Cum să cereți un interviu de angajare

Te-ai gândit vreodată la tine, "oh wow, mi-ar plăcea cu adevărat să lucrez aici, dar nici măcar nu știu unde să încep?"Un prim pas mare este să-ți faci piciorul în ușă prin aterizarea unui interviu. Dacă puteți introduce interviul, puteți obține aproape orice slujbă pe care o doriți. Lucrul este, pentru a obține un interviu, trebuie să cereți unul. Din fericire, indiferent dacă este treaba dvs. de vis sau o poziție care vă va ajuta să avansezi în calea carierei dvs., solicitând un interviu nu trebuie să fie super complicat. Indiferent dacă ajungeți prin e-mail sau sunteți incluși o scrisoare de intenție în aplicația dvs., cheia este să atrageți atenția șefului dvs. potențial și să le arătați de ce sunteți un mare candidat la locul de muncă. După aceea, întrebarea este partea ușoară!

Pași

Metoda 1 din 4:
Când să întrebați
  1. Imagine intitulată cere un interviu de angajare Pasul 1
1. Puneți solicitarea dvs. în linia de subiect a e-mailului dvs. de răspuns. Dacă răspundeți la o postare de locuri de muncă sau la o listă de anunțuri o poziție deschisă, scrieți o linie clară și acționabilă pentru e-mailul dvs. de răspuns. În linia de subiect, includeți solicitarea dvs. de interviu pentru slujba dorită, astfel încât managerul de angajare sau potențialul dvs. șef viitor știe imediat de ce le contactați. Trimiteți e-mailul la adresa listată în postarea postului.
  • De exemplu, ați putea să aruncați o linie de subiect ca "cererea de interviu pentru poziția asistentului personal."
  • Dacă compania are mai multe locații, includeți cea pe care o aplicați în linia de subiect.
  • Păstrați-l profesionist și evitați să utilizați limbajul exigent sau nepoliticos, "Vreau un interviu."
  • Imagine intitulată cere un interviu de angajare Pasul 2
    2. Email-ul dvs. CV-ul dvs. către un manager de angajare dacă nu există o postare de locuri de muncă. Actualizați CV-ul și căutați e-mailul managerului de angajare pe site-ul companiei sau social media. Dacă nu există un manager de angajare, căutați un manager de resurse umane (HR). Trageți-le un e-mail sau un mesaj care include CV-ul dvs. și cereți-le ocazia de a interviu pentru o poziție potențială. S-ar putea să vă aterizați doar slujba de vis.
  • Dacă doriți să faceți o fotografie la aplicarea la locul de muncă pentru compania dvs. preferată, ar putea fi în valoare de o lovitură!
  • Unii oameni pot avea un filtru de e-mail care blochează mesajele cu atașamente. Dacă e-mailul dvs. vă va fi returnat ca fiind nedelactabil, încercați să îl trimiteți din nou fără ca CV-ul dvs. să fie atașat.
  • Imaginea intitulată cere un interviu de angajare Pasul 3
    3
    Închideți scrisoarea de intenție cu un apel la acțiune pentru un interviu. Dacă un loc de muncă aplicați pentru cererea unei scrisori de intenție, apucați atenția cu una bine scrisă și includeți o cerere de interviu în scrisoare, astfel încât să vă aflați de la orice ceilalți candidați care se luptă pentru slujbă. Țineți-vă entuziasmul și entuziasmul atunci când vă împachetați scrisoarea și adăugați o solicitare subtilă, politicoasă pentru a interviu pentru slujbă.
  • De exemplu, ai putea spune ceva de genul: "Mi-ar plăcea șansa de a vorbi mai mult despre poziția! Dați-mi voie să știu dacă doriți să configurați un interviu."
  • Du-te cu ceva de genul "sincer" sau "cel mai bun" ca un complimentar gratuit.
  • Imagine intitulată cere un interviu de angajare Pasul 4
    4. Adresați-vă unui manager de angajare pentru un scurt interviu la sfârșitul unui apel telefonic. Dacă sunați la o companie despre un loc de muncă potențial, fiți prietenoși cu recepționerul sau oricine răspunde la telefon - ar putea face o mare diferență! Politicy cere să vorbească cu un manager de angajare sau cu cineva din departamentul de resurse umane (HR), care face decizii de angajare. Introduceți-vă și explicați că ați sunat la o anumită poziție. Înainte de a termina apelul, cereți-le un interviu de 20 de minute pentru a vorbi mai mult despre poziția.
  • De exemplu, ați putea încheia apelul spunând ceva de genul ", mi-ar plăcea să discutăm despre locul de muncă mai mult cu tine. Putem crea o întâlnire de 20 de minute pentru a vorbi în persoană?"
  • Douăzeci de minute nu vor mânca prea mult timp și pot fi mai probabil să fie de acord cu un scurt interviu.
  • Dacă nu sunt disponibile în curând, întrebați-le dacă puteți programa o scurtă întâlnire pentru un anumit moment și data. Lăsați numele și numărul dvs., astfel încât să aibă informațiile dvs.
  • Imaginea intitulată cere un interviu de angajare Pasul 5
    5. Aduceți-vă CV-ul și întrebați un manager de angajare în persoană. O altă opțiune este să intrați simplu în biroul companiei și să cereți un interviu. Fiți amabili și cereți să vorbiți cu un manager de angajare sau un rep. Asigurați-vă că aduceți câteva copii ale CV-ului dvs. cu dvs., astfel încât să puteți da unul la oricine cu care vorbești despre slujbă. Spune-le cine sunteți și de ce sunteți interesat de poziția. La sfârșitul conversației, cereți o întâlnire scurtă, de 20 de minute pentru a vorbi mai mult despre locul de muncă.
  • De exemplu, după ce vorbești cu un manager despre de ce te interesează de slujbă, ai putea spune ceva de genul ", dar ascultă, știu că ești foarte ocupat. Dacă e în regulă cu tine, am putea să înființez o scurtă, 20 de minute de întâlnire pentru a vorbi mai mult despre asta?"
  • Dacă un manager nu este disponibil pentru a vorbi cu dvs., încercați să vă lăsați numele și numărul dvs. cu un recepționist sau o altă lucrare și să le cereți să vă dau un apel.
  • Metoda 2 din 4:
    E-mail
    1. Imagine intitulată cere un interviu de angajare Pasul 6
    1. Explicați cine sunteți și declarați solicitarea dvs. în mod clar în partea de sus a e-mailului. Spuneți potențialului dvs. angajatorului dvs. numele dvs. și de ce le contactați chiar de pe lilieci în liniile de deschidere ale e-mailului. Clarifică faptul că doriți să interviu pentru poziția pe care o aplicați, menționând și ei știu că sunteți serios.
    • De exemplu, ați putea începe e-mailul cu ceva de genul "Bună ziua, numele meu este Chris Smith, și scriu în ceea ce privește poziția managerului de birouri. Mi-ar plăcea ocazia de a fi considerat și potențial interviu pentru această poziție."
  • Imagine intitulată cere un interviu de angajare Pasul 7
    2. Referință 3 abilități pe care le aveți care ar aduce beneficii companiei. Faceți o impresie puternică și ajutați-vă să vă evidențiați prin demonstrarea a ceea ce aduceți la masă și cum puteți beneficia compania pentru care solicitați. Includeți cel puțin 3 talente, abilități sau experiență pe care le aveți care vă fac un candidat ideal pentru slujbă.
  • Încercați să menționați abilitățile relevante pentru locul de muncă pentru care solicitați. De exemplu, dacă încercați să obțineți un interviu pentru o poziție de copiere a editorului, discutați despre abilitățile dvs. de scriere și eticul de lucru, mai degrabă decât dragostea de romane grafice sau drumeții.
  • Dacă aplicați pentru o poziție recepționistă, de exemplu, ați putea spune ceva asemănător ", oricine se cunoaște știe că îmi place să vorbesc cu oamenii și să-i ajut să găsească ceea ce au nevoie, ceea ce ar trebui să vină la îndemână ca un recepționer. Sunt, de asemenea, un cursant rapid și sunt fericit să încerc lucruri noi dacă vine ceva la care pot ajuta în birou."
  • Imaginea intitulată cere un interviu de angajare Pasul 8
    3. Păstrați mesajul dvs. de e-mail și fiți flexibil în cererea dvs. de a vă întâlni. Nu mai face nici o muncă pentru șeful dvs. potențial decât necesar. Amintiți-vă, sunt o persoană ocupată și pot trece prin o mulțime de e-mailuri care caută să angajeze pe cineva. Faceți-vă munca mai ușoară și faceți ca e-mailul să arate mai bine prin păstrarea directă și scurtă. Terminați-vă e-mailul, întrebându-vă să vă întâlniți pentru un interviu ori de câte ori este cel mai convenabil pentru ei.
  • Dacă e-mailul dvs. este într-adevăr lung, se poate ignora.
  • Încercați o cerere prietenoasă și flexibilă cum ar fi: "Sunt foarte interesat de poziție și sunt disponibil să se întâlnesc pentru un interviu ori de câte ori este cel mai convenabil pentru dvs."
  • Imagine intitulată cere un interviu de angajare Pasul 9
    4
    Formatați-vă e-mailul și utilizați limba profesională. Asigurați-vă că e-mailul dvs. arată foarte bine utilizând o adresă de e-mail profesională și un font (ceva de genul timpului New Roman sau Arial), precum și o saluție adecvată prin abordarea destinatarului după nume, împreună cu titlul lor. Utilizați propoziții complete și frazele politicoase și corectați mesajul dvs. pentru a vă asigura că nu există greșeli de ortografie sau gramatică.
  • Dacă adresa dvs. de e-mail nu este super profesionistă, ați putea dori să faceți una nouă care este puțin mai formală.
  • Indiferent ce faceți, nu utilizați fonturi decorative cum ar fi SANS comic!
  • Asigurați-vă că scrieți corect numele persoanei dacă îl cunoașteți și utilizați titlul potrivit. De exemplu, dacă sunt doctor, utilizați "DR."Titlul mai degrabă decât MR. sau doamna.
  • Imaginea intitulată cere un interviu de angajare Pasul 10
    5. Atașați CV-ul dvs. dacă este solicitat și trimiteți-vă e-mailul. Odată ce ați încheiat e-mailul dvs., trimiteți-l la potențialul dvs. angajator viitor și atârnați strâns pentru un răspuns de la ei. Dacă o poziție vă cere să includeți CV-ul, atașați-l cu siguranță la adresa de e-mail înainte de ao trimite. Dacă nu este solicitat, nu îl atașați, dar menționați că îl puteți oferi dacă ar dori să îl revizuiască.
  • Ați putea adăuga o linie ca: "Dați-mi voie să știu dacă doriți să vedeți o copie a CV-ului meu curent."
  • Imagine intitulată cere un interviu de angajare Pasul 11
    6. Trimiteți un e-mail de mulțumire dacă vă răspund. Dacă primiți un răspuns de la companie și sunt interesați să înființeze un interviu, răspundeți cu un e-mail prietenos pentru a lucra detaliile și pentru a le mulțumi pentru oportunitate. Dacă răspund și nu sunt interesați să vă angajeze - este încă o idee bună să vă trimiteți o mulțumire! Nu știți niciodată ce poziții viitoare se vor deschide cu ei. Mai bine să se încheie cu o notă bună.
  • Așteptarea unui răspuns se poate simți agonizant. Dar încercați să nu urmăriți cu e-mailurile care vă întreb despre interviul potențial sau ați putea să le dezactivați la ideea de a vă angaja.
  • Este posibil să nu primiți niciun răspuns. Dacă nu auziți nimic după o săptămână, puteți încerca să trimiteți un e-mail de urmărire. Încercați să spuneți ceva de genul: "Am vrut doar să vă asigurați că ați primit e-mailul meu. Știu că lucrurile se pot pierde într-o cutie poștală tot timpul."
  • Metoda 3 din 4:
    Telefon
    1. Imaginea intitulată cere un interviu de angajare Pasul 12
    1. Cercetați compania și citiți anunțul de locuri de muncă înainte de a vă apela. Pregătiți-vă înainte de a face apel real vizitând site-ul companiei și social media pentru a afla mai multe despre produsele și serviciile pe care le oferă, așa că sunteți foarte informat și capabil să vorbiți despre ei. Dacă există o postare de locuri de muncă, citiți-o cu atenție, astfel încât să puteți face referire și să aveți o idee clară despre ceea ce caută.
    • Aruncați o privire la structura companiei lor, astfel încât știți cine sunt șefii.
  • Imaginea intitulată cere un interviu de angajare Pasul 13
    2. Utilizați o linie fixă, astfel încât apelul să fie mai puțin probabil să fie abandonat. Telefoanele mobile pot renunța la apeluri și au recepție slabă. Dacă puteți, utilizați o linie fixă, astfel încât recepția să fie clară cristalină și nu trebuie să vă faceți griji că ați tăiat.
  • Dacă nu puteți utiliza o linie fixă, încercați să găsiți un loc în care telefonul dvs. are servicii complete.
  • Imaginea intitulată cere un interviu de angajare Pasul 14
    3. Sunați la numărul principal al companiei și cereți managerului de angajare. Dacă nu știți pe nimeni la companie, nu sunați direct la biroul cuiva dacă îl puteți ajuta. În schimb, apelați linia publică principală și cereți să fiți transferați la managerul de angajare.
  • Dacă sunt indisponibile, încercați să cereți mesageria vocală. Puteți lăsa un mesaj scurt, cerându-i să vă sune înapoi. Asigurați-vă că vă lăsați numele și numărul, astfel încât să vă poată ajunge la tine.
  • Imagine intitulată cere un interviu de angajare Pasul 15
    4. Introduceți-vă și întrebați dacă este un timp convenabil pentru a vorbi. Începeți conversația prin salutul managerului și le-ați spus cine sunteți. Întreabă-le dacă au un moment rapid de a vorbi, așa că pari politicos și respect față de timpul lor.
  • Dacă nu au timp pentru un apel, întrebați-i când ar fi un moment mai bun pentru a vă apela înapoi.
  • Imagine intitulată cere un interviu de angajare Pasul 16
    5. Menționați experiența și educația dvs. pentru a le arăta că sunteți capabili. Discutați despre interesul dvs. față de postul de muncă și modul în care experiența dvs. v-a pregătit să o ocupați. Fi politicos și ascultați-le ori de câte ori vorbesc. Menționați educația dvs., de asemenea, pentru a vă demonstra acreditările.
  • De exemplu, dacă sunați la o poziție contabilă, ați putea spune ceva de genul ", am fost întotdeauna bun cu numerele. De aceea m-am specializat în contabilitate la colegiu și am început să lucrez la o firmă de îndată ce am absolvit."
  • Dacă nu aveți o tonă de acreditări academice, încercați să vă concentrați mai mult pe experiența dvs. Pentru o poziție de manager de construcție, de exemplu, ați putea spune ceva de genul ", am fost pe site-urile de locuri de muncă toată viața mea și am fost un manager în ultimii 6 ani."
  • Imaginea intitulată cere un interviu de angajare Pasul 17
    6. Cereți un interviu de 20 de minute la sfârșitul apelului. Când apelul începe să se încheie, întrebați dacă le puteți întâlni în persoană. Dați-le o fereastră scurtă de 20 de minute, ceea ce nu va prelua prea mult timp, dar este mai mult decât suficient pentru dvs. să aflați mai multe despre companie și să demonstrați cum ați fi un angajat grozav.
  • Metoda 4 din 4:
    În persoană
    1. Imaginea intitulată cere un interviu de angajare Pasul 18
    1. Tipăriți copii ale CV-ului dvs. pentru a vă aduce cu dvs. Actualizați-vă CV-ul, astfel încât acesta este curent și formatat perfect pentru a se potrivi pe 1 pagină. Imprimați cel puțin 2-3 exemplare și luați-le cu dvs., astfel încât să le puteți oferi unui manager dacă vă aterizați un interviu.
    • Evitați să aveți un CV mai lung decât 1 pagină sau puteți dezactiva un potențial angajator.
  • Imagine intitulată cere un interviu de angajare Pasul 19
    2. Practicați un teren de 15 secunde, astfel încât să puteți impresiona managerul. Notați-vă experiența, educația dvs. și ce vă califică pentru slujbă. Îngustați informațiile într-un pas de 15 secunde și repetați-l până când ați primit-o memorată.
  • De exemplu, să spunem că doriți să încercați să aterizați un interviu pentru o poziție de copiere a editorului, ați putea spune ceva de genul: "Îmi place să scriu, îmi place să citesc și îmi place să citesc și să editez scrisul. Întotdeauna am avut un talent pentru a ajuta oamenii să-și îmbunătățească munca și cred în munca pe care o faceți. Cred că aș fi foarte potrivit dacă ai fi dispus să-mi dai o lovitură."
  • Este posibil să nu aveți prea mult timp să vă atrageți atenția. Un pas puternic, scurt ar putea să vă aterizeze un potențial interviu.
  • Încercați să vă practicați pasul la prieteni și la familie pentru feedback.
  • Imaginea intitulată cere un interviu de angajare Pasul 20
    3. Intră și întrebați dacă puteți vorbi cu managerul de angajare. Discutați cu persoana care lucrează la recepție. Întrebați-i dacă există un manager de angajare cu care puteți vorbi sau dacă există cineva care lucrează în HR care face deciziile de angajare.
  • Fi politicos pentru recepționer. Nu vrei să faci vreun dușmani înainte de a vorbi chiar cu managerul!
  • Dacă nu puteți vorbi cu un manager de angajare, întrebați dacă vă puteți lăsa CV-ul cu recepția. În acest fel, vor avea toate informațiile dvs. de contact și experiența de lucru la îndemână.
  • Imaginea intitulată cere un interviu de angajare Pasul 21
    4. Adresați-vă managerului dacă au 20 de minute pentru un interviu. Când vine managerul, dați-le pitch-ul dvs. scurt. Dacă par interesați, întrebați-i dacă aveți 20 de minute de timp, ceea ce nu este prea împovărător și vă va permite să demonstrați în continuare cum și de ce ați fi un mare angajat.
  • Dacă nu au timp pentru un interviu, întrebați dacă vă puteți programa unul pentru un alt moment.
  • sfaturi

    Dacă o companie solicită informații specifice în scrisoarea dvs. de intenție, asigurați-vă că includeți și acest lucru!
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar