Cum se face procente pe un calculator

Un procent este o modalitate specială de a reprezenta o parte din ceva. Un procent este un număr care indică o fracțiune formată din 100 părți. Astfel, 100% înseamnă totul (orice este măsurat), în timp ce 50% înseamnă o jumătate. Dacă aflați cum să scrieți numere ca procente, atunci devine ușor de efectuat multiplicare și alte calcule cu procente pe un calculator. Unele calculatoare au chiar un buton% care face ca calculul să fie chiar mai ușor.

Pași

Metoda 1 din 4:
Conversia fracțiilor și zecimale la procente
  1. Imagine intitulată face procente pe un calculator Pasul 1
1. Examinați sensul general al fracțiilor. O fracțiune este o comparație între două numere, reprezentând de obicei dimensiunea unei părți a ceva la dimensiunea întregului lucru. Exemplul clasic este o plăcintă care este tăiată în opt, de exemplu, porțiuni egale. Partea superioară a fracțiunii, numită
Numerator, reprezintă numărul de piese pe care le selectați.
Partea de jos a fracțiunii, numită
Numitorul, reprezintă numărul total de bucăți din plăcintă
- În acest caz, 8.
  • De exemplu, fracțiunea 1/8 reprezintă o bucată de plăcintă care a fost tăiată în opt bucăți.
  • Fracțiunea 7/8 reprezintă 7 bucăți, aproape plăcintă completă.
  • Imagine intitulată face procente pe un calculator Pasul 2
    2. Recunoașteți relația specială a procentelor. Un procent este un tip special de fracție în care
    Numitorul este întotdeauna stabilit la 100.
    Deși acest lucru nu este practic atunci când tăiați felii de o plăcintă reală, conceptul de procente este mult mai util, deoarece este standard.
  • Cu fracțiuni, dimensiunea "jumătății" a cevaului depinde de numărul de piese. Dacă "plăcintă" este tăiată în 8 bucăți, atunci jumătate ar fi 4. Dar dacă "plăcintă" este în 22 de bucăți, atunci jumătate ar fi 11. Ținta se schimbă întotdeauna. Dar cu procente, jumătate este întotdeauna aceeași - 50%.
  • Este util să vă amintiți că cuvântul "la sută" înseamnă de fapt "din 100"-"pe" mijloace "de," și "cent" mijloace "100."
  • Imagine intitulată face procente pe un calculator Pasul 3
    3. Utilizați un calculator pentru a converti orice fracție la o zecimală sau procentaj. Dacă sunteți prezentat cu orice fracțiune, puteți să o convertiți foarte ușor la un număr zecimal utilizând orice calculator. Recunoașteți că o fracțiune reprezintă o problemă de diviziune și
    Utilizați calculatorul dvs. pentru a împărți numitorul de către numitor.
    Calculatorul dvs. vă va oferi echivalentul zecimal al fracției.
  • Să presupunem că aveți fracțiunea 1/2. Pe calculatorul dvs., efectuați operația 1 ÷ 2, iar calculatorul va afișa rezultatul 0.5.
  • Convertiți fracțiunea 1/4 într-o zecimală prin efectuarea operației 1 ÷ 4. Rezultatul este 0.25.
  • Pentru un exemplu mai complicat, puteți converti fracțiunea 274/312 într-o zecimală cu operațiunea 274 ÷ 312. Rezultatul va fi 0.878. (Există mai multe cifre, dar pentru scopurile noastre ne putem opri la trei.)
  • Imagine intitulată face procente pe un calculator Pasul 4
    4. Conversia zecimalelor la procente prin schimbarea punctului zecimal. Dacă aveți un număr care este deja reprezentat de o zecimală, convertirea faptului că la un procent este ușor. Deoarece sistemul de numerotare zecimal se bazează pe factori de 10, puteți transforma un număr zecimal într-un procent pur și simplu
    schimbarea punctului zecimal cu două spații spre dreapta și apoi adăugând un semn%.
    Dacă numărul zecimal constă dintr-o singură cifră, puteți adăuga 0 în partea dreaptă a numărului, cum ar fi rotirea 0.5 în 0.50 sau chiar 0.500. Toate acestea au aceeași valoare numerică.
  • Luați în considerare exemplul de la 1/2, pe care l-am convertit la zecimal de 0.5. Pentru a schimba acest zecimal la un procent, schimbați punctul zecimal două spații spre dreapta. Prima rescriere 0.5 ca 0.50. Atunci când schimbați punctul zecimal două spații, veți întoarce 0.50 în numărul 50%.
  • Exemplul de 1/4, care are un echivalent zecimal de 0.25, poate fi transformat în procentaj 25%.
  • Imagine intitulată face procente pe un calculator Pasul 5
    5. Memora conversiile fracției de bază. Este util dacă puteți memora reprezentările procentuale ale anumitor fracții de bază. Deoarece numitorul pentru un procent este întotdeauna 100, anumite valori sunt constante. Unele conversii de bază pe care trebuie să le cunoașteți includ:
  • 3/4 = 75%
  • 1/2 = 50%
  • 1/3 = 33 1/3%
  • 1/4 = 25%
  • 1/5 = 20%
  • 1/8 = 12.5% (este adesea folosit în bancar)
  • Metoda 2 din 4:
    Efectuarea de calcule de bază cu procente
    1. Imagine intitulată face procente pe un calculator Pasul 6
    1. Adăugați procente foarte direct. Deoarece procentele reprezintă fracții cu numitorul comun de 100, puteți adăuga o listă de procente fără nici o lucrare suplimentară. În schimb, amintiți-vă că pentru a adăuga fracții, trebuie să lucrați prin pașii de a găsi denominatori comuni și de a vă transforma fracțiunile acelor denominatori comuni. Cu procente, totuși, nu este necesară nicio lucrare suplimentară.
    Adăugați doar numerele împreună.
    • Dacă fiecare dintre șase persoane atrage o parte din salariul companiei, puteți afla cât de mult reprezintă împreună prin adăugarea doar a procentelor relative. Dacă acțiunile lor respective sunt de 10%, 5%, 8%, 22%, 10% și 8%, puteți adăuga doar 10 + 5 + 8 + 22 + 10 + 8 = 63. Cei șase persoane se compun 63% din salariul companiei.
    • Când adăugați, ignorați simbolul procentuală și adăugați numerele. Puneți simbolul înapoi în răspunsul final.
  • Imagine intitulată face procente pe un calculator Pasul 7
    2. Scade procentele în același mod. Din nou, deoarece procentele reprezintă fracții cu numitorul comun de 100, nu este nevoie să faceți nici o lucrare suplimentară pentru scăderea procentelor. Dacă lucrați conceptul de eliminare a unui procent dintr-un articol original întreg, trebuie să reprezentați întregul articol cu ​​numărul 100 (deoarece întregul înseamnă 100%).
  • Să presupunem că doriți să calculați un procent de venit. 100% reprezintă întregul venit dintr-un proiect, dar atunci trebuie să scăpați, de exemplu, 10% pentru cheltuieli, 12% pentru salariile și 25% pentru impozite. Cât de mult este lăsat? Pur și simplu utilizați calculatorul pentru a efectua scăderea 100-10-12-25. Rezultatul este 53%.
  • Imagine intitulată face procente pe un calculator Pasul 8
    3. Înmulțiți sau împărțiți folosind echivalenți zecimal. Dacă aveți o problemă care este inițial scrisă ca 25% x 30, doar
    Scrieți 25% ca fiind echivalentul zecimal 0.25 și conduceți operațiunea.
    Asta ar fi 0.25 x 30 care dă rezultatul 7.5. În mod similar, dacă aveți o problemă de divizare a 200 ÷ 10%, rescrie acest lucru ca 200 ÷ 0.10 și introduceți acest lucru în calculatorul dvs. Veți obține rezultatul anului 2000.
  • Ultimul rezultat poate apărea surprinzător, dacă vă așteptați ca diviziunea să producă un rezultat mai mic decât numărul de pornire. Cu toate acestea, ar trebui să înțelegeți că diviziunea cu un număr mai mică decât una va conduce întotdeauna la o creștere de către reciprocitatea acestui număr. De exemplu,
    Împărțirea la 1/10 este aceeași cu înmulțirea cu 10.
    Împărțirea la 1/2 este aceeași cu înmulțirea cu 2.
  • Metoda 3 din 4:
    Calculând un procent dintr-un număr întreg
    1. Imagine intitulată face procente pe un calculator Pasul 9
    1. Efectuați multiplicarea pentru a găsi procentul "de" un număr. Un calcul comun care implică procente este de a găsi un procent "de" un alt număr. De exemplu, dacă vă aflați într-un restaurant, vă recomandăm să sfărâmați 15% "de" factura totală. Când lucrați cu procente,
    Cuvântul "de" are același înțeles ca "Times" sau "Multiplic."
    Prin urmare, 15% "de" 100, de exemplu, înseamnă același ca 15% x 100.
  • Imagine intitulată face procente pe un calculator Pasul 10
    2. Convertiți procentajul la o zecimală și multiplicați. Pentru a calcula procentajul întregului număr, trebuie să rotiți mai întâi procentul într-o zecimală așa cum ați descris deja. Apoi, pur și simplu multiplicați.
  • Pentru a găsi 15% din 100, rescrie 15% ca 0.15. Apoi doar multiplicați 0.15 x 100, pentru a obține soluția de 15.
  • Imagine intitulată face procente pe un calculator Pasul 11
    3. Scrieți rezultatul fără un simbol procentual. Când ați stabilit pentru a găsi un procent dintr-un număr întreg,
    Rezultatul dvs. va fi un număr și nu un procent.
    Puteți începe cu un simbol procentual, dar când convertiți acest procent la o zecimală pentru a conduce multiplicarea, răspunsul dvs. nu va mai avea un simbol procentual.
  • În exemplul de 15% din 100, rezultatul este întregul număr 15.
  • Metoda 4 din 4:
    Folosind cheia% pe un calculator
    1. Imagine intitulată face procente pe un calculator Pasul 12
    1. Găsiți cheia% pe calculatorul dvs. Cele mai simple calculatoare vor conține o cheie cu simbolul%. Mai avansate, calculatoarele de grafică pot să nu aibă această cheie deoarece producătorii se așteaptă ca să puteți opera fără ea. Dar multe calculatoare de bază vor avea.
  • Imagine intitulată face procente pe un calculator Pasul 13
    2. Experimentați cu cheia% pentru conversiile zecimale. Cea mai simplă utilizare a cheii% este
    convertiți orice număr de la forma sa procentuală la forma zecimală.
    Doar introduceți numărul și apăsați butonul% și calculatorul va afișa echivalentul zecimal.
  • Pentru a reprezenta numărul 4% pe calculator, apăsați butonul 4 și apoi%. Calculatorul dvs. va transforma numărul 4 în 0.04, care este echivalentul zecimal.
  • Pentru a schimba numărul 82.5% într-o zecimală, tastați butoanele 8, 2, . , 5,%. Calculatorul va afișa acum valoarea de 0.825.
  • Imagine intitulată face procente pe un calculator Pasul 14
    3. Utilizați cheia% pentru calcule. Cheia% din calculatorul dvs. face ca anumite calcule să fie foarte simple. Să presupunem că doriți să calculați o sumă de vârf și doriți să găsiți 15% din factura totală de 75 USD.32. Dacă aveți calculatorul dvs. disponibil, veți introduce butoanele 15% x 75.32. Ar trebui să obțineți rezultatul a 11.298, care reprezintă un vârf de 11 USD.30.
  • Ori de câte ori utilizați un calculator pentru calcule procentuale, trebuie să vă asigurați că apăsați butonul Clear (C) sau All Clear (AC) înainte de a începe.
  • Pe măsură ce introduceți numerele pentru acest calcul, trebuie să observați că, de îndată ce ați apăsat butonul%, numărul dvs. de 15 convertiți la .15. Calculatorul va continua să calculeze .15 x 75.32.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Calculator
    • Creion
    • Hârtie
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar