Cum să întrebați un prieten cel mai bun dacă vă place

Dacă aveți o pasiune asupra celui mai bun prieten al dvs., vă puteți simți în conflict. Pe de o parte, probabil că moare să știi dacă te plac înapoi. Pe de altă parte, totuși, s-ar putea să vă faceți griji că întrebarea ar putea schimba prietenia dvs. pentru totdeauna. Întrebându-le este o decizie curajoasă. Când sunteți gata să întrebați, veți avea nevoie de pregătire mentală pentru a face conversația să meargă bine.

Pași

Partea 1 din 3:
Pregătiți-vă să întrebați
  1. Imagine intitulată Adresați-vă unui prieten cel mai bun dacă vă place pasul 1
1. Căutați semne de atracție. Înainte de a cere, căutați semne că au o pasiune asupra dvs. În cel mai bun caz, acest lucru vă va oferi încredere în timp ce vă pregătiți să le întrebați. În cel mai rău caz, veți avea o idee realistă despre sentimentele lor.
  • Urmăriți-vă schimbări În prietenia ta. Prietenul tău acționează diferit în jurul tău? Poate că râd mai mult la glumele tale sau pary. Schimbări semnificative ale comportamentului lor ar putea însemna că au dezvoltat sentimente pentru dvs., mai ales dacă ele par nervoase sau excitate.
  • Dacă ești rău la citind semnele, Adresați-vă unui prieten reciproc! Au o conversație despre cel mai bun prieten cu ei. Întrebați ocazional dacă știu dacă prietenul tău îi place pe oricine. Uneori, un al doilea opinie oferă o perspectivă excelentă.
  • Dacă nu le întrebi, nu puteți ști într-un fel sau altul. Nu presupuneți că știți sigur până când ați vorbit cu ei.
  • Imagine intitulată Adresați-vă unui prieten cel mai bun dacă vă place pasul 2
    2. Practicați-le în prealabil. Rularea prin planul dvs. înainte de a vă salva de la momente ciudate mai târziu. Dacă vorbește cu voce tare, încercați să practicați cu un prieten sau într-o oglindă. Obținerea cuvintelor vă poate ajuta să vizualizați mai bine situația.
  • Pregătiți-vă pentru diferitele moduri pe care le-ar putea răspunde. Ce vei face dacă spun ei ca tine? Dacă nu o fac? Dacă refuză să răspundă? Nu trebuie să fii cititor de minte, dar lucrați prin mai multe rezultate.
  • Imagine intitulată Adresați-vă unui prieten cel mai bun dacă vă place pasul 3
    3. Imaginați-vă propriul scenariu cel mai rău caz. Cu care se confruntă temerile înainte de a le pune întrebarea vă poate economisi stresul și anxietatea. Poate că nu vă plac, se simt incomod, sau nu vor mai fi prietenul tău. Îi cere să merite să merite? Dacă da, cereți-i oricum.
  • Indiferent ce se întâmplă, ați putea simți ușurarea după. Chiar dacă se întâmplă scenariul dvs. cel mai rău caz, veți cunoaște răspunsul lor sigur. Numai tu poți decide dacă riscul merită.
  • Gândirea la cel mai rău scenariu poate fi de ajutor, dar nu abordați conversația cu o atitudine totală sau nimic. Chiar dacă nu vor să fie mai mult decât prieteni, puteți rămâne în continuare cu ei.
  • Imagine intitulată Adresați-vă unui prieten cel mai bun dacă vă place pasul 4
    4. Găsiți momentul potrivit pentru a cere. Gândiți-vă când și unde sunteți împreună cu prietenul dvs. Determinați ce circumstanțe ar fi ideal să le întrebați. Nu veți dori să le întrebați dacă vă place spontan.
  • Întrebați-le în persoană, dacă puteți. În timp ce cereți printr-un text sau un apel telefonic poate părea confortabil, veți apărea mai sincer în persoană.
  • Unde este la fel de important ca atunci când. Găsiți un loc care este liniștit și izolat de la alte persoane. Ambii doriți să vă concentrați asupra conversației și nu pe cei din jurul vostru. Dacă vedeți prietenul dvs. într-un loc puternic sau aglomerat, mergeți cu ei undeva puteți fi singuri înainte de a vă întreba.
  • Evitați să le întrebați în fața prietenilor lor. Prietenul tău nu se poate simți gata să-și împărtășească sentimentele cu alții și să nu spună adevărul.
  • Partea 2 din 3:
    Având conversația
    1. Imagine intitulată Adresați-vă unui prieten cel mai bun dacă vă place pasul 5
    1. Spune-i prietenului tău că vrei să-i pună o întrebare. Odată ce ați găsit locul și timpul potrivit, spuneți-i că doriți să vorbiți cu ei despre ceva care a fost în mintea ta în ultima vreme. Dacă spun acum nu este un moment bun, respectați sentimentele lor și salvați conversația mai târziu. Dacă sunt gata să vorbească, mergeți mai departe!
    • De exemplu, ai putea spune, "Hei, Emma, ​​ești ocupat? Am o întrebare rapidă pentru tine. Am putea discuta pentru o secundă?"
  • Imagine intitulată Adresați-vă unui prieten cel mai bun dacă vă place pasul 6
    2. Ajutați-vă prietenul să se simtă confortabil. Conversațiile unu-la-unu pot fi înfricoșătoare, mai ales atunci când vorbesc despre sentimente. Dacă aveți un sentiment natural de umor, crack glume. Dacă nu, începeți cu discuții mici și ușurați în întrebările personale.
  • Nu faceți o mare afacere când direcționați spre inima conversației. Dacă sunteți vizibil nervos, cel mai bun prieten al tău se va simți, de asemenea, neliniștit. Evitați punerea presiunii inutile asupra lor.
  • Imagine intitulată Adresați-vă unui prieten cel mai bun dacă vă place Pasul 7
    3. Distribuiți-vă mai întâi sentimentele.Dacă le place, spune-le. Dacă puteți fi deschisă cu ei, ei vor fi mai deschisi cu dvs.
  • În unele cazuri, este posibil să nu vă simțiți atras de cel mai bun prieten al dvs. și să aveți alte motive pentru a vă întreba. În acest caz, nu minți ca un mijloc de a obține informații. În schimb, spuneți-le cât de semnificativă este prietenia dvs.
  • S-ar putea spune, de exemplu,"Tyler, îmi pasă foarte mult de tine. Prietenia ta înseamnă atât de mult pentru mine. Mă bucur că ne-am cunoscut și că petrecem atât de mult timp împreună."
  • Imagine intitulată Adresați-vă unui prieten cel mai bun dacă vă place Pasul 8
    4. Întrebați-le direct. Când îi întrebați pe cine le place, ați putea încerca să bateți în jurul tufișului. În această situație, trebuie să fii blunt. Întrebați-i dacă vă plac și, dacă da, fie că doresc să fie mai mult decât prieteni.
  • Lăsați-i să știe că îi pasă de ei necondiționat. Ei se pot îngrijora de faptul că, dacă nu vă plac, le veți abandona. Spune-le că sunteți aici pentru ei, indiferent de ce.
  • Ai putea spune ceva, "Riley, înainte de a vă voi pune această întrebare, vreau să știți că îmi pasă de tine, indiferent de ce. În ultimul timp, am observat că relația noastră sa schimbat puțin. M-am întrebat dacă mi-ar plăcea mai mult decât un prieten. Am dreptate în gândirea asta?"
  • Partea 3 din 3:
    Reacția după ce a întrebat
    1. Imagine intitulată Adresați-vă unui prieten cel mai bun dacă vă place pasul 9
    1. Ascultați răspunsul lor. Dacă sunteți nervos, vă puteți simți copleșiți. Împingeți anxietatea și acordați atenție răspunsului lor. Încercați să nu colorați răspunsul lor cu propriile dvs. emoții. Lăsați-i să vorbească atâta timp cât au nevoie și să acorde atenție.
    • Ascultarea activă arată prietenul dvs. că într-adevăr vă pasă de ei. Dați-le curtoazia de a vorbi, deoarece le iubești, chiar dacă răspunsul lor este dezamăgitor.
  • Imagine intitulată Adresați-vă unui prieten cel mai bun dacă vă place Pasul 10
    2. Ne mulțumim pentru partajare, indiferent de răspuns. Cel mai bun prieten al tău vă poate face griji că îi interesează doar romantic. Dacă vă îngrijiți pentru această persoană, arătați-le că acest lucru nu este cazul. Spune-le că apreciați onestitatea și îngrijirea lor foarte mult.
  • Imagine intitulată Adresați-vă unui prieten cel mai bun dacă vă place Pasul 11
    3. Respectă decizia lor. Indiferent de răspuns, evitați să întrebați-o. Dacă spun că te iubesc, spune-le cum te simți. Dacă nu, evitați să le faceți să se simtă rău sau vinovați.
  • După ce răspund, vă puteți simți copleșiți dacă nu spun că nu. Amintiți-vă să practici în prealabil pentru a evita înghețarea.
  • Imagine intitulată Adresați-vă unui prieten cel mai bun dacă vă place Pasul 12
    4. Continua cultivarea relatia ta. Odată ce ați terminat conversația, continuați să vă dezvoltați relația. Dacă prietenul tău vă place, decideți cum doriți ca relația dvs. să se schimbe. Dacă nu o fac, ține legătura și să rămână prietenul lor.
  • După ce întrebați, vă puteți simți inconfortabil în jurul lor. Ar putea dura ceva timp pentru a procesa această conversație. Dați-le timp și spațiu singur, dacă este necesar.
  • Uneori, întrebarea poate schimba relația în moduri neintenționate. Sentimentele romantice sunt complicate, iar relația dvs. ar putea să nu fie ceea ce a fost din nou. Pregătiți-vă în prealabil și știți că este un risc pe care trebuie să-l luați.
  • sfaturi

    Stai calm. Dacă vă simțiți nervos, prietenul dvs. va citi situația ca fiind ciudată. Este bine să fii puțin nervos, dar încercați să nu vă lăsați să vă controleze.
  • Păstrați conversația scurtă. Prea multă discuție mică vă lasă cu mai puțin timp. Întrebați-vă întrebarea de îndată ce sunteți gata.
  • Nu vă așteptați imediat la un răspuns. Prietenul tău poate avea nevoie de ceva timp să gândească. Nu le predați și lăsați-i să-și ia timpul.
  • Întrebați-vă la un moment bun. Dacă prietenul tău are o zi proastă, așteptați până mai târziu. Ei nu pot simți în starea de spirit pentru conversații profunde.
  • Avertizări

    Sentimentele celui mai bun prieten al dvs. sunt la fel de importante ca ale dvs. Nu le respectați dacă se simt diferit decât tine.
  • Respingerea nu înseamnă nimic despre valoarea sau capacitatea dvs. de a fi iubită. Tu și prietenul tău ar putea să nu "clic" pe un nivel romantic. Nu permiteți respingerea pentru a vă deteriora stima de sine.
  • Nu întrebați prietenul dvs. dacă în prezent se întâlnește cu cineva. Indiferent de răspunsul lor, amândoi vă veți simți mai rău până când prietenul dvs. este singur.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar