Cum să găsiți valori pentru articolele donate organizațiilor de caritate

Dacă ați donat bunuri non-de numerar unei organizații caritabile, IRS a stabilit mai multe modalități de a calcula valoarea de piață echitabilă pentru acele articole. Valoarea de piață corectă (FMV) este prețul la care mărfurile dvs. ar vinde pe o piață deschisă. În general, valoarea contribuției dvs. caritabile (suma pe care o veți solicita asupra impozitelor dvs.) este valoarea de piață corectă a proprietății pe care ați donat-o la momentul în care ați făcut donarea. Există mai multe modalități de a calcula valoarea de piață echitabilă a proprietății, inclusiv prețul de vânzare al articolului - vânzarea de proprietăți comparabile - valoarea costurilor de înlocuire - sau prin solicitarea unui aviz expert. Doriți să alegeți o metodă care funcționează cel mai bine pentru proprietatea pe care o dați și vă oferă o sumă suportabilă pentru a deduce impozitele dvs.

Pași

Metoda 1 din 4:
Alegerea unei metode de evaluare pentru donații caritabile
  1. Imagine intitulată Găsiți valori pentru elementele donate de caritate Pasul 1
1. Luați în considerare prețul costului și vânzărilor articolului. Una dintre cele mai utilizate metode de evaluare este de a determina la ce preț proprietatea dvs. donată ar fi vândut sau de fapt. La calcularea FMV pe baza prețului de vânzare, IRS declară că cea mai precisă reprezentare a valorii unui element provine din vânzarea pe o piață deschisă. Acest tip de piață ar putea include armata de salvare sau fondul comercial, care sunt ambele organizații caritabile cunoscute pentru revânzarea bunurilor utilizate. La determinarea FMV pe baza vânzării elementului dvs., luați în considerare următoarele:
  • Dacă elementul dvs. a fost vândut efectiv, a fost vândut relativ aproape de când ați donat bunurile dvs? Dacă da, IRS constată că valoarea este o reflectare bună a FMV.
  • Ați fost implicați în revânzarea articolului? În calculul FMV, IRS dorește ca revânzarea proprietății donate să fie la "lungimea armelor", ceea ce înseamnă că persoana care face contribuția nu a fost implicată în revânzarea proprietății.
  • Dacă un element pe care l-ați donat poate fi încă achiziționat pentru o aceeași sumă pe care ați plătit-o, chiar dacă valoarea elementului este mai mare decât acel cost, veți putea să revendicați prețul de achiziție. De exemplu, ați cumpărat bunuri la en-gros pentru 5.000 de dolari, dar valoarea de revânzare la momentul donării a fost de 10.000 de dolari. IRS vă permite să revendicați 5.000 de dolari ca valoare de piață echitabilă atât timp cât elementul era încă vândut în altă parte la prețurile cu ridicata.
  • În unele cazuri, ați putea lua deducerea mai mare cu documentația corespunzătoare. Dacă a existat o creștere a valorii unui element, puteți solicita prețul crescut ca FMV, atâta timp cât aveți un expert care explică de ce a fost o situație unică. De exemplu, ați achiziționat o pictură de 10.000 de dolari și la momentul donării, un an mai târziu, a fost în valoare de 15.000 de dolari. Deoarece acesta a fost un element unic, spre deosebire de bunurile cu ridicata, puteți pretinde 15.000 de dolari ca donație caritabilă. Sunteți obligat să obțineți o evaluare oficială de stabilire a noului preț.
  • Imagine intitulată Găsiți valori pentru elementele donate la caritate Pasul 2
    2. Utilizați programe fiscale pentru a determina FMV. Pentru a vă ajuta în localizarea prețului de vânzare al articolelor donate, programe software fiscale, cum ar fi taxa de taxă a blocului H & R și Turbotaxul Intuit, oferă donatorilor o valoare estimată a elementelor pe care le donează. La finalizarea impozitelor cu unul dintre aceste programe, introduceți într-o descriere a elementului pe care l-ați donat și programul va compara articolul dvs. la vânzarea altor elemente similare online. Apoi puteți utiliza evaluarea programului pentru FMV.
  • Imagine intitulată Găsiți valori pentru elementele donate la Caritate Pasul 3
    3. Utilizați vânzările de bunuri comparabile ca FMV. Al doilea mod în care o persoană poate calcula FMV pentru elementele donate este analizând prețul la care proprietăți similare proprietății donate vândute. De exemplu, dacă donați prima ediție a unei cărți rare, puteți verifica dacă orice alte ediții ale acelei cărți vândute recent vândute și la ce preț. Dacă cartea dvs. se află într-o stare similară, puteți utiliza prețul de vânzare ca FMV.
  • Atunci când utilizați această metodă de evaluare, trebuie să fiți atenți să alegeți proprietatea care este similară nu numai în tipul de proprietate, ci și într-o condiție similară. De exemplu, dacă ați donat o carte rară care a fost ușor deteriorată, nu ați putut utiliza prețul de vânzare al aceleiași cărți în condiții de pristine ca o vânzare comparabilă.
  • Puteți să vă uitați online în locuri precum Ebay sau vizitați magazinele, cum ar fi Armata de bunăvoință și mântuire pentru a determina prețul de vânzare pentru îmbrăcăminte comparabilă și articole de uz casnic.
  • Imagine intitulată Găsirea valorilor pentru elementele donate la caritate Pasul 4
    4. Utilizați valoarea costului de înlocuire ca FMV. În unele cazuri, FMV va fi cel mai bine reflectat în ceea ce ar costa înlocuirea, construirea sau fabricarea proprietății pe care intenționați să o donați plus o deducere pentru depreciere. De exemplu, dacă ați planificat să donați o mașină uzată, puteți începe calculul FMV prin determinarea cât de mult ar costa pentru a achiziționa o mașină nouă similară. Odată ce găsiți o mașină nouă, ați scădea depreciere din mașina dvs. folosită / donată de costul noii mașini. Suma stânga ar fi FMV-ul dvs. pentru donarea dvs. caritabilă.
  • Imagine intitulată Găsirea valorilor pentru elementele donate la caritate Pasul 5
    5. Obțineți o opinie de experți. Pentru anumite tipuri de proprietăți, va trebui să obțineți opinia unui expert pentru a stabili valoarea de piață corectă a elementului. Acest lucru este valabil mai ales pentru operele de artă sau pentru evaluarea monedelor rare. Când utilizați un expert pentru a oferi FMV pentru un element, trebuie să luați în considerare:
  • Dacă expertul este informat și competent și
  • Indiferent dacă opinia expertului este aprofundată și susținută de fapte și experiență.
  • Un expert trebuie să vă ofere o apreciere scrisă a proprietății.
  • Metoda 2 din 4:
    Evaluarea hainelor și a bunurilor de uz casnic
    1. Imagine intitulată Găsiți valori pentru elementele donate la caritate Pasul 6
    1. Donați hainele folosite care sunt în stare bună sau mai bine. Pentru a vă lua o donație pentru îmbrăcămintea uzată, IRS cere ca îmbrăcămintea să fie în cel puțin o stare bună. În timp ce IRS nu definește ceea ce consideră "condiție bună", puteți să vă uitați la definițiile organizațiilor caritabile care acceptă articolele utilizate.
    • Armata de salvare nu acceptă elemente care sunt rupte, murdare sau rupte.
    • Bunăvoința afirmă că, dacă ați fi dispus să dați elementului unui prieten sau unei rude, atunci este în stare bună de a dona.
    • Dacă donați un articol folosit, care merită mai mult de 500 $, atunci IRS permite ca elementul să fie în stare mai mică decât o stare bună.
  • Imagine intitulată Găsiți valori pentru elementele donate de caritate Pasul 7
    2. Știu ce articole de uz casnic pot fi donate. IRS pune, de asemenea, limitarea articolelor de uz casnic pentru care puteți solicita o deducere caritabilă. Cum ar fi îmbrăcămintea, obiectele de uz casnic folosite trebuie să fie în stare bună sau mai bună pentru a lua o deducere caritabilă. În plus, puteți lua deduceri numai pe următoarele articole de uz casnic:
  • Mobilier și mobilier.
  • Electronică.
  • Aparate.
  • Lenjerie și alte elemente similare.
  • Elementele de uz casnic în scopuri de deduceri caritabile nu includ: picturi alimentare, antichități și alte obiecte de bijuterii și pietre și colecții.
  • Imagine intitulată Găsiți valori pentru elementele donate de caritate Pasul 8
    3. Alegeți o metodă de evaluare. Atunci când alegeți o metodă de evaluare pentru îmbrăcămintea și bunurile de uz casnic, trebuie să luați în considerare utilizarea prețului de cost și de vânzare al elementului sau prețul comparabil de vânzări. Deoarece îmbrăcămintea și bunurile de uz casnic utilizate sunt în general semnificativ mai mici decât prețul articolelor noi, nu trebuie să utilizați metoda valorii elementului de înlocuire. O modalitate ușoară de a ajuta la determinarea prețului de vânzare al bunurilor dvs. este de a utiliza un tabel de evaluare dintr-o organizație caritabilă.
  • Organizațiile caritabile, cum ar fi fondul de bunăvoință sau armata de salvare, oferă liste de prețuri pentru elementele pe care le vând în magazinele lor. Aceste liste pot fi folosite pentru a calcula FMV pentru elementele donate.
  • Puteți vedea ghidul de valoare a armatei salvării la: http: // salvationarmysouth.Org / Valuguide-HTM /.
  • Puteți vizualiza ghidul de valoare al bunăvoinței la: https: // Goodwill.Org / WP-Conținut / Încărcări / 2010/12 / Donație_Valuare_Guide.pdf.
  • Metoda 3 din 4:
    Valoare cu bărci, mașini și alte vehicule
    1. Imagine intitulată Găsirea valorilor pentru elementele donate de caritate Pasul 9
    1. Calculați FMV pentru o mașină utilizată. La calcularea FMV a unei mașini uzate, trebuie să determinați valoarea curentă a mașinii dvs. Mai multe organizații colectează aceste informații în ceea ce se numește "valoarea de carte albastră."Aceste ghiduri nu numai că oferă estimări FMV bazate pe marca și modelul mașinii dvs., dar vă ajută să faceți ajustări pentru kilometrajul, echipamentul neobișnuit sau deteriorarea corpului.
    • Puteți localiza prețul mediu de vânzare al unei mașini la http: // KBB.COM și http: // Edmunds.COM / TMV.HTML.
    • FMV-ul mașinii dvs. donate poate fi mai mic decât suma listată pe unul dintre site-urile de mai sus, dacă mașina dvs. are probleme cu motorul, kilometraj înalt sau deteriorarea corpului.
    • Dacă donați o mașină care merită mai mult de 500 de dolari într-o organizație caritabilă, puteți face o deducere bazată fie pe încasările brute ale vânzării mașinii de către organizația caritabilă, fie de către FMV a vehiculului la data la care ați făcut contribuția.
  • Imagine intitulată Găsiți valori pentru elementele donate la caritate Pasul 10
    2. Determinați FMV pentru bărci. Dacă nu donați o barcă mică, ieftină, IRS se așteaptă ca să consultați un expert atunci când determinați FMV-ul barcii. Deoarece starea barcii este critic la FMV, trebuie să păstrați o evaluare de la un inspector marin sau alt expert în evaluarea bărcilor.
  • Pentru a obține o idee generală despre ceea ce va fi FMV cu barca dvs., puteți utiliza un site de evaluare online pentru bărci. Puteți găsi acest site de evaluare la: http: // bărci.COM / NADA-GUIDES /.
  • Puteți localiza un inspector marin acreditat prin Societatea de Inspectori Marini acreditați la: http: // Marinerurvey.Org.
  • Imagine intitulată Găsiți valori pentru elementele donate de caritate Pasul 11
    3. Calculați FMV-ul unui avion. Puteți calcula FMV-ul unui avion prin păstrarea unui expert sau prin utilizarea unui bluebook de aeronavă. Un expert aviatic ar fi în cea mai bună poziție să ia în considerare toți factorii care influențează FMV a unui avion, inclusiv: starea de avioane - Istoricul daunelor - depreciere și alți factori tehnici. Cu toate acestea, puteți încerca evaluarea dvs. utilizând o bluebook de aeronavă. Un albastru trebuie să vă ajute să factor în considerentele de mai sus atunci când se calculează FMV.
  • Poți să te uiți la un bluebook de aeronavă online la: http: // AvioaneBlueBook.com / USERGUIDE.do?Produs = ASR & Section = User_Guide & Page = Introducere.
  • Metoda 4 din 4:
    Donarea articolelor în valoare de peste 5.000 de dolari
    1. Imagine intitulată Găsiți valori pentru elementele donate de caritate Pasul 12
    1. Grupați obiecte similare de proprietăți noncash. La calcularea valorii deducerii caritabile noncash, IRS necesită să grupați împreună elemente similare și să calculați valoarea lor ca grup mai degrabă decât ca donații individuale. IRS definește articole similare ca elemente de proprietate care se încadrează în aceeași categorie generală, cum ar fi: colecții de monede, picturi, cărți, îmbrăcăminte, bijuterii, stoc comercial, terenuri sau clădiri.
    • Dacă după gruparea articolelor similare pentru donație, valoarea totală a grupului depășește 5.000 $ Trebuie să respectați regulile speciale ale IRS pentru documentarea valorii donațiilor în valoare de peste 5.000 de dolari.
  • Imagine intitulată Găsiți valori pentru elementele donate la caritate Pasul 13
    2. Au obiectul (ele) dvs. evaluat. Când căutați o deducere caritabilă pentru un singur element sau un grup de articole care valorifică mai mult de 5.000 de dolari, dar mai puțin de 500.000 de dolari, IRS cere să obțineți o apreciere scrisă de către un evaluator calificat.
  • Un evaluator calificat este cineva care a obținut o denumire de evaluare de la o organizație de evaluare profesională recunoscută și a demonstrat competența în evaluarea tipului de elemente pentru care solicitați o evaluare sau ați îndeplinit anumite cerințe de educație și experiență.
  • Un evaluator calificat pregătește și este plătit pentru evaluările sale.
  • Un evaluator calificat trebuie să demonstreze printr-o declarație în aprecierea că el sau ea este experimentată în evaluarea tipului de elemente pentru care căutați evaluarea.
  • Evaluatorul nu a putut fi interzis să practice înainte de IRS pentru cei trei ani înainte de data evaluării.
  • Evaluarea trebuie să includă metoda de evaluare, cum ar fi abordarea veniturilor sau abordarea datelor de piață și baza specifică pentru evaluare, cum ar fi tranzacțiile comparabile comparabile comparabile.
  • Trebuie să obțineți o evaluare separată pentru fiecare element sau grup de articole evaluate la mai mult de 5.000 $.
  • Puteți localiza un evaluator calificat la: http: // evaluatori.org / găsi-un-evaluator.
  • Imagine intitulată Găsiți valori pentru elementele donate la Caritate Pasul 14
    3. Atașați formularul IRS 8283 la declarația dvs. fiscală. Odată ce ați evaluat articolele dvs., trebuie să completați secțiunea B de IRS 8283 și să atașați formularul la declarația dvs. fiscală. Acest formular oferă spațiu pentru a identifica elementele și valoarea pentru donațiile caritabile în valoare de 500 $ sau mai mult. Secțiunea B este în mod specific pentru elementele în valoare de peste 5.000 de dolari. Formularul solicită să furnizați următoarele informații:
  • O descriere a tipului de proprietate pe care ați donat-o și starea fizică.
  • Valoarea evaluată de piață echitabilă pentru fiecare element în valoare de peste 5.000 $ sau grup de articole similare.
  • Data și modul în care proprietatea a fost achiziționată de donator.
  • Costul donatorului în achiziționarea elementului.
  • Semnătura donatorului.
  • Semnătura și declarația evaluatorului privind calificările sale.
  • O recunoaștere completată de organizația donetă care afirmă că articolul a fost, de fapt, donat.
  • Dacă elementele din grupul dvs. de articole similare au fost donate pentru a separa organizațiile de caritate, trebuie să completați un formular separat 8283 pentru fiecare organizație caritabilă.
  • Puteți descărca formularul 8283 la: https: // IRS.Gov / PUB / IRS-PDF / F8283.pdf.
  • Pregătirea și organizarea de donații caritabile

    Elementele de probă pentru donație

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Exemplu foaie de articol donată

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Scrisoare de eșantionare care solicită donații

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    sfaturi

    Pentru articole de specialitate, cum ar fi lucrările de artă sau monede rare, trebuie să păstrați un expert pentru a evalua articolul dvs. și pentru a determina valoarea de piață corectă.
  • Puteți lua deducerea caritabilă numai dacă vă dați bunurile către o organizație calificată. Puteți verifica dacă o organizație este calificată online prin IRS la: https: // IRS.Gov / Caritate - & - non-profit / Excepții-organizații-Select-Verificați.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar