Cum să faci o rolă de jurnal

O rolă de jurnal este o tehnică folosită pentru a vă mișca pe dvs. sau pe altcineva după o rănire spate, spinării sau abdominale. Logul de rulare limitează mișcarea zonei dvs. de torsiune, astfel încât să nu vă răniți în continuare zona. Poate fi extrem de dificil și dureros să se deplaseze în jurul valorii de, în mod specific, intrați în pat și în afara patului, dacă ați suferit o vătămare a spatelui, a coloanei vertebrale sau a abdomenului. Tehnica de rulare a jurnalului vă va ajuta să obțineți (sau opriți) picioarele cu multă durere sau șansă de re-rănire.

Pași

Metoda 1 din 3:
Log rularea unei persoane vătămate
  1. Imaginea intitulată face o rolă de jurnal Pasul 15
1. Ajuta la mutarea unui individ rănit prin logrolarea acestora. Această metodă este utilizată atunci când o persoană este rănită și trebuie deplasată sau transportată de alte persoane. Găsiți instrucțiuni detaliate pas cu pas în Logroli o persoană rănită în timpul primului ajutor.
  • Imaginea intitulată Faceți o rolă de jurnal Pasul 16
    2. Găsiți 3-4 alți oameni pentru a vă ajuta. Păstrarea coloanei vertebrale stabilizate și menținerea unei mișcări consecvente este vitală pentru o rolă de jurnal de succes, iar un minim de 4 persoane este necesar pentru a face acest lucru.
  • Imaginea intitulată face o rolă de jurnal Pasul 17
    3. Numiți un lider. Liderul va fi responsabil de coordonarea mișcării și de menținerea alinierii capului și gâtului pacientului.
  • Ceilalți ajutoare vor prelua comenzi de la lider și vor îndeplini sarcini, cum ar fi rularea persoanei rănite pe partea lor, inserând o targă sub ele sau efectuarea de bandajare dacă este necesar.
  • Imagine intitulată Faceți o rolă de jurnal Pasul 18
    4. Intrați în pozițiile dvs. pentru a muta persoana vătămată. Liderul va fi poziționat la cap. Liderul își va pune mâinile pe fiecare parte a capului persoanelor rănite, asigurându-se că capul lor se confruntă direct înainte. Este foarte important să-și păstreze gâtul și capul stabil.
  • Ceilalți 3-4 ajutoare ar trebui să fie îngenuncheat pe o parte a persoanei rănite. Fiecare ajutor va fi în controlul deplasării unei porțiuni diferite a corpului persoanei rănite, iar ajutoarele ar trebui să fie răspândite în mod egal.
  • Un helper ar trebui să fie desemnat pentru a aluneca o targă sub persoana vătămată, deoarece restul ajutoarelor le rotește pe partea lor. Acest ajutor ar trebui să fie îngenuncheat pe partea opusă a corpului persoanei rănite.
  • 5. Rolați persoana vătămată pe partea lor. Pe comanda liderilor, ajutoarele vor rula persoana rănită pe partea lor. Fiecare ajutor trebuie să pună o mână sub spatele persoanei rănite și să ajungă la celălalt braț peste partea superioară a corpului persoanei rănite pentru a apuca partea opusă a acestora. Ajutorii vor rula apoi persoana rănită spre ei, astfel încât persoana vătămată să se termine pe partea lor.
  • Pe măsură ce ajutoarele mișcă persoana vătămată, liderul trebuie să păstreze capul și gâtul aliniat cu corpul. Pe măsură ce corpul se întoarce, deci ar trebui ca capul.
  • 6. Așezați persoana vătămată pe targă. Odată ce persoana vătămată a fost rulată pe partea lor, ajutorul desemnat va glisa trencherul sub ele. Restul ajutorului va rula apoi corpul înapoi pe targă.
  • Metoda 2 din 3:
    Log de rulare în pat
    1. Imaginea intitulată Faceți o rolă de jurnal Pasul 1
    1. Stai pe patul tău când ești gata să stai jos. Plasați-vă mai aproape de capul patului decât la piciorul patului, astfel încât să vă aflați în poziția corectă atunci când vă așezați. Scot înapoi în măsura în care poți să nu stai pe marginea patului.
    • Pentru a determina unde ar trebui să stați, imaginați-vă patul împărțit în treimi. Ar trebui să stați în partea de sus 1/3 a patului tău.
  • 2. Clătiți-vă pe partea voastră. Mișcați foarte încet și păstrați-vă corpul cât mai constantă posibil. Este important să vă păstrați coloana vertebrală dreaptă, așa că utilizați brațele pentru a vă ajuta să vă ghidați și să vă controlați corpul.
  • Pe măsură ce începeți să vă sprijiniți corpul lateral, plasați cotul de jos pe pat sub umărul tău. Apoi, puneți mâna superioară pe pat în fața pieptului.
  • Pe măsură ce corpul tău ajunge la pat, se află pe partea de sus a brațului de jos și puneți brațul de sus de partea voastră.
  • 3. Trageți picioarele pe pat. Pe măsură ce vă coborâți corpul pe pat, îndoiți genunchii și trageți picioarele pe pat. Păstrați genunchii îndoiți și picioarele împreună când le trageți pe pat.
  • 4. Sta pe partea ta. După ce ți-ai tras picioarele pe pat, ar trebui să te culci pe partea ta, îndreptându-se spre exteriorul patului. Genunchii dvs. ar trebui să rămână îndoiți, una situată pe partea de sus a celuilalt.
  • 5. Rulați pe spate. Țineți-vă genunchii îndoiți când vă rotiți foarte încet pe spate. Utilizați brațul de jos pentru a împinge corpul pe spate. Asigurați-vă că vă mențineți umerii și șoldurile împreună ca o unitate pe măsură ce vă rotiți, pentru a nu vă răsuci coloana vertebrală sau trunchiul. Imaginați-vă corpul ca un jurnal de rulare.
  • Umerii, șoldurile și genunchii dvs. ar trebui să rămână aliniate în orice moment. Pentru a fi sigur că faceți acest lucru, păstrați genunchii și umerii arătați în aceeași direcție.
  • Imagine intitulată Faceți o rolă de jurnal Pasul 6
    6. Stați pe spate. În acest moment, ar trebui să vă așezați pe spate cu genunchii îndoiți și îndreptați spre tavan. Umerii și șoldurile dvs. ar trebui aliniate.
  • 7. Coborâți picioarele pe pat. Încet glisați picioarele în jos, astfel încât să vă culcați complet plat. Evitați orice mișcare de răsucire sau excesivă.
  • Metoda 3 din 3:
    Logul de rulare din pat
    1. Îndoiți genunchii în timp ce vă culcați pe spate. Trebuie să vă așezați întotdeauna pe spate dacă aveți o vătămare care necesită stabilizare, deoarece păstrarea platformei spatelui prezintă cel mai mic risc de re-rănire. Pentru a ieși din pat, veți începe să vă îndoiți genunchii astfel încât să îndrepte spre tavan.
    • Pe măsură ce vă mutați, păstrați genunchii și umerii îndreptați în aceeași direcție.
  • 2. Rulați pe partea dvs. Mișcați încet și fiți foarte atenți când faceți acest lucru pentru a evita rănirea ulterioară. Rulați-vă pe partea dvs., întorcându-vă spre partea exterioară a patului. Lăsați genunchii să cadă încet în lateral și să folosească acest impuls pentru a vă întoarce corpul. Asigurați-vă că vă mențineți umerii, șoldurile și genunchii cu care se confruntă aceeași direcție. Păstrați genunchii îndoiți când vă rotiți pe partea voastră.
  • Este uneori util să vă vizualizați corpul ca un jurnal real. Această tehnică este numită o rolă de jurnal, deoarece torsul dvs. ar trebui să se miște ca o unitate solidă - la fel ca un jurnal ar muta.
  • Imagine intitulată Faceți o rolă de jurnal Pasul 10
    3. Sta pe partea ta. Acum ar trebui să vă așezați pe partea dvs., cu fața spre exterior, cu genunchii îndoiți. Brațul dvs. de jos trebuie să fie sub tine, iar brațul tău de sus ar trebui să fie de partea ta.
  • 4. Ridicați corpul în poziția de ședere. Utilizați brațele pentru suport și mutați foarte încet. Luați mâna superioară și plasați-o în pat în fața dvs. la nivelul pieptului. Începeți să vă împingeți corpul în timp ce țineți-vă spatele drept.
  • Imaginea intitulată Faceți o rolă de jurnal Pasul 12
    5. Utilizați brațul inferior pentru suport. Pe măsură ce corpul se ridică din pat, ia-ți mâna de jos și pune-o pe pat sub umăr. Veți folosi acest braț pentru a împinge pentru un suport suplimentar.
  • 6. Coborâți picioarele. Pe măsură ce vă ridicați încet corpul într-o poziție așezată, mișcați picioarele de pe pat, le coborâți spre pământ și puneți-vă picioarele pe podea. Ar trebui să fiți acum într-o poziție naturală de ședere.
  • 7. Stai în loc de câteva minute înainte de a se ridica. Dacă ați stabilit pentru o perioadă lungă de timp, în picioare prea repede vă poate face să vă simțiți amețit sau dezorientat.
  • sfaturi

    Plasați o pernă între genunchi dacă aveți vreun disconfort genunchi sau șold.
  • Cereți ajutor dacă sunteți în durere.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar