Cum să devii un consilier de credit certificat

Dacă sunteți în căutarea unei cariere care este plină de satisfacții profesionale și vă permite să ajutați oamenii să-și ajute finanțele înapoi pe pistă, atunci poate doriți să învățați cum să deveniți un consilier de credit certificat. Acești profesioniști evaluează statutul financiar al clientului, inclusiv datorii și venituri și fac recomandări cu privire la ceea ce urmatorul pas al clientului ar trebui să fie. Consilierii de credit Înscrieți, de asemenea, clienții în programele de gestionare a datoriilor și ajutați-i să înființeze programe de urmărire a bugetului și a cheltuielilor. Consilierii de credit pot lucra pentru creditori, cum ar fi băncile sau pentru agențiile de consiliere de credit nonprofit.

Pași

Partea 1 din 3:
Dezvoltarea abilităților în finanțe, comunicare și negociere
  1. Imaginea intitulată deveni un consilier de credit certificat pasul 1
1. Obțineți o diplomă de licență într-un domeniu conex. În timp ce este posibil să găsiți locul de muncă ca consilier de credit fără un grad de colegiu, care vă va face mult mai competitiv pe piața muncii. Este posibil să nu puteți găsi un program specific pentru consiliere de credit, dar există multe specializări diferite pe care le puteți selecta care vă va fi de ajutor în urmărirea acestei cariere.
  • O diplomă în contabilitate, finanțe, economie sau matematică vă va ajuta să vă pregătiți pentru o carieră în calitate de consilier de credit, oferindu-vă cunoștințele de care aveți nevoie pentru gestionarea banilor.
  • O diplomă în asistență socială, consiliere, psihologie sau un domeniu conex poate fi de asemenea utilă, deoarece consilierii de credit trebuie să ofere adesea sfaturi și îndrumări persoanelor care trec prin vremuri grele.
  • Dacă sunteți doar de la colegiu, luați în considerare luarea de cursuri în mai multe domenii. S-ar putea să alegeți unul ca fiind major și unul ca minor sau chiar să alegi să dubleze.
  • Cursurile de comunicare și predare pot fi de asemenea utile, deoarece vi se va cere să comunicați informații complexe clienților dvs. într-un mod ușor de înțeles.
  • Persoanele cu experiență ca CPA-uri, planificatori financiari certificați sau avocați sunt în mod special echipați pentru a deveni consilieri de credit.
  • Imaginea intitulată deveni un consilier de credit certificat Pasul 2
    2. Au o bună înțelegere a finanțelor. Indiferent de gradul dvs., este esențial să aveți o bună înțelegere a modului de a distruge numerele și de a gestiona bani. Dacă intenționați să oferiți îndrumări altora, trebuie să știți cum să faceți singur!
  • Consilierii de credit certificați trebuie să poată ajuta clienții cu lucruri precum stabilirea obiectivelor financiare și planurile, dezvoltarea și analizarea situațiilor financiare, gestionarea creditelor și datoriei, înțelegerea riscurilor financiare, accesarea programelor de asistență financiară, investiții, economisirea pentru pensionare și planificarea imobiliară.
  • Rețineți că veți afla mai multe despre subiectele specifice legate de consilierea de credit în timpul programului dvs. de certificare, dar ajută la o înțelegere de bază a conceptelor în prealabil. Dacă simțiți că lipsesc aceste abilități, luați în considerare luarea câtorva cursuri în contabilitate.
  • Imaginea intitulată deveni un consilier de credit certificat Pasul 3
    3. Au abilități mari de oameni. În plus față de abilitățile tehnice de care aveți nevoie pentru a reuși ca consilier de credit, va trebui, de asemenea, să fiți un excelent comunicator. Probabil că veți avea de-a face cu clienții din toate categoriile diferite ale vieții, dintre care unii se confruntă cu realități dure, cum ar fi blocarea sau falimentul, deci este important să știți cum să discutați cu oamenii.
  • Luând câteva clase în psihologie sau un domeniu conex vă poate ajuta să vă îmbunătățiți capacitatea de a vorbi cu clienții într-un mod simpatic și util.
  • Lucrul în serviciul clienți este o modalitate excelentă de a obține o experiență utilă. Dacă sunteți la școală, luați în considerare obținerea unui loc de muncă cu fracțiune de normă în retail, la recepția unui birou medical sau la un restaurant. În timp ce aceste locuri de muncă nu sunt direct legate de consilierea de credit, ei vă vor învăța cum să discutați cu diferiți oameni din diferite situații. De asemenea, puteți căuta oportunități de voluntariat care vă vor permite să petreceți mult timp interacționând cu diferite persoane.
  • Imaginea intitulată deveni un consilier de credit certificat Pasul 4
    4. Fi un negociator excelent. Dacă doriți să lucrați pentru o agenție care oferă soluții de gestionare a datoriilor clienților, va trebui să fiți capabili să negociați cu creditorii pentru a reduce sau a-și consolida datoriile.
  • Negocierea vine în mod natural unor oameni, dar alții ar putea avea nevoie de practică pentru a deveni bine la ea. Dacă este posibil, căutați un loc de muncă care vă va oferi posibilitatea de a vă practica abilitățile de negociere în timp ce vă urmăriți educația. Lucrul în vânzări poate fi o modalitate excelentă de a contribui la dezvoltarea acestor abilități.
  • Nu toți consilierii de credit oferă aceste tipuri de servicii. Unele se concentrează în principal pe predarea clienților lor cum să ia decizii financiare bune în loc să negocieze datorii.
  • Partea 2 din 3:
    Obținerea certificată ca consilier de credit
    1. Imaginea intitulată deveni un consilier de credit certificat Pasul 5
    1. Înțelegeți beneficiile certificării. Deși nu este necesar neapărat necesar pentru ocuparea forței de muncă, o certificare în consiliere de credit vă va face mult mai atrăgătoare pentru potențialii angajatori. Programul de certificare vă va oferi cunoștințe extrem de specifice care vă va fi de ajutor ca consilier de credit, în timp ce programul dvs. de colegiu vă va oferi cunoștințele de fundal mai largă de care veți avea nevoie.
    • Există multe programe de certificare diferite acolo, deci este important să alegeți o reputație. Multe colegii și universități oferă programe, la fel ca mai multe organizații în industria de finanțe.
    • O certificare poate fi și mai importantă dacă nu aveți un fundal într-un domeniu conex, deoarece va arăta potențialilor angajatori că aveți cunoștințe despre credit și datorii.
    • Unele agenții de consiliere de credit oferă programe de instruire pentru noi angajați, astfel încât să doriți să vă gândiți să solicitați locuri de muncă înainte de a urmări un certificat pe cont propriu.
  • Imaginea intitulată deveni un consilier de credit certificat Pasul 6
    2. Verificați instituțiile reputate pentru certificare. Dacă alegeți să urmați o certificare printr-o altă instituție decât un colegiu sau universitate, poate fi deosebit de dificil de înțeles care sunt reputate și care nu sunt. Asigurați-vă că faceți o mulțime de cercetări despre orice program pe care îl considerați. Următoarele instituții de renume oferă programe de formare printr-o varietate de organizații afiliate:
  • Asociația pentru Consiliere și Planificare Financiară (AFCPE)
  • Centrul de Certificări Financiare
  • Academia de Educație Credită (ACE)
  • Asociația Națională a Consilierilor de Credit certificați (NACCC)
  • Fundația Națională pentru Consiliere Credit (NFCC)
  • Institutul Național de Educație Financiară a Americii (Nife)
  • Asociația agențiilor independente de consiliere a creditelor de consum (AICCCA).
  • Imaginea intitulată deveni un consilier de credit certificat Pasul 7
    3. Alegeți un program de certificat general sau specializat. Există mai multe tipuri de certificare consilier de credit, deci este important să vă faceți cercetarea și să aflați care este potrivit pentru dvs. Unele programe oferă certificate generaliste, în timp ce altele oferă certificate mai specializate.
  • Dacă nu sunteți sigur de tipul specific de consiliere de credit pe care doriți să o faceți, este probabil cel mai bine să urmați un certificat general. Puteți încerca apoi să lucrați în diferite zone pentru a vedea ce este cel mai atrăgător pentru dvs.
  • Unele zone de specialitate pe care le-ați putea lua în considerare studierea includ împrumuturile studenților, locuințele, gestionarea datoriei și sănătatea financiară.
  • Certificatele multiple vă pot face mai bine comercializate. De exemplu, dacă doriți să lucrați cu clienții care iau în considerare împrumuturile pentru studenți, potențialii angajatori ar putea dori să știe că aveți atât cunoștințe generale despre consilierea creditelor și cunoștințele specifice despre împrumuturile studenților.
  • Imaginea intitulată deveni un consilier de credit certificat Pasul 8
    4. Finalizați cursurile pentru certificare. În funcție de cursul pe care îl selectați, puteți completa studiile online, în clasă INA sau independent. Asigurați-vă că luați în considerare ce format ar funcționa cel mai bine pentru dvs. atunci când alegeți programul dvs.
  • Multe programe vă oferă posibilitatea de a studia în propriul ritm, ceea ce înseamnă că puteți urmări un certificat în timp ce vă mențineți în același timp programul dvs. normal și participarea la toate responsabilitățile dvs.
  • Costurile pentru diferitele tipuri de programe variază, deci asigurați-vă că le comparați înainte de a alege ce tip de curs de luat.
  • Imaginea intitulată deveni un consilier de credit certificat Pasul 9
    5. Treceți examenul de certificare. Indiferent de ce fel de curs luați, va trebui să faceți un examen la sfârșit pentru a vă câștiga certificarea.
  • Va trebui să plătiți pentru examen, deci asigurați-vă că dedicați o mulțime de timp pentru a studia pentru aceasta pentru a vă îmbunătăți șansele de trecere.
  • Aflați cum va fi administrat testul dvs. înainte de a începe programul. Multe oferă teste bazate pe Internet, dar unii pot necesita teste de hârtie, care sunt de obicei disponibile mai puțin frecvent.
  • Partea 3 din 3:
    Obținerea unui loc de muncă ca consilier de credit certificat
    1. Imaginea intitulată deveni un consilier de credit certificat Pasul 10
    1. Începeți să căutați un loc de muncă ca consilier de credit. Odată ce aveți abilitățile și formarea necesare pentru a fi un consilier de credit de succes, este timpul să începeți să căutați primul loc de muncă. Începeți prin navigarea prin liste pe panouri populare de locuri de muncă online, cum ar fi Craigslist și într-adevăr.
    • Locurile de muncă consilier de credit nu pot fi întotdeauna anunțate, astfel încât contactarea agențiilor locale de consiliere în mod direct este o idee bună. Asigurați-vă că trimiteți o relua și personalizate scrisoare de intenție care detaliază instruirea și experiența.
    • Rețele este, de asemenea, foarte important. Încercați să faceți conexiuni cu indivizii din domeniu în orice fel puteți și asigurați-vă că le-ați lăsat să știe ce fel de slujbă căutați. Participarea la conferințe din industrie și târguri de locuri de muncă este o modalitate excelentă de a întâlni oameni care ar putea să vă ajute în viitor. Site-urile sociale, cum ar fi LinkedIn să facă rețea mai ușoară decât oricând.
  • Imaginea intitulată deveni un consilier de credit certificat Pasul 11
    2. Aplicați agențiilor de consiliere de credit de renume. Când căutați un loc de muncă cu o agenție de consiliere de credit, veți dori să vă asigurați că aplicați numai companiilor pe care doriți să le lucrați. Faceți unele cercetări asupra companiei pentru a determina dacă acestea sunt reputate.
  • Verificați dacă agenția este listată la Biroul Executiv pentru site-ul web al Trusesului Statelor Unite. Acest site menține o listă completă a agențiilor de consiliere a creditelor care pot furniza consilierea de credit necesară pentru persoanele care depozitează pentru faliment.
  • Aflați dacă sunt acreditați de o organizație de o parte a terților de renume. În plus față de agențiile care oferă cursuri, Biroul de afaceri mai bun acreditează, de asemenea, agențiile de consiliere de credit.
  • Dacă doriți să lucrați pentru o agenție nonprofit, verificați site-ul web al IRS pentru a confirma că agenția are statutul oficial 501 (c) (3) statut.
  • Image denumită devenind un consilier de credit certificat Pasul 12
    3. Luați în considerare începerea propriei afaceri de consiliere de credit. Lucrul pentru o agenție stabilită de credite sau de consiliere de credit este o mare opțiune pentru consilierii de credit certificați, dar poate că nu este potrivit pentru toată lumea. Dacă ați fi mai degrabă șeful dvs., este posibil să doriți să luați în considerare începerea propriei agenții de consiliere a creditelor.
  • Pornirea oricărei afaceri este un efort riscant din punct de vedere financiar, deci asigurați-vă că vă puteți permite costurile de pornire și operare. Scrierea unui solid plan de afaceri vă va ajuta să determinați fezabilitatea afacerii dvs.
  • Pentru a funcționa ca agenție de consiliere de credit, va trebui să vă înregistrați în statul dvs. Fiecare stat are propriile reglementări și procese pentru aplicarea unei licențe. Verificați cu placa de licențiere din statul dvs. pentru mai multe informații.
  • Veți avea aproape cu siguranță nevoie de o certificare de la o agenție de renume pentru a începe propria afacere de consiliere de credit. Unele state au, de asemenea, alte cerințe, astfel de obligațiuni garantate pentru a proteja clienții.
  • Imaginea denumită devenind un consilier de credit certificat Pasul 13
    4. Păstrați certificarea dvs. de consiliere de credit actualizată. Odată ce ați devenit un consilier de credit certificat, nu uitați să vă păstrați acreditările la zi. Va trebui să obțineți re-certificat la fiecare doi ani. Procesul exact de reînnoire a certificării dvs. va depinde de agenția care a emis certificarea inițială.
  • Deși poate părea ca un inconvenient, obținerea re-certificată în mod regulat este un lucru foarte bun pentru dvs., deoarece vă va asigura că rămâneți actual cu privire la ultimele legi, reglementări și programe guvernamentale. Veți avea nevoie de aceste cunoștințe pentru a vă ajuta în mod eficient clienții.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar