Cum să faci cpr

CPR (resuscitare cardiopulmonară) este o tehnică de salvare a vieții care este utilă în multe situații de urgență, cum ar fi atacurile de inimă și în apropierea înecărilor, în care respirația sau inima cuiva s-au oprit. CPR implică de obicei o combinație de comprimări toracice și respirație de salvare, dar metoda și durata exactă variază în funcție de situație și de cine este victima. Dacă nu sunteți instruiți în efectuarea CPR, mulți experți în domeniul sănătății recomandă să faceți doar CPR-ul mâinilor, care nu implică respirații de salvare. CPR poate fi efectuată pe adulți, copii, sugari și chiar majoritatea animalelor de companie.

Pași

Metoda 1 din 3:
Folosind CPR numai pentru adulți și adolescenți
1. Examinați scena pentru orice pericol evident. În unele cazuri, este posibil să nu fie sigur să efectuați CPR. Dacă există pericole în apropiere de prevenirea apropierii de către persoană, nu vă puneți în pericol propria viață, precum și a lor. Sunați serviciile de urgență și așteptați să sosiți.
  • De exemplu, dacă persoana sa prăbușit din cauza expunerii la fum și foc sau a fumului toxic, conduceți zona.
  • Dacă persoana se află într-o situație periculoasă și sunteți în stare să le mutați în siguranță, faceți acest lucru înainte de a încerca să le dați CPR. De exemplu, dacă s-au prăbușit în mijlocul străzii, așteptați o clipă când nu există trafic viitoare și apoi să le mutați din drum.
  • Imagine denumită CPR Pasul 1
    2. Verificați răspunderea. Dacă un adult sau un adolescent se prăbușește, dar rămâne conștient, CPR nu este de obicei necesar. Dacă pierd conștiința și nu respiră, ar trebui să administrezi respirații de salvare, dacă este posibil, sau să rămâi la CPR numai pentru mâini dacă nu sunteți instruiți în a face respirația de salvare. Dacă nu respiră, nu au puls, și nu răspunde, încercați să efectuați o anumită formă de CPR, chiar dacă sunteți netratină sau ruginită în abilitățile dvs.
  • Agitați umerii victimei și întrebați cu voce tare, "Te simți bine?" Dacă nu primiți niciun răspuns, verificați semnele de respirație, cum ar fi pieptul persoanei în creștere și căderea. Verificați un impuls Plasându-ți degetele pe artera carotidă, lângă tragere de vânt chiar sub maxilar.
  • Numai CPR-ul Hands este ideal pentru cei fără formare formală CPR sau pentru persoanele nesigure în abilitățile lor CPR. Aceasta nu implică măsurile de respirație de respirație asociate cu CPR convențional, ci se concentrează pe comprimări toracice.
  • Imagine denumită CPR Pasul 2
    3
    Sunați serviciile de urgență. Dacă găsiți o persoană care nu răspunde, nu respiră sau nu are un impuls și decideți să faceți o formă de CPR, ar trebui să vă apelați imediat numărul local de urgență înainte de a face altceva. CPR poate revigora oamenii ocazional, dar ar trebui privit ca un timp de cumpărare până când personalul de urgență ajunge cu echipament adecvat.
  • Dacă sunt disponibile 2 sau mai multe persoane, 1 persoană ar trebui să formeze pentru ajutor în timp ce cealaltă începe CPR.
  • Dacă o persoană nu răspunde din cauza sufocării (de exemplu, de înec, atunci este recomandat să începeți imediat CPR timp de 1 minut și apoi să apelați numărul local de urgență.
  • Dacă victima este un copil cu vârste cuprinse între 1 și 8 ani, efectuați 5 cicluri de comprimări toracice și respirația de salvare înainte de a apela serviciile de urgență dacă sunteți singura persoană disponibilă. Acest lucru ar trebui să dureze aproximativ 2 minute.
  • Apelarea serviciilor de urgență va aduce paramedici la locație. De obicei, dispecerul va fi, de asemenea, capabil să vă instruiască cum să efectuați CPR.
  • Imagine intitulată Do CPR Pasul 3
    4. Păstrați victima pe spate. Pentru a efectua numai CPR-ul mâinilor, victima trebuie poziționată pe spate (în sus), de preferință pe o suprafață fermă, cu capul în sus în sus. Dacă persoana este pe partea sau stomacul (predispus), apoi le rotiți ușor pe spate în timp ce încearcă să-și sprijine capul și gâtul. Încercați să notați dacă persoana a experimentat o traumă semnificativă în timp ce se încadrează și devenind inconștient.
  • Odată ce persoana este pe spate, îngenunchează lângă gât și umeri, astfel încât să aveți un acces mai bun la piept și la gură.
  • Rețineți că nu trebuie să mutați persoana dacă bănuiți că acestea au suferit un cap, gât sau rănire spinării semnificative. În acest caz, mutarea acestora este amenințătoare de viață și ar trebui evitată, cu excepția cazului în care ajutorul de urgență nu va fi disponibil pentru o lungă perioadă de timp (câteva ore sau mai mult).
  • 5. Înclinați bărbia persoanei în sus pentru a-și deschide căile respiratorii. Odată ce le aveți pe spate, înclinați capul înapoi în timp ce apăsați bărbia în sus și înainte cu 2 degete. Acest lucru ar trebui să-și miște limba din calea și să le ușureze să respire.
  • Dacă vă este frică, persoana are un rănire a gâtului, încercați să nu mutați capul. Utilizați ambele mâini pentru a-și mișca cu grijă maxilarul înainte, fără a vă deplasa restul capului sau gâtului.
  • Odată ce ați deschis căile respiratorii, ascultați cu atenție sunetele de respirație și verificați dacă pieptul lor este în creștere și cădere. Dacă nu găsiți semne de respirație după aproximativ 10 secunde sau dacă persoana se gâfâie ocazional în loc să respire în mod regulat, începeți CPR.
  • Imagine denumită CPR Pasul 4
    6. Împingeți rapid în josul centrului pieptului. Plasați o mână direct peste centrul pieptului persoanei (între sfârcurile lor, în general) și cealaltă mână deasupra primului pentru armare. Apăsați ferm pe pieptul victimei ferm și rapid, pentru aproximativ 100 de comprimări pieptului pe minut până când sosesc paramedicii.
  • Dacă nu sunteți sigur ce înseamnă 100 de comprimări într-adevăr, încercați să faceți compresiile dvs. la bataia cântecului Bee Gee "Supravituiesc", sau cântecul reginei ""Altul mușcă praful".
  • Utilizați greutatea și puterea corporală superioară, nu doar puterea brațului dvs., pentru a împinge drept în jos pe piept.
  • Comprimările în piept ar trebui să provoace pieptul persoanei să depresie cel puțin 2 inci (5.1 cm). Împingeți greu și înțelegeți că este probabil că veți rupe coastele persoanei. Acest lucru este extrem de comun și nu ar trebui să opriți comprimările, chiar dacă credeți că sa întâmplat acest lucru.
  • Comprimările toracice sunt o muncă grea și este posibil să fie posibil să se oprească cu alți trecători înainte de sosirea personalului de urgență.
  • Continuați să faceți această acțiune ca și până când persoana devine receptivă sau până când echipa medicală de urgență ajunge și preia.
  • Metoda 2 din 3:
    Utilizarea CPR convențional pentru adulți și copii
    1. Imagine denumită CPR Pasul 7
    1. Urmați aceleași proceduri inițiale ca și CPR-ul mâinilor. Chiar dacă aveți cursuri recente CPR și sunteți încrezători în abilitățile dvs., încă mai trebuie să evaluați persoana pentru a vedea dacă sunt receptivi. Mișcați-le pe spate dacă nu sunt receptivi și nu prezintă nici un semn de gât, cap sau leziuni ale coloanei vertebrale. Încercați să apelați serviciile de urgență înainte de a începe comprimările pieptului și căutați pe cineva să se tranzacționeze cu.
    • Dacă efectuați CPR pe un copil mic între vârsta de 1 și 8 ani, utilizați doar 1 mână pentru a efectua comprimări toracice.
    • Rata comprimărilor toracice este aceeași pentru adulți și copii (aproximativ 100 pe minut).
    • Pentru copiii cu vârste cuprinse între 1 și 8 ani, va trebui să deprimați sternul (osul pieptului) 1/3 până la 1/2 din profunzimea pieptului copilului.
    • Dacă aveți cursuri recente CPR, efectuați doar 30 de comprimări toracice înainte de a trece la faza de asistență pentru respirație a CPR.
  • Imagine denumită CPR Pasul 11
    2. Continuați să deschideți căile respiratorii. Dacă sunteți instruiți în CPR, încrezător în abilitățile dvs. (nu ruginite) și ați efectuat 30 de comprimări în piept, apoi continuați să deschideți căile respiratorii ale persoanei utilizând tehnica de înclinare a capului, a chin-liftului sau a maxilarului Suspectați un leziune a gâtului / capului / capului. Puneți palma pe frunte și înclinați ușor (extindeți) capul înapoi puțin. Apoi, cu cealaltă mână, ridică ușor bărbia înainte să-și deschidă căile respiratorii, făcându-le mai ușor de oxigen.
  • Luați 5 până la 10 secunde pentru a verifica respirația normală. Căutați mișcarea toracică, ascultați pentru respirație și vedeți dacă puteți simți respirația victimei pe obraz sau pe ureche.
  • Rețineți că gasirea nu este considerată a fi o respirație normală.
  • Dacă sunt deja respiră, nu este necesară nicio asistență de respirație. Cu toate acestea, dacă încă nu respiră, atunci procedați la partea de respirație a gurii la gură a CPR.
  • Pentru a efectua tehnica de împingere a maxilarului, stai deasupra capului persoanei. Plasați o mână pe fiecare parte a maxilarului persoanei și ridicați maxilarul astfel încât să se îndrepte înainte, ca și cum persoana are un bob.
  • Imagine denumită CPR Pasul 12
    3. Puneți gura peste gura victimei. Odată ce capul persoanei este înclinat și bărbia lor ridicată, asigurați-vă că gura lor este lipsită de obiecte care blochează căile respiratorii. Apoi, utilizați o mână pentru a prinde nările victimei închise și acoperă complet gura cu gura ta. Formează o sigilare cu gura, astfel încât nici un aer nu poate scăpa în timp ce încercați să dați victimei o respirație de salvare.
  • Ar trebui să știți că CPR-ul gurii poate transfera bolile virale și bacteriene infecțioase între victimă și salvator.
  • Înainte de a vă contacta gura cu a ta, ștergeți orice vărsături, mucus sau saliva excesivă care pot fi prezente.
  • Respirația de salvare poate fi, de asemenea, respirația gurii la nivelul nasului dacă gura persoanei este grav rănită sau nu poate fi deschisă.
  • Imagine denumită CPR Pasul 13
    4. Începeți cu 2 respirații de salvare. Odată ce gura ta este peste cealaltă persoană, respirați cu forța în gură timp de cel puțin 1 secundă deplină și urmăriți pieptul pentru a determina dacă se ridică puțin sau nu. Dacă o face, dați cea de-a doua respirație. Dacă nu, atunci repetați manevra de înclinare a capului, chin-lift și încercați din nou. Nu fi prea timid sau a fost înclinat, pentru că viața unei persoane este în mâinile voastre.
  • Deși există dioxid de carbon în respirația dvs. când expirați, există încă oxigen suficient pentru a beneficia o victimă în timpul CPR. Din nou, scopul nu este întotdeauna să le revigoreze sau să continue pe o perioadă nedeterminată, dar să cumpere ceva timp pentru ei până când sosesc paramedicii.
  • Aproximativ 30 de comprimări toracice și 2 respirații de salvare sunt considerate a fi un ciclu de CPR convențional atât pentru adulți, cât și pentru copii.
  • Dacă efectuați CPR pe un copil cu vârste cuprinse între 1 și 8 ani, puteți folosi respirațiile mai blând pentru a-și umfla plămânii.
  • Imagine denumită CPR Pasul 14
    5. Repetați ciclurile după cum este necesar. Urmați cele 2 respirații de salvare cu o altă rundă de 30 de comprimări toracice și 2 respirații de salvare. Repetați după cum este necesar până când victima devine receptivă sau până când personalul medical de urgență poate prelua. Amintiți-vă că comprimările în piept încearcă să restaureze un fel de circulație, în timp ce respirația de salvare oferă oxigen (dar nu mult) pentru a preveni țesuturile, în special creierul, de la moarte.
  • Metoda 3 din 3:
    Utilizarea CPR pentru sugari (sub 1 an)
    1. Imagine denumită CPR Pasul 15
    1. Evaluați situația de a afla dacă căile respiratorii sunt blocate. Cea mai frecventă cauză a sufocării copilului este sufocată. Trebuie să evaluați situația pentru a determina dacă căile respiratorii sunt complet blocate sau doar blocate parțial.
    • Dacă copilul este tuse sau gagging, căile respiratorii sunt parțial blocate. Lăsați copilul să continue să tuse, deoarece acesta este cel mai bun mod de a dezlănțui blocajul.
    • Dacă copilul nu poate tusea și începe să devină roșu aprins sau albastru, căile respiratorii sunt complet blocate. Va trebui să efectuați lovituri de spate și comprimări toracice pentru a dezlănțui blocajul.
    • Dacă bebelușul dvs. este bolnav, având o reacție alergică sau sufocantă deoarece căile lor respiratorii sunt umflate, puteți efectua comprimări în piept și respirații de salvare, dar va trebui să apelați imediat serviciile de urgență locale.
  • Imagine intitulată face CPR Pasul 17
    2. Poziționați copilul între antebrațele dvs. Poziționați copilul astfel încât să fie cu fața în sus pe 1 antebraț. Leagăn spatele capului cu mâna aceluiași antebraț. Puneți celălalt antebraț peste fața copilului și rotiți-le cu ușurință, astfel încât acestea să fie cu fața în jos, rămânând sandwichhed între brațe tot timpul.
  • Utilizați degetul mare și degetele pentru a ține maxilarul pe măsură ce întoarceți copilul.
  • Coborâți brațul inferior pe coapsă. Capul copilului ar trebui să fie mai mic decât pieptul lor.
  • Rețineți că loviturile de spate ar trebui livrate numai dacă copilul este încă conștient. Dacă copilul cade inconștient, săriți loviturile din spate și continuați direct la comprimarea pieptului și respirațiile de salvare.
  • Imagine denumită CPR Pasul 18
    3. Livrați lovituri de spate pentru a elimina o obstrucție a căilor respiratorii. Utilizați călcâiul mâinii dvs. dominante pentru a livra 5 lovituri blânde, dar distincte între lamele umărului copilului.
  • Continuați să sprijiniți gâtul și capul bebelușului, ținându-și maxilarul între degetul mare și forefingers.
  • Oferind CPR unui copil găzduiește adesea o linie fină între a fi eficient și provoacă răniri. Cu toate acestea, o leziune musculo-scheletică minoră este un preț mic care să plătească pentru salvarea unei vieți.
  • Imagine denumită CPR Pasul 19
    4. Așezați copilul pe spate. După ce ați dat loviturile blânde, puneți mâna liberă pe spatele capului copilului, odihnindu-vă ferm brațul de-a lungul coloanei vertebrale ale copilului. Întoarceți cu atenție copilul înapoi, așa că sunt din nou în față.
  • Nu ridicați capul bebelușului în timp ce le transformați, deoarece acest lucru poate forța înfundarea înapoi în gât. Ține capul în jos.
  • Copilul ar trebui să rămână în mod sandwiched între brațe pe măsură ce îi transformi.
  • Nu uitați să rămâneți calm și să discutați în siguranță pentru copil. Ei nu pot înțelege cuvintele tale, dar pot să-ți iau tonul tău calm și iubitor.
  • Imagine denumită CPR Pasul 20
    5. Poziționați degetele în centrul pieptului bebelușului. Poziționați vârfurile de 2 sau 3 degete în centrul pieptului copilului, susținând gâtul copilului și capul cu cealaltă mână. Utilizați degetul mare și degetele pentru a ține maxilarul ca și sandwich-ul între antebrațele dvs. Brațul inferior ar trebui să susțină spatele copilului pe coapsa opusă, iar capul bebelușului trebuie să fie mai mic decât restul corpului lor.
  • De asemenea, puteți plasa copilul pe spate pe o suprafață fermă, plană, ca o masă sau podea.
  • Degetele ar trebui să fie plasate între sfarcurile copilului în centrul pieptului lor.
  • Imagine denumită CPR Pasul 21
    6. Comprimați ușor pieptul. Împingeți direct pe piept, deprimându-l cu aproximativ 1.5 inci (3.8 cm). Dacă copilul este conștient, efectuați numai 5 comprimări. Dacă copilul este inconștient, efectuați 30 de comprimări.
  • Pompa rapidă la o rată de 100 de comprimări pe minut.
  • Fiecare compresie ar trebui să fie netedă, nu abruptă sau neclară.
  • Aveți grijă să nu vă răniți coastele copilului în timpul comprimărilor.
  • Imagine denumită CPR Pasul 23
    7. Acoperiți nasul și gura bebelușului și respirați. Nu este nevoie să strângeți nasul conectat ca și cum ați face cu un adult. În schimb, sigilați pasajele de respirație ale bebelușului, plasându-vă toată gura peste nas și gură. Asigurați-vă că ștergeți mai întâi orice vărsături, sânge, mucus sau saliva.
  • Dați 2 respirații de salvare blândă. Livrați 1 puf de aer în gura copilului. Dacă pieptul se mișcă, livrați al doilea puf de aer.
  • Dacă pieptul nu se mișcă, încercați să ștergeți din nou căile respiratorii înainte de a administra a doua respirație.
  • Nu trimiteți respirații adânci de aer din plămâni. În schimb, utilizați mușchii din obraji pentru a furniza puțuri blânde de aer.
  • Imagine denumită CPR Pasul 26
    8. Repetați ciclul după cum este necesar. Repetați comprimările toracice și respirațiile de salvare după cum este necesar până când copilul începe să respire din nou sau până când sosesc profesioniștii din domeniul medical de urgență.
  • Dacă bănuiți că bebelușul se sufocă pe un obiect străin, ar trebui să vă uitați în gura lor după fiecare rundă de comprimări toracice.
  • Fiecare ciclu ar trebui să fie format din 30 de comprimări toracice, urmate de 2 respirații de urgență.
  • sfaturi

    Fără suficientă oxigen, țesutul cerebral începe să moară după aproximativ 5 până la 7 minute. CPR cu tehnici de respirație poate cumpăra o persoană încă 5 până la 10 minute în majoritatea cazurilor, ceea ce este adesea suficient timp pentru ca paramedicii să ajungă.
  • Cel mai bun moment pentru a începe CPR este în 5 minute de când respirația unei persoane sa oprit.
  • Condițiile cele mai potrivite pentru acordarea CPR includ: persoanele care nu răspund (sau animalele de companie) datorate atacului de cord, accident vascular cerebral sau înec.
  • CPR nu oferă niciun beneficiu pentru o persoană care are o boală avansată care pune viața în pericol sau o rană semnificativă de traume, cum ar fi o armă de foc.
  • CPR poate fi combinat cu tehnici de prim ajutor pentru persoanele care au încetat să respire din cauza traumei.
  • Dacă nu ați fost instruiți oficial în CPR și sunteți martori la o urgență cu alți trecători, contactați EMS și întrebați-i pe cei din jurul dvs. dacă cineva știe CPR. Dacă nimeni nu trece înainte, sau sunteți singuri, efectuați CPR la cea mai bună capacitate cu privire la cunoștințele dvs. anterioare pe această temă.
  • În timpul unei pandemii ca focarul actual de coronavirus, dând CPR poate fi mai riscant decât de obicei. Dacă sunteți preocupat de răspândirea virușilor, acoperiți ușor nasul și gura persoanei cu un prosop subțire sau o bucată de îmbrăcăminte înainte de a începe CPR. Efectuați numai CPR numai pentru a evita contactul cu gura și nasul lor.
  • Avertizări

    Dacă nu ați primit formarea CPR, este recomandat să efectuați numai CPR numai mâini. Tratați victima cu comprimări toracice până când paramedicii apar, dar nu încercați respirația de salvare.
  • Nu opriți niciodată CPR până când EMC a sosit.
  • Dacă sunteți formal instruit și încrezător în abilitățile dvs., urmați toate măsurile de mai sus, inclusiv comprimările toracice și respirația de salvare.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar