Cum să găsiți un bun agent imobiliar

Indiferent dacă cumpărați sau vindeți o proprietate, un agent imobiliar de calitate este vital pentru a face ca procesul să funcționeze fără probleme. Căutați un agent cu acreditări și referințe excelente. Faceți cunoștință cu o mână de agenți pentru a vă asigura că întrebările pe care le aveți răspuns. Urmăriți-vă pentru steaguri roșii potențiale. Agenții care percep costuri foarte scăzute sau numai munca cu jumătate de normă pot să nu fie fiabile.

Pași

Partea 1 din 3:
Găsirea unui agent cu acreditările potrivite
  1. Imagine intitulată Găsiți un bun agent imobiliar Pasul 1
1. Căutați pe cineva care face cel puțin 1 sau 2 tranzacții în fiecare lună.Atunci când revizuiesc acreditările unui agent, căutați pe cineva care lucrează în vânzări, negocieri și contracte timp de cel puțin cinci ani, de preferință în domeniul imobiliar sau al proprietății. Cinci ani de experiență și un flux regulat de tranzacții înseamnă că un agent are o senzație bună pentru proces și vă poate ajuta să vă găsiți cele mai bune oferte.
  • Agenții cu experiență mai mică pot fi în continuare o alegere bună dacă vă cunosc bine și zona bine, mai ales dacă demonstrează o mare etică de lucru și abilități puternice de servicii pentru clienți.
  • Imagine intitulată Găsiți un bun agent imobiliar Pasul 2
    2. Găsiți pe cineva care lucrează în zona dvs. Agentul pe care lucrați trebuie să cunoașteți zona în care doriți să cumpărați sau să vindeți. Agenții care trăiesc și lucrează în zona dvs. vor fi conștienți de cele mai bune cartiere și tendințe privind prețurile. Un agent local va ști, de asemenea, detalii mici, cum ar fi locul unde cele mai bune școli, timpi de navete și așa mai departe.
  • Imaginea intitulată Găsiți un bun agent imobiliar Pasul 3
    3. Verificați licența agentului. Evident, vrei un agent care este licențiată în mod corespunzător. Fiecare stat ar trebui să aibă o listă de agenți licențiați online. În timp ce realizați o listă de agenți de contact, verificați pentru a vă asigura că fiecare agent pe care îl interviu are o licență legală de a cumpăra și de a vinde imobiliare în statul dvs. De asemenea, puteți vedea clasele de educație continuă pe care le iau care vă vor ajuta să știți ce este accentul lor.
  • Imaginea intitulată Găsiți un bun agent imobiliar Pasul 4
    4. Căutați premii și onoruri pentru a vă ajuta să vă restrânge alegerile. Verificați un site web și reluați pentru premii, onoruri și alte semne de recunoaștere. Lucruri ca A "Alternativ al anului" Premiul poate fi un semn al unui agent de calitate care este probabil să vă depășească nevoile personale. Cu toate acestea, realizați că poate indica, de asemenea, un imobiliar foarte ocupat, care nu poate fi alegerea potrivită dacă doriți o atenție mai individuală și este posibil să aveți nevoie să vă bazați decizia asupra altor indicatori.
  • Imagine intitulată Găsiți un bun agent imobiliar Pasul 5
    5. Adresați-vă prietenilor și membrilor familiei pentru recomandări. Dacă știți pe cineva care a cumpărat recent sau a vândut o casă, ajunge la ei. Prietenii și membrii familiei sunt susceptibile de a vă oferi evaluări sincere ale experienței lor cu un anumit agent.
  • Cu toate acestea, fiți precauți cu privire la alegerea unui agent numai pentru că un membru sau membru al familiei le-a recomandat. Nevoile dvs. imobiliare și ceea ce doriți într-un agent imobiliar poate fi diferit, așa că asigurați-vă că înțelegeți exact ce au fost și obiectivele familiei dvs. și ceea ce i-au plăcut în mod specific despre imobilul lor. Întrebați despre orice ezitări pe care persoana o recomandă și agentului. În acest fel, veți avea un sens dacă agentul are defecte majore care ar fi un întrerupător pentru tine.
  • Partea 2 din 3:
    Intervievarea agenților imobiliari
    1. Imagine intitulată Găsiți un bun agent imobiliar Pasul 6
    1. Întrebați cât timp au fost în afaceri. La intervievarea unui agent imobiliar, una dintre primele întrebări de întrebat este cât timp au manipulat vânzările, contractele și negocierile pentru clienți. Acestea ar trebui să poată răspunde rapid și cu precizie. Amintiți-vă, în timp ce cinci ani de experiență sunt ideale, cineva cu mai puțină experiență care îndeplinește altfel nevoile dvs. poate lucra în continuare dacă ați dezvoltat un raport bun cu ei.
    • De asemenea, întrebați cât timp a lucrat agentul în zona dvs. Chiar mai bine, întrebați dacă locuiesc în apropierea zonei. Un agent cu o vastă experiență poate să nu fie cea mai bună alegere dacă nu sunt familiarizați cu zona dvs. particulară.
  • Imagine intitulată Găsiți un bun agent imobiliar Pasul 7
    2. Întrebați dacă lucrează singuri sau într-o echipă. Agenții care lucrează singuri sunt cel mai bine dacă doriți o mulțime de contact personal cu agentul. Agenții care lucrează la o echipă sunt buni dacă vă place ideea de specialiști pentru fiecare pas. Agentul pe care îl angajați poate fi de fapt un lider de echipă care vă va introduce apoi la un coordonator de tranzacții, asistent sau agentul cumpărătorului care se va ocupa de acele părți ale tranzacției.
  • Agenții care lucrează singure au mai multe șanse de a vă plimba prin fiecare pas în sine și mai probabil să ajungă frecvent prin telefon sau chiar în persoană.
  • Imaginea intitulată Găsiți un bun agent imobiliar Pasul 8
    3. Întrebați despre orice vacanțe planificate sau alte angajamente. Imobiliarul necesită adesea o acțiune rapidă și timp de răspuns. Dacă un imobiliar are o vacanță planificată în curând sau un alt angajament care ar putea interfera cu disponibilitatea acestora, trebuie să decideți dacă acest lucru vă va afecta cumpărarea sau vânzarea unei proprietăți. Asigurați-vă că au cineva care să vă ajute dacă vor avea o extinderebină.
  • Imagine intitulată Găsiți un bun agent imobiliar Pasul 9
    4. Întrebați ce alte proprietăți au vândut. În plus față de privirea proprietăților actuale online, Agentul vă arată unele dintre celelalte proprietăți pe care le-au vândut. Asigurați-vă că aceste proprietăți sunt similare cu ceea ce căutați să cumpărați sau să vindeți. Este vital să alegeți un agent care lucrează cu proprietățile potrivite pentru nevoile dvs. Dacă agentul este folosit în mod obișnuit pentru a lucra la un punct de preț mai mare sau mai mic, acestea nu pot înțelege și tranzacția dvs. specială.
  • Dacă vindeți o casă, întrebați unde va fi prezentată casa. Locurile principale pe care trebuie să le aveți pe MLS și pe site-urile mari online (agentul imobiliar.com, zillow, trulia, etc...). Alte site-uri, inclusiv site-ul personal al agentului, nu sunt la fel de importante. De asemenea, aveți grijă de un agent care dorește să vă păstrați casa de pe MLS din orice motiv. Doar dacă nu vindeți o casă de lux, MLS este locul în care majoritatea cumpărătorilor și agenții lor sunt. "Buzunar" listele sau similare sunt, în general, sugerate atunci când un agent dorește să comercializeze casa dvs. în primul rând clienților lor de investiții sau altora în brokerajul lor, dar limitarea expunerii este aproape niciodată o opțiune bună pentru dvs. ca vânzător.
  • Imagine intitulată Găsiți un bun agent imobiliar Pasul 10
    5. Contactați clienții lor recenți. Cereți o listă de referințe după întâlnirea cu un agent. Un agent de calitate nu va ezita să vă ducă o listă de clienți recenți pentru a vă apela pentru a vă întreba despre experiența lor. Apelați câteva referințe pentru fiecare agent pe care îl interviu pentru a vă asigura că au recenzii stelare. Nu puneți prea mult stoc în recenzii online. Majoritatea oamenilor vor da o recenzie de 5 stele în schimbul unui card cadou Starbucks și o singură revizuire proastă nu poate spune întreaga poveste (întrebați agentul dacă sunteți în cauză).
  • Imaginea intitulată Găsiți un bun agent imobiliar Pasul 11
    6. Asigurați-vă că vă întâlniți cu agentul. Chimia este importantă în domeniul imobiliar. Dacă lucrați cu cineva cu care nu vă întâlniți, acest lucru poate provoca o tensiune inutilă în timpul unui proces deja stresant. Asigurați-vă că faceți clic cu agentul și vă simțiți confortabil în prezența lor.
  • Partea 3 din 3:
    Vizionarea pentru steaguri roșii
    1. Imaginea intitulată Găsiți un bun agent imobiliar Pasul 12
    1. Evitați agenții care nu răspund la telefon sau de returnare a apelurilor. Un bun agent imobiliar ia în considerare munca lor un loc de muncă cu normă întreagă și știe că weekend-urile și serile pot fi cele mai aglomerate vremuri. În domeniul imobiliar, în fiecare zi este a "zi de afaceri" Și dacă elementele cruciale vin în seara sau în weekend, aveți nevoie de un agent pe care îl puteți ajunge. Un agent care nu este disponibil pe tot parcursul zilei nu poate fi cea mai bună opțiune.
    • Dacă un agent nu răspunde în timpul "Ore de lucru regulate," Este posibil să aveți un agent care face imobiliare pe partea laterală. Al lor "slujba de zi" poate să nu le permită să vă dea atenția pe care o meritați.
    • Dimpotrivă, un agent care nu răspunde la apelurile de seară sau în weekend, sau mai rău, are un mesaj vocal care afirmă ceva "următoarea zi lucrătoare," poate să nu fie disponibilă când aveți nevoie de ele.
  • Imagine intitulată Găsiți un bun agent imobiliar Pasul 13
    2. Stați departe de agenții care nu cunosc zona. Dacă un agent nu funcționează în zona dvs. sau nu poate furniza cu ușurință informații despre zonă, acesta este un semn rău. Un agent de calitate ar trebui să poată rambursa rapid lucrurile cum ar fi cartierele, intervalele generale de prețuri, întreprinderile din apropiere și așa mai departe. Dacă un agent nu poate oferi detalii specifice despre o zonă, poate doriți să găsiți pe cineva care o cunoaște mai bine.
  • Imaginea intitulată Găsiți un bun agent imobiliar Pasul 14
    3. Verificați dacă comisioanele inferioare nu înseamnă mai puține servicii. Comisiile tipice sunt de obicei între cinci și șapte la sută. Atunci când agentul oferă o comisie inferioară, asigurați-vă că nu vă oferă mai puțin servicii decât agenții comandați mai mari. Înainte de a semna un contract, verificați dacă toate promisiunile lor sunt în scris.
  • La cumpărare, nu trebuie, de obicei, să vă faceți griji cu privire la Comisie, deoarece vânzătorul plătește, în general, ambele părți (cumpărător și vânzător), astfel încât să se concentreze în schimb în schimbul clienților și cunoștințele contractului.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă realtorul are un asistent, acest lucru ar putea însemna că vor avea mai mult timp să se concentreze asupra nevoilor dvs., mai degrabă decât pe documente. Cu toate acestea, asigurați-vă că asistentul nu va întreprinde munca pe care vă așteptați să fi făcut de agentul dvs.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar