Cum să devii un agent literar

A deveni un agent literar poate fi o carieră plină de satisfacții, deși calea de a deveni cineva poate dura ceva timp. Dacă vă dați online online și căutați orice site de postare pentru "agent literar", nu veți vedea niciun rezultat. Acest lucru se datorează faptului că majoritatea agenților se încarcă în poziție prin faptul că au fost promovați intern după ce au lucrat ca intern sau asistent la o agenție literară. Ca rezultat, acest proces are mai puțin de a face cu construirea unui CV-ul fantezist și cu un interviu și mai mult de a face cu hotărârea dvs. de a lucra de la pământ la o agenție literară. Dacă aveți o pasiune pentru cărți, un ochi de calitate și o dragoste de vânzări, aceasta poate fi cariera perfectă pentru dvs!

Pași

Metoda 1 din 3:
Obținerea calificată
  1. Imaginea intitulată deveni un agent literar pas 1
1. Obțineți o diplomă de licență în limba engleză sau în orice disciplină greu de citire. Deși nu există cerințe dificile și rapide pentru agenții literari, ajută la proveniți dintr-un fundal literar. Dacă sunteți încă în școală, obțineți un grad de colegiu în limba engleză pentru a afla cât mai multe despre literatura. Dacă acest lucru nu sună atrăgătoare pentru dvs., obțineți o diplomă în orice domeniu care implică o mulțime de lectură.Opțiunile potențiale includ:
  • Istorie. Aceasta este o opțiune deosebit de bună dacă doriți să vă specializați în ficțiune istorică sau nonfiction.
  • Jurnalism. Acesta este un plan minunat dacă doriți să vă specializați în cărți despre evenimentele sau politica actuală.
  • Comunicații. Aceasta este doar o opțiune solidă all-in jurul, mai ales dacă doriți să deveniți cel mai bun vorbitor public posibil.
  • Imaginea intitulată deveni un agent literar Pasul 2
    2. Luați câteva cursuri de publicare pentru a vă familiariza cu industria. Acest lucru este total opțional, dar luând o clasă despre publicare vă va oferi o mulțime de informații fundamentale de care aveți nevoie dacă sunteți brand nou pentru afacerea literaturii. Uită-te online pentru publicarea clase la colegiul comunitar local sau la universitate și înscrieți-vă.
  • Cursul de publicare Columbia este considerat unul dintre cele mai respectate programe din domeniu. Este un curs de timp lung în reprezentarea literară și publicare. Puteți aplica online pentru programul de vară din New York sau programul lor de toamnă la Oxford în Regatul Unit.
  • Imaginea intitulată devine un agent literar pas 3
    3. Citiți o mulțime de cărți într-o varietate de domenii diferite. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru a vă perfecționa abilitățile este să citiți. Ridica cărțile la subiecții că nu cunoști neapărat o tonă și doar să te scufunde în material. Agenții literari cheltuiesc un procent mare din timpul lor de citire și evaluare a cărților, astfel încât să obțină obiceiul acum vă va ajuta să vă construiți abilitățile ca cititor.
  • Cu fiecare carte pe care o alegeți, întrebați-vă: "De ce am ales această carte?"Agentul de agent literar este de a-și face cărți pentru editori, așa că este bine să obișnuim obiceiul de a gândi la ceea ce face o carte dată să vă facă apel.
  • Imaginea intitulată deveni un agent literar Pasul 4
    4. Participați la forumurile scriitorului și citirile pentru a vă submina în câmp. Mergeți la prelegeri gratuite la Universitatea locală și participați la târguri de carte. Căutați poezie și citiri de ficțiune și introduceți-vă oamenilor la evenimentele la care vă dați. Nu numai că acest lucru vă va ajuta să construiți o rețea de oameni literari, dar veți afla multe despre cum să discutați literatura!
  • Fi social când mergeți la scrierea evenimentelor. Agenții literari nu sunt editori care se blochează într-o cameră cu un manuscris. Cu cât puteți să vorbiți mai confortabil cu străinii despre cărți, cu atât mai puternic veți fi ca agent literar.
  • Cursurile de scriere creative și MIC-urile deschise pot fi, de asemenea, un loc minunat pentru a întâlni oameni care iubesc literatura.
  • Imaginea intitulată deveni un agent literar Pasul 5
    5. Petreceți câțiva ani lucrează în vânzări, lege sau marketing pentru o cale alternativă. Există un fel de glumă în rândul agenților literari: cum deveniți agent literar? Apelați-vă una! Nu există certificări, cerințe sau teste pentru a deveni un agent literar, iar mulți agenți au început în câmpurile care nu au nimic de-a face cu cărțile. Dacă lucrați într-o poziție conexă în afara publicării, sunteți deja calificat.
  • Dacă aveți un fundal în vânzări, sunteți într-un avantaj imens. În interviuri, evidențiați-vă experiența pentru a face un produs.
  • Orice domeniu legat de lege poate fi un punct minunat de sărituri pentru un agent literar. În interviuri, accentuați-vă ochii pentru detalii, abilități de vorbire publică și abilitatea de a argumenta.
  • Dacă sunteți în marketing sau publicitate, sunteți deja un agent literar fără o carte! Împingeți cunoștințele legate de vânzări, capacitatea de a evalua produsele și familiarizarea cu dezvoltarea produsului.
  • Orice experiență academică oferă o bază excelentă pentru o carieră ca agent literar.
  • Metoda 2 din 3:
    Ruperea în câmp
    1. Imaginea intitulată deveni un agent literar Pasul 6
    1. Aplicați la locul de muncă la o librărie dacă sunteți încă în școală. Dacă începeți doar în cariera dvs. sau căutați o experiență de bază într-un cadru literar, uitați-vă online pentru deschideri la o librărie. Acest lucru vă va oferi o mulțime de experiență de vânzare cărți, răspunzând la întrebări despre cărți și identificarea modului în care diferiți cititori răspund diferiților autori, acoperă, genuri și blurbe.
    • Cea mai comună cale de a deveni un agent literar este de a lucra ca intern sau asistent la o agenție literară și de a fi promovat la un agent cu normă întreagă după câțiva ani. Nu veți construi un CV și să aplicați pentru o poziție ca agent literar. Ca rezultat, obiectivul de aici este de a obține experiența care vă va ajuta să aterizați una dintre aceste poziții la nivel de intrare.
    • Puteți sări direct la solicitarea unui stagiu sau a unei poziții asistente dacă ați absolvit o diplomă într-un câmp greu de lectură sau aveți un fundal în vânzări, marketing etc.
  • Imaginea intitulată deveni un agent literar Pasul 7
    2. Domeniul de aplicare Out Editare sau poziții de publicare dacă aveți experiență literară. Un alt mod de a se rupe ca agent literar este de a lucra la o firmă de publicare și apoi să se mute în cealaltă parte a câmpului. Dacă aveți un CV substanțial cu experiență în mediul academic sau în alte concerte legate de cărți, aceasta este o modalitate excelentă de a dezvolta tipul de pedigree care vă va ateriza o deschidere a agentului literar.
  • Calea dvs. de a deveni un agent literar după ce a lucrat în editare sau publicare va fi în întregime unică pentru dvs. Puteți dezvolta o relație cu o agenție care vă extinde o ofertă sau puteți auzi de deschideri prin virgulă. Indiferent, acest proces poate dura ceva timp.
  • Agenții literari își petrec timpul în funcție de munca unui autor către un editor. Dacă aveți experiență ca editor, agențiile literare vă vor vedea ca o perspectivă atrăgătoare.
  • Imaginea intitulată deveni un agent literar Pasul 8
    3. Aplicați pentru a fi un asistent de agent literar sau intern pentru a ajunge în ușă. Du-te online și căutați poziții pentru asistenții agenției literare. Puteți aplica pentru un stagiu, în schimb, dacă vă puteți permite să mergeți neremuneric pentru o vreme. Citiți cu atenție descrierea postului, cercetați compania și personalizați scrisoarea de intenție și interviul înainte de a vă aplica. Continuați să aplicați aceste poziții până când trece un interviu pentru a începe în călătoria dvs!
  • Nu există o tona de agenții literare acolo. S-ar putea să trebuiască să vă deplasați într-un oraș major în care există o mare scenă de publicare. De exemplu, în Statele Unite, majoritatea agențiilor se află în New York City.
  • Imaginea intitulată deveni un agent literar Pasul 9
    4. Dezvoltați-vă abilitățile și aflați afacerea ca asistent sau intern. Arătați-vă să lucrați la timp în fiecare zi și să ajustați agenții literari cu care lucrați. Activități administrative complete, sortați prin observații, ajutați-vă cu programarea și facturarea și păstrați operațiunile zilnice care rulează fără probleme. Acest lucru vă va oferi o tonă de experiență și veți învăța Ins-și-Outs of the Publishing World.
  • Dacă vă puteți îmbunătăți și demonstra abilitatea de a organiza, comunica și gestiona timpul, veți arăta managerilor dvs. că sunteți gata să fiți un agent literar odată ce o poziție se deschide în sus.
  • Perfecționați abilitatea de a negocia. Acordați atenție modului în care agenții de la organizația dvs. vorbesc cu clienții, cărți de pe editori și dezbateri asupra contractelor. Veți învăța foarte mult doar prin a fi prezent.
  • Imaginea intitulată deveni un agent literar Pasul 10
    5. Lucrați-vă calea într-o poziție ca agent literar în timp. În mod obișnuit, agențiile literare angajează numai agenți in-house după ce au avut șansa să le cunoască. Continuați să lucrați din greu în rolul dvs. administrativ de a urca pe scară la compania dvs. Acest lucru poate dura ceva timp, deci nu vă descurajați și rămâneți cu el!
  • Avocați-vă singur. Odată ce v-ați stabilit la agenție, lăsați șefii dvs. să știe că doriți să vă deplasați spre a deveni un agent literar cu normă întreagă.
  • Acest proces poate dura un pic de timp. Dacă puteți dovedi că sunteți diligent, responsabil și aveți un ochi dornic pentru ceea ce face o carte de dorit, vă veți pune în cea mai bună poziție posibilă.
  • Nu există reguli grele și ferme aici cu privire la modul în care (sau cât timp va dura) pentru a deveni un agent literar. Fiecare agenție este diferită și nu există o cronologie definitivă. Dacă găsiți o nouă poziție sau oportunitate și se pare că vă va apropia mai aproape de obiectivul dvs., mergeți la el!
  • Metoda 3 din 3:
    Lucrul ca agent literar
    1. Imaginea intitulată deveni un agent literar Pasul 11
    1. Lăsați lumea să știe că acceptați depunerea. Ca agent literar, veți depune observații de la autori și scriitori aspiranți. Ajungeți în mod individual autorităților care au lucrat în trecut sau a pus cuvântul online pe care îl acceptați manuscrise. Descrieți ceea ce căutați agenția dvs. și spuneți clienților potențiali unde să-și trimită munca.
    • Șeful agenției dvs. vă va cere probabil să căutați anumite tipuri de lucrări în funcție de ceea ce agenția dvs. este specializată. Unele agenții se strecoară doar tinere ficțiune pentru adulți, nonfiction, romane etc.
    • Agenția dvs. poate avea un intern sau asistent să facă toate lucrările pentru a pune posturile de prezentare acolo.
    • Nu există lipsă de oameni acolo căutând să deveniți autori publicați. Nu ar trebui să fie prea dificil pentru a obține manuscrise. Trucul este de a găsi manuscrise în valoare de publicare!
    • Agenția dvs. vă poate atribui pur și simplu să lucrați cu un anumit număr de autori stabiliți cu care au construit deja relații cu.
  • Imaginea intitulată deveni un agent literar Pasul 12
    2. Scour observații și acceptă manuscrise pe care credeți că le puteți vinde. Pe măsură ce autori prezintă o privire, aruncați o privire la fiecare manuscris. Pe baza ochilor dvs. pentru calitate, căutați texte interesante cu calități comerciale. Dacă o poveste vă trage, se dovedește interesante și are un cârlig unic, veți avea un timp mult mai ușor de vânzare manuscrisul la un editor. Acceptați lucrarea pe care o cunoașteți că puteți să vă plimbați și să ajungeți la autor pentru a le spune că sunteți interesat.
  • De-a lungul timpului, veți identifica autori care pun în mod constant munca de calitate. Când faceți, puteți lucra cu ei direct în viitor și nu va trebui să sortați prin depuneri deschise. Unii agenți literari construiesc un rolodex de 40-50 de clienți și lucrează numai cu ei.
  • Imaginea intitulată deveni un agent literar Pasul 13
    3. Pitch Cărți către agențiile de publicare pentru a genera interes. Odată ce ați acceptat o prezentare, identificați ce editori ar putea fi o potrivire bună și ajungeți la ei. Trimiteți un e-mail sau să le sunați pentru a le spune că aveți ceva în valoare de imprimare. Puneți cartea spunându-le despre poveste, explicați de ce cartea va fi ușor de vânzare și încercați să generați cât mai multe interesuri în ceea ce privește munca. Dacă o editură pare interesată, să știți că doriți să lucrați cu ei pentru a aduce cartea la viață.
  • Încercați să găsiți editori care se specializează în felul de carte pe care încercați să îl atingeți. Dacă aveți un roman de groază și un editor este cunoscut pentru ficțiunea lor istorică, este probabil o potrivire rea.
  • În funcție de agenția dvs., puteți colabora cu colegii pentru a găsi arta de acoperire, editați manuscrisul și pentru a pune mockup-uri împreună pentru a face mai atrăgătoare pentru editori.
  • Amintiți-vă, odată ce luați manuscrisul unui client, lucrați pentru ei. Dacă au o viziune specială pentru munca lor, avocați în numele lor pentru a aduce acest lucru la viață.
  • Imaginea intitulată deveni un agent literar Pasul 14
    4. Negociați contractele pentru autorii pe care îl reprezentați. Adresați-vă clientului dvs. ce ar fi dispus să-și vândă cartea. Utilizați acest lucru ca o linie de bază pentru negocierile dvs. cu Editura. Dacă doresc un minim de 100.000 de dolari pentru o carte, încercați să o vindeți pentru 150.000 de dolari și să negociați de acolo. Utilizați pedigree-ul autorului, calitatea ideii sau comercializarea unei cărți pentru ateriza un contract mare pentru clientul dvs!
  • Ca agent literar, veți fi plătiți în principal la comisie. Cu cât mai mulți bani puteți obține pentru un contract și mai multe manuscrise pe care le puteți vinde, cu atât veți face mai mult!
  • Agenții literari fac de obicei 15% din fiecare contract pe care îl aterizează.
  • Nimeni din industrie nu își publică informațiile contractului, dar un contract de carte medie poate aduce oriunde de la 5.000 $ la 50.000 $. Autorii bine-cunoscuți pot aduce oriunde de la 100.000 de dolari la câteva milioane de dolari, în funcție de profilul și interesul lor de editor.
  • sfaturi

    Dacă sunteți încă în școală, luați în considerare dublu-majoring în marketing, afaceri sau antreprenoriat. Agenții literari sunt redactor parțial, vânzător parțial. Orice fundal în afaceri vă va ajuta să vă atingeți obiectivul.
  • Asistenții agenți literari fac aproximativ 34.000 de dolari pe an, deși este posibil să nu faceți atât de mult dacă nu lucrați la o agenție de înaltă calitate. Stagiarii de obicei nu sunt plătite deloc.
  • Agenții literari sunt plătiți la Comisie, astfel încât venitul lor anual poate varia în funcție de cât de mulți clienți au și cât de mare este agenția lor. Salariul mediu este de 56.000 de dolari pe an. Este o gamă mare, totuși. Aproximativ 11% dintre agenți fac din față de 94.000 de dolari pe an, în timp ce 34% dintre agenții fac mai puțin de 34.000 de dolari.
  • Avertizări

    Urmărește doar acest domeniu dacă sunteți pasionat de el. Aceasta poate fi o mulțime de muncă și este posibil să nu faceți prea mult. Gândiți-vă la acest mod - chiar dacă vă aterizați un contract de carte masiv de 100.000 de dolari, probabil că veți face doar 15.000 de dolari înainte de impozite. Dacă nu sunteți îndrăgostiți de câmp, ar putea fi o carieră dificilă pentru dvs.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar