Cum să ai grijă de o pasăre sălbatică rănită care nu poate zbura

Dacă vedeți o pasăre rănită, desigur doriți să o ajutați, în general, în general, nu este legală să încercați să aveți grijă de păsări pe cont propriu. Cel mai bun mod de acțiune este de a solicita ajutor, fie înainte de a încerca să ridicați pasărea sau după ce plasați pasărea într-o cutie într-o locație sigură.

Pași

Partea 1 din 3:
Stabilirea nevoilor de păsări Ajutor
  1. Imagine intitulată de îngrijire pentru o pasăre sălbatică rănită care nu poate zbura pasul 1
1. Verificați vârsta. S-ar putea să credeți că un copil are nevoie de ajutor, dar poate fi doar pasărea învățăm cum să zboare. Urmăriți pasărea pentru o perioadă de timp de la o distanță de a stabili într-adevăr este rănită și a fost abandonată de mamă.
  • Căutați pene. Dacă o pasăre are pene, este probabil să învețe să zboare.
  • Puteți pune pasăre pentru copii fără pene înapoi în cuib dacă nu sunt răniți. Dacă o pasăre se simte rece, încălziți-o în mâini înainte de ao fixa înapoi în cuib. Mirosul mâinilor voastre nu va deranja părinții, care o vor hrăni în timp ce fac ceilalți copii.
  • Dacă nu vedeți un cuib, puneți pasărea undeva unde este ascunsă de pisici și câini. De exemplu, îl puteți seta într-un tufiș sau un copac.
  • Imagine intitulată de îngrijire pentru o pasăre sălbatică rănită care nu poate zbura pasul 2
    2. Căutați răni deschise la păsările adulte. Dacă vedeți o rană gâfâitoare, aceasta este o indicație pe care o are nevoie de o pasăre pentru adulți și este posibil să fie nevoie să o salvezi.
  • Imagine intitulată de îngrijire pentru o pasăre sălbatică rănită care nu poate zbura pasul 3
    3. Verificați vederea pentru sânge. Sângele este o altă indicație că o pasăre are probleme. Dacă pasărea picură sânge sau dacă vedeți sânge uscat, este posibil să aveți nevoie de ajutor.
  • Imagine intitulată îngrijire pentru o pasăre sălbatică rănită care nu poate zbura pasul 4
    4. Verificați pentru mișcare. Dacă pasărea are probleme în picioare sau zboară, este în dificultate grave și de ajutor.
  • Imagine intitulată îngrijire pentru o pasăre sălbatică rănită care nu poate zbura pasul 5
    5. Luați în considerare opțiunile. Poate fi cel mai bine să părăsiți pasărea unde este până când puteți obține ajutor de la un profesionist. Big păsări, cum ar fi Hawks, vă pot face rău grav dacă nu știți ce faceți.
  • Partea 2 din 3:
    Ridicând pasărea
    1. Imagine intitulată de îngrijire pentru o pasăre sălbatică rănită care nu poate zbura pasul 6
    1. Au o cutie gata. Utilizați o cutie de carton și tăiați găuri în el pentru ventilație. Plasați ceva moale în partea de jos, cum ar fi un prosop. De asemenea, puteți utiliza alte tipuri de purtători de animale de companie, cum ar fi transportatorii de pisici, dacă pasărea este mare. Ar trebui să aveți ceva de acoperit cutia sau cusca, cum ar fi un prosop, deoarece este mai bine să păstrați animalul în întuneric și liniștit.
    • Cu toate acestea, nu trebuie să utilizați un transportator de sârmă, deoarece acest lucru poate duce la rănirea păsării.
  • Imagine intitulată îngrijire pentru o pasăre sălbatică rănită care nu poate zbura pasul 7
    2. Pregătiți o sursă de încălzire. Puteți utiliza fie un placă de încălzire (setat pe scăzut), fie apă caldă într-o pungă zip-top. Dacă utilizați tamponul de încălzire, puneți-l pe partea exterioară a cutiei la un capăt. Dacă utilizați sacul zip-top, împachetați-l în cârpă și fixați-l în interiorul casetei cu pasărea.
  • Imagine intitulată de îngrijire pentru o pasăre sălbatică rănită care nu poate zbura pasul 8
    3. Puneți mănuși. Chiar și păsările mici pot provoca deteriorarea mâinilor. Puneți o pereche de mănuși groase înainte de a încerca să ajuți pasărea.
  • Imagine intitulată de îngrijire pentru o pasăre sălbatică rănită care nu poate zbura pasul 9
    4. Acoperiți pasărea cu un prosop sau o pătură. Înainte de a încerca să mutați pasărea, acoperiți-o cu o cârpă pentru ao ajuta.
  • Imagine intitulată îngrijire pentru o pasăre sălbatică rănită care nu poate zbura Pasul 10
    5. Alegeți cu blândețe. Deși pasărea este rănită, ea vă poate provoca în continuare și el însuși rău dacă îl surprindeți. Probabil va lupta înapoi.
  • Imagine intitulată îngrijire pentru o pasăre sălbatică rănită care nu poate zbura pasul 11
    6. Puneți păsările în cutie. Închideți capacul și acoperiți-l cu prosopul. Păstrați pasărea într-un loc cald, liniștit, în timp ce lucrați la pașii următori. Asigurați-vă că animalele de companie nu au acces la zona în care plasați pasărea.
  • Imagine intitulată de îngrijire pentru o pasăre sălbatică rănită care nu poate zbura pasul 12
    7. Spălați-vă pe mâini. Chiar și cu mănuși, este important să vă spălați mâinile și brațele după manipularea faunei sălbatice, deoarece acestea pot răspândi bacteriile și boala.
  • Imaginea intitulată ajuta o pasăre cu o aripă spartă 3
    8. Evitați să încercați să hrăniți păsările. Probabil că va primi dieta de păsări greșit. Puteți furniza apă, astfel încât pasărea să poată bea singuri, dar nu încercați să alimentați apa de păsări. În acest fel, pasărea va putea să bea apă, chiar dacă este deshidratată.
  • Partea 3 din 3:
    Îngrijirea păsărilor
    1. Imagine intitulată îngrijire pentru o pasăre sălbatică rănită care nu poate zbura pasul 14
    1. Găsiți un reabilitător sălbatic. Acest lucru este important, deoarece un reabilitător sălbatic va ști cum să aibă grijă de un animal sălbatic ca și pasărea pe care ați găsit-o. De obicei, puteți găsi liste de reabilitatori locali pe site-urile locale și statului Wildlife Web. De asemenea, puteți apela veterinari pentru recomandări.
    • De fapt, este ilegal ca o persoană fără licență să încerce să reabiliteze un animal sălbatic sau o pasăre fără ajutor de la un profesionist licențiat. Păsările sunt protejate sub actul tratatului de păsări migratoare, făcându-l ilegal pentru tine să păstreze unul în posesia dvs. fără licență.
  • Imagine intitulată de îngrijire pentru o pasăre sălbatică rănită care nu poate zbura pasul 15
    2. Întreabă cum să ai grijă de păsări. Reabilitatorul vă poate spune cum să vă îngrijiți de păsări sau vă pot spune că este mai bine să o aduceți la cineva care este licențiat să aibă grijă de ea. Oricum, vei ști cum să avansezi.
  • Imagine intitulată de îngrijire pentru o pasăre sălbatică rănită care nu poate zbura pasul 16
    3. Livrați pasărea unui profesionist de reabilitare a vieții sălbatice licențiate. Păsările au cerințe diverse pentru dietă și îngrijire, iar păsările sălbatice nu se adaptează bine la captivitate.
  • Imagine intitulată îngrijire pentru o pasăre sălbatică rănită care nu poate zbura pasul 17
    4. Înțelegeți ce se va întâmpla în continuare. Animalele care sunt reabilitate se confruntă cu una din cele patru locuri. Cea mai bună opțiune este că pasărea se va recupera și va fi eliberată înapoi în sălbăticie. Dacă nu este posibil să eliberați pasărea înapoi în sălbăticie, pasărea va fi plasată într-o unitate adecvată și folosită pentru educarea oamenilor. Celelalte două opțiuni nu sunt la fel de plăcute. Pasărea poate muri din condiție sau poate fi necesar să se culce dacă vătămarea este prea severă.
  • Imagine intitulată de îngrijire pentru o pasăre sălbatică rănită care nu poate zbura pasul 18
    5. Obțineți o licență. Dacă insistați să păstrați pasărea, va trebui să fiți autorizați, deoarece este ilegal să păstrați viața sălbatică fără permis sau licență. Puteți aplica pentru documentele adecvate prin intermediul guvernului dvs. local.
  • Pentru a obține o licență, trebuie să completați formularul de autorizare din U.S. Serviciul de pește și faunei sălbatice pentru guvernul federal, precum și un formular pentru guvernul dvs. de stat.
  • Pentru a avea permisiunea de a reabilita animalele, trebuie să aveți cunoștințele și expertiza pentru a avea grijă de animalele sălbatice. Va trebui să răspundeți la întrebări despre cunoștințele dvs., precum și despre cum ați fost instruiți să aveți grijă de animale.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    Avertizări

    Ca regulă generală atunci când se ocupă de cele mai multe animale sălbatice, evitați să le atingeți. Dacă le atingeți, asigurați-vă că spălați zonele care au intrat în contact cu animalul cu apă caldă și săpun.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar