Cum să eviți întrebarea întrebărilor rele de interviu

Interviurile sunt greu atât pentru intervievatori, cât și pentru intervievați și pot fi stresante să vină cu întrebări bune și să evite cele necorespunzătoare. Dacă sunteți un intervievator, poate fi dificil să vă gândiți la modalități de a vă testa intervievat-ul fără a fi intruziv și dacă sunteți un intervievat, poate fi greu să faceți impresia potrivită cu întrebările dvs. Dacă ați simțit vreodată anxios sau nesigur despre cum să evitați întrebări rele de interviu, nu stresați! Există modalități simple și ușoare de a evita punerea întrebărilor rele, indiferent cine sunteți.

Pași

Metoda 1 din 2:
Evitând întrebări rele ca intervievator
  1. Imaginea intitulată Obțineți un post rapid Pasul 8
1. Scrieți un rezumat al obiectivelor dvs. de angajare. Acest lucru vă va ajuta să restrângeți ce întrebări de întrebat.
  • Ați putea bullet Point trei lucruri pe care le căutați într-un intervievat pentru a vă începe.
  • Imaginea intitulată Supraviețuirea liceului Pasul 13
    2. Planificați întrebări relevante pentru a cere. Scrieți o listă de întrebări de interviu bazate pe obiectivele dvs. de angajare și păstrați-le la fel în toate interviurile dvs.
  • De exemplu, întrebați toți intervievați ceea ce ar face într-o situație. Ai putea spune: "Imaginați-vă că aveți nevoie de buget pentru un departament IT. Aveți salarii, ore suplimentare, computere și distracție de echipă și mese pentru a lua în considerare, deci cum ați structura un buget?"
  • Imagine intitulată Alegeți o agenție de recrutare Pasul 11
    3. Cereți intervievatului să vă explice CV-ul. Solicit intervievat pentru a-și explica abilitățile în propriile lor cuvinte vă va arăta cât de bine înțeleg cerințele de muncă pe care le angajați. Veți vedea, de asemenea, cum se ocupă de o conversație nestructurată cu dvs.
  • De exemplu, ați putea întreba: "De ce credeți că ați fi bun la acest loc de muncă?"Sau:" Văd că aveți kite surfing ca un hobby aici, spune-mi mai multe despre asta."
  • Imagine intitulată răspuns Întrebări de interviu Pasul 8
    4. Evitați întrebările ilegale de interviu. Nu întrebați despre starea civilă a unui intervievat, a copiilor, a cazierului judiciar, a practicilor religioase, a orientării sexuale, a obiceiurilor de băut, a istoriei medicale, a primei limbi, a originii naționale sau culturale sau a finanțelor personale. Aceste întrebări sunt ilegale și pot face ca oamenii să fie foarte incomode.
  • Imagine intitulată delegatul Pasul 5
    5. Evitați întrebările de interviu părtinitoare. Nu permiteți punctelor dvs. personale sau preferințelor să interfereze cu interviul - rămâneți obiectiv profesional și angajați cel mai bun intervievat pentru locul de muncă.
  • De exemplu, ar fi considerat părtinitor și în unele țări și state ilegale să nu angajeze un intervievat pentru că sunt un bărbat sau o femeie, mai degrabă decât din cauza calificărilor lor.
  • Imagine intitulată delegatul Pasul 11
    6. Stabiliți un program realist de interviu. Multe companii intervievează zeci și, uneori, sute de oameni în timpul unui antrenor de recrutare, deci programa interviuri pentru a vă oferi timp să luați pauze, să mâncați prânzul și să nu vă epuizați.
  • Luați în considerare interviurile de programare Puteți trece printr-o singură zi de lucru de opt ore. Dacă vă obosiți prea obosit, vă puteți uita și întrebați întrebări necorespunzătoare.
  • Metoda 2 din 2:
    Evitând întrebări rele ca intervievate
    1. Imagine intitulată Faceți o verificare a fundalului criminal Pasul 2
    1. Citiți cu atenție descrierea postului. Înțelegeți ce sunt cerințele postului și scrieți o listă de abilități cheie de care aveți nevoie.
    • Puteți scrie o listă cu cele mai importante cele mai importante abilități pentru a vă ajuta să înțelegeți sau să căutați online pentru descrieri similare de locuri de muncă.
  • Imaginea intitulată are un bun interviu de locuri de muncă Pasul 3
    2. Examinați CV-ul dvs. și scrieți o listă de întrebări. Concentrați-vă pe întrebări pozitive care se joacă la punctele forte și vă arată interesul față de viitorul companiei pentru a lăsa o impresie bună cu intervievatorul.
  • De exemplu, ați putea întreba: "Care este partea dvs. preferată a culturii companiei aici?"Sau," Ce credeți că este cea mai interesantă zonă de creștere aici?"Sau," Ce este o zi medie la birou ca?"
  • Imagine intitulată delegatul Pasul 12
    3. Evitați să întrebați întrebări negative de interviu. Nu puneți întrebări care vă concentrează mai degrabă pe dvs. decât pe companie. Acestea pot veni la fel de dezamăgitoare pentru intervievator și sugerează că nu sunteți serios și profesioniști la locul de muncă.
  • Nu puneți întrebări cum ar fi: "Cât de devreme pot părăsi biroul într-o vineri?"Sau," cât de curând înainte de sărbătorile pot merge în vacanță?"Acestea se pot întâlni ca fiind centrate și chiar egoiste.
  • Imagine intitulată Alegeți o agenție de recrutare Pasul 14
    4. Evitați să puneți întrebări cu privire la salariul dvs. Negocierea unui salariu se întâmplă după ce o companie vă face o ofertă sau după primul interviu. Solicitarea cu privire la salariul dvs. la interviu poate veni ca fiind negativă și lacomă.
  • Imaginea intitulată BE MATURE PASUL 15
    5. Evitați să vă argumentați cu intervievatorul dvs. Rămâneți calm și profesional când puneți întrebări, chiar dacă intervievatorul dvs. nu vă răspunde. Intervievatorii au adesea motive să nu răspundă imediat la întrebări.
  • De exemplu, unii intervievatori le place să testeze intervievați prin încercarea de a le frustra și de a vedea dacă rămân calm.
  • În unele cazuri, dacă puneți o întrebare care se întâmplă ca fiind personală sau intruzivă, intervievatorul ar putea schimba subiectul.
  • Imagine intitulată Alegeți o agenție de recrutare Pasul 12
    6. Evitați întrebările ilegale sau inadecvate. Nu întrebați intervievatorul despre starea sa maritală sau familia, copiii, religia, orientarea sexuală, origini culturale sau naționale, finanțele personale, obiceiurile de băut sau de droguri, istoricul medical, cazierul judiciar sau alte informații personale intruzive. Este ilegal să punem aceste întrebări în multe țări și state și va veni la fel de super-nepotrivit.
  • Imaginea intitulată Fii o prietena mai bună Pasul 12
    7. Ascultați intervievatorul dvs. și fiți gata să improvizați. Acordați atenție, astfel încât să nu puneți întrebări care au fost deja răspunsate și astfel încât să puteți schimba lista de întrebări scripted dacă nu mai funcționează.
  • De exemplu, dacă intervievatorul dvs. vorbește despre o creștere cu adevărat de succes anul trecut, atunci ați putea întreba ce crede el în spatele asta.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Asigurați-vă întotdeauna să vă gândiți la întrebări cu câteva zile înainte de un interviu. Indiferent dacă sunteți un intervievator sau intervievat, acest lucru va însemna că aveți o mulțime de timp pentru a veni cu întrebări inteligente și relevante.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar