Cum să faci un braț de două persoane

Există mai multe versiuni ale transportului brațului cu două persoane, o tehnică care poate fi utilizată pentru a transporta o persoană vătămată în caz de urgență. Puteți face o cârpă simplă, purtați pe cineva din lateral sau faceți un loc cu brațele pentru a purta o persoană rănită. Nu ar trebui să încercați să efectuați aceste efectuări într-o situație de urgență reală fără formare profesională, totuși. Schimbarea poziției persoanei rănite poate duce la o vătămare gravă a spatelui sau a gâtului. Practicați la domiciliu cu prietenii și căutați formarea de urgență de la un colegiu sau un centru comunitar de lângă dvs.

Pași

Metoda 1 din 4:
Crupe transportă
  1. Imaginea intitulată face un braț de două persoane transporta pasul 1
1. Începeți cu persoana vătămată situată pe spate. Această transporta simplă este cea mai ușoară dacă persoana se află pe pământ, plat pe spate. Dacă acestea nu sunt deja în această poziție, le rotiți-le pe spate dacă puteți face acest lucru în siguranță.
  • Această transporta este cea mai ușoară dacă persoana pe care o salvați este conștientă, dar puteți face acest lucru cu o persoană inconștientă dacă aveți nevoie să le trageți rapid și ușor din calea răului.
  • Imaginea intitulată face un braț de două persoane poartă pasul 2
    2. Crouch pe ambele părți ale pieptului persoanei. Stați lângă persoana vătămată pe o parte, și aveți standul partenerului cu care vă îndreptați pe cealaltă parte. Când sunteți amândoi în poziție, strângeți-vă sau îngenuncheați lângă persoana vătămată.
  • Va trebui să vă îndreptați unul pe celălalt, mai degrabă decât drept înainte, pentru a ridica persoana în mod corespunzător.
  • Imaginea intitulată face un braț de două persoane poartă pasul 3
    3. Apuca încheietura mâinii și umărului persoanei rănite. Cu mâna care este cea mai apropiată de picioarele persoanei, apucați-vă de încheietura mâinii. Utilizați cealaltă mână pentru a apuca pe cămașa lor la umăr. Partenerul dvs. pe partea opusă face același lucru.
  • Dacă nu puteți să luați hainele la umăr, puneți o mână în spatele umărului sau luați-le sub braț.
  • Imaginea intitulată Faceți un braț de două persoane Pasul 4
    4. Ajuta persoana să stea dacă sunt conștienți. În timp ce țineți mâinile și umerii persoanei rănite, lucrați cu partenerul dvs. pentru a le trage într-o poziție de ședere. De acolo, ajutați-i să se ridice.
  • Dacă persoana este inconștientă, așezați-i în sus, dar nu le trageți într-o poziție în picioare.
  • Imaginea intitulată face un braț de două persoane transporta pasul 5
    5. Înfășurați brațele persoanei în jurul fiecăruia dintre umeri și luați talia lor. Odată ce aveți persoana în picioare, îndrumați brațul în jurul gâtului și peste umăr. Înfășurați celălalt braț în jurul taliei lor. Partenerul dvs. face același lucru pe cealaltă parte.
  • După cum faceți acest lucru, îndoiți genunchii și strângeți ușor, apoi îndreptați-vă într-o poziție în picioare.
  • Dacă persoana este inconștientă, puneți brațul în jurul umerilor voștri și luați talia înainte de a le trage într-o poziție în picioare.
  • Imaginea intitulată face un braț de două persoane poartă pasul 6
    6. Ajutați persoana să meargă în timp ce își susține greutatea. Odată ce sunteți încrezător că aveți persoana bine acceptată, dvs. și partenerul dvs. puteți începe să mergeți. Asigurați-vă că vă confruntați cu aceeași direcție.
  • Dacă persoana vătămată este conștientă, pot fi capabili să meargă cu ajutorul dvs.
  • Dacă acestea sunt inconștiente, va trebui să le trageți în timp ce picioarele lor trageți ușor în spatele lor. În acest caz, țineți-vă pe centura sau talpa persoanei pentru un suport suplimentar.
  • De asemenea, puteți oferi un sprijin suplimentar ținând apăsată încheietura mâinii persoanei cu mâna exterioară.
  • Metoda 2 din 4:
    Lateral transportat
    1. Imaginea intitulată face un braț de două persoane transporta pasul 1
    1. Poziționați persoana rănită pe spate. Acest lucru ajută la obținerea persoanei rănite în poziția corectă care trebuie transportată. Ar trebui să transportați pe cineva din lateral dacă nu răspund sau nu pot să se miște. Este de obicei mai sigure să transportați pe cineva într-o poziție de ședere, dar acest lucru nu este întotdeauna posibil dacă persoana nu poate schimba pozițiile. Este mai sigur, în acest caz, să transportați persoana vătămată din lateral.
    • Mergeți încet pentru a evita rănirea ulterioară. Dacă persoana rănită este capabilă să discute, verificați frecvent pentru a vă asigura că sunt confortabile pe tot parcursul procesului.
    • În cazul în care persoana vătămată este inconștientă, poate doriți să le legați mâinile în mod liber împreună la încheieturi. Acest lucru poate face mai ușor procesul de transport. Dacă aveți ceva care poate fi folosit pentru a lega mâinile persoanei rănite, ca o frânghie groasă sau o bandă, puteți folosi acest lucru.
    • Nu folosiți nimic subțire sau ascuțit pentru a lega mâinile persoanei - acest lucru ar putea să-și taie încheieturile.
  • Imaginea intitulată face un braț de două persoane poartă pasul 2
    2. Poziționați-vă și un partener lângă persoana vătămată. De aici, tu și partenerul tău ar trebui să stea pe partea părții vătămate. O persoană ar trebui să stea lângă umerii persoanei rănite, iar cealaltă ar trebui să stea lângă genunchi. Amândoi trebuie să vă îndoiți pe un genunchi, așa că sunteți la nivelul persoanei rănite.
  • Imaginea intitulată face un braț de două persoane poartă pasul 3
    3. Luați-vă de persoana rănită la umăr, talie, șolduri și genunchi. De aici, tu și partenerul tău poți să țineți persoana rănită. În funcție de locul în care stai, va trebui să luați în considerare diferite părți ale persoanei rănite.
  • Persoana care stătea lângă pieptul persoanei rănite trebuie să alunece un braț sub umăr și celălalt braț sub talie.
  • Persoana care stă lângă genunchii persoanei rănite ar trebui să pună un braț sub șoldurile persoanei rănite și celălalt braț sub genunchi.
  • Imaginea intitulată Faceți un braț de două persoane Pasul 4
    4. Schimbarea greutății persoanei rănite. De aici, schimbați greutatea persoanei rănite în brațele dvs. și ale partenerului dvs. În unison, tu și partenerul tău ar trebui să îți schimbi greutatea înapoi. Ridicați împreună persoana vătămată, până când acestea sunt la nivelul genunchiului partenerului dvs. Încă lucrați la unison, transformați persoana rănită spre cuferele dvs.
  • Imaginea intitulată face un braț de două persoane transporta pasul 5
    5. Stați la unison cu partenerul dvs. De aici, ridicați-vă la picioarele dvs. împreună cu partenerul dvs. Asigurați-vă că dvs. și partenerul dvs. vă comunicați, astfel încât să vă ridicați în același timp, pentru a nu mai deranja sau altfel perturba persoana vătămată. Pe măsură ce stați, asigurați-vă că ați transportat persoana vătămată, spre ambele cufere.
  • Ridicați cu picioarele, nu cu spatele. Dacă sunteți cu adevărat singurii oameni care îi pot ajuta pe persoana, nu trebuie să vă răniți în acest proces!
  • În cazul în care persoana vătămată este foarte grea, poate fi necesar să aveți o altă persoană să vă ajute în susținerea greutății lor.
  • Metoda 3 din 4:
    Două sau patru locuri de mână
    1. Imaginea intitulată face un braț de două persoane poartă pasul 6
    1. Intrați în poziție prin îngenunchierea pe ambele părți ale persoanei rănite. Poate fi mai ușor, mai sigur și mai confortabil pentru persoana rănită să le ridice prin crearea unui loc cu brațele dvs. de parteneriat. Dacă purtați pe cineva care se poate mișca într-o poziție așezată, faceți un loc pentru ei. Puteți face acest lucru cu 2 mâini sau 4 mâini. Indiferent de poziția pe care o utilizați, începeți în aceeași poziție.
    • Obțineți persoana vătămată pe spate. Dacă sunt capabili să se sprijine ușor într-o poziție așezată, cereți-i să facă acest lucru.
    • Tu și partenerul tău ar trebui să îngenunchezi pe ambele părți ale persoanei rănite. Asigurați-vă că tu și partenerul dvs. se confruntă reciproc.
  • Imaginea intitulată Faceți un braț de două persoane Pasul 7
    2. Creați un scaun cu două mâini pentru o persoană inconștientă. Dacă o persoană vătămată este inconștientă, utilizați un scaun cu două mâini. Pentru a face acest lucru, tu și partenerul tău ar trebui să pună fiecare mână sub umerii persoanei rănite și o mână sub genunchi. Apoi, înțelegeți încheieturile celuilalt, formând un scaun de hamac pentru persoana vătămată.
  • Stați împreună la unison. Asigurați-vă că comunicați cu partenerul dvs., astfel încât să stați în același timp pentru a evita jostling persoana vătămată.
  • Când mersul pe jos, umblați în direcția cu care se confruntă persoana rănită.
  • Imaginea intitulată Faceți un braț de două persoane Pasul 8
    3. Încercați un scaun cu patru mâini dacă persoana vătămată este conștientă. Scaunul cu patru mâini necesită participarea persoanei rănite. Ar trebui să fie utilizat numai dacă persoana vătămată este conștientă și capabilă să ajute. Pentru a începe, luați-vă propriul încheietura mâinii stânga cu mâna dreaptă. Partenerul dvs. face același lucru. Apoi, apucați încheietura dreaptă a partenerului dvs. cu mâna stângă. Partenerul dvs. vă va lua încheietura mâinii drepte cu mâna stângă. Acest lucru creează un scaun în formă de pătrat cu brațele.
  • Au persoana rănită să treacă în poziția de ședere. Tu și partenerul tău ar trebui să-ți coborâți corpul, aducând scaunul pe care l-ați creat în apropierea fundului persoanei rănite.
  • Persoana vătămată se află pe antebrațele dvs. Apoi, cereți-i să-și plaseze brațele pe umerii dvs. de parteneriat pentru echilibru.
  • Din nou, ridicați încet și în unison. Plimbare în direcția cu care se confruntă persoana vătămată.
  • Metoda 4 din 4:
    Precauții
    1. Imagine intitulată face un braț de două persoane transporta pasul 9
    1. Obțineți formare profesională înainte de a încerca o salvare reală. În timp ce poate fi distractiv să practice diferite tehnici de transport cu un prieten, nu ar trebui să încercați să le îndepliniți pe o persoană vătămată fără formare profesională. Înscrieți-vă într-un curs de prim ajutor, curs de asistență medicală sau un curs privind serviciile de urgență sau de handicap dacă doriți să puteți efectua aceste tehnici pe cineva rănit sau incapabil. Ar trebui să aveți o anumită certificare profesională înainte de a încerca oricare dintre aceste tehnici.
    • Fără formare profesională, poate fi greu de evaluat amploarea rănilor cuiva. S-ar putea să nu aveți siguri care să utilizeze dacă nu puteți spune dacă este sigur să mutați pe cineva într-o anumită poziție.
    • Purtând pe cineva în condiții de siguranță necesită o mare practică și îndrumare. Practicați-vă pe cineva cu supravegherea unui profesionist, care vă poate corecta formularul și oferă sfaturi. Formarea profesională vă poate ajuta să învățați cum să vă desfășurați în siguranță în timpul unei situații de urgență.
    • Cu toate acestea, dacă credeți că persoana este în pericol imediat - de exemplu, dacă s-au prăbușit în mijlocul unei străzii aglomerate - poate că trebuie să le mutați pentru a le scoate din rău.
  • Imaginea intitulată face un braț de două persoane poartă pasul 10
    2. Întrebați cum vă puteți ajuta mai întâi. Dacă cineva este rănit sau dezactivat, nu sari la efectuarea uneia dintre tehnicile de mai sus. Dacă persoana este conștientă, întrebați-le cum ar trebui să fie mutate și să verifice dacă au nevoi sau considerații speciale pe care ar trebui să le țineți minte. O persoană vătămată sau cu handicap poate aștepta, de asemenea, servicii profesionale și nu poate avea nevoie de ajutorul dvs. și al partenerului dvs. Este întotdeauna mai bine să întrebați mai întâi, dacă este posibil.
  • Imaginea intitulată face un braț de două persoane poartă pasul 11
    3. Sunați la 911 în cazul rănilor care pun în pericol viața. Dacă o persoană are vătămări care amenință viața, sunați la 911 sau pe dvs Numărul local de urgență imediat. Nu încercați să mutați persoana dacă nu sunteți recomandat de un dispecer de urgență pentru a face acest lucru.
  • sfaturi

    Aceste transportare pot ajuta la transportul unei persoane vătămate la siguranță, ci trebuie efectuate cu atenție și cu privire la persoana vătămată. Întregul punct este de a transporta persoana fără a le răni în continuare, asigurându-vă că sunt confortabili pe măsură ce mergeți.
  • Dacă trebuie să transportați pe cineva peste solul neuniform, scările în sus sau în jos, sau printr-un coridor îngust, un scaun transportat poate fi o opțiune bună. Puneți-le într-un scaun robust (cum ar fi un scaun de mese) și poziționați-vă singur și partenerul dvs. de pe ambele părți ale scaunului, unul în față și unul în spate. Țineți scaunul lângă partea laterală a spatelui și scaunului și a vârful înapoi ușor pe măsură ce îl ridicați.
  • Avertizări

    Nu efectuați aceste efectue pe cineva care a suferit un cap sau un accident spinal. Dacă este posibil, Nu vă mișcați persoana de la toate- dar dacă victima trebuie sa să fie mutat, să-și imobilizeze capul și să facă o gunoi sau o targă pentru a menține coloana vertebrală în aliniere.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar