și bronșita cronică ar putea fi legați de o deficiență.
  • Nivelurile scăzute de vitamina D sunt, de asemenea, asociate cu depresia, tulburarea afectivă sezonieră și schizofrenia.
  • Imaginea intitulată Aflați dacă aveți un pas de deficit de vitamine 2
    2. Urmăriți pierderea memoriei, gândirea dificultăților și schimbările în personalitatea dvs. Anumite deficiențe de vitamine, cum ar fi vitamina B12, vă pot afecta cunoașterea. Puteți avea dificultăți de gândire și raționament și vă puteți găsi mai mult decât de obicei. De asemenea, puteți experimenta schimbări de dispoziție sau modificări ale personalității, cum ar fi depresia.
  • S-ar putea să nu observați unele dintre aceste simptome, dar dacă cei dragi le observă, merită să se uite la medicul dumneavoastră.
  • Imaginea intitulată Aflați dacă aveți un pas de deficit de vitamine
    3. Păstrați un ochi pentru pielea palidă, amețeli sau dificultăți de respirație. Acestea pot fi semne de anemie, care pot fi cauzate de unele deficiențe de vitamine și minerale, cum ar fi fierul sau vitamina B12. Asta înseamnă că corpul tău nu are suficiente celule roșii roșii sănătoase, care transporta oxigen la toate părțile corpului tău. Dacă întâmpinați simptome precum pielea palidă sau galbenă, vă simțiți slabi sau amețit, sau vă confruntați cu dificultăți de respirație și dificultăți de respirație, consultați medicul pentru tratament.
  • Dacă vă simțiți leșin sau ca și cum ați putea trece, obțineți asistență medicală cât mai mare.
  • Imaginea intitulată Aflați dacă aveți un pas de deficit de vitamină 4
    4. Fiți atenți la pierderea în greutate și amorțeală în mâini și picioare. Deficiențele vitaminei B vă pot afecta și sistemul nervos. Dacă brusc începeți pierderea în greutate sau pur și simplu nu par să aveți nici un apetit, ar putea fi o deficit de vitamină care afectează funcția dvs. neurologică. Dacă observați furnicături sau amorțeală în extremitățile voastre, cum ar fi degetele, degetele de la picioare, mâinile și picioarele, ar putea fi un semn că o deficit de vitamină afectează nervii tăi.
  • Grupul de vitamina B constă din tiamină (B1), riboflavină (b2), niacină (B5), acid pantotenic (B5), piridoxină (B6), biotină (B9), folat (B9) și cobalamin (B12).
  • Acestea ar putea fi simptome ale anemiei de deficit de vitamine, care poate apărea dacă nu aveți suficient folat, B12 sau vitamina C.
  • Imaginea intitulată Aflați dacă aveți un pas de deficit de vitamine 5
    5. Verificați pentru o bătăi de inimă neregulate. Dacă sunteți deficit de vitamină, acesta vă poate afecta uneori inima. Poate face bătăile inimii să se simtă neregulate sau ca sărind o bătaie. Dacă simțiți că bătăile inimii tale este anormală sau neregulată, ajungeți la un doctor imediat pentru a vă asigura că nu există ceva grav.
  • Magneziul este cu adevărat important pentru sănătatea inimii voastre. Aritmia inimii sau bătăile inimii neregulate, este un simptom al deficienței de magneziu și ar putea crește riscul de complicații mai grave, cum ar fi accident vascular cerebral sau insuficiență cardiacă.
  • Un medic poate evalua și te testa pentru a afla cauza bătăilor dvs. neregulate.
  • Vitamina C, B12 sau deficiențele folatului pot duce la anemie, ceea ce poate provoca o bătăi de inimă neregulate.
  • Deficiențele de fier pot duce, de asemenea, la probleme cardiace.
  • Imaginea intitulată Aflați dacă aveți un pas de deficit de vitamine 6
    6. Căutați aglomerări de păr pe pernă sau în scurgerea de duș. Este normal să pierzi un păr aici și acolo, mai ales când îmbătrânești. De fapt, majoritatea oamenilor pierd aproximativ 100 de fire de păr pe zi! Dar, dacă observați căderea severă a părului, cum ar fi aglomerările de păr, ar putea fi un semn al unei deficiențe de vitamină sau minerale. Vedeți medicul dumneavoastră dacă vă confruntați cu pierderea bruscă, severă a părului.
  • Pierderea părului ar putea fi un semn al deficienței de fier.
  • Imaginea intitulată Aflați dacă aveți un pas de deficit de vitamină 7
    7. Luați notă dacă aveți răni de vindecare lentă sau gingii de sângerare. Vitamina C este o vitamină importantă care ajută celulele corpului dvs. să rămână sănătoase și să ajute la vindecarea rănilor. Dacă aveți o tăietură sau o zgârietură care durează o perioadă lungă de timp pentru a vindeca sau observați unele sângerări în gingiile dvs., ar putea fi un semn al unei deficiențe de vitamina C.
  • Cu o deficiență de vitamina C moderată sau severă, este posibil să observați că gingiile dvs. sângerează mai mult decât de obicei sau să păstreze sângerarea în timp ce tu ești densă.
  • Vitamina C este de obicei o deficiență destul de ușoară pentru a corecta. Încercați să mâncați mai multe fructe și legume ridicate în vitamina C, cum ar fi Kiwi, ardei iute, ceapa, portocalele și broccoli.
  • Imaginea intitulată Aflați dacă aveți un pas de deficit de vitamine 8
    8. Urmăriți pentru vânătăi ușoare și sângerări excesive. Dacă vă aflați că aveți o tonă de vânătăi chiar și de la mici lovituri, ar putea fi un semn al unei deficiențe de vitamina K. În plus, având prea puțină vitamină K vă poate determina să sângerați excesiv, chiar și din tăieturi minore.
  • De asemenea, puteți avea sângerări menstruale neobișnuit de greu dacă aveți o deficiență de vitamina K.
  • Concentrați-vă pe consumul de alimente care sunt bogate în vitamina K, cum ar fi legumele verzi cu frunze, uleiul de măsline și boabe precum secară, spellitate și hrișcă.
  • Imaginea intitulată Aflați dacă aveți o deficit de deficit de vitamină 9
    9. Simțiți o senzație de arsură în picioare sau în limbă. Acestea sunt simptome clasice ale unei deficiențe de vitamina B12. Dacă vă confruntați cu aceste simptome, ar putea însemna că sistemul dvs. nervos este afectat de lipsa de vitamine esențiale. Consultați imediat medicul dumneavoastră pentru a corecta deficiența și pentru a preveni daunele potențiale pe termen lung.
  • Deficiențele B12 vă pot afecta și mintea și pot provoca probleme de memorie sau schimbări comportamentale. Consultați medicul dumneavoastră pentru a ajuta la prevenirea daunelor permanente.
  • Dacă urmați o dietă bazată pe plante, ați putea fi la un risc mai mare de deficiență B12.
  • 10. Fiți atenți la poftele neobișnuite, oboseala extremă și extremitățile reci. Acestea ar putea fi semne că nu obțineți suficientă iod în dieta ta. Iod este important pentru a vă ajuta funcția tiroidelor și nu este suficientă să ducă la hipotiroidism, ceea ce vă va face să vă simțiți obosiți și să aveți sensibilitate la frig. De asemenea, puteți avea dureri musculare, dureri în piept, pielea palidă, durerea sau umflarea articulațiilor, unghiilor fragile, dificultăți de respirație și inflamație pe limbă.
  • Alte simptome includ apetitul slab, în ​​special la sugari și copii.
  • 11. Uită-te la amorțeală, convulsii și ritmuri cardiace anormale. Acestea ar putea fi toate semne că nu aveți suficient calciu în corpul vostru. Deficiențele de calciu prelungite pot duce, de asemenea, la o masă osoasă scăzută și pot crește riscul pentru osteoporoză și fracturi osoase. Aveți mai multe șanse să aveți aceste simptome dacă aveți alte probleme grave de sănătate sau sunteți în tratamente medicale în curs de desfășurare.
  • Imaginea intitulată Aflați dacă aveți un pas de deficit de vitamine
    12. Observați dacă aveți probleme în a vedea noaptea. Lipsa de vitamina A poate duce la pierderea vederii și deteriorarea retinei. Dacă observați că viziunea dvs. nu este atât de ascuțită, aveți probleme în a vă vedea noaptea sau observați vreo schimbare bruscă a viziunii dvs., consultați imediat medicul dumneavoastră pentru a preveni daunele potențiale pe termen lung.
  • Metoda 2 din 2:
    Teste de deficit de vitamine
    1. Imaginea intitulată Aflați dacă aveți un pas de deficit de vitamine 11
    1. Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru un test complet de sânge pentru a verifica deficiențele de vitamine. Dacă dumneavoastră sau medicul dumneavoastră suspectați că aveți o deficiență de vitamină, cea mai bună și mai precisă modalitate de a diagnostica este cu un test de sânge. Medicul dvs. va desena o probă de sânge și va fi analizată într-un laborator pentru a verifica dacă aveți anemie sau alte probleme de sănătate care ar putea provoca simptomele dvs. Dacă aveți deficiențe, acestea vor putea recomanda modificări, medicamente sau suplimente alimentare pentru a ajuta la tratarea problemei.
    • S-ar putea să primiți alte teste de sânge, cum ar fi 25-hidroxigitamina D, cunoscută și sub numele de 25 (OH) D pentru scurt, care poate verifica deficiențele cum ar fi vitamina D și alte vitamine.
    • Medicul dvs. poate comanda, de asemenea, un test de acid metilmalonic, care poate spune dacă aveți o deficiență B12.
    • Aceste teste de sânge trebuie comandate de un medic, cum ar fi furnizorul dvs. de îngrijire primară (PCP).
  • Imaginea intitulată Aflați dacă aveți un pas de deficit de vitamine 12
    2. Obțineți un test de anticorpi pentru a determina tipul și cauza deficienței. Dacă testul dvs. de sânge dezvăluie că puteți avea o deficiență, medicul dumneavoastră poate efectua un test de anticorpi. Ei vor lua o probă de sânge și vor verifica anticorpii pentru a identifica dacă deficiența dvs. este cauzată de anemie sau altceva.
  • Testele de anticorpi pot identifica o afecțiune cunoscută sub numele de "anemie pernicioasă", care este cauzată de o deficiență B12.
  • Imaginea intitulată Aflați dacă aveți un pas de deficit de vitamine 13
    3. Utilizați un serviciu de testare a vitaminelor la domiciliu pentru o opțiune convenabilă. Există o varietate de companii care oferă kituri de testare pentru deficiențele de vitamine. Urmați instrucțiunile de pe kit, luați o probă mică de sânge și trimiteți-o la laboratoarele lor pentru testare.
  • Când se află rezultatele, vă vor informa și puteți afla dacă aveți vreo deficiențe de vitamine.
  • Rețineți că vă confruntați cu simptome severe, trebuie să ajungeți la un medic. Nu așteptați un kit de testare la domiciliu.
  • sfaturi

    Dacă sunteți un vegan sau urmați o dietă bazată pe plante, încercați să adăugați un supliment B12 care oferă cel puțin 10 micrograme pe zi la regimul dvs. pentru a vă asigura că obțineți suficient.

    Avertizări

    Dacă aveți probleme cu respirația, slăbiciunea, o bătălie neregulată sau orice alte simptome grave, solicitați imediat un tratament medical de urgență.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar