Cum să fii un proverbs 31 soție

Biblia are câteva pasaje care consiliază neveste despre cum să fie o mare soție. Cel mai faimos este Proverbe 31. Iată câteva sfaturi din acest pasaj despre cum să fie o soție minunată și mamă.

Pași

  1. Imaginea intitulată Fii un proverbs 31 Soția Pasul 1
1. Faceți viața soțului dvs. mai bine decât a fost înainte. Proverbe 31: 10-12 spune, "O soție de caracter nobil care poate găsi? Ea merită mult mai mult decât rubine. Soțul ei are o încredere deplină în ea și nu are nimic de valoare. Ea îi aduce bine, nu dăunează, toate zilele vieții ei."
  • Este interesant faptul că se spune, "O soție de caracter nobil care poate găsi?" ceea ce înseamnă că este foarte rar. Dar dacă sunteți o astfel de soție, merită mult mai mult decât rubine! Acesta este un stimulent pentru a deveni o soție de calitate rară, da? Dacă meritați mult mai mult decât rubine, atunci sunteți foarte apreciat. Care este întotdeauna un lucru bun atunci când vine vorba de căsătorie.
  • De ce soțul ei are încredere în ea? Pentru că ea provoacă bine, nu dăunează - este o persoană bună. Soțul ei știe că nu va înșela sau să abandoneze familia, pentru că are integritate. Ea va lucra din greu, va arăta dragostea ei și va vorbi despre probleme când apar în loc să le ascundă.
  • Contraste acest lucru cu un alt verset din Proverbe, "[Este mai bine să trăiești într-un colț al acoperișului decât să împărți o casă cu o soție certătoare." (Proverbe 21: 9) Nu alegeți luptele. Aduceți probleme cu respect, Fără să-ți scot frustrațiile pe soțul / soția. Evident, dacă încercați să vă luptați cu partenerul dvs. tot timpul, ceea ce ar cauza rău și nu este bine. Deci, căutați să abordăm problemele cu respect și constructiv.
  • Imaginea intitulată Fii un proverbe 31 Soția Pasul 2
    2. Aveți grijă de familia dvs. Proverbe 31: 13-15 spune, "Ea selectează lâna și inul și lucrează cu mâini dornice. Ea este ca navele comerciale, aducându-și mâncarea de departe. Se ridică în timp ce este încă noapte - ea oferă mâncare pentru familia și porțiunile ei pentru slujitorii ei de sex feminin."
  • Echivalentul modern ar însemna să lucrați din greu pe orice loc de muncă pentru familie. În funcție de divizarea forței de muncă în familia dvs., puteți avea o carieră și / sau treburi la domiciliu. Rămâi în partea de sus a responsabilităților tale. Nu lăsați munca să se aducă. Cereți ajutor dacă aveți nevoie de ea.
  • Este interesant faptul că se spune, "Ea se ridică în timp ce este încă noapte." Aceasta este o realitate pentru orice mamă cu copii mici deja, dar ideea este de a vă ajuta cu alțifel familia cât de mult poți. Fă ce puteți pentru a satisface nevoile familiei dvs., în special a copiilor care nu pot să-i pasă încă de ei înșiși. Desigur, încă mai trebuie să vă asigurați că obțineți suficientă odihnă - nu sunteți de ajutor pentru oricine dacă sunteți epuizați fizic sau emoțional.
  • Discutați cu soțul dvs. despre ce să faceți dacă vă simțiți copleșiți de responsabilitățile dvs. Este posibil să trebuiască să re-alocați lucrarea sau chiar să vă angajați ajutorul cu gătitul și curățarea. Problema rezolvă împreună cu privire la modul în care vă puteți asigura că munca se face fără a epuiza pe nimeni.
  • Imagine intitulată Fii un proverbs 31 Soția Pasul 3
    3. Fii înțelept cu banii tăi. Proverbe 31:16 spune, "Ea consideră un câmp și o cumpără din câștigurile ei pe care le plantează o podgorie." Ia mari decizii când vine vorba de ceea ce achiziționați. În ziua noastră modernă, nu vă lăsați păcăliți de agenți de publicitate care vor să vă vândă nimic și totul. Considera Ce cumperi înainte de ao cumpăra, în tot. Fiți un steward bun cu banii și ceea ce alegeți să cumpărați.
  • S-ar putea să nu plantați literalmente o podgorie, dar puteți face bani în alte moduri. Scrieți, faceți bijuterii, tutore sau găsiți o altă modalitate de a face bani în plus dacă puteți. De asemenea, puteți afla despre piața bursieră și puteți cumpăra unele fonduri index pentru câștig pe termen lung.
  • Există un citat comic care spune, "Lucky este omul care poate face mai mult decât soția lui petrece." Dar serios, nu depășește. Divorțul este adesea cauzat de argumente cu privire la bani. Gândiți-vă înainte de a petrece. Achizițiile mari ar trebui să fie făcute numai dacă ambii soți sunt de acord.
  • Versetul 27 spune ea "nu mănâncă pâinea idleness." Nu pierdeți timpul și fiți inactiv, nu face nimic. Există o mulțime de locuri de muncă pe care tu poate face de la domiciliu, Dacă sunteți un ședere la domiciliu, cum ar fi telemarketing, coasere, scriere și design grafic. Ați putea chiar să faceți un venit puțin suplimentar prin vânzarea de lucruri pe care nu mai aveți nevoie sau doriți (cum ar fi jucăriile dvs. au depășit, cărți și DVD-uri pe care le-ați citit deja, electronice pe care le-ați înlocuit etc.) pe eBay. Încercați să vă folosiți bine timpul și să fiți productivi.
  • Imagine intitulată Fii un proverbs 31 Soția Soția 4
    4. Fi un muncitor greu. Proverbe 31:17 spune, "Ea se pune despre munca ei viguros - brațele ei sunt puternice pentru sarcinile ei." Găsiți lucruri de făcut pentru a vă ajuta familia. Biblia spune, "Indiferent ce faceți, lucrați cu toată inima voastră, așa cum lucrați pentru Domnul, nu pentru maeștrii umani." (Coloseni 3:23) Lucrați pentru a vă servi soțul / soția și copiii, dar în primul rând lucrați pentru a sluji lui Dumnezeu. S-ar putea să vă gândiți uneori că familia dvs. nu merită munca voastră grea, dar nu lucrați pentru ei, pe SE - lucrați pentru Dumnezeu. Serviți lui Dumnezeu prin servirea familiei și a familiei și a copiilor voștri, învățându-i să slujească pe alții.
  • Unii spun că maternitatea este cea mai înmoaie loc de muncă, deoarece nu obțineți niciodată o promoție sau recunoaștere publică. Tocmai îți faci toate sarcinile cu umilință și liniștită. De aceea, unele femei se frustrează despre lucrarea pe care trebuie să o facă. Întotdeauna amintiți-vă, lucrați la Dumnezeu. Dumnezeu vă va răsplăti pentru ceea ce faceți, nu vă faceți griji.
  • Isus a spus în Matei 6:19, "Nu vă depozitați pentru comorile de pe Pământ, în cazul în care molii și distrugerea vecinului și unde hoții se rupe și fură. Dar depozitați-vă de comorile în ceruri, unde molii și viermi nu distrug și unde hoții nu se rupe și fură." Este posibil să nu existe multe recompense în această viață, dar construiți comorile în cer cu tot ceea ce faceți pentru familia voastră.
  • 1 Cor. 3: 14-15 spune, "Dacă ceea ce a fost construit supraviețuiește, constructorul va primi o recompensă. Dacă este arsă, constructorul va suferi pierderi, dar totuși va fi salvat - chiar dacă numai ca unul scapă prin flăcări." Indiferent ce construim pe temelia lui Isus în viața noastră este ceea ce vom fi răsplătiți în ceruri, chiar dacă nu durează. Fiecare faptă altruistă, fiecare act de iubire, vom fi răsplătiți în cer într-o bună zi.
  • Bineînțeles, știind că Dumnezeu vă va răsplăti că nu înseamnă că ar trebui să suferiți în tăcere. E bine să spui "Uneori mă simt neapreciat" sau "Sunt copleșit uneori și am nevoie de mai mult ajutor în jurul casei." Fi asertiv dacă lucrurile nu merg bine.
  • Imaginea intitulată Fii un proverbs 31 Soția Pasul 5
    5. Fii o persoană generoasă și bună. Proverbe 31:21 spune, "Își deschide brațele celor săraci și își extinde mâinile la cei nevoiași." Găsiți modalități de a ajuta pe alții în viața de zi cu zi. Fă-o indiferent dacă pot vedea alte persoane.
  • Încercați să donați bani și haine vechi la caritate.
  • Încerca voluntariat La o bucătărie alimentară, centru de îndrumare pentru studenții dezavantajați, adăpost fără adăpost, adăpostul de animale, spital sau alt loc dedicat pentru a ajuta oamenii care au nevoie.
  • Evitați judecarea persoanelor care se află în situații rele, chiar dacă au făcut greșeli. În schimb, întrebați-i cum vă puteți ajuta.
  • Votați cu atenție. Nu votați niciodată pentru politicieni care ar dezvălui cei oprimați.
  • Imagine intitulată Fii un proverbs 31 Soția Soția 6
    6. Rochie bine, fără să vă îngrijorați prea mult despre asta. Versetul 22 spune, "Ea este îmbrăcată în lenjerie fină și purpuriu." Deci, acest proverbs 31 femeie este bine îmbrăcat. Dar păstrați-vă în minte versetul 30, "Farmecul este înșelător, iar frumusețea este trecătoare - dar o femeie care se teme de Domnul va fi lăudată." Cel mai important lucru de a păstra atractiv este inima ta. Frumusețea este trecătoare. Toată lumea îmbătrânește, dar veți avea inima și caracterul vostru atâta timp cât sunteți în viață. Lucrați la cultivarea frumuseții dvs. interioare mai mult decât frumusețea dvs. fizică.
  • Imagine intitulată Fii un proverbs 31 Soția Soția 7
    7. Vorbiți cu respect față de soțul / soția. Versetul 23 spune, "Soțul ei este respectat la poarta orașului, unde își ia locul în rândul bătrânilor țării." Nu bârfe despre soțul / soția dvs. și insultați caracterul lor. Vorbiți în așa fel de el altora, astfel încât alții să-l respecte.
  • Cunoașteți diferența dintre bârfe și solicitarea sfaturilor. Criticarea soțului dvs. este rău. Confidențial cererea de a rezolva o problemă maritală poate fi în regulă. Există o mare diferență între a spune "Soțul meu este atât de egoist" și "Cum mă apropii de soțul meu despre frustrarea mea cu această problemă?"
  • Desigur, acest lucru nu se aplică dacă aveți un soț abuziv. Nu minți să protejați reputația unui om crud. Spuneți altor persoane ce se întâmplă și cereți-i să vă ajute. Siguranța dvs. și siguranța copiilor dvs. (dacă aveți vreunul) vine primul.
  • Imagine intitulată Fii un proverbs 31 Soția Pasul 8
    8. Fi o femeie încrezătoare. Versetul 25 spune, "Ea este îmbrăcată cu putere și demnitate - poate râde în zilele care vor veni." Cred în propria ta putere și abilități. Încredere că Dumnezeu are viitorul tău în palma mâinii lui, atunci poți "râde de zilele care vor veni." Fii o femeie de credință, nu teamă.
  • Imagine intitulată Fii un proverbs 31 Soția Pasul 9
    9. Fiți înțelepți și dați sfaturi acolo unde este necesar. Versetul 26 spune, "Ea vorbește cu înțelepciunea, iar învățătura credincioasă este pe limba ei." Pentru a vă învăța copiii, căutați să crească în înțelepciune. Citește cărți. Ascultați predici. Citiți Biblia cât mai mult posibil. Rugați-vă pentru înțelepciune.
  • Când cineva este supărat, Validați sentimentele lor și ascultați îndeaproape durerile lor. Acest lucru le poate face să se simtă mult mai bine.
  • Imagine intitulată Fii un proverbs 31 Soția Pasul 10
    10. Așteptați respectul de la copii și soț / soție. Versetul 28 și 29 spun, "Copiii ei se ridică și îl numesc binecuvântat - soțul ei, și el îl laudă: "Multe femei fac lucruri nobile, dar le depășiți pe toți." " Tratați-le cu respect și așteptați ca ei să vă facă același lucru. Fiecare dintre voi a fost creat de Dumnezeu și fiecare dintre voi merită să fiți tratat cu demnitate de bază.
  • Dacă vă sună numele sau nerespectați-vă, îl tăiați în mugur. Spune "S-ar putea să nu vorbești cu mine așa" sau "Plec. Reveniți când puteți vorbi cu mine respectuos."
  • Oamenii tind să demonstreze respectul pentru persoanele care arată respect de la ei. Tratați familia cu respect, fără a pierde controlul asupra temperamentului dvs. sau al numelor de apel. (Luați o pauză dacă este necesar.) Să evite pedepsele aspre și Disciplina destul de compasiune.
  • Imaginea intitulată Fii un proverbs 31 Soția Soția 11
    11. Nu luați mai mult decât vă puteți descurca. Deși Dumnezeu vă va ajuta, Dumnezeu îi ajută pe cei care se ajută singuri. Dacă luați ceea ce știți că nu vă puteți ocupa, Dumnezeu nu vă poate ajuta cu asta. Acest lucru ar putea avea copii când știți că nu le puteți oferi sau nu doriți (ceea ce ar însemna că ar lua o taxă emoțională asupra dvs. mai mare decât vă puteți gestiona), luând un volum de muncă mai mare decât puteți lua un volum de muncă mai mare decât , etc.
  • Spuneți cum vă simțiți. E bine să spui "sunt coplesit" sau "Am luat mai mult decât mă pot descurca." Ajungeți la alții pentru asistență și sfaturi.
  • sfaturi

    Ascultați ceea ce spune Dumnezeu despre cum să fiți o femeie, o mamă și o soție decât ceea ce spune lumea.
  • Femeile din credința evreiască, de asemenea, încearcă să aspire să trăiască idealul Proverbs 31, numai ei se referă la ea ca fiind "o femeie de valori."
  • Inspirația lui Solomon pentru buna soție era mama lui, baie Sheba.
  • Avertizări

    Nu vă suprasolicitați în rolul dvs. ca mamă sau soție. Învață să ai grijă de tine, pentru că nu poți avea grijă de ceilalți, dacă nu ai grijă de tine.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar