Cum să întrebați un recrutor pentru un interviu

Lucrul cu un recrutor poate fi o modalitate excelentă de a vă găsi următorul loc de muncă. Ei vor face toate legile de căutare și de a crea interviuri pentru dvs., făcând procesul mult mai ușor. Dar cum începeți să lucrați cu un recrutor în primul rând? În majoritatea cazurilor, recrutorul va dori să vă intervieveze și să vadă dacă sunteți o potrivire bună pentru serviciile lor. Ei pot, de asemenea, să creeze interviuri pentru dvs. cu potențial angajatori, deci va trebui să aflați tot ce puteți despre aceste poziții. Acestea sunt primii pași importanți pe drumul spre un nou loc de muncă interesant.

Pași

Metoda 1 din 3:
Obținerea de interviuri cu recrutorii
  1. Imagine intitulată Adresați-vă unui recrutor pentru un interviu Pasul 1
1. Localizați numărul corect sau adresa de e-mail pentru recrutor. Majoritatea recrutatilor posta informațiile de contact despre profilurile sau site-urile lor, deci acest lucru nu ar trebui să fie prea greu de găsit. Doar confirmați toate aceste informații, astfel încât să știți că vă contactați persoana potrivită.
  • Dacă doriți să ajungeți la un anumit recrutor care funcționează la o agenție mai mare, ați putea contacta linia generală de ajutor a agenției și puteți solicita un director.
  • Dacă aveți un timp greu de găsit informațiile potrivite de contact, atunci acest recrutor ar putea să nu fie cel mai bun pentru a lucra cu.
  • Imagine intitulată Adresați un recrutor pentru un interviu Pasul 2
    2. Introduceți-vă recrutorului. Ca și în cazul oricărei întâlniri profesionale, manierele sunt esențiale. Dacă scrieți un e-mail, începeți cu un "draga" politicos, urmat de numele complet al recrutorului. Apoi, spuneți propriul nume și motivul dvs. pentru a le contacta.
  • O deschidere bună este:
    Draga domnule. Michael Smith,
    Numele meu este Kaitlin Johnson și caut să lucrăm în câmpul de design software. Speram să lucrez cu dvs. pentru a vă ajuta să găsiți un loc de muncă în industria respectivă.
  • Nu utilizați numai numele de recrutor în contact inițial. Acest lucru este prea casual, deoarece nu le cunoașteți încă.
  • Dacă vă sunați la telefon, pregătiți câteva fraze rapide pentru a vă prezenta. Spune, "Bună ziua, caut dl. Michael Smith. Sunt un inginer de software care speră să lucrez cu el în găsirea unui nou loc de muncă."
  • Imagine intitulată Adresați-vă unui recrutor pentru un interviu Pasul 3
    3. Spuneți recruiterului dvs. setul dvs. larg de abilități, astfel încât să știe care domeniu vă potriviți. Nu petreceți timp să treceți prin istoricul dvs. de lucru. Recrutorii, în general, lucrează numai cu persoane care sunt potrivite pentru companiile cu care lucrează. Începeți prin a vă afirma experiența și abilitățile largi la nivelul industriei. În acest fel, vor ști că ești un meci pentru serviciile lor.
  • De exemplu, ați putea spune: "Sunt instruit ca un terapeut fizic și căutând primul meu loc de muncă. Mi-am terminat gradul de la Colegiul Iona și am internat la trei clinici în timpul educației mele."
  • De asemenea, ați putea spune: "Sunt un fost profesor, dar caut să-mi folosesc experiența în comunicare și conducerea echipei la tranziția în domeniul marketingului."
  • Imagine intitulată Adresați-vă unui recrutor pentru un interviu Pasul 4
    4. Fi excitat și entuziasmat de perspectiva de a lucra împreună. Recrutorii doresc clienți entuziaști care vor urma cu interviuri și oferte. Utilizați limbajul care vă transmite entuziasmul. Cuvinte precum "motivați" "dedicați", "Excitați" și "așteaptă cu nerăbdare să" arătați cu adevărat că sunteți tipul de persoană condusă pe care un recrutor vrea să lucreze cu.
  • Amintiți-vă să vă păstrați limba formală și respectuoasă. Nu spuneți ceva de genul "Sunt foarte încântat să lucrez cu dvs!"Asta e neprofesional. A face ceva de genul "Aștept cu nerăbdare să colaborez cu dvs. pentru a găsi o nouă carieră."
  • Imagine intitulată Adresați-vă unui recrutor pentru un interviu Pasul 5
    5. Explicați decalajele din CV-ul dvs. Recrutorii vor dori să știe de ce ați avut lacune lungi de reluare sau de ce sunteți în prezent șomeri. Aceasta influențează locurile de muncă pe care le pot găsi pentru dvs. Fi cinstit, dar puneți o rotire pozitivă în orice lacune ca acestea. Poate că ți-ai pierdut slujba din cauza economiei, care este de înțeles. Oricare ar fi motivele, fiți gata să le explicați.
  • O modalitate bună de a vă pierde locul de muncă este "Am fost un angajat dedicat, dar, din păcate, am fost concediat în timpul recesiunii economice recente. De atunci, am avut o vreme dificilă găsirea unei noi lucrări."
  • S-ar putea să fi fost, de asemenea, concediat din lucrările anterioare din cauza performanței slabe. În acest caz, ar putea ajuta la a spune că ați fost mai imaturi și ați învățat lecții importante despre munca grea de atunci.
  • Imagine intitulată Adresați-vă unui recrutor pentru un interviu Pasul 6
    6. Precizați în mod clar că doriți un interviu. După ce introducerea sunt în afara drumului, ajungeți la punctul: doriți un interviu. Nu fiți timizi să întrebați direct. Recrutorii vor aprecia că sunteți respectuos de timpul lor prin comunicarea în mod clar.
  • Spune ceva de genul: "Dacă credeți că sunt un meci bun pentru clienții dvs., mi-ar plăcea să înființez un interviu cu dvs. Vă rog să-mi spuneți când putem vorbi mai departe."
  • Imagine intitulată Adresați-vă unui recrutor pentru un interviu Pasul 7
    7. Atașați CV-ul și acreditările dvs. dacă trimiteți un e-mail. Dacă recrutorul este interesat să lucreze cu dvs., atunci vor dori cu siguranță să vă uitați la CV-ul dvs. Economisiți timp prin trimiterea acesteia cu contactul inițial. În acest fel, nu vor trebui să vă scrie înapoi pentru a cere acest lucru.
  • Asigurați-vă că ați verificat CV-ul în prealabil pentru a vă asigura că este actualizat și fără erori sau greșeli.
  • Dacă sunteți la telefon cu recrutorul, oferiți-vă să trimiteți CV-ul dvs. de îndată ce ați făcut vorbit. Nu uitați să urmăriți cu această ofertă!
  • Imagine intitulată Adresați un recrutor pentru un interviu Pasul 8
    8. Deplasați-vă dacă recrutorul nu urmează. Recrutorii sunt ocupați și lucrează cu o mulțime de clienți, deci este normal dacă nu vă vor întoarce la dvs. Acest lucru nu este personal. Recrutorul probabil că nu ai fost potrivit pentru serviciile lor. Simțiți-vă liber să verificați alți recrutori care vor lucra cu dvs.
  • Dacă ați fost stabilit la lucrul cu un anumit recrutor, trimiteți un e-mail de urmărire pentru a vedea dacă au primit primul dvs. unul. În caz contrar, treceți și contactați alți recrutorii.
  • Metoda 2 din 3:
    Întrebându-se despre interviurile angajatorului
    1. Imagine intitulată Adresați-vă unui recrutor pentru un interviu Pasul 9
    1. Poți să-mi spui mai multe despre această poziție? Când recrutorul se potrivește cu o deschidere de locuri de muncă, ar trebui să fie familiarizați cu slujba și cu compania, așa că aflați cât de mult puteți de la ei. Obțineți o bună înțelegere a rolului pe care îl veți completa, precum și cultura companiei și a companiei, deci sunteți pregătiți pentru interviul de angajare.
    • Simțiți-vă liber să spuneți recrutorului dacă nu credeți că un loc de muncă este potrivit pentru dvs. Ei își pot ajusta căutarea pentru a găsi ceva mai relevant pentru dvs.
    • Dacă recrutorul are doar idei vagi despre poziția, atunci ei nu și-au făcut temele în potrivirea cu acest loc de muncă. Găsirea unui alt recrutor care face acest lucru este o opțiune mai bună.
  • Imagine intitulată Adresați un recrutor pentru un interviu Pasul 10
    2. Cât timp a fost poziția a fost deschisă? Acest lucru vă poate ajuta la orice probleme potențiale cu rolul sau compania. De exemplu, dacă lucrarea a fost deschisă timp de un an, acest lucru ar putea indica faptul că există probleme cu procesul de angajare al companiei. S-ar putea să vrei să regândești să faci interviul în acest caz.
  • Pe de altă parte, o poziție mai nouă doar o săptămână sau atât de veche înseamnă că există mai puțini solicitanți și veți avea mai puțină concurență.
  • Dacă este o poziție mai nouă, fiți pregătiți pentru interviu și procesul de angajare pentru a lua ceva mai mult. Compania începe doar căutarea și are nevoie de timp pentru a-și exercita candidații lor.
  • Imagine intitulată Adresați-vă unui recrutor pentru un interviu Pasul 11
    3. Care este relația dvs. cu această companie? Recrutorii buni au o mulțime de contacte din industrie, deci veți avea o fotografie mai bună la locul de muncă dacă recrutorul dvs. are o relație cu compania. Poate știu managerul de angajare, sau poate că lucrează cu compania în mod regulat. Acestea sunt semne bune că recrutorul a făcut lucrarea pentru a vă plasa la locul de muncă.
  • Ei nu au nevoie să cunoască personal managerul de angajare, ci un răspuns ca "Nu am vorbit cu acest manager de angajare, dar am plasat candidații cu această companie înainte" este un răspuns acceptabil.
  • Un recruiter care încearcă să vă potrivească cu companiile pe care nu le-au lucrat niciodată nu este neapărat rău, dar urmăriți modelele. Dacă fac acest lucru în mod regulat, atunci ei ar putea să nu aibă multe contacte din industrie.
  • Imagine intitulată Adresați un recrutor pentru un interviu Pasul 12
    4. De ce a părăsit această poziție această poziție? Aceasta este o întrebare importantă de a învăța despre cultura companiei pe care o aliniați. Dacă angajatul anterior sa mutat doar la o nouă companie fără motiv sau a fost promovat, atunci acesta este un semn bun că nu există probleme interne evidente la companie. Dar dacă au renunțat la o dispută, atunci ai putea dori să fii precaut în legătură cu această companie.
  • Aceasta ar putea fi o poziție total nouă, care este, în general, un semn bun și indică faptul că compania crește.
  • Aceasta este, de asemenea, o modalitate bună de a întreba despre cifra de afaceri a angajaților la companie ca întreg. Cifra de afaceri ridicată sau o mulțime de angajați care lucrează acolo pentru mai puțin de un an, este, în general, un semn rău.
  • Imagine intitulată Adresați-vă unui recrutor pentru un interviu Pasul 13
    5. Ce abilități principale necesită acest loc de muncă? Acesta este modul în care puteți evalua dacă un loc de muncă este sau nu relevant pentru dvs. și să vă pregătiți pentru interviu. Un recrutor bun vă va potrivi cu locuri de muncă care se potrivesc în setul dvs. și experiența dvs. Dacă recrutorul se potrivește cu locuri de muncă din software-ul dvs., atunci ei nu fac cel mai bun loc de muncă pentru tine.
  • Dacă sunteți în căutarea de locuri de muncă de vânzări, atunci este normal ca locul de muncă să solicite abilități în comunicații, lucrul în echipă, negociere și vorbirea publică.
  • Pe de altă parte, dacă căutați o poziție de programator și recrutorul dvs. se potrivește cu dvs. cu un loc de muncă de vânzări, atunci acesta nu este probabil o potrivire bună pentru dvs.
  • Imagine intitulată Adresați-vă unui recrutor pentru un interviu Pasul 14
    6. Care este procesul de interviu ca? Dacă recrutorul are contacte în cadrul unei companii, atunci ar trebui să știe lucruri precum cât de multe runde de interviuri vor fi, ceea ce este timpul de angajare și cine vă va intervieva. Obțineți cât mai multe informații de la recrutor posibil, astfel încât știți exact ce să vă așteptați pentru interviu.
  • Dacă recrutorul cunoaște managerul de angajare, atunci ar putea chiar să vă poată spune câteva dintre întrebările care ar putea apărea în interviu. Acesta este un mare avantaj.
  • Metoda 3 din 3:
    Găsirea unui recrutor
    1. Imagine intitulată Adresați un recrutor pentru un interviu Pasul 15
    1. Găsiți un recrutor care funcționează în câmpul dvs. Majoritatea recrutatoarelor se specializează în cazul candidaților care se potrivesc în industria specifice, astfel încât veți avea mai mult noroc cu o idee clară despre câmpul în care doriți să lucrați. Concentrați-vă căutarea în această industrie specifică, astfel încât să puteți găsi recrutorul perfect pentru dvs.
    • Asigurați-vă că obiectivele dvs. de carieră se aliniază cu abilitățile dvs. Dacă doriți să fiți inginer IT, dar aveți o diplomă de biologie, atunci abilitățile dvs. nu se aliniază cu industria. Un recrutor probabil nu va funcționa cu dvs. în acest caz.
    • Dacă lucrați la o Schimbarea carierei, atunci este posibil să trebuiască să faceți ceva de muncă suplimentară pentru a afla unde se potrivește abilitățile. Asigurați-vă că identificați toate abilitățile transferabile pe care le aveți de la vechea dvs. industrie. De exemplu, un profesor are mari abilități de vorbire și de comunicare.
  • Imagine intitulată Adresați-vă unui recrutor pentru un interviu Pasul 16
    2. Uită-te prin directoare de recrutare online. Atât recrutorii individuali, cât și firmele de recrutare publică serviciile lor. Directoarele online sunt unele dintre cele mai bune surse pentru găsirea recrutorilor în fiecare industrie, astfel încât aceste ghiduri sunt un loc minunat pentru a începe.
  • Recruiter.com este unul dintre cele mai mari site-uri de recrutare online. LiveCareer și SelectRecruitters sunt, de asemenea, cele populare.
  • Cel mai bine este să căutați aceste directoare de către industrie. În acest fel, veți putea găsi oameni care lucrează în câmpul pe care doriți să îl introduceți.
  • Imagine intitulată Adresați un recrutor pentru un interviu Pasul 17
    3. Căutare LinkedIn pentru profiluri de recruiter. Mii de recrutori și agenții de recrutare au o prezență pe LinkedIn. Setați setările de căutare la "Recruitters", apoi căutați industria specifică pe care doriți să o lucrați pentru a vedea o selecție de recrutorii relevanți.
  • Dacă sunteți în căutarea unei lucrări de marketing, stabiliți preferințele dvs. la "Recruitters" și tip "Marketing și Relații Publice" în bara de căutare.
  • Dacă căutați recrutorii pe LinkedIn, asigurați-vă că vă configurați profilul pentru a arăta că sunteți în căutarea unui loc de muncă. În caz contrar, recrutorul vă poate trece peste.
  • Imagine intitulată Adresați-vă unui recrutor pentru un interviu Pasul 18
    4. Adresați-vă prietenilor sau contactelor personale dacă au lucrat vreodată cu un recrutor. Cuvântul de gură este o modalitate excelentă de a ști dacă un recrutor este fiabil. Verificați-vă prietenii, familia și rețeaua dvs. profesională pentru a vedea dacă cineva știe sau a lucrat cu un recrutor bun. Dacă da, verificați informațiile de contact, astfel încât să puteți ajunge.
  • Dacă cineva cunoaște un recrutor, vezi dacă te vor prezenta. Aceasta poate fi o modalitate excelentă de a vă face piciorul în ușă.
  • Imagine intitulată Adresați un recrutor pentru un interviu Pasul 19
    5. Setați profilurile de căutare de locuri de muncă pentru a spune că căutați recrutorii. S-ar putea, de asemenea, să puteți obține recrutorii să vină la dvs. Dacă aveți profiluri pe site-uri precum LinkedIn sau într-adevăr, setați-le să arate că căutați muncă și doriți să găsiți recrutorii. În acest fel, recrutorii verifică candidații vor ști că sunteți cineva pe care îl pot ajunge la.
  • Asigurați-vă că investigi orice recrutori care vă contactează. Căutați online pentru recenzii sau mărturii pentru a elimina pe cineva care ar putea fi lipsit de scrupule.
  • Imaginea intitulată Adresați un recrutor pentru un interviu Pasul 20
    6. Investigați companiile pe care recrutorii pe care le găsești. Faceți un pic mai sapat odată ce găsiți un recrutor care funcționează în industria dvs. Verificați companiile cu care au lucrat în trecut pentru a obține o idee despre tipurile de locuri de muncă pe care le-ar putea găsi pentru dvs. Dacă acestea sunt companii de care sunteți interesați să lucrați, apoi chiar mai bine!
  • De exemplu, dacă doriți să lucrați în ea, atunci un recrutor care a lucrat cu Apple și Google ar fi un meci minunat pentru dvs.
  • Dacă aveți probleme cu găsirea unor acreditări ale recrutorului, atunci este probabil cel mai bine să săriți cu ei. Nu vrei să lucrezi cu nici un escroc.
  • sfaturi

    Întotdeauna urmați cu ceea ce spui că vei face cu un recrutor. Dacă spui că vei apela la un moment dat, asigurați-vă că faceți asta. În caz contrar, veți părea nesigure.
  • Nu este nimic în neregulă cu a ajunge la mai mulți recrutori în același timp. Simțiți-vă liber să lucrați cu cât doriți. Cu toate acestea, este o practică bună să lăsați recrutorii să știe că lucrați cu ceilalți.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar