Cum să fii un bun prieten

Fiind un bun prieten nu este întotdeauna ușor, dar luând timp pentru a îngriji o prietenie de durată merită fiecare uncie de efort. Prietenii bune oferă putere, fericire și înțeles în moduri în care social media sau lupta pentru popularitate nu pot. Toate prieteniile adevărate sunt construite pe încredere și sprijin reciproc, deci că sunteți în căutarea de a face prietenii noi, de calitate sau pentru a vă îmbunătăți cele existente, există lucruri pe care le puteți face pentru a fi un prieten bun pentru alții.

Pași

Devenind un bun prieten

Calitățile eșantionului unui bun prieten

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Sfaturi de ascultare

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Eșantionați modalități de a fi respectuos

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Partea 1 din 4:
Fiind de încredere
  1. Imagine intitulată Fii un bun prieten 1
1. Păstrați promisiunile. Nu faceți vreodată o promisiune că nu puteți păstra - sau cel puțin nu faceți obiceiul de a. Dacă spui că vei ieși cu un prieten și un conflict legitim apare, explicați situația. Dacă nu poți merge, dă-i prietenului tău un cadou și îi spui rău. Nimeni nu este perfect, și este în regulă dacă trebuie să spui o promisiune o dată într-o lună albastră, dar nu-l face un lucru obișnuit. Dacă acest lucru se recuperează în timp, atunci probabil că veți fi văzută ca neîncetat. Dacă ați promis unui prieten ceva important, păstrați-vă promisiunea și nu riscați pierderea unui prieten.
  • Când faci o promisiune serioasă, uită-te la prietenul tău în ochi și vorbești încet să arăți că vrei să spui că, în loc să spui doar pentru că crezi că ar trebui să faci asta. Nu rupeți nici o astfel de promisiune, așa cum vă va răni prietenul. Ar putea chiar să vă rupe prietenia!
  • Imagine intitulată Fii un bun prieten 2
    2. Fi de încredere. Fiind de încredere este unul dintre cele mai importante aspecte de a fi un bun prieten. Prietenul tău va avea nevoie de tine pentru sprijin, mai ales în vremuri grele. Nimeni nu vrea să fie prieteni cu cineva care de fapt nu este interesat de ei. Este greu să se bazeze pe o persoană care nu se comportă într-un mod consistent și demn de încredere. Știm cu toții oameni bine intenționați, dar fulgi care spun, "Bine, o voi face..." dar nu urmați niciodată. Dacă asta ești tu, știi că erogi încrederea prietenilor tăi - în cele din urmă, ei vor înceta să creadă ceea ce spui.
  • Dacă nu sunteți sigur că puteți face ceva, nu sunteți de acord să faceți acest lucru și să fulgeți mai târziu. În schimb, fii cinstit cu privire la faptul că nu ești sigur dacă o poți face.
  • Prietenii tăi ar trebui să simtă mereu că pot conta pe tine, chiar și atunci când merge greu. Dacă sunteți doar acolo pentru vremurile de distracție, nu veți fi mai mult decât un prieten corect.
  • Imagine intitulată Fii un bun prieten 3
    3. Ne cerem scuze când ați făcut o greșeală. Dacă vrei ca prietenii tăi să aibă încredere în tine, atunci nu poți să te comporți ca și cum ai fi Flawless. Dacă știți că ați făcut o greșeală, dețineți-o în loc să fiți în negare. Deși prietenii dvs. nu vor fi fericiți că ați făcut o greșeală, vor fi foarte mulțumiți că sunteți matur și întemeiat suficient pentru a recunoaște că, în loc să vă prefaceți că nimic nu este greșit sau, mai rău - învinovățându-l pe altcineva.
  • Când îți pare rău, ar trebui să spui asta. Fie ca prietenii tăi să audă sinceritatea în vocea ta în loc să te gândești că nu-ți pasă cum simt ei. De asemenea, ar trebui să însemne, să vă explicați prietenului dvs., neînțelegerea sau modul în care vă simțiți rău și doriți să vă reparați relația.
  • Imaginea intitulată Fii un bun prieten Pasul 4
    4. Permiteți-vă să fiți cinstiți și vulnerabili. Dacă vrei să fii un bun prieten și să ai încredere în tine, atunci trebuie să fii cinstit despre sentimentele tale, despre acțiunile prietenilor tăi și despre cum te simți despre prietenia ta. Dacă sunteți sincer despre modul în care vă simțiți și vă permiteți să fiți vulnerabili cu sentimentele dvs., care vor deschide linii directe de comunicare cu prietenii dvs. și îi va face mai probabil să vă deschidă. Dacă prietenul tău te-a rănit, nu-ți fie frică să vorbești despre asta ... Dacă ceva vă supără, nu vă simțiți prea timizi să vă deschideți prietenului dvs. despre asta.
  • Fiind cinstit este diferit de a fi atât de blunt încât vă rănești prietenii. Dacă credeți că prietenul dvs. are o problemă de băut, de exemplu, atunci îi datorați prietenului dvs. să înceapă o conversație despre el. Dar dacă credeți că prietenul tău arată cam ciudat în rochia ei nouă, poate doriți să vă țineți gura închisă.
  • Fii serios. Conectează-te cu persoane pe care le apreciați la un nivel profund dacă doriți să aveți prietenii durabile, pe termen lung. Investiți în oameni în care vă puteți afla în jur. Dacă comportamentul tău nu are sinceritate, prietenia ta nu va dura. Fii cinstit cu privire la modul în care chiar simți chiar dacă crezi că prietenul tău ar putea fi de acord.
  • Imaginea intitulată pierde un tip în 10 zile Pasul 10
    5. Nu sunt de acord cu prietenul tău într-un mod respectuos. Când un prieten împărtășește ceva pe care îl găsești neplăcut sau pur și simplu nu sunteți de acord cu opinia lor, este bine să spunem așa! Lăsați-i pe prietenul tău să știe ce crezi și de ce. Asigurați-vă că sunteți respectuos atunci când vă împărtășiți punctul dvs. de vedere.
  • Dacă începeți să vă simțiți supărați, luați o clipă pentru a observa aceste sentimente și orice răspuns fizic pe care îl aveți, de asemenea. Este normal să vă simțiți supărat, dar va fi mult mai ușor să răspundeți într-un mod respectuos dacă vă calmați mai întâi.
  • Încercați să abordați situația cu curiozitate și dorința de a afla mai multe despre perspectiva prietenului dvs.
  • Vorbește-ți mintea direct și fii curajos când faci asta. Nu este ușor să vă opuneți unui prieten, mai ales dacă o fac sau spune ceva urât sau rău-spirited.
  • Imagine intitulată Fii un bun prieten Pasul 5
    6. Nu folosiți oamenii. Dacă unul dintre prietenii dvs. suspectează că le folosiți doar, atunci vă vor lăsa ca un cartof fierbinte. Prieteniile bune nu apar de la speranța popularității altora sau a rețelelor se vor freca asupra dvs. Dacă încercați să fiți prieteni cu o persoană doar pentru a intra într-o anumită clică, asta nu este prietenie - este oportunismul - și, în cele din urmă, natura superficială a implicării dvs. se va dezvălui.
  • Și dacă aveți o reputație de a folosi oamenii, atunci oamenii noi nu vor fi prea încântați să înceapă o prietenie cu dvs.
  • O prietenie este despre a da și luarea. Sigur, poate fi convenabil că unul dintre prietenii dvs. vă oferă o călătorie la școală în fiecare zi, dar asigurați-vă că faceți ceva pentru acel prieten în schimb.
  • Imagine intitulată Fii un bun prieten Pasul 6
    7
    Fii loial. Dacă prietenul tău vă spune ceva încrezător, păstrați-l și nu vorbiți despre asta cu altcineva, așa cum v-ați aștepta ca prietenul dvs. să facă pentru dvs. Nu discutați despre prietenul vostru în spatele ei și nu răspândiți zvonuri despre confidențele pe care le-au împărtășit. Nu spuneți niciodată nimic despre prietenul dvs. că nu ați fi pregătit să repetați fața lor. Fiți loiali prietenilor adevărați și fiți pregătiți să le apărați dacă prietenii voștri, sau oamenii pe care abia le cunoașteți, începeți să le bârfei despre ei.
  • O parte a fidelor este înțelegerea importanței unei prietenii de lungă durată și stabile. Nu aruncați tot ce departe doar pentru a vă petrece tot timpul să vă petreceți cu noul iubit sau prietena sau o persoană rece nouă pe care tocmai ați întâlnit-o. Amintiți-vă că prietenii dvs. s-ar putea simți părăsiți.
  • Dacă aveți o reputație pentru a fi Blabbermouth sau o bârfă, atunci prietenii dvs. vor afla rapid și vor fi ezitanți să vă dezvăluie ceva personal în viitor - sau chiar să vă petreceți mult timp cu dvs. deloc.
  • Nu lăsați pe alții să spună lucruri rele despre prietenul dvs., fie. Până când ați avut o șansă să auziți partea prietenului dvs. a povestii, tratați comentariile care nu sunt de susținere ca și zvonuri. Dacă cineva spune ceva care te șoc și nu pare ca un lucru pe care-l va face sau să spună, atunci răspundeți cu ceva de genul, "Le cunosc, și asta nu sună corect. Lasă-mă să vorbesc cu ei - să-și găsească perspectiva pe asta. Până atunci, aș aprecia dacă nu v-ați răspândit."
  • Imagine intitulată Fii un prieten bun pas 7
    8. Fii respectuos. Prietenii buni prezintă respect reciproc prin faptul că sunt în mod deschis și de susținere reciproc. Dacă prietenul dvs. are anumite valori și convingeri care nu se aliniază cu propria voastră, respectați alegerile sale și să fiți deschisi să auziți mai multe despre ele. Dacă vrei ca prietenul tău să aibă încredere în tine, atunci prietenul tău ar trebui să se simtă confortabil, exprimându-i opiniile că nu sunteți de acord sau discutarea unei noi perspective cu dvs. Dacă prietenul tău crede că vei trage orice idee interesantă sau originală pe care o poate avea, atunci prietenia ta nu va fi apreciată.
  • Uneori prietenul tău va spune lucruri pe care le găsești plictisitoare, inconfortabile sau enervante, dar dacă ai respect pentru prietenul tău, îți dai prietenului tău spațiul să vorbească și să faci acest lucru fără judecată.
  • În timpul momentelor când nu vedeți ochiul cu prietenul dvs., nu sunteți de acord cu respect și fiți dispuși să vedeți lucrurile în mod diferit.
  • Partea 2 din 4:
    Amintiți-vă să includeți prietenii dvs
    1. Imaginea intitulată transforma o prietenă într-o prietena Pasul 2
    1. Nu lăsați prietenii dvs. să se simtă lăsați afară, vreodată. Aceasta este o parte scurtă, dar esențială a ființei unui bun prieten. Nu lăsați niciodată prietenii dvs. să se simtă lăsați afară. Doar pentru că ai un prieten sau începe să intalnești nu înseamnă că sunt peste tine! Întotdeauna amintiți-vă: Când zdrobirea voastră se termină datând pe altcineva, prietenii dvs. vor fi acolo pentru dvs. Când suferiți de Heartbreak, prietenii dvs. vor fi acolo pentru dvs. Când oamenii răciți din clasă îi transformă pe toți împotriva ta, prietenii tăi vor fi acolo pentru tine. Amintiți-vă să fiți acolo pentru ei!
    Partea 3 din 4:
    Fiind de susținere
    1. Imagine intitulată Fii un bun prieten Pasul 8
    1. Să fie altruist. Deși nu poți fi altruist tot timpul, fiind altruistă este o parte importantă de a fi un bun prieten. Se potrivește dorințele prietenului dvs. ori de câte ori puteți, cu condiția ca acest lucru să se facă într-un mod echilibrat. Să-și reciproc actele de bunătate cu fapte de îngrijire ale dvs., iar prietenia dvs. va fi întărită. Dacă primești o reputație de a fi egoistă și să fii doar în jurul prietenilor tăi când ai nevoie de ajutor, atunci oamenii vor ști că nu te uiți la ei.
    • Faceți o favoare pentru prietenul dvs. doar din bunătatea inimii voastre, nu pentru că doriți ceva în schimb.
    • Există o diferență între a fi altruist la momentul potrivit și a lăsa oamenii să meargă peste tot. Dacă simțiți că vă ajutați mereu prietenii și nu faceți nimic înapoi, atunci puteți avea o problemă.
    • Nu abuzați de generozitate sau nu vă purtați bineveniți. Când prietenul tău face ceva frumos pentru tine, reciproc rapid. Returnați banii pe care îi împrumutați cu promptitudine. Du-te acasă când se pare că timpul este corect.
  • Imagine intitulată Fii un bun prieten 9
    2. Fii un bun ascultator. Nu monopoliza conversațiile, ci mai degrabă să ia timp pentru a înțelege cu adevărat și pentru a vă susține prietenul când vorbesc cu tine. Sună simplu, dar asigurați-vă că ascultați cât de mult vorbești despre dvs. Dacă monopolizați fiecare conversație cu sentimentele dvs., prietenul dvs. nu a ieșit din relație. Ascultarea deschide spațiul dintre voi doi și vă asigură prietenului dvs. că vă pasă.
  • Dacă vă așteptați doar ca prietenul dvs. să termine vorbind, astfel încât să puteți spune ce vreți să spuneți, va fi evident imediat.
  • Încercați să găsiți un echilibru de a lăsa prietenul dvs. să vorbească despre jumătate din timp. Deși unii oameni sunt simeri decât alții, dacă prietenul tău simte că nu poate obține un cuvânt atunci când sunt în jurul tău, va fi greu să ai o prietenie sănătoasă, pe două părți.
  • Dacă întrerupeți accidental, spuneți ceva asemănător, "Oh - Îmi pare rău, continuă."
  • Imagine intitulată Fii un bun prieten Pasul 10
    3. Ajutați-vă prietenii să se ocupe de luptele lor. Pentru a fi cu adevărat de susținere, va trebui să vă puteți urmări prietenilor când au un timp greu. Dacă simțiți că prietenul dvs. devine într-un fel de necazuri asupra căruia au un control mic, cum ar fi luarea de droguri, fiind promiscuau sau de a fi prea beat la o petrecere, ajută-l să scape de situație prin faptul că nu se teme de vorbește despre asta.
  • Nu presupuneți că prietenul dvs. se poate descurca singură - acest lucru poate fi chiar momentul potrivit căruia vocea dvs. de bun simț este necesară pentru a le trezi de la fuga lor. Dacă vedeți o problemă, vorbiți, indiferent cât de ciudat vă simțiți.
  • Fie ca prietenul tău să știe că poți să-i dai un umăr pentru a plânge în timpul acestui timp greu. Dacă prietenul tău se simte mai puțin singur, va fi mai ușor pentru ei să se ocupe de necazurile lor.
  • Dacă tot prietenul tău dorește să facă față problemei este de a vorbi, asta e bine la început, dar ar trebui să ajuți prietenul tău să găsească soluții practice la problemele sale.
  • De exemplu, dacă prietenul dvs. a recunoscut că are o tulburare de alimentație și pur și simplu promite să înceapă mai mult, ați putea vorbi cu ei despre luarea unor măsuri mai grave pentru a aborda problema, cum ar fi vorbirea cu un profesionist de sănătate. Cu toate acestea, rețineți că trebuie să aveți și limite. Nu poți repara toate problemele prietenului tău pentru ei.
  • Imagine intitulată Fii un bun prieten Pasul 11
    4. Fi acolo într-un moment de criză.Dacă prietenul tău trebuie să meargă la spital, vizitați. Dacă câinele lor se îndepărtează, ajută la găsirea. Dacă au nevoie de cineva care să le ia, să fie acolo. Luați note pentru prietenul dvs. în școală când sunt absenți. Trimiteți cărți și pachete de îngrijire când locuiți departe. Dacă există o moarte în familia lor, participă la înmormântare. Lăsați-i pe prietenul tău să vadă că pot conta pe tine în orice moment.
  • Asigurați-vă că prietenul dvs. nu este mereu În mijlocul unui fel de criză, oricât de inventat ar putea fi. Ar trebui să fii acolo pentru a ajuta în timpul vremii grele, dar asta nu poate fi baza întregii dvs. relații tale.
  • O parte de a fi acolo pentru prietenul dvs. într-o criză oferă și sprijin emoțional. Aveți grijă de prietenul dvs. suficient pentru a le ajuta să se deschidă și să lase lacrimile să se rostogolească. Dați-le un țesut și ascultați deschis. Nu trebuie să spui nimic dacă nimic nu pare bine - să rămâi calm și liniștitor.
  • Dacă prietenul tău trece printr-o criză, nu spune, "Totul va fi bine" Dacă nu va fi. Este greu să nu spun că uneori, dar reasigurarea falsă poate fi adesea mai rău decât nici unul. În schimb, prietenului tău să știe că ești acolo pentru ei. Rămâneți sincer, dar optimizați și pozitivi.
  • Dacă prietenul tău începe să vorbească sinucidere sau răniți alți oameni, spuneți cuiva despre asta. Această regulă suprascrie "Respectați confidențialitatea" pas, pentru că, chiar dacă prietenul tău vă cere să nu spuneți nimănui, ar trebui să o faceți oricum. Sugerați o linie de asistență sau un profesionist prietenului dvs. Discutați cu părinții sau soțul dvs. a prietenului dvs. (dacă nu sunt cele care cauzează problemele) înainte de a implica pe oricine altcineva.
  • Imagine intitulată Fii un bun prieten Pasul 12
    5
    Dă sfat atenți. Pentru a fi un bun prieten, ar trebui să puteți cântări situația prietenului dvs. din perspectiva sa și să vă oferiți opinia dvs. fără a insista ca prietenul dvs. să facă tot ce spuneți. Nu judecați prietenul dvs. - pur și simplu îi sfătuiți când ajung afară.
  • Evitați să oferiți sfaturi. Permiteți ventilarea acolo unde este necesar și să fie dispus să ofere sfaturi dacă este clar că este căutat. Întrebați întotdeauna înainte de a vă presupune că puteți da sfaturi.
  • În unele cazuri, un prieten ar putea folosi un pic de dragoste dură pentru a le ține dintr-o situație periculoasă. Utilizați discreția aici - nu doriți să le predați sau să vă copleșiți prietenul dvs. Spuneți-le cum percepeți situația folosind informații factuale și sugerați ceea ce ați putea face în aceleași circumstanțe.
  • Imaginea intitulată Fii un bun prieten Pasul 13
    6. Dați prietenului dvs. un spațiu atunci când au nevoie de ea. O parte a de susținere înseamnă susținerea faptului că prietenul dvs. nu va dori întotdeauna să-și petreacă timpul cu dvs. Învață să te întorci și să-ți dai spațiului prietenului tău. Înțelegeți dacă prietenul dvs. vrea să fie singur sau să stea cu alte persoane. Nu este nevoie să deveniți agitat sau nevoiași. Dacă sunteți aglomerat și verificați-vă cu prietenul dvs. la fiecare două secunde dacă nu se află în jur, veți începe să arătați ca un altele semnificative posesive și care nu vor fi apreciate.
  • Nu primiți gelos dacă prietenul dvs. are mulți prieteni. Fiecare relație este specială și diferită și asta nu înseamnă că prietenul tău nu te apreciază.
  • Permițându-se unii altora să stea cu alți prieteni vă oferă o cameră de respirație foarte necesară și vă permite să vă apropiați și să vă apreciați și mai mult.
  • Partea 4 din 4:
    Făcând ultima prietenie
    1. Imaginea intitulată Fii un bun prieten Pasul 14
    1. Învață să ierți. Dacă doriți ca prietenia dvs. să dureze, atunci ar trebui să vă puteți ierta prietenul și să vă deplasați înainte. Dacă țineți o pradă și lăsați-vă amărăciunea și resentimentele să se acumuleze, atunci nu veți putea merge mai departe. Recunoaște că nimeni nu este perfect și că, dacă prietenul tău este sincer și dacă nu au făcut ceva prea oribil, ar trebui să te mișci din trecut.
    • Dacă prietenul tău a făcut cu adevărat ceva atât de neiertat încât să nu poți trece prin ea, atunci este mai bine să mergi mai mult decât să încerci să salvezi prietenia când e condamnat. Dar acest lucru ar trebui să se întâmple foarte rar.
    • Dacă sunteți supărat pe prietenul dvs., dar nu le veți spune de ce nu veți putea niciodată să le iertați dacă nu vorbiți despre asta.
  • Imagine intitulată Fii un bun prieten Pasul 15
    2. Acceptați-vă prietenul pentru cine sunt. Pentru a vă face prietenia să prospere, nu ar trebui să încercați să vă schimbați prietenul sau să vă faceți pe prietenul dvs. să vadă lumea din perspectivă. Sărbători ceea ce face prietenul tău (și tu) unic! Dacă sunteți conservator și prietenul dvs. este liberal, atunci acceptați că în loc să încercați să argumentați tot timpul. Ar trebui să apreciați perspectiva proaspătă că prietenul dvs. poate aduce în experiențele dvs. în loc să vă dorească prietenului dvs. să vadă totul din perspectivă.
  • Cu cât sunteți mai mult cu alții, cu atât mai puțin vă idealizați reciproc și cu atât mai mult vă acceptați unul pe altul pentru cine sunteți cu adevărat. Acesta este ceea ce este un prieten cu adevărat bun este cu adevărat despre - îngrijirea profund unul altuia, chiar dacă știți că sunteți amândoi plini de defecte.
  • Imagine intitulată Fii un bun prieten Pasul 16
    3. Merge dincolo de chemarea datoriei. Un prieten va aștepta în timp ce vă faceți temele. Un mare prieten rămâne toată noaptea care ajută. Amintiți-vă că, dacă sunteți un prieten bun, oamenii doresc să fie un prieten bun pentru tine. Recunoașteți momentele când trebuie să mergeți mai sus și dincolo pentru a vă ajuta prietenul și știți că acest lucru va crește prietenia dvs. și că prietenul dvs. va face același lucru pentru dvs. în schimb.
  • Dacă prietenul tău într-adevăr are nevoie de tine și continuă să spună, "Nu, nu trebuie să faci asta..." Învață să citești între linii și să știi că prietenul tău într-adevăr are nevoie de tine.
  • Imaginea intitulată Fii un bun prieten de 5 ani
    4. Stați legătura indiferent de ce. Pe măsură ce anii trec, oamenii tind să se desprindă. Poate că tu și un prieten se vor muta în locuri diferite și se va vedea unul pe altul din când în când. Uneori, ani pot trece fără prea mult contact. Dacă nu vă opriți niciodată despre prietenul dvs., vorbiți. Ei vor fi bucuroși să audă de la dvs. Erați prieteni pentru un motiv în trecut și puteți găsi aceeași legătură care vă legănă împreună.
  • Nu lăsați locația dvs. să determine puterea legăturii dvs. Dacă prietenia dvs. este semnificativă, atunci ar trebui să continue să crească chiar dacă sunteți un ocean separat.
  • Faceți un scop de a avea date telefonice sau skype cu prietenul dvs., chiar dacă sunteți într-un fus orar complet diferit. Dacă păstrați-vă cu prietenul dvs. devine o rutină, relația dvs. va continua să prospere.
  • Imaginea intitulată Fii un prieten bun pas 18
    5. Lăsați prietenia dvs. să evolueze. Dacă doriți să fiți un prieten bun, atunci trebuie să înțelegeți că prietenia dvs. nu va fi aceeași în liceu, colegiu sau în lumea adultă. Sigur, când ai fost paisprezece, ți-ai fi petrecut tot timpul cu cel mai bun prieten al tău, dar până când ai plecat să-ți ții colegii sau să începi relațiile serioase, ai petrecut în mod natural mai puțin timp vorbind. Acest lucru nu înseamnă că prietenia dvs. nu este la fel de puternică - înseamnă doar că viața voastră evoluează, iar prietenia dvs. ia o formă diferită de-a lungul anilor.
  • Nu încercați să faceți ca prietenia dvs. să fie exact la fel ca acum zece ani. Gândește-te la el ca elastic, nu solid.
  • Dacă prietenul tău este căsătorit cu copii sau chiar într-o relație serioasă și nu sunteți, respectați faptul că, în timp ce prietenul dvs. vă interesează, ei nu vor fi sunați 24 de ore din 24 ca și cum ar fi fost.
  • Apreciați schimbările pe care prietenia dvs. le-a făcut de-a lungul anilor și să învețe să crească împreună cu relația dvs.
  • Prietenul tău trebuie să fie un bun prieten pentru tine în schimb.
  • sfaturi

    Nu trebuie să cheltuiți mult timp și bani pentru a fi un bun prieten. Cele mai bune daruri sunt adesea realizate manual și vin din inimă. Un apel telefonic poate însemna la fel de mult ca o vizită.
  • Nu trimiteți text sau nu sunați la prietenul dvs. în fiecare oră a zilei. Ei vor deveni supărați și nu vor răspunde când vă chemați ceva care este de fapt important.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar