Cum să convertiți un număr întreg la o fracție necorespunzătoare

Probabil știți că puteți converti cu ușurință un număr întreg la un "necorespunzătoare" Fracțiunea prin exprimarea întregului număr ca numărător și alegerea 1 ca numitor. Care ar fi a "redus" Fracția necorespunzătoare. Este, de asemenea, ușor să convertiți un număr întreg la o fracțiune necorespunzătoare necorespunzătoare. Iată cum:

Pași

  1. Imagine intitulată Conversia unui număr întreg la o fracțiune necorespunzătoare Pasul 1
1. Exprimă întregul număr ca o fracțiune corespunzătoare redusă. Întregul număr este număratorul, iar 1 este denominatorul. De exemplu, dacă întregul număr este 4, număratorul fracției este de 4, iar numitorul este 1. Astfel, 4/1.
  • Imagine intitulată Conversia unui număr întreg la o fracțiune necorespunzătoare Pasul 2
    2. Alegeți orice fracțiune echivalentă cu 1. O fracțiune este echivalentă cu 1 dacă numitorul său este același cu denominatorul său. Exemplele sunt de 3/3, 5/5 și 7/7.
  • 3. Înmulțiți întregul număr de echivalentul fracționat al 1. Luați fracțiunea necorespunzătoare aleasă în Pasul 1 de mai sus. Înmulțiți-l prin orice fracțiune care este egală cu 1. Acest lucru nu modifică valoarea fracției originale necorespunzătoare. De exemplu, înmulțirea 4/1 cu 5/5 (numitor de cifre a numeratorului și denominatorului de denominator). 4/1 multiplicate cu 5/5 este egal cu 20/5. Acum aveți o fracție necorespunzătoare necorespunzătoare cu valoarea de 4.
  • Exemple de fracțiuni necorespunzătoare care sunt egale 4 includ 4/1, 8/2, 12/3, 16/4, 20/5 și 24/6. Rețineți că în fiecare fracțiune, număratorul este de patru ori numitorul.
  • În cazul în care întregul număr original a fost, de exemplu, 5 mai degrabă decât 4, număratorul unei fracții necorespunzătoare ar fi de cinci ori a numitorului.Imagine intitulată Conversia unui număr întreg la o fracțiune necorespunzătoare Pasul 3
  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar