Cum să fii un agent de divertisment

Agenții de divertisment acționează ca intermediari, care lucrează atât cu artiști, cât și cu locurile de a rezerva concerte, galerie de spectacole și locuri de muncă în acțiune. Acești agenți sunt maeștri de negociere și muncesc din greu pentru a se asigura că tranzacțiile între companii și artiști fac cea mai mare sumă posibilă pentru ambele părți implicate. A deveni un agent poate fi dificil, dar locul de muncă se reduce la cunoștințe, abilități de negociere și abilități mari de afaceri.

Pași

Partea 1 din 3:
Pornirea afacerii dvs
  1. Imaginea intitulată Fii un agent de divertisment Pasul 1
1. Ia niște cursuri. Există multe cursuri diferite disponibile online și la colegiul dvs. local care vă poate ajuta să deveniți un agent de divertisment. Unele cursuri pot fi orientate în mod specific la agenții de divertisment, în timp ce alte cursuri de management general de afaceri pot fi și mai generali și mai utile. Clase de cercetare și înscrieți-vă într-un program care se potrivește cu bugetul și constrângerile de timp.
  • Imaginea intitulată Fii un agent de divertisment Pasul 2
    2. Decideți unde doriți să vă începeți afacerea. Dacă sunteți dintr-un oraș mare, veți fi înconjurați de artiști și alți oameni talentați, deci nu va fi greu să găsești muncă. Dacă sunteți dintr-un oraș mai mic, nu poate exista clientelă pentru un agent de divertisment, astfel încât să trebuiască să vă mișcați. Gândiți-vă la tipul de artiști pe care doriți să îl reprezentați și să alegeți o bază pentru afacerea dvs. în consecință.
  • New York ar fi un oraș minunat pentru a găsi cântăreți de pe Broadway, în timp ce Los Angeles este plin de actori. Rețineți că aceste orașe sunt costisitoare de a trăi și foarte competitive atunci când vine vorba de a găsi o muncă, dar au o mulțime de clienți care au nevoie de reprezentare.
  • Gândiți-vă la orașele mai mici. Austin, Texas - Portland, Oregon - Denver, Colorado: Toate aceste orașe au scene muzicale subterane mari, cu multe trupe și o mulțime de talente emergente. Aceste orașe pot fi mai bune pentru un nou agent, deoarece sunt mai puțin costisitoare de a trăi și au agenții mai puțin înființate.
  • Imagine intitulată Fii un agent de divertisment Pasul 3
    3. Înregistrați-vă legal afacerea. Înregistrarea afacerii diferă de stat la stat, deci va trebui să faceți unele cercetări. Acesta poate fi un pas foarte implicat în funcție de locul în care locuiți, dar asigurați-vă că nu o săriți. Înregistrarea afacerii dvs. păstrează informațiile dvs. fiscale în ordine și vă face o entitate legitimă în ochii statului.
  • Dacă doriți să alegeți un nume pentru agenția dvs., este posibil să trebuiască să înregistrați acest lucru, în funcție de locația dvs. Verificați dublu pentru a vă asigura că numele nu este utilizat de nimeni altcineva.
  • Imagine intitulată Fii un agent de divertisment Pasul 4
    4. Verificați regulile de licențiere. Multe state solicită să aveți o licență de agenție specială de divertisment, separată de depunerea afacerii dvs. Acest lucru poate costa diferite sume în diferite state și va fi adesea în raport cu cantitatea de muncă care trebuie găsită în fiecare stat. Dacă aveți îndoieli, contactați alți agenți din acel stat și întrebați-i ce proces au trecut.
  • Imagine intitulată Fii un agent de divertisment Pasul 5
    5. Obțineți asigurare. Înțelegeți că, în timp ce lucrați cu artiști și locații, există tot felul de probleme de răspundere care pot apărea. Discrepanțele în contracte, angajamentele necorespunzătoare și neînțelegerile ar putea duce la procese costisitoare. De asemenea, este posibil să fiți obligați să fiți legați ca agent pe orientări de stat. Din nou, verificați cu Consiliul de muncă de stat pentru a afla mai multe despre legare și asigurare.
  • Imagine intitulată Fii un agent de divertisment Pasul 6
    6. Puneți pe atingerea finisajelor. Odată ce ați înregistrat afacerea dvs. și ați ales un nume pentru agenția dvs. (dacă este cazul), veți dori să adunați împreună materiale care vă ajută legitimitatea. Acestea pot include un logo, cărți de vizită și un site web.
  • Faceți un logo. Dacă ați ales un alt nume decât al dvs. pentru afacere, este posibil să doriți să faceți un logo unic. Contactați un designer grafic profesional sau faceți-vă singur: asigurați-vă că arată profesional.
  • Faceți cărți de vizită. Cardurile de vizită reprezintă o modalitate perfectă de informare și reamintire a oamenilor despre afacerea dvs. Ele pot fi la îndemână pentru trecerea în timp ce rețelele sau plecarea oamenilor pe care nu ați cunoscut-o încă. Multe magazine de copiere oferă servicii de tipărire a cărților de vizită sau puteți proiecta și comanda unele online de la o companie cum ar fi Vistaprint. Asigurați-vă că cardul dvs. are numele dvs., numărul de telefon, adresa de e-mail și site-ul web (dacă aveți unul).
  • Uită-te la a face un site web. Site-urile web reprezintă o parte importantă a afacerii moderne, deoarece acestea fac informații despre dvs. și agenția dvs. disponibilă rapid și ușor. Luați în considerare proiectarea site-ului propriu sau plata unui designer web pentru a vă face unul pentru dvs. Utilizați site-ul dvs. web pentru a vă lista clienții, succesele și abilitățile dvs.
  • Partea 2 din 3:
    Construirea afacerii dvs
    1. Imaginea intitulată Fii un agent de divertisment Pasul 7
    1. Găsiți clienți. Cel mai important pas către succes ca agent de talent este găsirea de clienți. Clienții dvs. pot fi orice tip de divertisment: actor, cântăreață, dansator sau artist. Nu fiți pretențioasă sau prea specifică despre tipul de artist pe care doriți să îl reprezentați la început, deoarece primii dvs. clienți vor fi cel mai greu de găsit.
    • Spune prietenilor tăi despre serviciile tale. Primul dvs. client va fi adesea cineva pe care îl cunoașteți deja. Unii dintre prietenii tăi pot fi artiști sau muzicieni și pot fi destul de calificați încât vor avea nevoie de un agent. Discutați cu acestea despre serviciile pe care le puteți oferi: rezervare, negociere și sfaturi pentru cariera lor. Lăsați-i să știe că ar fi unul dintre primii dvs. clienți, dar că încă învățați cablurile.
    • Reţea. Artiștii sunt peste tot: concerte, baruri, restaurante și școli. Discutați cu toată lumea pe care o întâlniți și întrebați-le despre propriile trupe, artă sau proiecte. Spune-le despre munca ta ca agent de divertisment. Asigurați-vă că aveți cartea dvs. de afaceri la îndemână pentru a le oferi.
    • Uită-te online. Uită-te la profilurile sociale pentru artiști și muzicieni și contactați-le despre agenția dvs. Descrieți-vă serviciile și încercați să le angajați într-un dialog despre ceea ce puteți face pentru ei ca artist.
  • Imagine intitulată Fii un agent de divertisment Pasul 8
    2. Construiți baza dvs. de clienți. După primii dvs. clienți, găsirea mai mult va deveni mai ușoară. Veți avea experiență pentru CV-ul și poveștile de succes pentru a vă spune clienților potențiali. Când faci o muncă bună, clienții dvs. existenți vor începe, de asemenea, să facă referire la noi clienți.
  • Încercați să vă întrebați clienții dacă au prieteni talentați în industria care caută reprezentare.
  • Păstrați în comunicare constantă cu talentul tău. Sunați-le în mod regulat pentru a vorbi despre ce proiecte lucrează și ce puteți face pentru a îmbunătăți ceea ce fac.
  • Image denumită un agent de divertisment Pasul 9
    3. Faceți întotdeauna contracte. Când introduceți un acord cu un nou client, întocmește întotdeauna un contract. Puteți avea încredere în clientul dvs. foarte mare, dar veți avea nevoie de protecția unui contract dacă ceva nu merge bine.
  • Decideți ce doriți de la clientul dvs. Aceasta va constitui baza contractului: durata serviciului dvs. către client, tipul de muncă pe care o veți face pentru ei și suma de bani pe care o veți solicita pentru serviciile dvs.
  • Întocmi contractul. Obțineți ajutor de la un avocat când vă scrieți primul contract. Limba trebuie să fie formală și trebuie să vă asigurați că conținutul este legal legal. Avocatul vă va ajuta să găsiți toate lacunele sau greșelile.
  • Aveți semnul dvs. de client. Asigurați-vă întotdeauna că clientul înțelege și semnează contractul.
  • Partea 3 din 3:
    Practicarea negocierii
    1. Imaginea intitulată Fii un agent de divertisment Pasul 10
    1. Aflați ce are nevoie de clientul dvs. Clienții dvs. pot dori să rezerve concerte, recitaluri, galerie de galerie sau locuri de muncă în acțiune. Aflați exact ce este că clientul dvs. este în căutarea de a programa astfel încât să știți ce fel de locații de negociere. Asigurați-vă că comunicați în mod consecvent cu clientul dvs. pentru a vă asigura că sunteți la curent cu așteptările acestora. Acest lucru vă va face un negociator mult mai bun, pentru că veți fi la curent cu exact ceea ce are nevoie și dorește clientul.
    • Pe măsură ce construiți mai multă experiență, acordați o atenție deosebită lucrurilor pe care le faceți cu succes. Apoi, încercați să vă dați seama cum să replicați acest succes cu alți clienți.
  • Image denumită un agent de divertisment Pasul 11
    2. Găsiți locații sau locuri de muncă. Lucrați întotdeauna pentru a găsi cele mai bune locații sau concerte pentru artiștii dvs.: asigurați-vă că locurile se potrivesc stilului și tipului de muncă. Apelați agenții de rezervare la locurile sau companiile pentru a vedea ceea ce este disponibil și pentru a afla despre termenii contractelor pe care le oferă artiștilor.
  • Imagine intitulată Fii un agent de divertisment Pasul 12
    3. A negocia. Veți dori să veniți la o înțelegere cu locația sau compania și veți dori să se potrivească așteptărilor artistului. Este adesea dificil să ajungeți la un consens, mai ales când există o mulțime de bani pe linie. Cu toate acestea, continuați să practicați abilitățile de negociere și să lucrați pentru a face contracte care vă vor beneficia, artistul și locul de desfășurare.
  • Negociați termenii contractului: data, ora și lungimea. Locația sau concertul trebuie să ofere date favorabile artistului dvs., dar acest lucru va depinde și de calibrul clientului dvs. Faptele mai bune primesc în general week-end și spații de seară, în timp ce artiștii mai mici ar putea să-i deschidă sau să interpreteze la Matinees.
  • Vorbește despre bani. În timp ce vorbim despre bani în viața voastră privată, poate fi incomod, va fi esențial în negocierile dvs. Locul de desfășurare se va aștepta să facă o anumită sumă de bani dintr-un contract, la fel ca și dumneavoastră și artistul tău. Va trebui să vă asigurați că profiturile de la concert acoperă dvs. și costurile clientului dvs. și că ei transformă un profit suficient de mare pentru a face concertul în valoare. Discutați despre dacă artistul dvs. va primi o rată forfetară sau un procent din profituri. Acest lucru va face o mare diferență atunci când încercați să decideți cum să promovați evenimentul.
  • Negocierea aspectelor nefinanciare. Contractele pot include multe prevederi diferite care nu implică bani. Riderii, de exemplu, sunt o listă a facilităților pe care artiștii le place să fie furnizate atunci când joacă un spectacol: băuturi, alimente catering, gustări etc. Un alt exemplu poate include cazare, cum ar fi camerele de hotel, indemnizațiile per-diem pentru membrii echipajului și uneltele care vor fi furnizate de casă. Asigurați-vă că ați coborât cât mai multe dintre aceste lucruri posibil.
  • Face concesii dacă este necesar. Este posibil ca tu, artistul tău și locul de desfășurare nu vor fi de acord cu privire la tot ceea ce este într-un contract potențial. Locul de desfășurare poate să nu vrea să-ți plătească artistul cât de mult dorește sau nu pot să furnizeze anumite elemente într-un călăreț. În acest caz, va trebui să faceți concesii sau "comerț" elemente din contract pentru a obține ceea ce doriți. Deveniți confortabil renunțarea la anumite elemente într-un contract pentru a obține alte lucruri pe care le doriți, dar asigurați-vă că artistul dvs. este clar cu privire la concesii pe care le-ați făcut.
  • Imagine intitulată Fii un agent de divertisment Pasul 13
    4. Face un contract. Ca și cu clienții dvs., locurile și companiile trebuie să semneze un contract cu dvs. atunci când ajungeți la o afacere. Un contract se va asigura că locul dvs. oferă clientului dvs. tratamentul pe care l-au promis și vă protejează în viitor dacă nu sună la acord.
  • Imagine intitulată Fii un agent de divertisment Pasul 14
    5. Verificați dublu toate contractele. Au un avocat să privească contractele dacă par a fi suspicios sau dacă aveți motive să întrebați oricare dintre detalii. Treceți întotdeauna prin contracte cu un pieptene dinți fine, în cazul în care locul de desfășurare încearcă să profite de dvs. sau să vă surprindă.
  • Imaginea intitulată Fii un agent imobiliar de succes Pasul 3
    6. Practică. Cu cât negștiți mai mult, cu atât mai încrezători veți deveni atunci când vă faceți contractele și rezervarea concertelor. S-ar putea să fiți îngrijorat la început, deoarece cererea mai multor bani sau date mai bune poate părea prea asertivă sau ciudată, dar practica vă va face abilitățile mult mai puternice.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar