Cum de a forma un obicei bun

Formarea unui nou obicei bun poate fi o luptă, dar merită bine efortul. Având obiceiuri mai bune, poate contribui la obținerea unei sănătăți globale mai bune sau pentru a realiza un obiectiv mai mare. Unele lucruri pe care le puteți face pentru a forma un nou obicei includ identificarea motivației dvs., creând un tactic și urmărirea progresului dvs. Dacă aveți un obicei prost, doriți să scăpați, trebuie doar să țineți cont de faptul că este posibil să luați măsuri înainte de a încerca să o înlocuiți cu un nou obicei bun.

Pași

Metoda 1 din 3:
Făcând un plan
  1. Imaginea intitulată formează un obicei bun pas 1
1. Setați obiectivul. Înainte de a începe să lucrați la noul dvs. obicei, merită să vă gândiți la obiectivul dvs. Figurați exact ceea ce sperați să realizați. Asigurați-vă că obiectivul dvs. este specific, măsurabil, orientat spre acțiune, realist și timp obligatoriu (inteligent) pentru a vă mări șansele de succes. Luați în considerare ceea ce doriți să obțineți și obțineți cât mai detaliat posibil. Iată câteva întrebări pentru a vă ajuta.
  • Înseamnă că scopul este vizat mai degrabă decât larg și / sau vag. Ce anume doriți să obțineți și de ce?
  • Măsurabilă înseamnă că obiectivul poate fi cuantificat (măsurat cu numere). Ce numere sunt asociate cu obiectivul dvs? Cum poate fi măsurată folosind numere?
  • Orientat spre acțiune înseamnă că scopul este ceva pe care îl puteți lucra în mod activ spre și controlați. Ce activități specifice sunt necesare pentru a vă satisface obiectivul? Cât de des trebuie să efectuați aceste activități?
  • Realist înseamnă că scopul este ceva pe care îl puteți realiza cu resursele disponibile pentru dvs. Este scopul dvs. ceva pe care aveți puterea și resursele pentru a obține? De ce sau de ce nu?
  • Timpul legat înseamnă că obiectivul are un început și sfârșit sau un termen limită în care vă veți ține. Când veți începe să lucrați la obiectiv? Când trebuie să realizați obiectivul? Ce se va întâmpla dacă reușiți? Ce se va întâmpla dacă nu reușiți?
  • 2. Identificați obiceiul pe care doriți să-l formați. Având obiceiuri bune care sunt în concordanță cu obiectivele pe care doriți să le atingeți, vă pot îmbunătăți șansele de a-ți atinge obiectivele. După ce ați stabilit obiectivul dvs. și ați elaborat toate specificul de a realiza acest obiectiv, identificați un obicei care face parte din atingerea acestui obiectiv. Luați în considerare obiectivul dvs. și întrebați-vă, ce obișnuit să mă ajute să îndeplinesc acest obiectiv?
  • De exemplu, dacă obiectivul dvs. este de a pierde 10 kilograme în 6 săptămâni, ați putea decide că doriți să intrați în obișnuința de a face o plimbare în fiecare noapte la ora 19:00.
  • 3. Luați în considerare motivația dvs. Odată ce ați identificat obiectivul dvs. și noul obicei trebuie să formați pentru a îndeplini acest obiectiv, luați ceva timp pentru a vă gândi la motivația dvs. Motivația dvs. este motivul pentru care doriți să formați acest nou obicei. Motivația bună poate fi diferența dintre succesul și eșecul de a forma un obicei nou, deci luați-vă timpul să vă gândiți la motivația dvs.
  • Întrebați-vă: Care sunt beneficiile potențiale ale formării acestui nou obicei? Cum va îmbunătăți noul obicei viața mea?
  • Scrieți motivația dvs., astfel încât să vă puteți întoarce la el ori de câte ori aveți nevoie de un impuls.
  • 4. Începeți mici. Chiar dacă noul obicei pe care doriți să îl formați este ceva mare, începeți prin a face o mică schimbare pentru a vă mări șansele de succes. Dacă faceți schimbări prea drastice, este posibil să nu fiți capabili să țineți pasul cu ei.
  • De exemplu, dacă doriți să opriți alimente prăjite, grase și zaharoase, s-ar putea să vă luptați să le dați imediat. În schimb, puteți găsi mai ușor să începeți prin eliminarea unei categorii la un moment dat.
  • 5. Dă-ți timp. Formarea unui nou obicei poate dura mult timp. Unii oameni pot forma un obicei nou în cât mai puțin de câteva săptămâni, în timp ce alți oameni vor dura câteva luni. Pe măsură ce lucrați pentru a-ți forma noul obicei, trebuie doar să țineți cont de faptul că poate fi un timp înainte de a fi automat. Încercați să fiți răbdători cu dvs. în timp ce formați noul dvs. obicei.
  • 6. Așteptați obstacole. În procesul de formare a unui obicei nou, sunteți obligat să vă confruntați cu unele obstacole de-a lungul drumului. Înțelegerea faptului că vă veți confrunta cu obstacole vă poate ajuta să le depășiți și să continuați să lucrați la noul dvs. obicei. De asemenea, este bine să vă amintiți că, chiar dacă vă împiedicați de-a lungul drumului, asta nu înseamnă că veți eșua.
  • De exemplu, dacă nu reușiți să luați plimbarea zilnică într-o zi, nu vă descurajați. Recunoașteți doar că ați avut o zi proastă și luați-vă plimbarea în ziua următoare.
  • Metoda 2 din 3:
    Realizarea succesului
    1. Creați un Cue. Având un indiciu vă poate ajuta să vă reamintiți să efectuați noul comportament în fiecare zi. Cel mai bun pariu este să-ți faci ceva ce este deja o parte din rutina zilnică, cum ar fi luarea dușului de dimineață sau a face cafea. De exemplu, dacă doriți să vă dezvoltați obiceiul de a ataca dinții dvs. de fiecare dată când vă periați, faceți periajul dinților tăi la ata. Urmăriți periajul cu ață și în timp acest comportament ar trebui să devină automat.
    • Dacă nu vă puteți gândi la un CUE care va lucra cu obiceiul nou dorit, încercați să setați o alarmă zilnică pe telefonul dvs. pentru a vă reaminti că este timpul să efectuați comportamentul.
  • 2. Schimbați-vă mediul. Puteți crește șansele de a vă atinge obiectivele făcând modificări în mediul dvs. Încercați să vă gândiți la modalități pe care le puteți modifica mediul, astfel încât să vă găsiți mai ușor să vă efectuați noul obicei. Ce schimbări de mediu vă vor ajuta să vă îndepliniți obiceiul în fiecare zi?
  • De exemplu, dacă doriți să formați obiceiul de a merge la sala de sport în fiecare dimineață înainte de a lucra, vă puteți stabili pentru succes prin faptul că vă puneți hainele de sală de gimnastică cu o noapte înainte și punându-vă sacul de gimnastică lângă ușă.
  • 3. Deveniți mai atenți. O parte din motivul pentru care unii oameni au probleme cu formarea unor noi obiceiuri bune, deoarece acestea sunt pe autopilot și nu se gândesc la lucrurile pe care le fac. Dar devenind mai conștient de comportamentul dvs., puteți găsi mai ușor să formați un nou obicei bun. Întrebați-vă întrebări despre comportamentul fără minte care vă împiedică să vă îndepliniți obiceiul bun.
  • De exemplu, dacă doriți să formați obiceiul de a merge la sala de gimnastică în fiecare dimineață, gândiți-vă la ce vă oprește. Care este rutina dvs. de dimineață obișnuită? Cum vă petreceți timpul când nu mergeți la sala de gimnastică? De ce îți petreci timpul în acest fel? Cum te face să te simți?
  • Data viitoare când vă prindeți intrarea în autopilot și cădeți înapoi în obiceiuri proaste, puneți-vă la întrebarea comportamentului și sentimentelor pentru a vă ajuta să ieșiți din ciclul fără minte.
  • 4. Spuneți oamenilor. Vă puteți ajuta să vă țineți răspunzător să efectuați noul dvs. obicei prin împărtășirea scopului dvs. cu alții. Luați în considerare obținerea unui prieten pentru a vă ajuta să vă păstrați pe drumul cel bun cu lipirea noului obicei. Poate că unul dintre prietenii tăi speră să formeze un obicei bun de propriul lor și puteți întoarce favoarea.
  • Asigurați-vă că prietenul (prietenii) pe care îl înscrieți pentru a vă ajuta cu noul dvs. obicei va avea un mod de a vă ține la răspundere. De exemplu, ai putea să-i dai prietenului tău niște bani și să-i spui să nu-i dea înapoi până când ți-ai făcut obiceiul de obicei x de câte ori.
  • 5. Urmăriți progresul dvs. Urmărirea progresului dvs. spre dezvoltarea obiceiului dvs. vă poate ajuta să rămâneți motivați și să vă strategizați când lucrurile nu merg așa cum sunt planificate.Utilizați un jurnal sau o aplicație pe telefon pentru a vă ajuta să urmăriți cât de des vă îndepliniți obiceiul. S-ar putea chiar să vă gândiți să vă împărtășiți progresul pe mass-media socială (Facebook, Twitter, etc.). Efectuarea publicării dvs. publice vă poate ajuta să rămâneți motivați să continuați să lucrați la obiceiul dvs. bun.
  • 6. Recompensați-vă pentru angajarea în obiceiul dvs. bun. Vă puteți ajuta să rămâneți motivați să continuați să lucrați la obiceiul dvs. bun prin recompensarea dvs. Alegeți o recompensă pentru a vă oferi odată ce ați lovit un scop. Lucruri simple, cum ar fi recompensarea cu un nou costum după ce pierdeți 10 kilograme poate face o mare diferență în motivația dvs. de a rămâne cu obiectivele dvs.
  • Asigurați-vă că alegeți recompense care sunt sănătoase și că vă puteți permite să vă furnizați. Când realizați un scop, asigurați-vă că vă dați recompensa imediat după.
  • Metoda 3 din 3:
    Depășirea unui obicei prost
    1. Ridicați-vă conștientizarea. Obiceiurile proaste pot fi greu de rupt deoarece au devenit înrădăcinate și automate. Pentru a depăși un obicei prost, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să devină mai conștient de obicei. Puteți să vă ridicați conștiința cu privire la obiceiul rău, păstrând un jurnal de fiecare dată când vă răsfățați în obiceiul rău.
    • De exemplu, dacă obiceiul dvs. rău este gustarea între mese, scrieți un marcaj de verificare pe o cartelă de index de fiecare dată când vă observați gustări între mese. Faceți acest lucru timp de o săptămână pentru a vedea cât de des vă angajați în acest obicei.
    • Fiind conștient înseamnă doar pentru a "urmări" acțiunile și modelele care ies dintr-un obicei prost și nu bătându-vă peste el. Este cercetat faptul că aveți mai multe șanse să faceți aceeași greșeală sau să urmați același model din nou dacă vă bateți peste el. Aceste modele și obiceiurile rele se vor dizolva dacă tocmai ați fi conștienți de ele.
  • 2. Ia măsuri pentru a contracara obiceiul rău. Odată ce ați devenit mai conștient de obicei, începeți să luați măsuri pentru a le contracara. Încercați să vă distrageți, astfel încât să nu vă angajați în obiceiul rău. Asigurați-vă că continuați să înregistrați instanțele dorinței dvs. de a vă angaja în obiceiul rău, precum și momentele pe care le rezistați la obiceiul rău.
  • De exemplu, dacă vă prindeți să ajungeți la o gustare între mese, să vă vărsați o ceașcă de apă sau să mergeți la o scurtă plimbare.
  • 3. Recompensați-vă pentru a vă rezista obiceiului rău. Este esențial să vă răsplătiți pentru a rezista nevoii de a se angaja în obiceiuri proaste. Recompensa vă ajută să vă motivați să continuați să vă împotriviți obiceiului rău. Asigurați-vă că recompensa dvs. nu trebuie să vă angajați în obiceiul rău, ci să faceți altceva care este plăcut.
  • De exemplu, dacă reușiți să vă împotriviți nevoii de a gusta între mese pentru o săptămână întreagă, recompensați-vă cu o nouă carte sau o excursie la salon.
  • sfaturi

    Fii răbdător. Este nevoie de timp și o mulțime de eforturi pentru a vă schimba comportamentul.

    Avertizări

    Dacă vă luptați cu droguri sau alcool, este posibil să aveți nevoie de ajutor profesional pentru a înlocui acest obicei prost cu unul bun. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu un profesionist de sănătate mintală pentru a obține ajutor.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar