Cum să diagnosticați distrofia musculară

Distrofii musculare reprezintă o varietate de afecțiuni caracterizate de slăbiciune musculară progresivă și pierderea mușchilor care controlează mișcarea, dar pot afecta și inima. Distrofia musculară (MD) este diagnosticată de examenul fizic, istoricul medical al familiei și teste, cum ar fi biopsia, munca de sânge, testarea ADN-ului și EMG. MD este de obicei o boală genetică, dar unele soiuri nu sunt. Deși există multe tipuri de această condiție, simptomele și testele de diagnosticare sunt adesea similare. Una dintre principalele diferențe este atunci când boala se prezintă. De exemplu, Duchenne MD prezintă în copilărie, în timp ce Becker MD poate prezenta oriunde de la vârsta de 2-25 ani. Dacă credeți că dvs. sau copilul dvs. puteți avea MD, programați o vizită pentru a vedea medicul dumneavoastră.

Pași

Partea 1 din 3:
Vizionarea simptomelor
  1. Imagine intitulată Diagnosticarea distrofiei musculare Pasul 1
1. Fiți atenți la căderile frecvente. Deoarece distrofia musculară afectează mușchii, vă poate face să cădeți frecvent. În mod similar, poate provoca dificultăți în a se reface sau chiar a ieși din pat.
  • Soiul Duchenne începe adesea în copilărie. În timp ce majoritatea copiilor vor lua tambur, notați dacă copilul dvs. este deosebit de stânjit, căzând de mai multe ori pe zi, de exemplu.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea distrofiei musculare Pasul 2
    2. De asemenea, urmăriți-vă pentru "Manuverul lui Gower," unde copilul dvs. se ridică mai întâi îndreptat spre podea și plasându-și mâinile pe ea. Apoi, ei își ridică spatele în aer și își duc mâinile în picioare.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea distrofiei musculare Pasul 3
    3. Căutați probleme cu mișcarea. Persoanele cu distrofie musculară pot avea o plimbare, de exemplu, o plimbare de pinguin. S-ar putea să aveți, de asemenea, probleme de funcționare sau sărituri.
  • Copiii se pot plimba pe picioarele lor în loc de pe tocurile lor. Ei pot, de asemenea, să-și scape stomacurile și să-și retragă umerii pentru a le ajuta să rămână în poziție verticală.
  • S-ar putea să aveți, de asemenea, probleme legate de sus, jucând sporturi sau obiecte de ridicare pe care ar trebui să le ridicați.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea distrofiei musculare Pasul 4
    4. Observați durerea musculară și rigiditate. Acest simptom poate afecta o persoană de orice vârstă. Practic, veți avea probleme cu mutarea fluidității, deoarece mușchii dvs. sunt prea rigidă. De asemenea, puteți avea o înțelegere de-a lungul mușchilor.
  • Copiii pot avea probleme să-și ridice brațele deasupra capului lor.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea distrofiei musculare Pasul 5
    5. Verificați mușchii mari de vițel la copii. Acest simptom apare de obicei în copii mici. Adesea, mușchiul conține de fapt o cantitate semnificativă de țesut cicatricial. Cu toate acestea, din exterior, mușchii de vițel vor arăta anormal de mari.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea distrofiei musculare Pasul 6
    6. Căutați probleme de învățare la copii. Nu fiecare copil cu MD va avea probleme de învățare. De fapt, doar aproximativ 1/3 vor fi afectate. Cei afectați pot avea probleme cu concentrarea sau au probleme cu memorarea și păstrarea informațiilor, cum ar fi având dificultăți în amintirea cuvintelor.
  • Ei pot avea, de asemenea, o dezvoltare socială lentă.
  • Partea 2 din 3:
    Vizitarea medicului
    1. Imagine intitulată Diagnosticarea distrofiei musculare Pasul 7
    1. Programați o întâlnire dacă observați simptomele. Indiferent dacă observați simptomele în dvs. sau în copilul dvs., consultați medicul cât mai curând posibil. De asemenea, este important să mergeți dacă observați o creștere bruscă într-o singură problemă, cum ar fi căderea sau clocele, deoarece acesta ar putea fi un indicator al acestei afecțiuni.
    • Faceți o listă de simptome pentru a lua cu dvs. Rețineți cât de frecvent se întâmplă. În felul acesta, nu veți uita nimic în timpul medicului.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea distrofiei musculare Pasul 8
    2. Discutați despre istoria familiei cu medicul. Cele mai multe forme de MD au o componentă genetică, astfel încât medicul dumneavoastră va dori să știe dacă se desfășoară în familia dvs. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă vreun membru al familiei au avut anumite tipuri de MD.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea distrofiei musculare Pasul 9
    3. Fi gata pentru o examinare fizică. Înainte de a face orice altceva, medicul este probabil să vă verifice fizic. Ei vor face lucruri cum ar fi ascultarea inimii și respirației, precum și luați-vă tensiunea arterială.
  • Doctorul vă poate întreba, de asemenea, pe dvs. sau pe copilul dvs. să meargă astfel încât să vă poată verifica pe tine sau la mersul copilului dumneavoastră.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea distrofiei musculare Pasul 10
    4. Așteptați un test de sânge. Primul test este probabil să funcționeze este un test de sânge. Ei vor căuta 2 tipuri de enzime. Primul, creatina kinază serică, indică faptul că mușchii se deteriorează atunci când la niveluri ridicate. Cel de-al doilea, aldolase serice, transformă zahărul în energie și când nivelurile dvs. sunt ridicate, acesta poate indica slăbiciunea musculară.
  • Testul de sânge este de asemenea utilizat pentru a determina dacă transportați gena pentru un anumit tip de MD.
  • Înainte de a merge la cabinetul medicului, beți apă suplimentară. Este mai ușor pentru ei să ia sânge când ești hidratat.
  • Partea 3 din 3:
    Folosind teste de diagnosticare
    1. Imagine intitulată Diagnosticarea distrofiei musculare Pasul 11
    1. Așteptați o biopsie musculară. Cu acest test, medicul va lua un mic eșantion de țesut muscular. De obicei, medicul va folosi anestezia locală pentru a amorga zona și apoi folosește un ac gol pentru a scoate țesutul muscular.
    • Medicul sau un tehnician se va uita la eșantionul sub microscop și vor executa teste pentru a verifica anumite niveluri de proteine.
    • Sub microscop, medicul va căuta lucruri cum ar fi fibrele musculare lipsă, ceea ce poate indica limbajul MD.
    • Dacă mușchiul dvs. nu are suficientă distrofină de proteine, care poate indica Becker MD sau Duchenne MD.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea distrofiei musculare Pasul 12
    2. Fiți pregătiți pentru un test de electromiografie. Cu acest test, un ac este introdus într-unul dintre mușchii dvs. Medicul va conduce apoi un curent electric ușor prin mușchiul dvs. În același timp, vă vor cere să vă flexați și să vă relaxați mușchiul.
  • Studiind modelul electric, medicul poate determina dacă aveți o boală care afectează mușchii. Acest test le poate ajuta, de asemenea, să excludă alte tulburări neurologice.
  • Acul poate fi un pic dureros atunci când este introdus. Taxele electrice se vor simți ca un spasm de turnare sau musculare.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea distrofiei musculare Pasul 13
    3. Sunt de acord cu diverse teste de monitorizare a inimii și plămânilor. Medicul folosește aceste teste pentru a verifica modul în care funcționează aceste organe. Cu teste de inimă, medicul va asculta o bătălie neregulată pentru a vedea dacă inima a fost deteriorată deloc. Cu teste pulmonare, medicul va verifica funcția, precum și să privească cât de mult oxid nitric vă expirați.
  • De exemplu, medicul poate rula o ecocardiogramă, care are o ultrasunete a inimii dvs. pentru a-și verifica mișcarea și funcția.
  • Alternativ, aceștia pot lua o electrocardiogramă. Cu acest test, ei vor pune electrozi pe piept, care sunt mici discuri care măsoară energia electrică. Medicul poate să luați acest test în timp ce vă odihniți sau faceți exercițiul.
  • Testele de funcționare plămânului necesită de obicei să respirați într-un tub.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea distrofiei musculare Pasul 14
    4. Așteptați testele de imagistică. Medicul dvs. va utiliza probabil teste de imagistică, cum ar fi scanările CT, RMN-urile și razele X, pentru a vă ajuta să furnizați un diagnostic. Aceste teste oferă imagini ale interiorului corpului, ajutând medicul să detecteze daunele.
  • De exemplu, medicul poate căuta deteriorarea pulmonară utilizând o raze X sau utilizează o scanare CT pentru a verifica daunele musculare în întreaga corp.
  • Imagine intitulată Diagnosticarea distrofiei musculare Pasul 15
    5. Fiți pregătiți pentru testele ADN și sângele. Aceste teste pot ajuta la confirmarea diagnosticului și determinați ce fel de MD aveți.
  • sfaturi

    Fiecare tip de MD se dezvoltă la o vârstă diferită, astfel încât să discutați întotdeauna cu medicul dumneavoastră dacă începeți să observați slăbiciunea musculară. De exemplu, Duchenne MD prezintă la vârsta de 2-6 ani, în timp ce Becker MD prezintă de la vârsta de 2-25 de ani la bărbați, este o formă mai ușoară și implică probleme cardiace.
  • Există 9 tipuri de distrofie musculară (numită și MDD sau Steinerts), Duchenne, Becker, Limb-Girdle, Facheupulohumeral, Congenital, Oculofaringian, Distal și Emery-Dreifuss.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar