Cum de a discuta despre un fost angajator într-un interviu

Există puține certitudini în viață. Unul este că vi se va întreba despre istoria dvs. de angajare în timpul unui interviu de angajare. Discutarea angajării anterioare poate fi dificilă. De fapt, întrebările despre foștii angajatori sunt listați în mod constant ca unul dintre întrebările de interviu "cele mai dure".Urmând câteva reguli de degetul mare, puteți transforma chiar și cea mai gravă experiență de ocupare a forței de muncă într-un activ de interviu.

Pași

Metoda 1 din 3:
Accentuând pozitivul
  1. Imaginea intitulată Discutați un fost angajator într-un interviu Pasul 1
1. Vinde-te. Întrebările despre locul de muncă anterioare sunt mai multe despre dvs. decât despre fostul dvs. angajator. Intervievatorul încearcă să vă evalueze abilitățile și profesionalismul, nu virtuțile sau vicii ale șefului dvs. anterior. Scopul oricărui răspuns despre o muncă anterioară ar trebui să fie de a vă face să arătați bine, nu poziția dvs. anterioară arătați rău.
  • Răspundeți la întrebări despre locurile de muncă anterioare prin discutarea realizărilor dvs. în aceste poziții. Luați în considerare frazele cheie din descrierea postului pentru care vă intervievați, cum ar fi "Abilități puternice de supraveghere," și să ia în considerare modul în care vă puteți încadra experiența dvs. în lucrarea dvs. anterioară pentru a sublinia că aveți ceea ce este necesar pentru noua poziție.
  • Ori de câte ori este posibil, mergeți dincolo de buzzwords și dați exemple din activitatea dvs. anterioară. Pivot de la o generalitate, cum ar fi "auto-motivat," spunand, "Știu că probabil ați auzit asta înainte, așa că permiteți-mi să vă dau un exemplu." Apoi au o scurtă perioadă de două-patru propoziții anecdote dintr-o lucrare anterioară pregătită care demonstrează auto-motivația.
  • Imaginea intitulată discută despre un fost angajator într-un interviu Pasul 2
    2. Nu badmouth. Nu este o idee bună să fii negativ într-un interviu de angajare despre nimic, și asta e mai ales adevărat atunci când vine vorba de a discuta fostul tău angajator. Un intervievat rău de rău sau fostul său angajator ridică un steag roșu în majoritatea departamentelor de resurse umane. Ar trebui să aruncați chiar cea mai gravă experiență anterioară de angajare într-o lumină pozitivă.
  • Negativitatea ridică întrebări despre dvs., nu despre locul de muncă anterior. Dacă spui lucruri rele despre vechiul tău șef, intervievatorul se va întreba: 1) ceea ce cealaltă parte a povestii este, 2) dacă vei fi a "plângăcios" sau a "Reclamantul" În noul dvs. loc de muncă dacă vă angajează și 3) dacă veți vorbi bolnav de ele dacă vă lăsați în cele din urmă angajarea lor.În cele din urmă, vorbind bolnav de angajatorul dvs. anterior, te face să arăți neprofesional.
  • Indiferent cât de mult nu ți-ai plăcut vechiul tău loc de muncă, găsiți ceva pozitiv pentru a spune despre asta. Gândiți-vă la mediul de birou, la seminarii de instruire, cameră de rupere, ore flexibile sau orice altceva care a făcut apel la dvs. Faceți aspectele pozitive ale vechii dvs. loc de muncă în centrul atenției dvs.
  • Imaginea intitulată Discutați un fost angajator într-un interviu Pasul 3
    3. Pivot în prezent. O singură dată că este bine să spunem ceva mai puțin decât pozitiv în ceea ce privește poziția anterioară este să vă compariți potrivirea dvs. pentru lucrarea anterioară cu potrivirea dvs. pentru cea pentru care intervievați.
  • Dacă, de exemplu, ați fost promis o poziție interesantă și provocatoare la ultimul loc de muncă și, în schimb, ați găsit-o într-un loc de muncă plictisitor, repetitiv, poate doriți să menționați acest lucru intervievatorului. Asigurați-vă că descrierea dvs. vechea loc de muncă întocmește distincțiile dintre acea poziție și cea pentru care intervievați.
  • Mai general, este bine să-i spui unui intervievator vechiul loc de muncă a fost o potrivire proastă pentru că ați dorit mai mult de o provocare, a dorit mai multe responsabilități sau dorește mai multe oportunități de avansare. Cheia este de a alege fraza care descrie cel mai bine lucrarea pentru care intervievați.
  • Finalizați-vă comentariul cu o expresie precum "Sunt încântat de această oportunitate pentru că ..." care vă va permite să subliniați în continuare oportunitățile din noua poziție care lipsește în poziția dvs. trecută și de ce sunteți încântați de noua provocare.
  • Imaginea intitulată Discutați un fost angajator într-un interviu Pasul 4
    4. Nu te complica. Brevitatea este adesea cea mai bună modalitate de a evita răspunsurile negative sau neprofesionale. Răspundeți la întrebările pe care le-ați întrebat, dar aveți grijă să nu vă oferiți prea multe informații. Acest sfat ar trebui să fie aplicat tuturor aspectelor interviului dvs., dar mai ales la orice referire la angajatorul dvs. anterior.Cel mai scurt răspuns este de obicei cel mai bun răspuns.
  • Lăsați emoția din răspunsurile dvs. Indiferent de cât de personalizator poate părea intervievatorul, un interviu de angajare este o interacțiune de afaceri, iar cuvintele dvs. ar trebui să reflecte acest fapt.
  • Metoda 2 din 3:
    Refigurarea unui eșec
    1. Imaginea intitulată Discutați un fost angajator într-un interviu Pasul 5
    1. Nu fi un quitter. "Părăsi" este A "cuvânt din patru litere" la majoritatea angajatorilor.În schimb, utilizați mai mult limbaj neutru și accentuați motivele pozitive pe care le-ați lăsat o slujbă.
    • De exemplu, atunci când descrieți o tranziție de la un loc de muncă la altul, pur și simplu spun "M-am alăturat unei alte companii." Nu dați niciodată detalii inutile decât dacă ați fost întrebat. Spunând prea mult ar putea solicita intervievatorului să urmărească întrebări incomode care ar fi mai bine lăsate singure.
  • Imaginea intitulată discută despre un fost angajator într-un interviu Pasul 6
    2. Utilizați strategic generalitățile strategice. Dacă vi se solicită mai multe detalii, explicați plecarea dvs. de la un loc de muncă anterior, în termeni generali, care nu vă aruncați pe voi sau pe vechiul șef într-o lumină proastă.
  • De exemplu, spunând că ați lăsat un loc de muncă pentru a petrece timp cu familia sau reevaluarea priorităților dvs. înainte de a alege următoarea dvs. mișcare de carieră sunt motive acceptabile pentru a părăsi un loc de muncă în ochii celor mai mulți intervievatori.
  • Oferă doar mai multe detalii dacă vă poate arunca într-o lumină pozitivă. De exemplu, ați putea dori să vorbiți despre modul în care o schimbare a culturii sau a managementului la vechea dvs. loc de muncă vă determină să plecați dacă vă permite să evidențiați modul în care sunteți potrivit pentru noul dvs. loc de muncă. Ai putea spune, "După câteva schimbări de management, a devenit clar că compania se mișca într-o direcție care nu sa aliniat cu punctele forte și obiectivele mele." Continuați prin a vorbi despre punctele forte și obiectivele și modul în care se aliniază cu poziția pentru care intervievați.
  • Imaginea intitulată Discutați un fost angajator într-un interviu Pasul 7
    3. Stăpânește cu politica de birou. Dacă conflictele personale la locul de muncă ți-au făcut să-ți lași slujba anterioară, nu-i discutați. Noul dvs. angajator vrea să știe că puteți fi un profesionist.
  • Intervievatorul nu vrea să audă de ce nu te-ai întâlnit cu vechiul tău șef sau colegii tăi. În schimb, dacă un conflict de personalitate cu vechiul tău șef a fost în centrul plecării tale, spune pur și simplu că ai "atitudini profesionale diferite."
  • Imaginea intitulată Discutați un fost angajator într-un interviu Pasul 8
    4. Nu vă fie frică de foc. Oamenii sunt concediați în fiecare zi. Angajatorii înțeleg partea sa de afaceri. Dacă ați fost concediat din slujba dvs. anterioară, fiți cinstiți și încercați să încadrați motivele cât mai mult posibil.
  • Dacă o forță dincolo de control - reorganizare, schimbare în management, fuziune, reducere, recesiune etc. - Ți-a făcut să te duci, asigurați-vă că ați explicat că cât mai simplu și simplu posibil.
  • Dacă ați fost concediați din cauza performanței dvs., minimalizați-vă discuția despre aceasta. Cu excepția cazului în care motivul a fost criminal, acesta nu va apărea pe verificarea dvs. de fond. Când aveți îndoieli, spuneți că "nu ați fost o potrivire bună" pentru poziția dvs. anterioară, explicați de ce sunteți o potrivire excelentă pentru noua poziție.
  • Accentuați întotdeauna atitudinea dvs. pozitivă ca răspuns la eșec. În multe cazuri, puteți chiar să transformați motivul pentru care ați fost concediat de la locul de muncă anterior într-o discuție despre abilitățile pe care le-ați dezvoltat. Faceți-vă, nu vechea angajator, concentrarea răspunsului dvs.
  • De exemplu, dacă nu ați putea lucra orele inconsistente pe care le cere o activitate anterioară, spuneți așa. Apoi adăugați că situația vă ajuta să vă îmbunătățiți gestionarea timpului și să explicați cum ceea ce ați învățat vă va ajuta să reușiți în poziția pentru care intervievați.
  • Metoda 3 din 3:
    Planificând înainte
    1. Imaginea intitulată discută despre un fost angajator într-un interviu Pasul 9
    1. Pregătiți-vă răspunsurile. Planificați întotdeauna exact ceea ce veți spune despre fiecare dintre foștii dvs. angajatori dacă ați întrebat de către intervievator. Nu vă lăsați niciodată să vă prindeți de gardă, ducând la un răspuns potențial inadecvat sau insuficient.
    • Începeți prin luarea de note despre toate locurile de muncă anterioare. Gândiți-vă înapoi și analizați fiecare cu atenție. Gândiți-vă la responsabilitățile dvs. și la abilitățile pe care le-ați dezvoltat, împreună cu orice premii, accoluri sau recunoaștere pe care ați primit-o.
  • Imaginea intitulată Discutați un fost angajator într-un interviu Pasul 10
    2. Scrieți un script. Utilizați note despre locurile de muncă anterioare pentru a dezvolta un răspuns "Script" pentru fiecare loc de muncă. Scopul acestui script ar trebui să fie în mod clar și concis, de la care ați câștigat și realizați în poziția în câteva propoziții. Practicați scripturile de locuri de muncă până când le-ați memorat.
  • Dacă este posibil, să aveți un prieten sau un membru al familiei, ca intervievator, repetați scripturile de răspuns cu el sau ea și cereți feedback. Dacă nimeni nu este disponibil pentru a repeta, vă puteți înregistra. Încercați să vă puneți în pantofii unui intervievator în timp ce ascultați răspunsurile dvs. Ce poate fi îmbunătățit?
  • Imaginea intitulată Discutați un fost angajator într-un interviu Pasul 11
    3. Selectați referințele strategice. Nu listați pe cineva care nu va spune lucruri bune despre tine. Dacă nu sunteți sigur ce va spune un fost angajator despre dvs., întrebați. Este mai bine să ai o conversație ciudată cu un fost șef decât o referință proastă.
  • Alegeți șeful care ți-a plăcut cel mai bine. În majoritatea companiilor există mai mulți supraveghetori care pot fi numiți în mod legitim "șeful dvs."."Ori de câte ori este posibil, alegeți cel cu care ați plecat în termeni buni.
  • Chiar dacă sunteți forțat să listați un sef cu care v-ați despărțit de termeni mai puțin decât pozitivi, ar trebui să vă asigurați că știți că cei mai mulți șefi nu sunt nerăbdători să vă badmouth. Nu numai că angajatorii se tem de procesele de defăimare, dar ei doresc, de asemenea, să păstreze interacțiunea profesională pentru a nu-și dăunează propria reputație cu colegii lor din industrie.
  • Imaginea intitulată Discutați un fost angajator într-un interviu Pasul 12
    4. Contactați referințele. Ar trebui să alertați întotdeauna un fost angajator că el sau ea este listată ca referință. Contactarea referințelor dvs. cât mai curând posibil în procesul de aplicare a locurilor de muncă va permite orice întârzierile potențiale în răspunsul lor și le va da timp să se gândească la ceea ce vor spune dacă sunt contactați de către departamentul dvs. HR potențial al angajatorului dvs.
  • Oferind referințelor dvs. anunțuri avansate funcționează și în avantajul dvs. Dacă un fost angajator este prins de Gardă printr-un apel telefonic de la intervievatorul dvs., el sau ea poate oferi în mod neintenționat o referință care nu este la fel de pozitivă cum ar fi fost dacă ar fi fost pregătit.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar