Cum să devii farmacist asistent

Căutați un loc de muncă la nivel de intrare într-o farmacie? Luați în considerare devenirea unui farmacist asistent. Veți fi responsabil pentru a face față clienților, repopulați farmacia, tastând prescripții și alte sarcini clericale. Spre deosebire de tehnicienii de farmacie, farmaciștii asistenți nu au nevoie de cunoștințe speciale, de certificare sau farmaceutică. Cererea de locuri de muncă pentru farmaciști asistent este de așteptat să crească la 11% până în 2022.

Pași

Partea 1 din 2:
Obținerea de educație și experiență
  1. Imaginea intitulată deveni un farmacist asistent pas 1
1. Luați în considerare abilitățile de care aveți nevoie ca farmacist asistent. Spre deosebire de farmaciști și tehnicieni, farmacistii asistenți efectuează în principal sarcini de secretariat și oferă servicii pentru clienți. În plus, ar trebui să fiți exacți și eficienți, mai ales atunci când efectuați sarcini repetitive, cum ar fi tastarea etichetelor de medicamente.
  • Chiar dacă locul de muncă va fi foarte diferit de cel al farmacistului sau al tehnicianului, veți lucra de obicei în aceleași ore. Fiți pregătiți pentru schimbări lungi pe picioarele voastre.
  • Înțelegeți diferențele dintre asistenții și tehnicienii de farmacie. Spre deosebire de asistenți, tehnicieni necesită mai multă certificare și educație. Ele sunt cele care vor completa medicamente, gestionarea inventarului de medicamente și luarea de informații pe bază de prescripție medicală de la pacienți sau profesioniști din domeniul medical.
  • Imaginea intitulată deveni o farmacistă asistent Pasul 2
    2. Câștigați diploma de liceu sau gradul general de echivalență (GED). Aceasta este din punct de vedere tehnic singura cerință de educație pentru a deveni un farmacist asistent. De obicei, veți obține pregătirea de locuri de muncă din partea farmacistului sau altor colegii informaționali.
  • Aceasta poate ajuta la un grad avansat. Luați în considerare obținerea unui grad asociat sau de licență într-o relație de relații publice, de afaceri sau matematică.
  • Imaginea intitulată deveni un Farmacist asistent Pasul 3
    3. Dezvoltați abilitățile de comunicare și matematică de bază. În calitate de asistent farmacie, va trebui să puteți scrie clar și să comunice bine cu clienții. De asemenea, va trebui să efectuați cu precizie calcule pentru a determina prețurile și sumele medicamentelor. Experiența în sectoare de secretariat sau de vânzare cu amănuntul s-ar dovedi util.
  • Asistenții de farmacie efectuează în principal sarcini clericale. Fiți pregătiți să răspundeți la telefoane, rafturi de restabilire și etichete medicale tip.
  • Imaginea intitulată deveni un Farmacist asistent Pasul 4
    4. Obțineți experiență utilă. Spre deosebire de tehnicienii de farmacie, asistenții de farmacie nu au nevoie de certificare sau de formare specială. Dar, având experiență de voluntariat sau un grad avansat vă va oferi un avantaj în aterizarea unui loc de muncă. Serviciul pentru clienți și eficiența sunt unele dintre cele mai bune abilități pentru locul de muncă. Luați cursuri, găsiți programe de voluntariat în instalațiile medicale sau faceți o lucrare cu fracțiune de normă într-o farmacie într-unul din următoarele domenii:
  • Comunicare de afaceri
  • Anatomia și fiziologia umană
  • Terminologie medicală
  • Farmacologie, Legea farmaciei, etică și matematică (acestea ar necesita o educație avansată)
  • Experiența de farmacie cu amănuntul, cum ar fi un loc de muncă cu fracțiune de normă
  • Pregătirea sterilă a produselor, compoziția farmacie, farmacie spitalicească și software-ul de farmacie (luați în considerare obținerea unei farmacii sau a unui stagiu de spital)
  • Primul ajutor și CPR (luați un curs comunitar local)
  • Partea 2 din 2:
    Aterizarea unui loc de muncă
    1. Imaginea intitulată devine un farmacist asistent Pasul 5
    1. Aplicați la locuri de muncă o varietate de locuri de muncă. Puteți lucra cu farmaciștii licențiați într-un spital, farmacie comunitară, clinică în ambulatoriu, îngrijitorii de îngrijire medicală sau organizarea farmaceutică. Luați în considerare lucrul în locațiile de vânzare cu amănuntul, în instituțiile medicale sau în guvernul federal.
    • Dacă ați luat cursuri sau ați terminat un stagiu, adresați-vă profesorului sau consilierilor farmacistului cu privire la oportunitățile de angajare. Ei pot să vă poată pune legătura cu oamenii care angajează.
    • Nu uitați să verificați resursele farmaceutice. Uită-te la site-urile de spitale sau la Asociația Farmacistului American pentru postări de locuri de muncă (HealtheCareers.com / apha).
  • Imaginea intitulată devine un farmacist asistent pasul 6
    2. Înțelegeți cerințele de localizare și diferențele de plată. Dacă începeți doar ca un farmacist asistent, poate fi mai ușor să obțineți o poziție într-o locație de vânzare cu amănuntul, cum ar fi un supermarket sau un magazin de sănătate. Ei plătesc adesea mai puțin, dar nu necesită prea mult în calea experienței sau a formării. Unele locații, cum ar fi spitalele, pot necesita ani de experiență. Cele mai bune sectoare de plată includ guvernul, educația și medicul (cum ar fi spitalele sau birourile medicilor).
  • Majoritatea asistenților de farmacie lucrează în sectoarele de plată mai mici. 75% dintre farmacistii asistenți lucrează în sectorul comerțului cu amănuntul.
  • Colegii și universități necesită, de obicei, ani de experiență și oferă cele mai mari salarii.
  • Imaginea intitulată deveni un farmacist asistent pasul 7
    3. Fi pregătit pentru un interviu de angajare. Creați un CV care evidențiază experiența clienților dvs. De asemenea, trebuie să evidențiați orice experiență de lucru care vă arată că sunteți eficientă și exactă. Odată ce ați completat o aplicație de locuri de muncă și ați fost selectați pentru un interviu, accentuați fiabilitatea și abilitățile de comunicare excelente.
  • Deoarece o mare parte din munca unui asistent farmacist se ocupă de clienți, să se extindă pe orice experiență de servicii pentru clienți pe care o aveți. Lăsați intervievatorul să știe că puteți să vă ocupați de telefoane, care să se ocupe de preocupările clienților și să comunicați efectiv cu farmacistul.
  • Imaginea intitulată deveni un Farmacist asistent Pasul 8
    4. Luați în considerare avansarea carierei. Dacă ați decis că doriți să treceți de la a fi un farmacist asistent, cunoașteți opțiunile dvs. Fiind un farmacist asistent este o modalitate excelentă de a vă face piciorul în ușă la o farmacie. De asemenea, puteți lucra pentru a deveni un tehnician certificat de farmacie în timp ce sunteți încă angajat ca farmacist asistent.
  • Dacă credeți că doriți să deveniți farmacist, lucrați ca farmacist asistent vă va oferi o șansă de a viziona un farmacist la locul de muncă. Acest lucru vă va ajuta să vă decideți dacă ați vrea în cele din urmă la școală pentru a deveni farmacist.
  • sfaturi

    Consultați postările de locuri de muncă și vorbiți cu farmaciștii din zona dvs. pentru a vedea ce acreditări caută în candidați.
  • Fiți pregătiți pentru orele de lucru ciudate și perioade lungi de ședere pe picioarele dvs. în farmacie. Deoarece majoritatea farmaciilor sunt deschise târziu în seara și la sfârșit de săptămână, asistenții la nivel de intrare lucrează adesea la schimbări nedorite.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar