Cum să se ocupe de un șef de agresiune

Pentru mulți adulți, care se ocupă de bullieri nu sa încheiat la locul de joacă sau în cantină.Mai degrabă, un număr mare de oameni se confruntă cu șefi de agresiune la locul de muncă în fiecare zi. Dacă șeful tău țipă frecvent sau blesteme la tine, aruncă tantrumuri de temperament, sau vă critică personal, șanse aveți un seful de agresiune. În plus față de confruntarea șefului dvs. direct despre comportamentul de agresiune, puteți vorbi și cu cineva din departamentul de resurse umane. În timp ce se confruntă cu agresiunea șefului dvs., puteți găsi câteva mecanisme de coping care să fie de ajutor. Dacă, totuși, nu puteți schimba comportamentul șefului dvs. sau de a primi asistență din partea departamentului dvs. HR, este posibil să fie nevoie să căutați un nou loc de muncă.

Pași

Metoda 1 din 4:
Evaluarea situației
  1. Imagine intitulată Manipulați un sef de agresiune Pasul 1
1. Caută un confident. Este de preferat să alegeți un prieten în afara vieții dvs. de lucru pentru a discuta despre situația sefului dvs. de agresiune. Această persoană vă poate ajuta să vă clarificați gândurile și să vă dați seama dacă dvs. și șeful dvs. aveți un conflict de personalitate sau dacă are loc adevărata agresiune.
  • Găsiți un moment când tu și un prieten apropiat se poate întâlni în persoană. Spune ceva de genul: "Am o situație la lucru pe care am nevoie de opinia ta. Cred că șeful meu poate fi bătut, dar vreau să văd ce credeți."Apoi, dați prietenului dvs. câteva exemple despre ceea ce considerați a fi comportamentul problemei șefului dvs.
  • Ascultați cu atenție și cu o minte deschisă la opiniile prietenului dvs.
  • Poate că ești puțin sensibil. Dacă da, prietenul dvs. vă va putea ajuta să vă dați seama dacă sunteți agresați sau dacă aveți doar o piele subțire.
  • Prietenul dvs. poate fi, de asemenea, de ajutor în oferirea de sugestii despre cum să vă ocupați de șeful dvs.
  • Imagine intitulată Manipulați un sef de agresiune Pasul 2
    2. Gândiți-vă dacă sunteți singura țintă sau dacă șeful acționează ca acesta cu alții. Dacă există alții care sunt victimizați de șeful dvs., considerați că vorbesc discret cu ei despre situație.
  • Fără a vă menționa propria situație, vedeți dacă puteți deschide o conversație cu ei. Spune ceva de genul: "Se pare că șeful nostru uneori acționează ca un bătăuș pentru tine, cum ar fi atunci când te numește nume la întâlniri."
  • Dacă aveți încredere în acest colaborator, menționați-vă propriile preocupări cu privire la situația dvs. Asigurați-vă că vă întrebați colegul să păstreze toată conversația dintre voi doi privați.
  • Imagine intitulată Manipulați un sef de agresiune Pasul 3
    3. Documentați comportamentul rău. Când șeful dvs. demonstrează comportamentul de agresiune, ia notă de ea și păstrați înregistrările într-un loc sigur. De fiecare dată când apare agresiune, scrieți-o cu o dată și dată. Dacă au existat martori la evenimente, scrieți și numele lor.
  • Observați incidentele de agresiune direcționate către ceilalți. Acest lucru vă poate ajuta să dovedi un model de agresiune.
  • Salvați e-mailurile și notele dacă au dovezi ale tratamentului neprofesional sau nedrept al șefului dvs.
  • Imagine intitulată Manipulați un sef de agresiune Pasul 4
    4. Vorbește când apare agresiunea. Tu și șeful tău s-ar fi putut dezactiva pe piciorul greșit. Prin afirmarea dvs. la începutul relației dvs., este posibil să fiți capabil să re-stabiliți modul în care interacționați înainte.
  • Unii șefi cred că doar pentru că lucrați pentru ei, ei pot vorbi cu dvs. în orice mod când faceți greșeli.
  • Prima dată când se întâmplă acest lucru, spuneți-i într-un fel încât acceptați responsabilitatea pentru greșeala, dar că doriți să fiți rostiți într-o manieră respectuoasă. Ai putea spune ceva de genul: "Știu că nu mi-am terminat proiectul la timp, dar nu apreciez că mă vei bate despre asta în fața întregului personal. Ar trebui să găsim un timp pentru a discuta despre proiectul meu târziu în privat."
  • O altă modalitate de a se apropia de șeful dvs. ar putea fi: "Înțeleg că nu suntem de acord cu privire la modul în care să ne ocupăm de această problemă, dar nu cred că recurgerea la numelire de chemare ne va ajuta să ajungem la o soluție bună."
  • Calm și asertiv în picioare pentru tine poate fi tot ce trebuie să faci pentru a face față sefului dvs. de agresiune, dar în multe cazuri va trebui să luați măsuri suplimentare.
  • Imagine intitulată Manipulați un sef de agresiune Pasul 5
    5. Distinge între un șef dur și un bully. Cererea tuturor produce lucrări stelare în termenele stabilite pot fi semnul unui sef dur, dar nu este semnul unui bully. Prin realizarea clarității a ceea ce constituie un sef de agresiune, veți fi mai bine să vă ocupați de această problemă.
  • Dacă șeful dvs. este un perfecționist exigent, ar putea fi dificil de lucrat, dar doresc ceea ce este cel mai bun pentru companie. Acest tip de șef poate fi, de obicei, motivat și poate să nu cadă sub definiția unui "bully."
  • Un bully este intimidant și va fi verbal abuziv (strigă, blestem) pentru tine. Ei pot, de asemenea, să răspândească zvonuri despre tine.
  • Alte semne că șeful dvs. este un bully, includeți faptul că a intrat în confidențialitatea dvs., micromanarea muncii dvs. la extremitate, criticând cu asprime munca dvs. și întrebându-vă abilitățile în fața altora.
  • Un sef de agresiune vă poate submina, fie prin stabilirea unor termene scandaloase, fie prin schimbarea continuă a parametrilor proiectelor. Un sef de agresiune vă poate învinovăța, de asemenea, pentru lucrurile dincolo de controlul dvs. sau să blocați încercările de a fi transferate sau promovate.
  • Metoda 2 din 4:
    Vorbind cu șeful tău
    1. Imagine intitulată Manipulați un seful de agresiune Pasul 6
    1. Programeaza o intalnire. Dacă ați încercat de câteva ori pentru a aborda comportamentul de agresiune al șefului dvs. imediat după ce a avut loc și nimic nu sa schimbat, poate fi mai productiv pentru a programa o întâlnire pentru un timp mai puțin emoțional.
    • Alegeți un cadru privat pentru conversația dvs.
    • O locație neutră, ca o sală de conferințe sau o locație în afara amplasamentului, cum ar fi o cafenea, este mai bună pentru întâlnire decât biroul șefului tău.
    • Invitați un reprezentant din departamentul dvs. de resurse umane să stabilească întâlnirea.
  • Imagine intitulată Manipulați un seful de agresiune Pasul 7
    2. Rămân calm. Poate părea intimidantă pentru a vă confrunta cu seful de agresiune, dar este un pas vital în dezvoltarea unei relații mai bune la locul de muncă și în picioare pentru dvs. Dacă mențineți un sentiment de control asupra emoțiilor dvs. și vorbiți obiectiv, veți fi mai convingători și vă puteți ajuta să păstrați conversația de a deveni supraîncălzită.
  • Nu fi acuzatorie. Să precizeze problemele în propriile cuvinte și să ofere modalități pe care le puteți lucra împreună.
  • Lipiți de fapte și fiți profesioniști. Puteți spune ceva de genul: "Nu vă apreciez că mă numiți nume și sper că putem avea mai multe interacțiuni profesionale mai productive în viitor."
  • Citează exemple specifice: "Nu este potrivit să vă strigați la mine în fața întregii echipe de marketing."
  • Dacă te ridici singur, bully se poate întoarce.
  • Sfat de experți
    Adam Dorsay, PSYD

    Adam Dorsay, PSYD

    Licențiat psiholog & TEDX Speakerdr. Adam Dorsay este un psiholog licențiat în practica privată din San Jose, CA și co-creatorul de reciprocitate a proiectului, un program internațional la sediul Facebook și un consultant cu echipa de siguranță digitală oceanului. El este specializat în asistarea adulților cu aspecte ridicate cu probleme de relații, reducerea stresului, anxietatea și atingerea mai multor fericire în viața lor. În 2016 a dat o discuție de TEDX bine vizionată despre bărbați și emoții. Dr. Dorsay are un m.A. în consilierea de la Universitatea Santa Clara și a primit doctoratul său în psihologia clinică în 2008.
    Adam Dorsay, PSYD
    Adam Dorsay, PSYD
    Psiholog licențiat și difuzor TEDX

    Expertul nostru este de acord: Cu cele mai multe lucruri din viață, cu atât mai mult le faceți, cu atât mai mult deveniți stăpâniți cu ei. Din păcate, când ești speriat de ceva, ești mai probabil să o eviți. În cea mai mare parte, găsirea unor modalități de a vă calma vă ajută să vă ocupați de conflicte și să vă dezvoltați vocea.

  • Imagine intitulată Manipulați un sef de agresiune Pasul 8
    3. Documentați întâlnirea. După ce vorbești cu șeful dvs. despre problemele de agresiune, asigurați-vă că înregistrați ce sa întâmplat la întâlnire și ce sa convenit.
  • Urmăriți această întâlnire cu șeful dvs. cu un e-mail care confirmă ce este transpirat.
  • Transmiteți o copie la Departamentul HR și păstrați o copie pentru dvs.
  • Metoda 3 din 4:
    Luând în considerare alte opțiuni
    1. Imagine intitulată Manipulați un seful de agresiune Pasul 9
    1. Ajungeți la departamentul HR. Dacă șeful dvs. nu schimbă comportamentul după ce vorbești cu ei, caută reprezentantul HR. Strângeți documentația, e-mailurile etc., și cereți o întâlnire în persoană.
    • Dacă vă temeți că agresiunea șefului dvs. se poate escalada la o confruntare fizică, ar trebui să procedați direct la departamentul HR în loc de prima întâlnire cu șeful dvs.
    • Clarificați că vă simțiți nesigure sau că angajarea dvs. viitoare este pusă în pericol din cauza sefului dvs. de agresiune.
    • Mențineți un comportament calm în timp ce vă prezentați cazul.
    • Dacă alții din departamentul dvs. au fost de asemenea agresați, întrebați dacă vă vor însoți la întâlnirea cu HR.
    • La sfârșitul conversației, aflați ce sunt următorii pași. Scrieți un rezumat al întâlnirii și trimiteți o copie reprezentantului HR și păstrați unul pentru dvs.
  • Imagine intitulată Manipulați un sef de agresiune Pasul 10
    2. Explorați alte locuri de muncă în companie. Dacă sunteți un angajat bun, majoritatea întreprinderilor ar prefera să transferați în cadrul companiei, mai degrabă decât să plecați din cauza unei confruntări cu personalitățile dvs. actuale.
  • Imagine intitulată Manipulați un seful de agresiune Pasul 11
    3. Luați în considerare angajarea unui avocat pentru a vă reprezenta. În cazul în care agresiunea este bazată pe rasă sau implică hărțuire sexuală, șeful dvs. poate încălca legile de stat sau federale. Amintiți-vă, totuși, că agresiunea în sine nu este împotriva legii.
  • Majoritatea experților la locul de muncă sugerează că angajează doar un avocat dacă simțiți că aveți un caz puternic că agresiunea este rasă sau bazată pe gen.
  • Imagine intitulată Manipulați un sef de agresiune Pasul 12
    4. Căutați un alt loc de muncă. Dacă șeful dvs. nu schimbă comportamentul după întâlnirea cu ei sau cererea departamentului de resurse umane să intervină, nu aveți nicio alegere decât să găsiți un alt loc de muncă.
  • Metoda 4 din 4:
    Coping cu agresiune
    1. Imagine intitulată Manipulați un seful de agresiune Pasul 13
    1. Faceți situația dvs. tolerabilă în timp ce încercați să rezolvați comportamentul de agresiune. Este posibil să dureze ceva timp pentru a vă rezolva carcasa de agresiune cu departamentul HR sau, dacă este necesar, pentru a găsi un nou loc de muncă. Dacă aveți timp de vacanță salvat, poate fi un moment bun pentru a face o pauză.
    • Aveți grijă de nevoile dvs. mentale și fizice, astfel încât agresiunea nu vă afectează sănătatea.
    • Au puncte de vânzare în afara muncii pentru socializarea și reducerea stresului.
    • Luați câteva pauze de mers pe jos în timpul zilei pentru a vă reduce nivelul de stres și a obține un aer proaspăt.
    • Căutați un consilier care să se specializeze în problemele la locul de muncă și să lucreze cu ei pentru a dezvolta abilități de coping.
  • Imagine intitulată Manipulați un sef de agresiune Pasul 14
    2. Înconjurați-vă cu prietenii și cei care vă susțin. Bossele bully pot fi mai susceptibile de a alege angajații care nu socializează mult cu alții sau sunt singuri foarte mult. Pentru a contracara acest lucru, dezvoltați prietenii cu colegii și să fiți sociali cu alții atunci când este posibil.
  • Imagine intitulată Manipulați un seful de agresiune Pasul 15
    3. Mențineți-vă profesionalismul. În ciuda agresiunii față de șeful dvs., încercați să vă păstrați răcoarea și să demonstrați că sunteți doar acolo pentru a vă face treaba. Continuați să prezentați pentru a lucra la timp și pentru a vă completa proiectele în timp util.
  • Nu răspundeți la agresiune cu o izbucnire a propriei dvs. Încercați să difuziți situația sau pur și simplu părăsi zona fără a răspunde.
  • Dezvoltați relații bune cu ceilalți în birou. În acest fel, veți fi privit ca un adevărat profesionist dacă există vreodată o alegere între dvs. și bully.
  • Imagine intitulată Manipulați un seful de agresiune Pasul 16
    4. Identificați declanșatoarele șefului dvs. pentru agresiune. Deși recunoașterea situațiilor care au declanșat șeful dvs. nu scugă comportamentul rău, acest lucru poate fi util în a vă ajuta să evitați o parte din mânia șefului tău. Dacă șeful dvs. tinde să acționeze atunci când supraveghetorii corporativi sunt în oraș sau când anul fiscal se încheie, încercați să vedeți dacă există o modalitate de a difuza situația înainte de începerea agresiunii.
  • Imagine intitulată Manipulați un seful de agresiune Pasul 17
    5. Rămâi puternic. Bullies pradă pe cei pe care îi consideră slabi, așa că nu-i spuneți că vă ajung la tine emoțional. Nu luați agresiune personal. Reframează comportamentul de agresiune ca un bătut împotriva șefului tău în loc de o critică asupra ta.
  • Nu lăsați bully să vă vadă strigând sau să vă supărați de comportamentul lor.
  • Dacă este necesar, mergeți la mașina dvs. sau în toaletă pentru a decomprima sau chiar plânge după un episod de agresiune, mai degrabă decât ruperea în fața bully.
  • Ignorați comentariul inflamator și schimbați subiectul sau afirmați-vă calm și profesional.
  • Imagine intitulată Manipulați un seful de agresiune Pasul 18
    6. Actualizați CV-ul și listele de contacte. Este posibil să trebuiască să căutați un nou loc de muncă în viitorul apropiat dacă nu vă puteți ocupa de seful dvs. de agresiune. Înainte de acel moment vine, totuși, este înțelept să puneți munca la sol pentru a face o căutare potențială de locuri de muncă mai ușoară.
  • Documentați fiecare realizare, client fericit, mare vânzare etc. Păstrarea unei înregistrări în curs de desfășurare a realizărilor dvs. În acest timp dificil, veți putea să vă arătați că lucrați din greu în timp ce într-o situație dificilă.
  • Voluntar pentru a lucra la proiecte cu cei din afara departamentului dvs. În acest fel, veți putea să vă demonstrați abilitățile altora în companie, ceea ce va fi de ajutor dacă încercați să transferați departamentele.
  • Alăturați-vă grupurilor locale de rețele sau societăților profesionale. Cu cât mai multe contacte pe care le faceți, cu atât va fi mai ușor să găsiți o nouă poziție.
  • sfaturi

    Documentați totul, pentru că asta vor face.
  • Doar confidează în colegii dacă sunteți aproape 100 la sută sigur că puteți avea încredere în ele. Ei pot trece de-a lungul comentariilor dvs. la seful.
  • Indiferent cât de supărat devii, nu spuneți niciodată nimic care ar putea fi interpretat ca o amenințare. S-ar putea să vă aflați intervievați de securitatea companiei sau de un ofițer de poliție.
  • Asigurați-vă că aveți un plan de rezervă pentru că trebuie să vă părăsiți slujba.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar