Cum să convertiți centimetri la picioare

Conversia inci la picioare este rapidă și ușoară după ce știți cum să o faceți! Bazele de reținut sunt acestea Există 12 inci într-un picior, astfel încât să puteți obține de la centimetri la picioare Împărțirea cu 12. Puteți să vă întoarceți la centimetri prin înmulțirea numărului de picioare cu douăsprezece.

Pași

Eșantionați centimetri la convertorul picioarelor

Convertor de inci la picioare

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Metoda 1 din 2:
Conversia inci la picioare
  1. Imagine intitulată Conversia inch la picioare Pasul 1
1. Începeți cu numărul dvs. de centimetri. Scrieți acest număr în jos sau introduceți-l în calculator. Dacă l-ați scris în jos, asigurați-vă că îl etichetați "Inches."
  • Să urmărim împreună cu o problemă de exemplu. Dacă vrem să ne dăm seama cât de înaltă este o fată de 70 de inchi în picioare, vom începe scriind 70 de centimetri.
  • Imagine intitulată Conversia inch la picioare Pasul 2
    2. Împărțiți acest număr cu doisprezece. Căutați de câte ori 12 se potrivește în interiorul numărului de centimetri. Dacă se potrivește exact în inci un anumit număr de ori, veți obține un număr întreg ca răspuns. Dacă nu se potrivește perfect în numărul de centimetri, veți obține o zecimală, o fracțiune sau un număr mixt.
  • În exemplul nostru, împărțind 70 de centimetri de 12 devine 70/12 = 5.83. De asemenea, putem scrie acest lucru 5 & ​​10/12 (5 & 5/6) sau 5 restul 10. Vedeți mai jos pentru mai multe informații despre restul.
  • Imaginea intitulată Conversia inch la picioare Pasul 3
    3. Scrieți răspunsul în picioare. Răspunsul pe care tocmai l-ați primit este numărul de picioare pe care le căutați. Eticheteaza-l "picioarele." Dacă faceți acest lucru pentru școală, puteți pierde puncte dacă uitați eticheta.
  • Răspunsul pe care l-am primit era 5.83, așa că o vom scrie ca 5.83 de metri. Fata este de 5 ani.83 metri înălțime.
  • Imagine intitulată Conversia inch la picioare Pasul 4
    4. Reveniți la inci prin înmulțirea cu 12. Odată ce aveți o măsurare a picioarelor, doar multiplicați cu 12 pentru a vă întoarce la inci. Deoarece înmulțirea este în mod esențial împărțită înapoi, Veți termina cu numărul original de centimetri.
  • În problema noastră exemplu, 5.83 × 12 = 70 de centimetri. Acesta a fost numărul nostru inițial de centimetri.
  • Imagine intitulată Conversia inch la picioare Pasul 5
    5. Utilizați aceiași pași pentru zecimale și fracțiuni. Inci nu sunt întotdeauna scrise ca numere întregi. Dacă aveți o măsurare a inch care este scrisă ca o fracțiune sau zecimală, utilizați același proces ca mai sus. Vedeți ghidurile WikiHow pe împărțirea zecimalelor și împărțirea fracțiilor daca ai nevoie de ajutor.
  • Să folosim o problemă de exemplu pentru a arăta cum să faceți acest lucru. Vom da seama de câte picioarele 15.4 inci și 15 și 2/5 inci sunt. Acestea sunt aceleași numere, doar scrise altfel.
  • Zecimal: 15.4/12 = 1.28 de picioare
  • Fracțiune: 15 & 2/5 = (75 + 2) / 5 = 77/5 inci.
    77/5 inci / 12 = 77/5 × 1/12 = 77/60 de metri, sau 1 & 17/60 picioare
  • Metoda 2 din 2:
    Obtinerea a "Picioare și inci" Măsurare
    1. Imagine intitulată Conversia inch la picioare Pasul 6
    1. Împărțiți numărul de centimetri cu 12. În loc să folosească fracțiuni sau zecimale, măsurătorile picioarelor sunt adesea scrise ca un amestec de picioare și inci. De exemplu, ați putea spune că cineva este "cinci picioare, nouă inci înălțime". Obținerea acesteia "picioare și inci" Măsurătorile sunt ușor. Începeți prin împărțirea cu 12 - la fel ca normal.
    • Pentru această secțiune, să ne dăm seama cât de multe picioare 28 de centimetri. Pentru a începe, vom împărți 28 de persoane cu 12. 28/12 = 2.33.
  • Imagine intitulată Conversia inch la picioare Pasul 7
    2. Găsiți restul. Când împărțiți un număr și nu "potrivi" Perfect, veți avea puțin lăsat peste. Aceasta se numește "rest." De exemplu, atunci când împărțiți numărul 16 cu 5, 5 se potrivește de trei ori, dar nu perfect. Există încă 1 "resturi." Aceasta înseamnă că răspunsul la 16/5 poate fi scris 3 restul (sau "R") 1. Acum, căutați restul în problema diviziunii dvs.
  • În exemplul nostru, 12 intră în 28 de două ori, plus unii rămași. 12 × 2 = 24. Din 28 este de 4 mai mult de 24, restul este 4. Am putea scrie răspunsul nostru, 2.33, ca 2 R 4.
  • Imagine intitulată Conversia inch la picioare Pasul 8
    3. Utilizați întregul număr ca picioarele și restul ca inci. Odată ce știți răspunsul dvs. întreg și restul său, obțineți a "picioare și inci" măsurarea este ușoară. Întregul dvs. număr este numărul de picioare. Restul dvs. este numărul de centimetri. Scrieți-vă răspunsul astfel: " X picioarele, Y Inches."
  • În problema noastră exemplu, avem un răspuns de 2 R 4. Din moment ce 2 este întregul număr, știm că avem două picioare în răspunsul nostru. Din 4 este restul, știm că avem patru centimetri. Deci, răspunsul nostru este 2 picioare, 4 inci.
  • Imagine intitulată Conversați centimetri la picioare Pasul 9
    4. Pentru a reveni la centimetri, înmulțiți picioarele cu 12 și adăugați centimetri. Revenind la inci pentru astfel de măsurători este doar un pic mai greu decât în ​​mod normal. Începeți prin înmulțirea numărului de picioare cu 12. Acest lucru vă va oferi un număr de centimetri. Acum, adăugați doar alte Numărul de centimetri pentru a obține un răspuns numai în inci.
  • În exemplul nostru, am începe prin înmulțirea a 2 picioare cu 12. 2 × 12 = 24 inci. Adăugați cele 4 inci la acest lucru pentru a obține 28 de centimetri. Aceasta este măsurarea noastră inițială Inci.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Având probleme cu elementele de bază ale diviziunii? Vezi WikiHow`s Direcția articole Pentru ajutor cu o mulțime de subiecte de divizare.
  • O modalitate rapidă de a merge de la centimetri la picioare este utilizarea unui convertor online. O bună este disponibilă Aici.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar