Cum să devii un consilier financiar

Consilierii financiari oferă consultanță referitoare la strategiile de investiții, fondurile mutuale, obligațiunile și stocurile. Puteți lucra la o firmă de bancă sau de brokeraj sau la o companie de asigurări. Pentru a deveni un consilier financiar, aveți, în general, aveți nevoie de cel puțin o grad de patru ani și o experiență în industria serviciilor financiare. Cei mai mulți consilieri financiari au, de asemenea, o certificare profesională.

Pași

Partea 1 din 3:
Dobândirea abilităților și educației necesareObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
  1. Imaginea intitulată deveni un consilier financiar pas 1
1. Obțineți o diplomă de licență într-o disciplină legată de finanțe. Majoritatea consilierilor financiari au cel puțin o diplomă de patru ani într-o disciplină, cum ar fi finanțarea sau contabilitatea. Alegeți o zonă care vă interesează și pe care doriți să o urmăriți ca o carieră.
  • Luați cursuri introductive în pensionare și planificare imobiliară, impozitul pe venit, strategiile de investiții și gestionarea riscurilor. Apoi luați cursuri avansate în zonele care vă interesează cel mai mult.
  • Majoritatea dvs. specifică nu contează atât de mult, dar gradele în finanțare, contabilitate, economie, matematică, sau știința calculatoarelor pot să arate bine la rezumatul consilierului financiar.
  • Imaginea intitulată deveni un consilier financiar pasul 2
    2. Căutați programe pregătitoare de certificare. Dacă intenționați să câștigați o certificare profesională, de exemplu ca un planificator financiar certificat (CFP), un program special conceput pentru a vă pregăti pentru procesul de examinare de certificare vă poate ajuta foarte mult.
  • În unele țări, cum ar fi Canada, este necesară o PCP dacă doriți să lucrați ca consilier financiar în orice calitate, deși alte certificări sau licențe financiare sunt acceptate ca echivalente.
  • Imaginea intitulată deveni un consilier financiar pas 3
    3. Căutați un stagiu în timp ce încă în școală. Mulți consilieri financiari își încep cariera ca stagiari neplătiți înainte de a-și completa cursurile. Cu condiția să aveți mijloacele de a face acest lucru, un stagiu vă poate oferi conexiuni și experiență în industria serviciilor financiare.
  • Școala dvs. va avea în mod obișnuit informații cu privire la stagii disponibile prin intermediul biroului de birou al Departamentului sau al serviciilor de carieră, împreună cu alte resurse pentru a vă ajuta să asigurați o poziție.
  • Unele stagii pot fi eligibile pentru creditul de clasă pentru gradul dvs.
  • Imaginea intitulată deveni un consilier financiar Pasul 4
    4. Luați câteva cursuri de psihologie. În calitate de consilier financiar, veți petrece o mulțime de timp consilierea oamenilor. O înțelegere a modului în care oamenii gândesc și se comportă vă poate ajuta să vă sfătuiți pe clienții dvs., precum și să preziceți piața.
  • Imaginea intitulată deveni un consilier financiar Pasul 5
    5. Mergeți mai departe cu o diplomă de masterat sau doctorat. Având o diplomă de absolvent vă va face un consilier financiar mai valoros. Veți putea comanda un salariu mai mare și, dacă începeți în cele din urmă firma proprie, puteți încărca clienții mai mult pentru serviciile dvs.
  • Grade absolvent sau grade profesionale, de asemenea, deschide alte oportunități pentru dvs. De exemplu, dacă primiți o diplomă de drept, ați putea oferi clienților sfaturi juridice și financiare.
  • Dacă aveți o diplomă de masterat sau pH.D. În finanțe, de afaceri sau economie, este posibil să puteți sări peste orice examene de licențiere și de certificare.
  • Partea 2 din 3:
    Câștigând experiență de lucruObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
    1. Imaginea intitulată deveni un consilier financiar Pasul 6
    1. Găsiți o poziție la nivel de intrare în industria serviciilor financiare. Chiar înainte de a obține gradul dvs., o poziție de intrare vă poate ajuta să obțineți o înțelegere a activității implicate. De asemenea, vă oferă posibilitatea de a vorbi cu consilierii financiari.
    • De exemplu, ați putea obține un loc de muncă ca un punct de vedere la o bancă sau ca un funcționar de intrare la o firmă de brokeraj.
    • Agențiile de asigurări vă ajută să vă pregătiți pentru o carieră în calitate de consilier financiar, în special dacă doriți să lucrați în sectorul de planificare a pensionării.
  • Imaginea intitulată deveni un consilier financiar Pasul 7
    2. Conectați-vă cu un program de instruire. Firmele de investiții mai mari încep de obicei noi consilieri financiari într-un program formal de formare în care lucrați alături de un consilier financiar superior sau o educație suplimentară care duce la examenele dvs. de licențiere sau de certificare.
  • Aceste programe de obicei durează un an sau mai mult și vă oferă abilitățile și cunoștințele pe care trebuie să le transmiteți examenele de certificare și să deveniți un consilier financiar de succes.
  • Firmele mai mari, mai bine stabilite tind să aibă programe de formare extrem de competitive. Pentru a fi acceptat, aveți nevoie de grade de vârf și de referințe impecabile. În plus, căutați alte oportunități care vă pot organiza în afară de alți solicitanți, cum ar fi proiectele de cercetare sau competiții.
  • Imaginea intitulată deveni un consilier financiar Pasul 8
    3. Încercați să începeți cu o companie mai mică. În timp ce programele de formare cu companii mari de investiții sunt foarte competitive, companiile mai mici oferă în mod obișnuit mai multe oportunități de învățare și o singură dată cu un consilier senior.
  • Firmele mici de investiții independente au, de asemenea, acces la o varietate mai mare de produse de investiții decât unele dintre firmele mai mari. Aceasta vă oferă o experiență mai largă, care vă va oferi mai multă flexibilitate în cariera dvs.
  • În special cu companii mai mici, cercetarea fundalului și reputația companiei în sine și oamenii care lucrează acolo. Nu doriți să vă prindeți în activitate neetică sau frauduloasă, mai ales când începeți doar.
  • Imaginea intitulată deveni un consilier financiar Pasul 9
    4. Lucrați spre începerea propriei firme. Este posibil să fiți mulțumiți să lucrați pentru o firmă stabilită sau puteți decide că doriți să ieșiți pe cont propriu. Pornirea propriei firme vă va oferi mai multă flexibilitate și control asupra afacerii dvs.
  • În timp ce instruirea, concentrați-vă asupra modului de a face procesul de lucru raționalizat și mai eficient. Aflați politicile firmei unde lucrați, dar gândiți-vă cum puteți adapta aceste politici pentru a funcționa mai bine.
  • Partea 3 din 3:
    Obținerea licențiată și certificatăObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
    1. Imaginea intitulată deveni un consilier financiar Pasul 10
    1. Decideți ce tip de muncă vă place. Consilierii financiari lucrează în mai multe domenii diferite. Există o serie de certificări profesionale diferite sau licențe consilierii financiari pot avea. Odată ce știți calea pe care doriți să o urmați, veți ști ce certificări sau licențe aveți nevoie sau doriți.
    • Licențele și certificările pot deveni costisitoare dacă primiți mai multe, iar mai multe licențe sau certificări nu vă pot îmbunătăți valoarea ca consilier financiar. Alegeți ceea ce doriți să faceți cu înțelepciune.
    • De exemplu, dacă vă bucurați cel mai mult de tranzacții globale complexe și oportunități de investiții internaționale, ați putea dori să obțineți licențiat ca analist financiar autorizat (CFA).
    • Dacă intenționați să lucrați pentru o companie de asigurări, de obicei trebuie să fiți autorizat ca agent de asigurări.
  • Imaginea intitulată deveni un consilier financiar Pasul 11
    2. Deveniți un planificator financiar certificat (CFP) dacă doriți să fiți un planificator financiar personal. PCP este una dintre cele mai flexibile certificări disponibile pentru consilierii financiari. În unele țări, nu puteți lucra cu publicul ca consilier financiar fără această certificare.
  • Această desemnare nu vă permite să cumpărați și să vindeți de fapt produse de investiții - este doar o acreditare profesională. Este posibil să aveți nevoie de licențe suplimentare, în funcție de tipul de muncă pe care doriți să o faceți ca consilier.
  • Pentru a obține un PCP, trebuie să aveți un grad de patru ani, trei ani de experiență de lucru și să luați un examen de două zile, de 10 ore. Puteți lua cursuri pregătitoare pentru examen printr-o universitate sau puteți lua un curs de auto-studiu pe cont propriu.
  • Imaginea intitulată deveni un consilier financiar Pasul 12
    3. Ia licențiat ca analist financiar autorizat (CFA) dacă doriți o carieră în investițiile globale.CFA vă pregătește în primul rând pentru a gestiona portofoliile de investiții globale sau pentru a fi un analist de cercetare financiară.
  • Pentru a fi eligibil pentru o CFA, trebuie să aveți cel puțin o diplomă de licență și patru ani de experiență în calitate de consilier financiar. CFA este oferită de Institutul CFA, care oferă un program de auto-studiu împărțit în trei faze, cu un examen de șase ore la sfârșitul fiecărei faze. Pentru a obține Carta, trebuie să deveniți un membru obișnuit al Institutului CFA.
  • CFA este o distincție în carieră recunoscută la nivel global, care vă va ajuta să ieșiți pe piața concurențială a consilierului financiar. De asemenea, vă oferă o lovitură la un loc de muncă cu firme de investiții majore, cum ar fi Merrill Lynch și Jpmorgan Chase.
  • Imaginea intitulată deveni un consilier financiar pas 13
    4. Deveniți un consilier de investiții înregistrați (RIA) pentru a fi plătit pentru consiliere de investiții. Alți consilieri financiari pot fi plătite un salariu de către angajator sau pot primi comisioane din vânzarea de produse de investiții. Cu toate acestea, dacă aveți un RIA, clienții vă vor plăti direct pentru dvs. Investiții.
  • Nu aveți nevoie de un RIA dacă sunteți plătit pur și simplu pentru consiliere generală de investiții. Dar dacă acordați clienților sfaturi de investiții specifice pentru cumpărarea sau vânzarea unei mărfuri specifice, trebuie să fiți înregistrați ca un consilier de investiții.
  • Această denumire poate necesita alte licențe sau înregistrări în funcție de legile din țara dvs. și de mărimea portofoliilor pe care le ocupați.
  • Imaginea intitulată deveni un consilier financiar Pasul 14
    5. Înregistrați-vă la Comisia pentru valori mobiliare. În funcție de cantitatea de investiții pe care le gestionați, poate fi necesară înregistrarea valorilor mobiliare. Va trebui să plătiți o taxă pentru a vă înregistra și poate fi obligată să luați examene sau să demonstrați altfel competența dvs. ca consilier de investiții.
  • De obicei, trebuie să vă înregistrați la comisionul de valori mobiliare dacă cumpărați și vindeți investiții și mărfuri direct în numele clienților dvs. În general, această cerință începe dacă gestionați portofoliile în valoare de peste 100 de milioane de dolari în investiții.
  • În plus față de comisioanele naționale, vă recomandăm să vă înregistrați la autoritățile de reglementare de stat sau locale.
  • Imaginea intitulată deveni un consilier financiar pasul 15
    6. Obțineți licențele de asigurare necesare. Dacă lucrați cu o companie de asigurări, de obicei trebuie să fiți un agent de asigurare licențiat. Licența necesită în mod obișnuit să faceți un examen care să vă testeze cunoștințele privind legea asigurărilor.
  • Licențele de asigurare sunt de obicei cele mai ușoare dintre orice licență pe care un consilier financiar poate avea nevoie. Tot ce trebuie să faceți este să plătiți o taxă și să luați un examen de două sau trei ore.
  • Imaginea intitulată deveni un consilier financiar Pasul 16
    7. Urmărirea educației continue. Multe licențe și certificări au o cerință de educație continuă pe care trebuie să o întâlniți pentru a vă menține licența sau certificarea în stare bună. De asemenea, trebuie să plătiți în mod obișnuit o taxă de reînnoire în fiecare an.
  • De exemplu, chiar dacă o licență de asigurare este una dintre cele mai ușoare licențe pentru un consilier financiar pentru a obține, ele necesită în mod obișnuit o educație continuă îndelungată pentru a menține.
  • Educația continuă vă ține la curent cu diverse tendințe de piață și de investiții care ar putea afecta direct clienții dvs. și succesul investițiilor lor.
  • Nu vă gândiți la continuarea educației ca pe care trebuie să faceți ceva pentru a vă menține licența, dar ca ceva ce doriți să fiți cel mai bun consilier financiar posibil.
  • Rezulta de eșantion

    Exemplu de consilier financiar

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar