Cum să aplicați terapia la rece

Terapia rece este, de asemenea, cunoscută ca crioterapie și este o metodă utilizată pentru a reduce durerea și umflarea rănilor imediat după ce acestea apar. Există multe forme de frig și gheață care pot fi folosite pe un loc de vătămare, făcând o terapie la rece o soluție versatilă pentru a rezolva nevoile imediate de durere.

Pași

Metoda 1 din 3:
Aplicarea terapiei la rece la un prejudiciu
  1. Imagine intitulată Aplicați terapia la rece Pasul 1
1. Utilizați terapia la rece ca parte a prețului. Prețul este de protecție, odihnă, gheață, compresie și altitudine. Icing un prejudiciu imediat după ce se întâmplă este important, și ar trebui să utilizați fiecare element de preț în colaborare cu terapia la rece. Fiecare element de preț este util în a ajuta gheața să-și facă munca, ceea ce este de a reduce durerea de la umflare și inflamație.
  • Cu alte cuvinte, alegeți o metodă de livrare a terapiei la rece ca parte a regimului dvs. de preț.
  • Imagine intitulată Aplicați terapia la rece Pasul 2
    2. Utilizați un pachet de gel. Un pachet de gel este o pungă de plastic flexibilă umplută cu un gel înghețat. Chiar și după ce a fost înghețat, pachetele de gel sunt încă maleabile și utile pentru plasarea peste zona rănită. Din cauza acestei caracteristici flexibile, pachetele de gel pot fi ușor turnate peste părți rănite ale corpului.
  • Pachetele de gel sunt cele mai bine păstrate în congelator pentru depozitare, astfel încât acestea să poată fi îndepărtate și utilizate instantaneu.
  • Pachetele de gel sunt reutilizabile și pot fi plasate înapoi în congelator odată ce ați terminat să le utilizați.
  • Utilizați o cârpă subțire sau un prosop între piele și pachetul de gel pentru a preveni degerământul.
  • Puteți face propriul pachet de gel prin înghețarea a 2 cești de apă și 1 ceașcă de alcool de frecare într-o pungă de congelator din plastic galon.
  • Imagine intitulată Aplicarea terapiei la rece Pasul 3
    3. Aplicați un pachet chimic rece. Pachetele chimice la rece sunt utile pentru prim ajutor în aer liber, deoarece acestea nu sunt înghețate. În schimb, strângeți sau îndoiți pachetul pentru a distruge substanțele chimice din interior. Amestecul de apă și azotat de amoniu creează o reacție chimică care răcește instantaneu pachetul.
  • După îndoirea sau lovirea pachetului rece pentru a amesteca substanțele chimice din interior, se poate aplica un pachet chimic rece la fel ca un pachet de gel înghețat.
  • Pachetele chimice la rece nu trebuie să fie refrigerate, astfel încât acestea sunt utile pentru aruncarea în punga dvs. când părăsiți casa. De asemenea, le puteți include într-un kit de prim ajutor pe care îl purtați.
  • Păstrați o cârpă subțire sau un prosop cu pachetul chimic rece pentru a preveni arderea congelatorului pe piele.
  • Imagine intitulată Aplicați terapia la rece Pasul 4
    4. Găsiți tot ce este rece. Nu vă limitați la un pachet de gel sau un pachet chimic rece. Puteți folosi orice în congelatorul dvs. care poate fi aplicat în siguranță în organism. Puteți folosi o baggie de plastic umplută cu cuburi de gheață. Puteți folosi chiar și o pungă de legume înghețate nedeschise.
  • Utilizați același principiu pe care l-ați folosi pentru un pachet de gel - utilizați un prosop subțire între pachetul de gheață și pielea și returnați-l la congelator când ați terminat.
  • Dacă utilizați legume congelate sau alte alimente, țineți cont de faptul că s-ar putea dezgheța și de a deveni anteble. Asigurați-vă că sunteți în regulă cu acest lucru înainte de a utiliza.
  • Stați departe de carne congelată deoarece, ca dezghețați carne, bacteriile din carnea brută pot deveni activi și se transferă pe piele.
  • De asemenea, puteți utiliza articole congelate rigide, cum ar fi pachetele de gheață tare (cum ar fi utilizate într-un răcitor de alimente) sau o sticlă de apă înghețată, deși aceste elemente nu pot fi la fel de eficiente deoarece nu se pot conforma fiecărei suprafețe.
  • Imagine intitulată Aplicați terapia la rece Pasul 5
    5. Utilizați un spray de vapocolant. Vapocouloul spray-urile sunt utile dacă aveți nevoie doar de un efect de răcire rapid, mai degrabă decât în ​​glazura pe termen lung. Aceste spray-uri se evaporă foarte repede. Ele îndepărtează căldura din corp în timp ce se evaporă, oferind relief imediat, dar temporar.
  • Vapocoulele de spray-uri sunt adesea folosite în ameliorarea durerii topice, cum ar fi asociate cu un IV sau cu o altă inserție a acului (cum ar fi o lovitură de vaccin), mai degrabă decât ca tratament pentru o entorsă sau un prejudiciu muscular.
  • Imagine intitulată Aplicați terapia la rece Pasul 6
    6. Ia o baie de gheață. Băile de gheață sunt utile pentru articulațiile rănite sau alte părți ale corpului care sunt ciudate pentru a înfășura, cum ar fi coatele, gleznele, picioarele și mâinile. Pur și simplu umpleți un recipient suficient de mare pentru partea corpului rănit cu cuburi de gheață și apă. Cu toate acestea, trebuie să înfășurați mai întâi rănirea pentru a oferi atât comprimarea, cât și izolația de la frig.
  • S-ar putea să umpleți o cadă, un răcitor curat sau o găleată mare pentru a pregăti o baie de gheață adecvată.
  • Imagine intitulată Aplicați terapia la rece Pasul 7
    7. Obțineți un masaj de gheață. S-ar putea să fi auzit de masaje care folosesc terapia termică pentru a încălzi mușchii pentru ameliorarea durerii. Un masaj de gheață, totuși, încearcă să realizeze efectul opus. Gheață numără mușchii ca un analgezic ar fi, precum și reduce inflamația și umflarea. Masajul contribuie la acest efect prin manipularea țesuturilor moi.
  • Un terapeut de masaj de gheață va lua o minge de gheață și o pune în interiorul unei baghete din plastic, astfel încât să poată împinge gheața de-a lungul mușchilor, fără a-și îngheța mâinile sau degetele.
  • Imagine intitulată Aplicarea terapiei la rece Pasul 8
    8. Încercați un crio / manșetă. Dacă aveți nevoie de compresie cu terapie la rece, un crio / manșetă oferă ambele. Este un manșon pe care îl alunecați pe un membru rănit, iar o pungă atașată este umplută cu apă rece. Un tub care trece de la un rezervor la maneci pompează manșonul plin de apă rece. Apa ar trebui să fie ciclată din manșetă din fiecare sau două ore.
  • Cryo / manșete sunt utile după intervenția chirurgicală la articulații și membre pentru ameliorarea durerii.
  • Imagine intitulată Aplicați terapia la rece Pasul 9
    9. Preveniți infecția cu gheață medicală. Dacă aveți o abraziune pe partea de sus a unei vătămări, folosind gheața tratată cu un antiseptic, cum ar fi iodul sau clorhexidina, este utilă. Punerea gheatei tratate direct pe piele va permite transferul medicamentului, care poate preveni infecția în deschiderea pielii. Aceste preparate pot conține, de asemenea, lidocaină, care este un anestezic care poate opri durerea în zonă.
  • De exemplu, ați putea îngheța o matriță de popsicle, o tavă de cub de gheață sau alt recipient umpleți cu apă amestecată cu 10% povidone-iod și 2% lidocaină cu un stick de popsicle blocat. Când aveți nevoie de el, puteți să luați stickul de popsicle și să frecați gheața medicamentelor peste dureri pentru a oferi atât prevenirea durerii, cât și prevenirea infecțiilor. Păstrați gheața medicală care se mișcă sau se rostogolește de-a lungul vătămării pentru a preveni deteriorarea pielii. Faceți acest lucru doar timp de 10 minute sau mai puțin.
  • Metoda 2 din 3:
    Folosind metoda prețului
    1. Imagine intitulată Aplicați terapia la rece Pasul 10
    1. Utilizați prețul pentru un prejudiciu acut. Gheața este cea mai utilă pentru tratarea unui rănire acută și mai puțin utilă pentru tratarea durerii recurente (sau a durerii cronice). Acest lucru se datorează faptului că scopul terapiei la rece este de a reduce rapid durerea de la inflamație și umflături, ambele fiind prezente într-o leziune acută și, de obicei, lipsită de durere cronică.
    • Căldura este mai bună pentru durerea cronică.
    • Puteți adăuga căldură la o vătămare acută numai după ce ați folosit doar o terapie rece pentru câteva zile.
    • Acest lucru se datorează faptului că căldura crește fluxul sanguin, care este opus de ceea ce doriți să faceți pentru a reduce durerea după un prejudiciu. După câteva zile de terapie la rece, durerea este foarte redusă.
  • Imagine intitulată Aplicați terapia la rece Pasul 11
    2. Protejați rănirea.Folosirea gheții ca o componentă a metodei de preț pentru leziuni va reduce durerea și umflarea, poate chiar scurta timp de vindecare. Primul pas al prețului este protecția, în care ar trebui să nu mai mișcați țesutul rănit utilizând o cârpă sau o aripă.
  • Protejarea prejudiciului previne deteriorarea corpului chiar mai mult.
  • Imagine intitulată Aplicarea terapiei la rece Pasul 12
    3. Odihniți partea corpului rănit. După limitarea mobilității prejudiciului, este important ca persoana vătămată să găsească un loc sigur de odihnă pe termen scurt. Pe termen lung, aceasta înseamnă să nu folosiți foarte mult partea corpului rănit până când este pe deplin vindecat.
  • De exemplu, dacă vă răniți încheietura mâinii, trebuie să evitați ridicarea și activitățile grele care necesită flexie a încheieturii mâinii până când presiunea nu mai provoacă dureri sau cel puțin 1 până la 2 zile.
  • Imagine intitulată Aplicați terapia la rece 13
    4. Gheață rănirea. Puteți utiliza terapia la rece (a.K.A. crioterapie) ca parte a metodei de orez sub formă de cuburi de gheață sau oricare dintre metodele de terapie la rece, ambalaje de gheață, legume congelate, sticle de apă înghețate, băi de gheață, masaje de gheață și așa mai departe. Lăsați gheața timp de 15-20 de minute la un moment dat, apoi scoateți-o pentru aceeași perioadă de timp înainte de a reaplica gheața.
  • Ar trebui să utilizați această metodă de 15 ON / 15 OFF cât mai des posibilă primele 24-48 de ore după un prejudiciu.
  • Imagine intitulată Aplicarea terapiei la rece Pasul 14
    5. Aplicați compresia. Compresia este utilă în combinație cu gheața pentru a reduce umflarea și inflamația. Ar trebui să fie angajat primul la două zile după un prejudiciu. Comprimarea îngustă vasele de sânge pentru a reduce umflarea și excesul de sângerare.
  • Compresia poate fi realizată prin înfășurarea unei leziuni într-un bandaj Ace sau folosind un manșon de compresie, așa cum se găsește într-o configurație Cryo / manșetă.
  • Imagine intitulată Aplicați terapia la rece Pasul 15
    6. Ridicați zona dureroasă. Pe partea de sus a odihnei, folosind gheața și folosirea compresiei, ridicarea prejudiciului ajută procesul de vindecare. Elevația permite gravitatea să se scurgă fluidele de la locul de vătămare, reducând astfel inflamația și umflarea. Reducerea fluidelor poate, de asemenea, să însemne reducerea durerii.
  • Păstrați membrele inferioare ridicate deasupra șoldurilor.
  • Păstrați membrele superioare ridicate într-o sling sau pe o pernă.
  • Înălțimea ar trebui să fie o prioritate de vârf pentru primele 2 zile după un prejudiciu.
  • Metoda 3 din 3:
    Știind când să utilizați terapia la rece
    1. Imagine intitulată Aplicarea terapiei la rece Pasul 16
    1. Înțelegeți modul în care funcționează terapia la rece. Punctul de bază al crioterapiei sau al terapiei la rece este de a reduce durerea și a preveni deteriorarea suplimentară a unei zone rănite. Acest lucru se realizează prin tăierea umflării și a inflamației, care comprimă terminațiile nervoase. Gheața numără un prejudiciu localizat prin îngustarea vaselor de sânge și încetinirea fluxului de sânge la rănire.
    • Celelalte principii din metoda prețurilor încearcă, de asemenea, să reducă fluxul sanguin la răniri, cum ar fi repausul, comprimarea vaselor de sânge și folosirea înălțimii pentru a menține fluidele de la adunarea la locul de vătămare.
  • Imagine intitulată Aplicați terapia la rece Pasul 17
    2. Aplicați gheața după o vătămare acută. De multe ori oamenii nu știu dacă să ajungă la căldură sau la terapie la rece după o vătămare. Regula de bază a degetului mare este că căldura ajută mușchii să se relaxeze, în timp ce frigul reduce inflamația și durerea. Prin urmare, terapia rece este cea mai bună pentru leziuni acute, iar terapia termică este cea mai bună pentru rănile cronice.
  • Accidentele acute sunt cele care apar dintr-un accident sau un incident fizic traumatic, cum ar fi căderea în jos sau bumping în cineva într-un joc sportiv.
  • Leziunile cronice sunt cele care au construit în timp și sunt de obicei cauzate de suprasolicitare, cum ar fi tendonita.
  • Imagine intitulată Aplicați terapia la rece Pasul 18
    3. Utilizați gheață pentru o perioadă scurtă de timp. Deoarece terapia la rece este pentru inflamație și umflături, ambele scăderea în timp, este mai bine să utilizați terapia la rece pentru primele câteva zile după o vătămare înainte de alternarea cu căldură. Amintiți-vă să aplicați gheață timp de maxim 20 de minute, lăsând pielea să se odihnească timp de 10 până la 20 de minute între aplicații.
  • Imagine intitulată Aplicați terapia la rece Pasul 19
    4. Țineți cont de utilizarea căldurii. După ce ați folosit terapia rece cu sârguință timp de două până la trei zile, iar inflamația a scăzut, este ok pentru a adăuga terapie termică. Puteți alterna căldura și frigul prin aplicarea terapiei la rece timp de 10 minute, urmată de 10 minute de căldură. Această alternanță crește fluxul sanguin la rănire, care accelerează vindecarea.
  • Terapia termică poate fi găsită într-o sticlă de apă caldă, undă de încălzire, un prosop umed cald și așa mai departe. Păstrați un strat de pânză între piele și sticlă de apă fierbinte pentru a preveni arderea.
  • Avertizări

    Nu utilizați terapie la rece asupra persoanelor cu probleme circulative, cum ar fi fenomenul lui Raynaud (care afectează recipientele mici de sânge din membre).
  • Nu utilizați terapie la rece pe persoanele cu hipersensibilitate reci.
  • Un tip de hipersensibilitate este hemoglobinuria rece sau celulele roșii din sânge se descompun prea repede.
  • Un alt tip de hipersensibilitate este urticaria rece sau se rupe în urticarie atunci când se încălzește după răcire.
  • Eritemul rece este o formă de hipersensibilitate reci, o erupție cauzată de expunerea la frig.
  • Anestezia vă poate face vulnerabili la sensibilitatea la rece deoarece oamenii nu pot detecta cât de rece este, rezultând un risc de degerat.
  • Dacă sunteți vreodată nesigur de ce să faceți sau dacă doriți sau nu să utilizați terapia la rece, consultați un medic.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar