Cum să întrebați despre starea aplicației după un interviu

Chiar dacă ieșiți dintr-un sentiment de interviu ca și cum ar fi fost un succes, trebuie să așteptați ca compania să ia o decizie. Trimiterea unui mesaj de urmărire este o modalitate de a vă deplasa cu viața dvs. Tot ce trebuie să faceți este să trimiteți un e-mail simplu sau să faceți un apel scurt. Fiți politicos și până la punctul Când întrebați despre aplicația dvs. și puteți obține mai multe informații despre locul în care stați în procesul de aplicare.

Pași

Metoda 1 din 3:
Apelați intervievatorul dvs
  1. Imaginea intitulată Întrebați despre starea aplicației după un interviu Pasul 1
1. Sunați la intervievator direct dacă ți-au dat numărul. Ar trebui să utilizați orice număr de contact pe care l-ați primit în interviu. Dacă intervievatorul ți-a dat numărul de lucru, puteți să înscrieți câteva puncte prin contactarea directă cu ei. Dacă nu ți-au dat un număr, uitați numărul principal al companiei și sunați-l pentru a intra în legătură cu cineva.
  • Apelând numărul principal, vă puteți îndruma către un șef sau supervizor. Angajații de nivel superior pot fi mai simpli în legătură cu cererea dvs.
  • Evitați să căutați numere personale pentru a apela, în special numerele de telefon mobil. Apelarea unui număr personal poate simți invaziv pentru intervievatorul dvs. În schimb, lăsați recepția să vă transfere la numărul corespunzător.
  • Imaginea intitulată Întrebați despre starea aplicației după un interviu Pasul 2
    2. Menționați timpul și data interviului. Odată ce telefonul începe să sune, veți obține câteva momente pentru a determina ce veți spune. Nu lăsați anxietatea numelui iminent să fie. În schimb, concentrați-vă asupra motivului pentru care ați sunat, care este rezultatul interviului pe care l-ați avut. Amintiți intervievatorul întâlnirii dvs. pentru a le obține pe aceeași pagină ca tine.
  • Cealaltă persoană ar fi putut trece printr-o mulțime de aplicații și interviuri, astfel încât să le amintească de când ați întâlnit-o poate ajuta să vă amintiți ca un candidat.
  • De exemplu, spuneți: "Bună ziua, am avut un interviu cu dvs. ultima zi de marți, 27."
  • Imaginea intitulată Întrebați despre starea aplicației după un interviu Pasul 3
    3. Explicați ce titlu de job pe care l-ați intervievat. Nu vă face rău să vă solidifică conexiunea în scopul aplicației dvs. Uneori intervievatorii doresc să completeze și alte poziții sau să aibă alte responsabilități care le fac să uite detaliile aplicației dvs. Menționarea titlului de locuri de muncă servește o comunicare clară, concisă pe care sunteți încă interesați de locul de muncă.
  • De exemplu, ați putea spune: "Bună ziua, chemând să urmărim cu interviul pe care l-am avut pe a 9-a despre poziția de administrator de birou."
  • Imaginea intitulată Întrebați despre starea aplicației după un interviu Pasul 4
    4. Vă mulțumim contactului dvs. pentru timpul lor. Fii respectuos, indiferent cu cine vorbești. Ascultați ceea ce au de spus și a ascultat-o. Lăsați o notă pozitivă pentru a vă afișa profesionalismul, chiar dacă veți primi știri proaste.
  • O simplă "vă mulțumesc pentru timpul dvs." sau "vă mulțumesc că m-ați gândit" sunt suficiente în majoritatea cazurilor.
  • Dacă aflați că cererea dvs. a fost respinsă, ați putea spune: "Îmi pare rău să aud asta, dar vă doresc noroc cu noua dvs. angajare. Dacă aveți alte deschideri disponibile, mi-ar plăcea să aud despre ei."
  • Imaginea intitulată Întrebați despre starea aplicației după un interviu Pasul 5
    5. Apelați înapoi la o dată ulterioară dacă ancheta dvs. merge bine. Dacă nu vi se spună că cererea dvs. a fost refuzată sau că poziția a fost completă, aveți încă o șansă la locul de muncă. De obicei, păstrarea legăturii cu contactul dvs. este ceea ce trebuie să faceți. Ascultați informații suplimentare, cum ar fi un termen limită de angajare și apelați din nou la câteva zile după ce trece dacă încă nu aveți un răspuns.
  • Utilizați judecata dvs. Dacă persoana pe care ați vorbit să sună răcită, vagă sau neinteresată în timpul conversației dvs., șansele nu veți fi angajate și ar trebui să nu mai chemi.
  • Nu face mai mult de 2 apeluri de urmărire. Dacă, după 2 apeluri, încă nu aveți un răspuns, probabil că sunteți mai bine să vă uitați în altă parte.
  • Metoda 2 din 3:
    Trimiterea unui e-mail către intervievatorul dvs
    1. Imaginea intitulată Întrebați despre starea aplicației după un interviu Pasul 6
    1. Contactați intervievatorul prin e-mail dacă aveți adresa lor. Datorită confortului său, e-mailul a devenit un mod mai proeminent de a lua legătura cu angajatorii. Mulți intervievatori oferă acum adrese de e-mail în loc de numere de telefon. De asemenea, trebuie să le contactați prin e-mail dacă ați trimis cererea prin e-mail, cum ar fi pe un site de căutare de locuri de muncă sau ați avut un interviu online.
    • E-mailul este o modalitate excelentă de a lua legătura cu un intervievator care este ocupat. Dacă intervievatorul dvs. este greu de ajuns sau de a călători, de exemplu, este posibil să nu vă puteți numi.
    • Urmați preferința intervievatorului. Dacă vă dau e-mailul lor, folosirea căsuței de e-mail este bine. Dacă vă dau un număr de telefon, evitați utilizarea e-mailului.
  • Imaginea intitulată Întrebați despre starea aplicației după un interviu Pasul 7
    2. Scrieți o listă specifică a liniei de menire data interviului dvs. Trucul către o linie de subiect de a atrage atenția este de a face ca acesta să pară un răspuns la o conversație anterioară. Intervievatorul crede că ați avut contact anterior, deci este mai probabil să vă deschidă mesajul. Listarea timpului specific al interviului lasă fără îndoială cu privire la cine sunteți ca candidat.
  • De exemplu, scrieți, "RE: interviu miercuri la ora 9 dimineața."
  • Imaginea intitulată Întrebați despre starea aplicației după un interviu Pasul 8
    3. Porniți e-mailul cu un salut formal. Adresați-vă corpului de e-mail în același mod în care ați scrie o scrisoare. Păstrați-l prietenos, tratarea contactului dvs. ca șef sau coleg. Adresați-le folosind orice nume pe care l-au numit în timpul interviului. Apoi, lăsați o linie goală între salutul dvs. și restul e-mailului.
  • Un salut mai puțin formal pe care îl puteți folosi este, "Bună, Nume."Puneți numele persoanei în locul" Numele "."Fiind prea formală vă poate face să suneți rigid, astfel încât, de obicei, veți fi bine folosind un salut simplu ca acesta.
  • O posibilă deschidere formală este: "Dragă dl. Manager angajator."Asigurați-vă că utilizați pronumele corespunzătoare și înlocuiți-le numele de familie pentru partea" Manager de angajare ".
  • Imaginea intitulată Întrebați despre starea aplicației după un interviu Pasul 9
    4. Mulțumesc recrutorului sau managerului de angajare pentru interviu. Utilizați corpul e-mailului dvs. pentru a oferi context. Începeți cu o deschidere profesională politicoasă, astfel încât să vă simțiți ca un candidat diligent. Modul ideal de a face este să menționăm interviul, prezentând e-mailul dvs. ca urmare. Luați în considerare menționarea poziției pe care ați solicitat-o ​​pentru a sublinia ceea ce doriți.
  • Spune ceva de genul: "Mi-a plăcut să vă întâlnesc săptămâna trecută și vroiam să știți cât de entuziasmați sunt despre poziția managerului de birouri."
  • Poate doriți să menționați data interviului. Dacă ați inclus-o în linia de subiect, menționând-o în text nu este necesară.
  • Imaginea intitulată Întrebați despre starea aplicației după un interviu Pasul 10
    5. Întrebați cuvinte clare, concise despre starea aplicației dvs. Face cunoscut faptul că sunteți interesat de modul în care procesul de aplicare progresează. Să fie clar despre acest lucru, dar evitați să solicitați un răspuns. Aceasta este partea principală a e-mailului dvs. și trebuie să o limitați la 1 la 3 paragrafe scurte.
  • De exemplu, puteți spune: "Sunt interesat de starea cererii mele."
  • Puteți lista câteva motive pentru care sunteți o închiriere bună, dar fiți scurtă. De exemplu, încercați să scrieți, "ați menționat că sunteți în căutarea unei persoane harnice. Cred că am ceea ce este nevoie și sper că am șansa să-l arăt companiei dvs."
  • Imaginea intitulată Întrebați despre starea aplicației după un interviu Pasul 11
    6. Oferta de a răspunde la orice întrebări sau se referă la contactul dvs. Făcând oferta o dă cealaltă persoană o scuză pentru a vă contacta. Lăsați invitația deschisă, indicând faptul că sunteți disponibil indiferent de ce trebuie să spună cealaltă persoană. Uneori intervievatorii vă vor suna înapoi, oferindu-vă o șansă de a câștiga feedback și de a șterge orice îndoială că pot avea despre cererea dvs.
  • Indicați deschiderea dvs. spunând ceva de genul: "Vă rog să-mi spuneți dacă aveți întrebări sau preocupări pe care le pot răspunde."
  • O altă modalitate de a le încuraja să răspundă la dvs. este de a pune o întrebare pe care ați uitat-o ​​în timpul interviului, cum ar fi: "Ce ar trebui să facă cineva până la sfârșitul anului pentru a dovedi că au fost angajarea potrivită?"
  • Imaginea intitulată Întrebați despre starea aplicației după un interviu Pasul 12
    7. Conectați-vă cu numele și prenumele dvs. Numele dvs. în partea de jos a e-mailului servește ca un memento pentru intervievatorul dvs. Sigur, nu veți încălca legea lăsând-o, mai ales dacă numele dvs. este în adresa dvs. de e-mail. Cu toate acestea, este o practică bună de afaceri care ajută intervievatorul să identifice și să vă amintească.
  • Conectați-vă cu o linie, cum ar fi "mulțumesc, numele dvs."De obicei, inclusiv numele dvs. și numele dvs. de familie este cel mai bun pariu pentru că intervievatorul nu te cunoaște bine și poate fi de a face cu o mulțime de candidați diferiți.
  • Dacă ajungeți la schimbarea mai multor e-mailuri cu intervievatorul în succesiune rapidă, nu aveți nevoie să vă puneți numele pe fiecare. Puneți-vă numele pe e-mail dacă, după câteva săptămâni, începeți un nou lanț de mesaje.
  • Metoda 3 din 3:
    Comunicarea cu succes
    1. Imaginea intitulată Întrebați despre starea aplicației după un interviu Pasul 13
    1. Întrebați câteva zile după ce v-ați așteptat să auziți de la intervievator. Intervievatorul dvs. probabil a spus ceva de genul: "Vă vom anunța în câteva săptămâni."Pentru a evita riscul de a enervaniza intervievatorul, așteptați cele de câteva săptămâni. Lăsați aproximativ 4 sau 5 zile după ce ați fost dat un termen specific.
    • Solicitarea informațiilor prea în curând poate scădea șansele de a fi angajat. Dacă intervievatorul se simte deranjat de apelurile dvs., acesta reflectă prost pe candidatura dvs.
    • Amintiți-vă că intervievații sunt adesea ocupați. Ei pot continua să efectueze interviuri, încercând să ia o decizie, apelând solicitanții înapoi sau în afara biroului.
    • Dacă intervievatorul nu a stabilit un termen specific pentru o decizie, așteptați cel puțin 1 sau 2 săptămâni înainte de a le contacta.
  • Imaginea intitulată Întrebați despre starea aplicației după un interviu Pasul 14
    2. Să fie specifice și la punct atunci când vă întrebați despre statutul dvs. Fiind chemați din albastru se poate simți intruziv pentru intervievator. Evitați să luați o mulțime de timp. De îndată ce poți să-i salut, spune-ți motivul pentru apel. Acest lucru vă va îmbunătăți șansele de a obține un răspuns clar, de asemenea.
  • Spuneți-vă să contactați ceva de genul: "Sunt dornic să aflu dacă ați avut șansa de a revizui cererea mea."Acesta este tot ce trebuie să spuneți pentru a vă transmite cererea.
  • Imaginea intitulată Întrebați despre starea aplicației după un interviu Pasul 15
    3. Vorbiți într-un ton politicos, profesional. În timp ce ar trebui să faceți punctul de apel cunoscut imediat, nu ar trebui să ieșiți niciodată ca nepoliticos sau exigent. Tratați persoana ca și cum ar fi deja noul dvs. coleg și contact. Niciodată nu încercați să forțați persoana să ia o decizie. În schimb, sunet ca și cum vrei să faci treaba, dar nu sunt disperate pentru asta.
  • Ați putea spune contactului dvs. "Aș dori să întreb despre starea aplicației mele și cum progresează procesul de angajare. De la interviul nostru, am fost foarte încântat de ocazia de a vă alătura companiei dvs."
  • Niciodată nu acuză sau ataca persoana, indiferent cât de supărat sunteți. Veți arde poduri și veți costa oportunitățile viitoare.
  • Imaginea intitulată Întrebați despre starea aplicației după un interviu Pasul 16
    4. Evitați supraevaluarea calităților dvs. ca solicitant. Nu aveți nevoie să vă vindeți în apelul sau la e-mail. Asta a fost interviul. Repetarea calificărilor dvs. se poate simți plictisitor pentru intervievator sau mai rău, te face să sune disperat. Chiar dacă vă potriviți pentru slujbă, s-ar putea să vă loviți și să ajungeți la partea rea ​​a persoanei dvs. de contact.
  • Acest lucru este evident evident dacă vorbești cu altcineva decât persoana care te-a intervievat. Concentrați-vă pe obținerea de informații despre starea aplicației dvs. Vorbește doar despre tine dacă vi se cere să faci asta.
  • Puteți sublinia pe scurt câteva dintre calitățile dvs., cum ar fi natura dvs. harnică și dorința de a lucra. Cu toate acestea, actul de urmărire a interviului dvs. este menit să afișeze aceste calități.
  • Imaginea intitulată Întrebați despre starea aplicației după un interviu Pasul 17
    5. Dați cealaltă persoană cel puțin 3 zile pentru a răspunde. Uneori nu veți primi un răspuns înapoi de la persoana pe care ați contactat-o. Ei pot fi ocupați sau în afara biroului. Dacă nu auziți înapoi, puteți apela din nou sau puteți trimite un alt e-mail de urmărire. Continuați să fiți răbdători și profesioniști până când obțineți un răspuns.
  • Dacă încă nu puteți obține un răspuns după mai multe încercări, este posibil să puteți contacta pe cineva mai mare în organizație. Încercați un manager de angajare sau Departamentul HR.
  • Uneori trebuie să știți când să renunțați. Obținerea tăcerii În ciuda încercărilor multiple de a ajunge la out nu este un semn bun, deci luați în considerare concentrarea energiei asupra altor oportunități.
  • sfaturi

    Așteptarea poate fi dificilă, dar rămâneți puternică. Păstrați-vă ocupat pentru a evita tentația de a apela sau de a trimite prin e-mail prea devreme.
  • Când intri pentru un interviu, asigurați-vă că obțineți o cronologie. Vi se permite să întrebați intervievatorul dvs. cât timp vă așteptați să așteptați să auziți de la ei.
  • Când urmăriți interviul, nu vă fie frică să întrebați când vă puteți aștepta la o decizie. De multe ori întreprinderile sunt vagi despre procesul de aplicare, dar aveți dreptul să știți când să vă așteptați la un răspuns da sau nu.
  • Ar trebui să scrieți întotdeauna a notă de mulțumire După un interviu. Este similar cu un apel de urmărire sau un e-mail și vă ajută să păstrați aplicația proaspătă în mintea intervievatorului dvs.
  • Adresați-vă prietenilor și familiei să vă revizuiască textul de e-mail sau despre ce intenționați să spuneți la telefon. Ele vă pot ajuta să determinați dacă limba dvs. este clară, politicoasă și profesională.
  • Evitați contactarea intervievatoarelor în afara mijloacelor profesionale. Conectarea prin intermediul mediilor sociale vine la fel de înfiorător și intruziv. De asemenea, majoritatea intervievatorilor nu apreciază un candidat care apare în fața lor neanunțat.
  • Evitați să apelați sau să trimiteți prin e-mail în mod repetat. Trebuie doar să plasați un apel sau un e-mail de urmărire la un moment dat. Face prea mulți și intervievatorul vă poate vedea ca disperat sau dăunător.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar