Cum să fii o mamă bună

Definiția unei mame bune variază în funcție de cine cereți. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor sunt de acord că cel mai important lucru este să-i iubești pe copiii tăi și să se asigure că se simt iubiți. Nu există reguli stabilite pentru a fi o mamă, astfel încât am compilat o listă a unor linii directoare pe care le puteți utiliza pentru părintele copiilor dvs. într-un mod iubitor. Dacă vă faceți vreodată copleșiți, asigurați-vă că vă sprijiniți pe sistemul dvs. de asistență și accesați familia sau prietenii pentru ajutor.

Pași

Metoda 1 din 13:
Afișați afecțiunea de multe ori.
  1. Imaginea intitulată Fii o mamă bună Pasul 4
1. Aruncați o mulțime de iubire sub formă de îmbrățișări, sărutări și laudă. Afecțiunea îți reamintește copilul că sunt iubiți necondiționat. În plus, este legată de stima de sine superioară, performanțe academice mai bune, mai puține probleme comportamentale și o relație globală mai puternică între dvs. și copilul dumneavoastră.
  • Asigurați-vă că majoritatea interacțiunilor pe care le aveți cu copiii dvs. sunt pozitive și iubitoare. Străduiți-vă să arătați zilnic afecțiunea.
  • Dacă aveți un copil, afecțiunea poate implica pur și simplu menținerea copilului în mod regulat sau vorbind reasigurată.
Metoda 2 din 13:
Petreceți timp cu copiii dvs. unu-la-unu.
  1. Imaginea intitulată Fii o mamă bună Pasul 6
1. Timpul de calitate este important pentru construirea de relații puternice. Dacă aveți mai mulți copii, faceți un efort de a vă petrece cu fiecare pe cont propriu în loc de un grup. Chiar și ferestrele scurte de timp pot întări legătura dintre voi doi.
  • Dacă aveți de-a face cu un copil sau un copil, o singură dată ar putea include coborârea pe podea și jucând cu ei.
  • Pentru un copil mai în vârstă, încercați să faceți un hobby cu ei, cum ar fi coacerea, drumeții sau meșteșuguri.
Metoda 3 din 13:
Arătați-vă sprijinul.
  1. Imaginea intitulată Fi un pas bun 7
1. Validați interesele copilului dvs. pentru a le ajuta să se simtă demn. Chiar dacă nu este exact ceea ce ați alege pentru dvs. Interesele lor pot veni și pleacă, așa că fii pregătit să schimbi uneltele destul de des de des.
  • Dacă adolescentul dvs. sa alăturat unei trupe, dați un feedback pozitiv cu privire la melodiile pe care le scriu.
  • Dacă schoolerul dvs. de mijloc este obsedat de spațiu, cumpărați cărți sau le luați într-o excursie pe planetariu.
Metoda 4 din 13:
Iubeste-ti copiii neconditionali.
  1. Imaginea intitulată Fii o mamă bună Pasul 8
1. Acesta va ajuta copiii dvs. să se simtă încrezători în ei înșiși și în voi. Chiar dacă copilul tău mănâncă în sus sau trebuie să le discipline, să știi că le iubești încă. Ca părinte, slujba ta este să-ți iubești copilul pentru cine sunt, nu pentru cine dorești că erau.
  • Încercați să evitați criticarea sau vina pe copilul dvs. pentru greșelile lor. În schimb, concentrați-vă asupra a ceea ce pot face mai bine data viitoare.
Metoda 5 din 13:
Stabiliți reguli clare, ferme.
  1. Imaginea intitulată Fii o mamă bună Pasul 2
1. Comunicați cu copiii dvs. despre ceea ce este bine și ce nu este. Țineți o întâlnire de familie pentru a verbaliza liniile directoare și a fi sigur că toată lumea înțelege consecințele dacă nu se conformează. Apoi, postați o foaie de înșelătorie a regulilor într-o zonă comună, ca pe frigider.
  • Face reguli clare și concise, dar cu o rotire pozitivă, cum ar fi "toată lumea ar trebui să meargă în interior" în loc de "nu alerga în casă!"
  • În funcție de vârsta copiilor dvs., ați putea avea o discuție deschisă cu ei pentru a decide cu privire la regulile și consecințele echitabile împreună. S-ar putea să începeți să încercați să faceți acest lucru odată ce copilul dvs. este capabil să lucreze pentru ei înșiși unele consecințe față de comportament necorespunzător.
Metoda 6 din 13:
Urmați prin consecințe.
  1. Imaginea intitulată Fii o mamă bună Pasul 3
1. Ați făcut regulile, iar copiii dvs. trebuie să le urmeze. Nu trebuie să fii un stickler pentru disciplină - dacă cineva vine acasă la 5 minute după curfew, îl poți lăsa să alunece. Cu toate acestea, asigurați-vă că puneți regulile pe care le-ați configurat, astfel încât copiii dvs. să știe că înseamnă afaceri.
  • Disciplinând copiii dvs. pentru ruperea regulilor nu se traduc neapărat în a fi rău. Critică mai degrabă comportamentul decât copilul. Acest lucru ar putea părea așa: "Charlie, ce ar trebui să faceți în loc să vă împingeți fratele? Pentru că ați împins, va trebui să așteptați încă 5 minute înainte de a vă face o întoarcere pentru a arăta cât de pacient puteți fi."
  • Asigurați-vă că consecințele se simt logice. De exemplu, dacă copilul dvs. urmărește prea mult televizor și nu și-a terminat temele, ia în considerare limitarea timpului de ecran.
Metoda 7 din 13:
Încercați să practici ceea ce predică.
  1. Imaginea intitulată Fii o mamă bună Pasul 9
1. Gândiți-vă la exemplul pe care îl stabiliți pentru copiii dvs. Dacă le spuneți să nu minți, nici nu ar trebui să-i spuneți minciunii. Dacă vorbiți adesea despre importanța unei alimentații sănătoase, încercați să rămâneți la o dietă echilibrată. Copiii sunt mai probabil să urmeze regulile dacă le urmați și ei.
  • Aceasta include, de asemenea, modele de modelare ca fiind un muncitor greu și nu folosiți medicamente sau alcool.
Metoda 8 din 13:
Admite când ați greșit.
  1. Imaginea intitulată Fii o mamă bună Pasul 12
1. Nu vei fi o mamă perfectă și asta e în regulă. Când vă recunoașteți greșelile și vă cereți scuze pentru ei, vă arătați copiilor că le respectați ca ființe umane. Recunoscând-ți propriile greșeli ale copiilor tăi că nu este nimic de rușine de greșeli - atâta timp cât se învârte și încearcă să facă modificări.
  • De exemplu, dacă comparați accidental un copil la altul, recunoașteți că a fost greșit spunând: "Jeff, vreau să-ți cer scuze. Te-am comparat ieri la fratele tău și nu ar trebui să am. Fiecare dintre voi este special cu propriile tale calități. Ma vei ierta?"
Metoda 9 din 13:
Împărțiți responsabilitățile cu co-părintele dvs.
  1. Imaginea intitulată Fii o masă bună a mamei 17
1. Mama buna nu incearca sa o faca pe cont propriu. Dacă sunteți părinți cu un soț sau un partener, cereți-i să împărtășească sarcina cu dvs. Dacă sunteți copleșită, cereți-i să ia mai multe îndatoriri, astfel încât să puteți odihni. De asemenea, le puteți da sarcini specifice pentru a face acest lucru pentru că nu sunteți încurcat.
  • Acest lucru ar putea suna, "Sweetie, nu am dormit bine în zile. Te superi pe punerea copiilor la culcare în seara asta, așa că pot să mă întorc mai devreme?"
  • Dacă nu aveți un co-părinte, este bine. Încercați să vă sprijiniți pe sistemul dvs. de asistență, ca un bun prieten sau membru al familiei, pentru ajutor.
Metoda 10 din 13:
Model de relații sănătoase.
  1. Imaginea intitulată Fii o mamă bună Pasul 10
1. Arătați-i copiilor cum să trateze oamenii în mod corespunzător. Fie că sunteți cu soțul / soția, co-părinte, membrii familiei, prietenii sau străinii, ar trebui să tratați întotdeauna oamenii cu respect și bunătate. Lăsați-i pe copiii dvs. să știe ce înseamnă să fii un bun prieten sau partener și să le arăți cum ascultă în mod activ, compromis și împărtășiți cu alții.
  • Utilizați momente de învățare atunci când dumneavoastră și soțul / soția dvs. nu sunteți de acord (în chestiuni mai ușoare) pentru a arăta copiilor dvs. cum să lucreze prin conflicte.
Metoda 11 din 13:
Ia-ți timp pentru tine.
  1. Imaginea intitulată Fii o masă bună a mamei 13
1. Nu trebuie să vă simțiți vinovați de a lua o pauză în fiecare moment și apoi. Trimite un mesaj copiilor dvs. despre importanța gestionării stresului și îngrijirea pentru sine. În plus, petrecerea timpului vă ajută să decomprimați și îi ajută să învețe să facă lucrurile pe cont propriu.
  • Fiind stresat afectează copiii dvs., astfel încât săturați timp pentru îngrijire auto zilnic. Acest lucru ar putea fi înlăturat cu o grămadă lungă și o carte în fiecare seară sau bucurându-se de o ceașcă de cafea liniștită înainte ca copiii să se ridice în fiecare dimineață. Nu uitați să aveți grijă de dvs!
  • Nu vă fie frică să-i spuneți copiilor dvs. că vă faceți ceva timp pentru dvs. Explicați-le îngrijirea de sine și întrebați-le ce fac pentru auto-îngrijire. Acest lucru va construi un obicei sănătos în copiii dvs.
Metoda 12 din 13:
Încercați să respirați adânc în momente de stres.
  1. Imagine intitulată Utilizați yoga pentru a îmbunătăți somnul de somn 20
1. Părinții vine cu o mulțime de situații de stres ridicate. Dacă vă simțiți vreodată să vă pierdeți răcoarea, opriți-vă și luați câteva respirații adânci prin nas și prin gură. De asemenea, ar putea contribui la numărul 10 înainte de a reacționa la o situație. Dacă vă liniștești mai întâi, puteți lucra la imaginarea unei soluții fără a sufla.
  • Meditația și yoga vă pot ajuta, de asemenea, să vă reduceți nivelurile de stres pe tot parcursul zilei.
Metoda 13 din 13:
Lanțați-vă pe grupul dvs. de suport.
  1. Imaginea intitulată Fii o mamă bună Pasul 14
1. Prietenii și membrii familiei pot ajuta când sunteți copleșită. Dacă aveți nevoie, ajungeți la un prieten apropiat sau unui membru al familiei pentru a vorbi pur și simplu sau ieșiți din casă. De asemenea, puteți să vă alăturați unui grup de mamă în comunitatea locală pentru a vă conecta cu alții care au și cu copii.
  • Întâlniți mamele prietenilor copiilor dvs. la școală, la biserică sau pe locul de joacă pentru a face noi prieteni.
  • Este la fel de important să vă conectați cu ceilalți ca o ființă umană, nu numai ca o mamă! Stai cu prietenii, du-te la date și prețuiește și relațiile familiale.

Ajutor de conversație

Modalități de încurajare a copiilor dvs. să vă deschidă

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Modalități de a vă sprijini verbal copiii

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

Modalități de a asculta copiii dvs

Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

sfaturi

Nu vă fie frică să cereți ajutor atunci când aveți nevoie de ea. Având un sistem de sprijin este foarte important, mai ales după ce vă aduceți copilul acasă.
Partajați pe rețeaua socială:
Similar