Cum să eliminați viermii rotunzi la pisici

Viermii rotunzi este un parazit comun care infectează pisicile, iar pisicile sunt adesea infectate atunci când mănâncă un rozătoare care este un transportator. De asemenea, poate fi trecut de o altă pisică în fecale sau sol, precum și în lapte de la o mamă la un pisoi. Multe pisici nu vor arăta simptome, în special mai devreme, dar puteți observa o vierme ocazionale în fecalele pisicii. Puteți utiliza medicamente orale sau un medicament topic pentru a trata viermii rotunzi după ce ați vorbit cu medicul veterinar.

Pași

Partea 1 din 3:
Știind când să meargă la veterinar
  1. Imaginea intitulată Eliminați viermii rotunzi în Pisica Pasul 1
1. Căutați o apariție de burtă în pisoi. În timp ce toți pisoii vor arăta puțin rotunjită după masă, pisoi cu viermii rotunzi pot avea o cantitate de timp în timp. Urmăriți o burtă proeminentă, mai ales dacă pisoiul pare supărat dacă îl apăsați.
  • Pisicile sunt mai predispuse să afișeze simptome decât pisicile, dar este posibil ca nici un simptome să demonstreze simptome.
  • O pisică adultă poate arăta un stomac poate fi subțire altfel.
  • Imaginea intitulată Eliminați viermii rotunzi în Pisici Pasul 2
    2. Urmăriți problemele digestive cum ar fi vărsăturile și diareea în pisoi. Dacă pisoiul tău pleacă de vărsare de vărsare, evident ceva este greșit. În mod similar, dacă pisoiul dvs. începe brusc să aibă fecale foarte umede, atunci ar putea să indice și viermii rotunzi.
  • Imaginea intitulată Eliminați viermii rotunzi în pisicile Pasul 3
    3. Observați apetitul slab și creșterea întârziată. Un pisoi cu viermii rotunzi nu vrea să mănânce la fel de mult ca normal. La rândul său, care poate încetini creșterea, deci dacă pisoiul dvs. nu atinge reperele, este posibil să doriți să îl verificați de un veterinar.
  • Imaginea intitulată Eliminați viermii rotunzi în pisicile Pasul 4
    4. Vizitați medicul veterinar dacă suspectați viermii rotunzi. VET dvs. este cea mai bună persoană pentru a diagnostica această problemă. În mod obișnuit, se uită la o mostră de scaun sub microscop. VET ar trebui să poată vedea ouă rotunde dacă sunt prezente.
  • Ei pot dori să aduci într-un eșantion scaun pentru pisica ta, așa că apelați înainte.
  • Partea 2 din 3:
    Oferind medicamentelor dvs. de pisică
    1. Imaginea intitulată Eliminați viermii rotunzi în pisicile Pasul 5
    1. Utilizați un medicament de degradare orală de 2-3 ori distanțată la 2 săptămâni. Aceste medicamente, numite medicamente antihelmintice, asomați viermii rulouri adulți, determinând să treacă în scaunul pisicii dvs., unde vor muri. Cu toate acestea, aceste medicamente nu ucid ouăle sau larvele, astfel încât tratamentul trebuie repetat cel puțin de câteva ori.
    • Discutați cu medicul veterinar despre cât de des și de câte ori trebuie să oferiți aceste medicamente. Cele mai multe dintre acestea sunt prescripție, dar veterinarul dvs. poate recomanda o versiune over-the-counter cu ingredientul activ Piperazina.
    • Unii demersori nu sunt potriviți pentru pisoii tineri. Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă medicamentul este adecvat pentru vârsta lor.
    • Cântăriți pisica dvs., astfel încât să le dați doza corectă.
    • Dacă aveți o pisică în aer liber, VET-ul dvs. poate recomanda o dozare în mod regulat.
  • Imaginea intitulată Eliminați viermii rotunzi în Pisica Pasul 6
    2. Dați pisicii dvs. un medicament oral prin împachetarea într-un prosop pentru ao stabiliza. Au cineva înfășura pisica într-un prosop pe o masă. Ei ar trebui să aibă un braț în jurul spatelui pisicii pentru a preveni scăparea sa. Apucați capul pisicilor chiar în spatele ochilor, înfășurându-vă mâna dominantă în jurul capului. Ar trebui să simțiți un os acolo.
  • Căutați un Dewormer cu Fenbendazol, deoarece este inodor și fără gust. Astfel se poate amesteca cu alimente umede, astfel încât pisica nu știe că are medicamente.
  • De asemenea, puteți să vă curățați pisica prin apucarea pielii libere în partea din spate a gâtului și trageți înapoi. Degetul mare ar trebui să fie între urechile pisicii. Această mișcare va imobiliza, în general, pisica.
  • Unele pisici vor lua pastile în mijlocul unui tratament, ca un carne de păstrare. Cu toate acestea, asigurați-vă că nu atingeți exteriorul tratamentului cu medicamentul, deoarece pisica dvs. va gusta.
  • Imaginea intitulată Eliminați viermii rotunzi în pisicile Pasul 7
    3. Puneți pilula sau medicamentul lichid în. Ridicați ușor capul în sus, ceea ce va lăsa maxilarul pisicii în jos. Folosește-ți degetul pentru a intra în partea gurii sau în față, și aruncați pilula în partea din spate a gurii pisicii. Închideți gura pisicii și țineți-o împreună, în timp ce vă frecați ușor gâtul și suflați-l pe nas pentru ao înghiți.
  • Poate ajuta la înclinarea capului pisicii înapoi în timp ce încercați să o înghițiți.
  • Dacă medicamentul este lichid, împingeți seringă în partea laterală a gurii și descărcați seringa spre partea din spate a gurii.
  • Imagine intitulată Eliminați viermii rotunzi în Pisica Pasul 8
    4. Dați o singură doză de revoluție de medicamente topice. Un medicament topic, revoluție, tratează viermii rotunzi în plus față de alți paraziți, cum ar fi purici, căpușe și acarieni de urechi. De obicei, veți avea nevoie doar de o doză de acest medicament, deoarece durează o lună, dar va vorbi cu veterinarul dvs.
  • Acest medicament este disponibil numai prin prescripție medicală.
  • Pentru a da acest medicament, o parte din blana din spatele gâtului, chiar deasupra lamelor umărului. Apăsați aplicatorul în sus pe piele și eliberați lichidul pe piele. În timp ce încă strângeți, mutați-l departe de piele și asigurați-vă că aplicatorul este gol.
  • Partea 3 din 3:
    Curățarea după pisica ta
    1. Imagine intitulată Eliminați viermii rotunzi în pisicile Pasul 9
    1. Spălați așternutul în apă fierbinte, cu săpun. Dacă pisica dvs. a fost infectată, asigurați-vă că vă spălați așternutul, care ar putea fi contaminate cu ouă rotunde. Setați mașina de spălat la cea mai mare setare și apoi întoarceți uscătorul pe Hot, de asemenea.
    • Asigurați-vă că așternutul se poate descurca să fie încălzit atât de mult.
  • Imaginea intitulată Eliminați viermii rotunzi în pisicile Pasul 10
    2. Dezinfectați mâncărurile de alimente și de apă ale pisicii. Curățați-le cu atenție cu săpun și apă fierbinte și apoi utilizați un dezinfectant în siguranță pentru animale pentru a se asigura că sunt curate. Puteți găsi dezinfectanți cu animale de companie online sau la magazinele de animale de companie.
  • Imagine intitulată Eliminați viermii rotunzi în Pisica Pasul 11
    3. Curățați bine cutia de gunoi a pisicii. Dacă pisica ta a avut viermi rotunzi, ar putea fi în continuare în fecalele sale. Asigurați-vă că aruncați fecalele astfel încât pisica și oamenii din gospodăria dvs. nu pot ajunge la ei. Spălați cutia de gunoi cu apă fierbinte, cu apă cu săpun, apoi dezinfectați-l cu un dezinfectant sigur de companie.
  • Imagine intitulată Eliminați viermii rotunzi în pisicile Pasul 12
    4. Curățați-vă mâinile după ce ați fost în grădină sau manipulați fecalele pisicilor. Viermii rotunzi pot trăi în sol, așa că dacă lucrați în grădină, asigurați-vă că vă curățați bine mâinile când vii înăuntru. Ar trebui să vă spălați întotdeauna mâinile după grădinărit, dar ar trebui să acordați o atenție deosebită dacă aveți o pisică sau știți despre pisicile din vecinătate. În mod similar, spălați întotdeauna mâinile după ce ați făcut cu cutia de gunoi a pisicii.
  • Spălați-vă mâinile cu apă caldă, cu săpun, curățând timp de cel puțin 20 de secunde.
  • Avertizări

    Amintiți-vă să vă spălați întotdeauna mâinile după atingerea unei pisici infectate sau a unor fecale infectate. Viermii rotunzi pot fi transmise oamenilor dacă ingerați ouăle.
  • Viermii rotunzi sunt transferați în principal atunci când o pisică sau o pisică mănâncă rozătoare infectate sau ingeră ouă conținute în fecale ale altor pisici. Pisicile le pot aduce din laptele mamei lor. Pentru a reduce probabilitatea de captură a pisicii dvs., țineți-o înăuntru.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar