Cum să-ți găsești sufletul creștin

Găsirea unui partener sufletului creștin poate fi mai ușor de spus decât făcut. Majoritatea oamenilor se grăbesc rapid în romanțe noi fără să știe ce să caute și la ce să stați departe de. Acest articol este conceput pentru a vă mări înțelepciunea și discernământul pe ce fel de partener să urmeze mai departe.

Pași

  1. Imagine intitulată Găsiți-vă sufletul creștin Pasul 1
1. Găsiți un alt credincios până în prezent. Din singurătate, poate fi tentant să ignorăm faptul că noua dvs. romantism este un non-credincios. Cu toate acestea, țineți cont de Cuvântul lui Dumnezeu pe această problemă, "Nu fiți răniți împreună cu necredincioșii. Pentru ce au în comun neprihănirea și răutatea? Sau ce părtășie poate avea lumină cu întuneric" (2 Corinteni 6:14, NIV)?
  • Imagine intitulată Găsiți-vă sufletul creștin Pasul 2
    2. Găsiți un credincios care pune credința în acțiune. Nu căutați doar pe cineva care pretinde că este creștin, căutați pe cineva care îl arată. Câteva exemple de a căuta pe cineva care petrec în mod regulat timp cu Dumnezeu, care participă la biserică în mod regulat și servește trupului local al lui Hristos cu darurile lor.
  • Imagine intitulată Găsiți-vă sufletul creștin Pasul 3
    3. Căutați pe cineva care crede în conservarea sexului pentru căsătorie. În cultura noastră saturată de sex, acest lucru devine mai dur și mai dur pentru a găsi, dar este un mandat clar în Scriptură să se străduiască. "Este voința lui Dumnezeu ca să fii sfințită: să eviți imoralitatea sexuală - că fiecare dintre voi ar trebui să învețe să-ți controleze propriul trup într-un mod care este sfânt și onorabil, nu în pofta pasională ca păgânii, care nu cunosc pe Dumnezeu-" (1 Tesaloniceni 4: 3-5, NIV).
  • Imagine intitulată Găsiți-vă sufletul creștin Pasul 4
    4. Căutați pe cineva care a evitat sau a rezolvat traumele sau abuzul trecut:
  • Căutați pe cineva care a evitat sau a vindecat și / sau a încheiat consilierea cu succes din orice traumă sexuală din trecut, cum ar fi abuzul sexual sau dependența de pornografie. Dificultăți sexuale nerezolvate pot crea probleme semnificative în dragoste și căsătorie.
  • Căutați pe cineva care se străduiește spre puritatea sexuală de către consumul mediatic pe care îl aleg pentru vizualizare și ascultare, fără a căuta divertisment de tantalizare sau furie.
  • Căutați pe cineva care a primit vindecare și / sau a completat consilierea cu succes pentru orice abuz de substanțe anterioare și în prezent nu a fost dependent de substanțe de mai mulți ani. Similar cu trauma sexuală din trecut, problemele abuzului de substanțe neealate pot crea probleme semnificative în căsătorie.
  • Căutați pe cineva care a primit vindecare și / sau a finalizat consilierea cu succes pentru orice traumă relațională din trecut, fie de la parteneri, fie de părinți. Rănile relaționale neealate sunt obligate să se arate în dinamica lor și să creeze multă tulpină.
  • Imagine intitulată Găsiți-vă sufletul creștin Pasul 5
    5. Căutați pe cineva care a avut, în mod ideal, cel puțin un atașament cald cu un îngrijitor crescând. Atașările noastre timpurii sunt foarte puternice și avem tendința de a reproduce aceste atașamente cu partenerul nostru la vârsta adultă. Prin urmare, cu atât mai iubitor atașamentul crescând, cu atât mai iubitor atașamentul lor este de obicei în căsătorie.
  • Imagine intitulată Găsiți-vă sufletul creștin Pasul 6
    6. Căutați pe cineva care comunică eficient. Căutați pe cineva care are această abilitate, inclusiv a fi răbdător cu alții, atât despre gândurile și sentimentele de zi cu zi și în timpul conflictului. Abilitățile eficiente de comunicare reprezintă o componentă esențială a relațiilor de succes, astfel încât găsirea unei persoane cu aceste abilități este importantă. Fiți atenți la cineva care pare a fi moody sau privat - ca unul, posibil, poate acoperi unele probleme.
  • Imagine intitulată Găsiți-vă sufletul creștin Pasul 7
    7. Căutați pe cineva care deține spargerea lor. Găsiți un partener care este capabil să-și dețină deficiențele fără defensivitate. Cu toții avem slăbiciuni, iar unii îi recunosc și unii oameni nu. Găsirea unei persoane care își recunoaște punctele slabe și vede partea lor în problema duce la relații mai strânse și reconciliere în timpul conflictului.
  • Imagine intitulată Găsiți-vă sufletul creștin Pasul 8
    8. Căutați pe cineva care are o istorie de prietenii pe termen lung. Având aceste tipuri de prieteni nu numai că vă vor spune despre tipul de persoană pe care o întâlniți, dar, de asemenea, demonstrați o abilitate de a menține relațiile pe termen lung.
  • Imagine intitulată Găsiți-vă sufletul creștin Pasul 9
    9. Căutați pe cineva cu care aveți multe în comun. Realizați că trebuie să umpleți mai multe ore împreună și trebuie să vă bucurați de momente similare și mijloace de distracție și de seriozitate, cum ar fi responsabilitățile comune, munca în casă / curte, hobby-uri, muzică, filme, citire și contemplare. De obicei, cu atât mai multe cupluri au în comun pentru "Off ore", cu atât rămân împreună.
  • 10. Mergi la biserică! Există probabil alți creștini acolo pe care îl puteți găsi.
  • sfaturi

    Amintiți-vă că aceste 9 elemente ar trebui să fie utilizate ca ghid, mai degrabă decât o listă strictă. Cel mai important lucru este să știi ce riscuri vă implicați și dacă simțiți că relația merită riscurile.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar