Cum se schimbă fluidul radiatorului

Radiatorul mașinii dvs. are o sarcină importantă de a regla temperatura motorului dvs.Aceasta face acest lucru prin lichidarea lichidului de răcire prin linii de răcire care rulează de-a lungul motorului și înapoi în radiator pentru a disipa căldura.Acest lichid de răcire se poate deteriora în timp, rezultând o capacitate redusă de a transfera și de a disipa acea căldură.Lichidul de răcire deteriorat poate duce la supraîncălzirea vehiculului, ceea ce poate provoca deteriorarea semnificativă a motorului.Preveniți acest lucru să apară prin spălarea lichidului de răcire la intervalele prescrise pentru vehiculul dvs.Unele vehicule recomandă o schimbare a lichidului de răcire la fiecare 30.000 de mile, în timp ce altele pot fi de până la 60.000.Uită-te în manualul proprietarului vehiculului pentru a afla ce este potrivit pentru mașina sau camionul dvs.

Pași

Partea 1 din 4:
Noțiuni de bază în siguranță
  1. Imagine intitulată Schimbarea fluidului radiatorului 1
1. Căutați capacitatea de răcire a mașinii.Specificațiile capacității de răcire variază semnificativ de la motor la motor, deci este important să căutați cantitatea și tipul de lichid de răcire de care aveți nevoie pentru a vă umple mașina cu înainte de timp.Unele vehicule necesită doar patru sau cinci litri de răcire, în timp ce altele pot necesita până la paisprezecelea.Puteți găsi informațiile de care aveți nevoie în manualul proprietarului vehiculului.
  • Asigurați-vă că achiziționați lichidul de răcire înainte de a începe proiectul, deoarece nu veți putea să conduceți mașina până când nu reumpleți radiatorul drenat.
  • Puteți cere grefierilor la magazinul local de piese auto pentru a căuta capacitatea și tipul de răcire de care aveți nevoie dacă nu aveți manualul proprietarului.
  • Imagine intitulată Schimbarea fluidului radiatorului Pasul 2
    2. Parcați mașina la nivel înalt.Drenarea fluidului dvs. de radiator va necesita probabil ca mașina în sus, deci este imperativ să găsiți o suprafață plană pentru a parca mașina înainte de a începe să începeți.Încercați să utilizați beton sau blacktop, deoarece pietrișul sau căile de acces din murdărie nu pot oferi suport adecvat pentru mufa sau mufa se află odată ce mașina este ridicată de pe roți.
  • Acest proiect poate fi completat în interiorul unui garaj dacă aveți unul disponibil pentru dvs.
  • Niciodată nu o mașină pe iarbă, deoarece Jacks și Jack Stands se pot scufunda în timp ce sunteți sub vehicul.
  • Imagine intitulată Schimbarea fluidului radiatorului Pasul 3
    3. Așteptați ca mașina să se răcească suficient.Multe autoturisme funcționează la o perioadă de peste 200 de grade Fahrenheit și căldura poate fi compusă sub capotă.Radiatorul dvs. este conceput pentru a disipa acea căldură prin pomparea lichidului de răcire în întregul motor și în radiator, unde vântul și ventilatorul se pot răci.Din acest motiv, fluidul din interiorul radiatorului dvs. este extrem de fierbinte.Această căldură poate presuriza fluidul în radiator, determinând-o să expulzeze aburul extrem de fierbinte sau lichidul de răcire care vă poate arde.
  • Așteptați până când radiatorul este suficient de rece pentru a atinge înainte de a deschide orice capac sau supape.
  • În funcție de cât timp în urmă, mașina funcționa, este posibil să trebuiască să așteptați câteva ore înainte de a fi destul de cool.
  • Imagine intitulată Schimbarea fluidului radiatorului Pasul 4
    4. Deconectați acumulatorul.În timp ce nu veți lucra la sistemul electric al mașinii, deconectarea bateriei este un prim pas important către orice proiect de întreținere sau reparare a automobilelor.Prin deconectarea bateriei, asigurați-vă că mașina nu poate fi pornită în timp ce înlocuiți lichidul de răcire.
  • Deconectați acumulatorul prin slăbirea șurubului pe terminalul negativ al bateriei și scoaterea cablului de la terminal.
  • Asigurați-vă că capota este susținută în siguranță, fie prin pistoane hidraulice, fie de o propulsie robustă.
  • Imagine intitulată Schimbarea fluidului radiatorului Pasul 5
    5. Jack mașina în sus, dacă este necesar.În funcție de vehicul, este posibil să aveți suficient spațiu pentru a glisa o găleată sub radiator pentru a prinde lichidul de răcire, dar dacă nu există suficient spațiu, va trebui să jack mașina până la o înălțime care să o permită.Utilizați Jack Stands pentru a susține mașina după ce ați ridicat-o. Nu lăsați greutatea vehiculului suportate de Jack în timp ce lucrați.
  • Asigurați-vă că ați făcut mașina de la Puncte opționale corespunzătoare Pentru a vă asigura că nu deteriorați cadrul sau corpul vehiculului.
  • Odată ce ați ridicat vehiculul, Utilizați suporturile Jack pentru a lua greutatea de pe mufa și pentru a susține vehiculul.
  • De asemenea, puteți utiliza rampele roților pentru a ridica mașina, dacă le aveți.
  • Partea 2 din 4:
    Drenarea radiatorului
    1. Imagine intitulată Schimbarea fluidului radiatorului Pasul 6
    1. Localizați supapa de scurgere pe radiator.Radiatorul dvs. este situat în partea din față a golfului motorului, chiar în spatele gratarului mașinii.Va fi probabil unul sau doi ventilatoare montați pe partea frontală orientată spre radiator, cu rezervoare de capăt din plastic sau metalic pe fiecare parte a corpului de aluminiu.Supapa de scurgere de pe radiatorul dvs. este de obicei localizată pe partea șoferului, lângă partea de jos, pe unul dintre rezervoarele finale.
    • În funcție de marca și modelul vehiculului, poate exista un dop în supapa de scurgere numită "Cock de scurgere."
    • Dacă aveți dificultăți în localizarea supapei de scurgere sau a cocoșului, verificați manualul proprietarului dvs.
  • Imagine intitulată Schimbarea fluidului radiatorului Pasul 7
    2. Plasați o găleată sub radiator și deschideți supapa.Asigurați-vă că aveți o găleată care este suficient de mare pentru a ține tot lichidul care va fi drenat de la radiator și puneți-l sub supapa de scurgere.Deschideți supapa de scurgere sau scoateți cocoșul de scurgere și lăsați lichidul de răcire să se scurgă în găleată.
  • Aveți grijă, chiar dacă radiatorul este doar cald la atingere, răcitorul de răcire poate fi încă destul de fierbinte.
  • Asigurați-vă că nu lăsați lichidul de răcire să se scurgă pe pământ sau într-o scurgere.Lichidul de răcire trebuie eliminat în mod corespunzător pentru a proteja mediul și a adere la lege.
  • Imagine intitulată Schimbarea fluidului radiatorului Pasul 8
    3. Închideți supapa de scurgere și deschideți capacul presiunii radiatorului.Odată ce radiatorul este drenat, închideți supapa sau înlocuiți cocoșul de scurgere.Apoi deschideți capacul radiatorului sau capacul de presiune al radiatorului (în funcție de vehicul).Puteți localiza capacul prin verificarea manualului proprietarului sau pur și simplu urmați conductele care duce de la radiator la motor.Dacă există un capac de-a lungul liniei, utilizați acest lucru sau poate duce la un rezervor de răcire cu un capac deasupra.Odată ce localizați capacul corespunzător, deschideți-l și uitați-vă în interiorul - nivelul de fluid ar trebui să fie destul de scăzut după scurgerea radiatorului.
  • Asigurați-vă că închideți supapa de scurgere strâns, astfel încât lichidul să nu se scurgă când se potrivește mai mult.
  • Capacul de presiune a lichidului de răcire va fi adesea marcat cu avertismente ca "Nu deschideți când motorul este fierbinte."
  • Imagine intitulată Schimbarea fluidului radiatorului Pasul 9
    4. Înlocuiți capacul radiatorului, dacă este necesar.Dacă puteți auzi fierberea lichidului de răcire, în ciuda gautului de temperatură a mașinii, indicând o temperatură normală sau dacă observați că bubblingul lichidului de răcire scurgeri de sub capacul radiatorului, probabil că va trebui să îl înlocuiți.Acest lucru va necesita achiziționarea capacului radiatorului corespunzător de la magazinul local de piese auto.Asigurați-vă că le oferiți companiei, modelul și anul mașinii dvs., precum și dimensiunea motorului, astfel încât să puteți fi sigur că primiți capacul drept.
  • Pentru a instala un capac nou radiator, pur și simplu înșurubați capacul de înlocuire în locul vechiului capac după ce l-ați scos.
  • Un capac de radiator defect poate inhiba capacitatea vehiculului dvs. de a-și reglementa temperatura de funcționare, rezultând supraîncălzirea și deteriorarea.
  • Imagine intitulată Schimbarea fluidului radiatorului Pasul 10
    5. Umple radiatorul cu apă.Utilizați o jug pentru a turca apă în deschiderea capacului de presiune a radiatorului sau în rezervorul de răcire.Odată umplut, închideți capacul și porniți motorul.Rotiți încălzirea la plină în interiorul cabinei vehiculului și lăsați-o să ruleze timp de aproximativ zece minute, aceasta va cicliza apa prin sistemul de răcire pentru a vă ajuta să obțineți ultimul răcitor vechi drenat.
  • Păstrați un ochi pe ecartamentul de temperatură al vehiculului dvs. în timp ce rulează.Dacă mâna se apropie de porțiunea roșie a ecartamentului, închideți imediat mașina.Nu lăsați-o să ajungă la roșu, deoarece aceasta indică supraîncălzirea.
  • Dacă autovehiculul are o lumină de avertizare a temperaturii motorului în loc de un ecartament, închideți autovehiculul imediat dacă lumina se aprinde.
  • Imagine intitulată Schimbarea fluidului radiatorului Pasul 11
    6. Turnați lichidul de răcire drenat în recipiente sigilate.Va trebui să transportați lichidul de răcire drenat la o locație autorizată de eliminare a lichidului de răcire.Multe magazine auto și centre de reciclare a județului / centrele de eliminare a deșeurilor vă vor permite să renunțați gratuit la răcitorul utilizat, dar în funcție de locația dvs., este posibil să fie necesar să plătiți pentru serviciul de eliminare.Turnați găleata pe care ați folosit-o pentru a scurge lichidul de răcire în cani vechi sau altceva care poate fi sigilat pentru a evita vărsarea acestuia de-a lungul drumului.
  • Jugurile vechi de răcire funcționează bine pentru a stoca lichidul de răcire utilizat.
  • Nu turnați lichidul de răcire utilizat în recipiente vechi de ulei, deoarece amestecarea celor două fluide poate împiedica unele locații să preia lichidele de răcire a deșeurilor.
  • Partea 3 din 4:
    Înlocuirea termostatului mașinii
    1. Imagine intitulată Schimbarea fluidului radiatorului Pasul 12
    1. Localizați termostatul în timp ce sistemul de răcire este gol.Dacă vehiculul dvs. a supraîncălzi sau nu a reușit să atingă temperatura de funcționare adecvată, poate fi pentru că trebuie să înlocuiți termostatul.În timp ce termostatul poate fi localizat în locuri diferite, în funcție de marca și modelul vehiculului dvs., acesta poate fi găsit de obicei în cazul în care cel mai mare furtun de radiator întâlnește motorul.
    • Puteți căuta locația tehnologiei dvs. specifice a vehiculului dvs. sau întrebați funcționarul de la magazinul dvs. auto pentru a vă ajuta să arătați unde ar trebui să fie.
    • Unele vehicule vin cu broșuri de întreținere care merg împreună cu manualul proprietarului.Locația termostatului trebuie să fie listată în broșura dvs. de întreținere.
  • Imagine intitulată Schimbarea fluidului radiatorului Pasul 13
    2. Deconectați furtunul radiatorului.Linia va fi probabil atașată la o duză și se menține în poziție folosind o clemă de furtun.Unele cleme de furtun necesită utilizarea unei șurubelnițe de cap plat sau Phillips pentru a se slăbi, în timp ce altele trebuie să fie stoarse cu clești.Determinați modul corect de a slăbi clema furtunului, apoi faceți acest lucru și scoateți furtunul din duza de metal.
  • Asigurați-vă că există o găleată sub furtun pentru a prinde orice răcire rămasă care se poate scurge din furtun atunci când o deconectați.
  • Lăsați linia de radiator conectată la capătul radiatorului.
  • Imagine intitulată Schimbarea fluidului radiatorului Pasul 14
    3. Deblocați carcasa termostatului și scoateți-o.Duza Furtunul a fost conectat trebuie să aibă două șuruburi (dar, eventual, la patru), fixându-l la motor.Folosind o cheie de mână sau soclu, scoateți aceste șuruburi și încercați să scoateți carcasa (duza).Dacă nu se desprinde cu ușurință, nu utilizați un instrument pentru a vă împiedica, deoarece puteți deteriora piesele și faceți imposibilă reasigurarea sistemului de răcire.
  • Dacă nu se va lăuda, atingeți-o cu o bucată de lemn sau de ciocolată de cauciuc până când garnitura de cauciuc care o ține în poziție.
  • Scoateți carcasa (duza) și fixați-o deoparte.
  • Imagine intitulată Schimbarea fluidului radiatorului Pasul 15
    4. Răsturnați materialul vechi de garnitură.Carcasa termostatului este sigilată utilizând o garnitură care va trebui înlocuită.Înainte ca noua garnitură să poată fi pusă în poziție, garnitura deteriorată veche trebuie să fie răzuită atât carcasa cât și în cazul în care se montează la motor.Puteți utiliza o lamă de racură sau de ras pentru a elimina materialul de garnitură rămas.
  • Toate materialele trebuie îndepărtate pentru ca garnitura nouă să se sigileze corect.
  • Fiți foarte atenți să nu deteriorați carcasa.Carcasa trebuie să stea în siguranță pe motor pentru a se asigura sigiliile.
  • Imagine intitulată Schimbarea fluidului radiatorului Pasul 16
    5. Înlocuiți termostatul și instalați garnitura nouă.Pentru a îndepărta termostatul, ridicați-l pur și simplu din carcasa termostatului acum.Plasați noul termostat în carcasă în exact același lucru pe care l-ați găsit pe cel vechi.Odată ce noul termostat este în carcasă, plasați noua garnitură pe carcasă, având grijă să aliniați găurile pentru șuruburi.
  • Puteți achiziționa garnitura potrivită la magazinul local de piese auto.
  • Asigurați-vă că ați furnizat mărimea, modelul, anul și dimensiunea motorului atunci când achiziționați garnitura pentru a vă asigura că primiți cea corectă.
  • Imagine intitulată Schimbarea fluidului radiatorului Pasul 17
    6. Îndepărtați carcasa înapoi în poziție și reconectați furtunul.Cu garnitura în poziție, puneți duza înapoi peste termostat și fixați-o cu șuruburile pe care le-ați eliminat anterior.Puteți apoi să reluați furtunul și să-l fixați în poziție cu clema furtunului.
  • Asigurați-vă că totul este strâns, altfel sistemul dvs. de răcire ar putea scurge.
  • Este posibil să fie necesar să înlocuiți clema furtunului dacă a fost ruinat în timp ce l-ați scos.Puteți achiziționa cleme de furtunuri la Magazine de hardware sau piese auto.
  • Partea 4 din 4:
    Adăugarea unui nou lichid de răcire
    1. Imagine intitulată Schimbarea fluidului radiatorului Pasul 18
    1. Permiteți vehiculului să se răcească din nou.Opriți vehiculul și lăsați-l să se răcească din nou înainte de a încerca să progreseze mai departe.Deși lăsați-o doar să ruleze timp de zece minute, poate dura destul de mult mai mult decât pentru asta pentru a se răcească suficient pentru a începe să lucreze.Dacă ecartamentul de temperatură al mașinii începuse să se ridice spre roșu, va dura probabil și mai mult.
    • Așteptați până când radiatorul este încă o dată suficient de rece pentru a atinge înainte de a vă deplasa înainte.
    • Dacă autovehiculul se apropia de supraîncălzire, este posibil să fie nevoie să așteptați o oră sau mai mult.
  • Imagine intitulată Schimbarea fluidului radiatorului Pasul 19
    2. Scurgeți apa de la radiator.Urmați aceleași pași pe care i-ați folosit pentru a scurge răcitorul vechi de la radiator pentru a scurge apa pe care ați adăugat-o.Această apă va elimina răcitorul rămas vechi, pe măsură ce îl scurgeți, lăsând sistemul de răcire gata să o umpleți cu un nou amestec de răcire.
  • Va trebui să eliminați această apă reziduală în același mod ca și lichidul de răcire, astfel încât să îl transferați în recipiente sigilate.
  • Asigurați-vă că închideți în siguranță supapa de evacuare după scurgerea apei înainte de a adăuga orice răcire la vehicul.
  • Imagine intitulată Schimbarea fluidului radiatorului Pasul 20
    3. Se toarnă noul lichid de răcire.Consultați manualul proprietarului vehiculului dvs. pentru a vă asigura că completați vehiculul cu lichidul de răcire corect.Majoritatea vehiculelor necesită un amestec de lichid de răcire și apă de 50/50, astfel încât să puteți amesteca singur, fie achiziționați lichid de răcire și apă din comerțul cu amănuntul local.Se toarnă lichidul de răcire în același capac deschis pe care l-ați folosit anterior pentru a umple radiatorul cu apă.Unele sisteme necesită să turnați lichidul încet, deoarece treptat înlocuiește fluidul din rezervor și în liniile de răcire, deci aveți răbdare pentru a evita depășirea.
  • Asigurați-vă că ați turnat cantitatea de lichid de răcire / amestec de apă Manualul proprietarului dvs. este corect pentru motorul vehiculului dvs.
  • Verificați mai jos mașina pentru orice scurgere, în special în apropierea supapei de scurgere.Dacă supapa de scurgere scade, strângeți-o pentru a opri scurgerea, deoarece se va înrăutăți sub presiune.Dacă observați scurgeri în altă parte, va trebui probabil să vă luați vehiculul în reparații profesionale.
  • Când este umplut, amestecul de răcire / apa ar trebui să ajungă la linia "Max" de pe rezervor dacă vehiculul dvs. are unul.
  • Imagine intitulată Schimbarea fluidului radiatorului Pasul 21
    4. Închideți capacul și porniți din nou motorul.Rulați motorul timp de încă zece minute cu încălzitorul din cabina vehiculului la înălțime.Urmăriți indicatorul de temperatură pe măsură ce ciclurile motorului amestecului de apă / răcire în sistemul de răcire.Gabaritul este probabil să urce puțin înainte de a se întoarce la normal, care trebuie indicat în albastru sau ca "mijlocul" gabaritului.
  • Dacă temperatura începe să urce spre supraîncălzire, opriți vehiculul și verificați nivelurile de răcire pentru a vă asigura că este umplut.
  • După aproximativ zece minute, închideți vehiculul.Dacă temperatura citiți normal, schimbarea lichidului de răcire este completă.
  • Coborâți vehiculul de pe mufa stă și curățați zona, acordând o atenție deosebită să nu vărsați niciun lichel de răcire sau apă.
  • Imagine intitulată Schimbarea fluidului radiatorului 22
    5. Verificați din nou nivelurile fluidului după câteva zile.După câteva zile de conducere obișnuită, verificați din nou nivelurile de răcire.Nivelurile fluidului pot fi coborâte deoarece amestecul de răcire / apă a umplut toate liniile de răcire și radiatorul, astfel încât adăugați fluide dacă observați nivelul este scăzut în rezervorul de răcire.Există, de obicei, linii care indică niveluri minime și maxime de răcire.Umpleți rezervorul până când ajunge la linia "Max" dacă a căzut sub ea.
  • Dacă nivelele de răcire sunt grav scăzute, probabil că aveți o scurgere și ar trebui să vă aduceți vehiculul într-o locație profesională de serviciu care să fie analizată.
  • Dacă vă depășiți accidental rezervorul, puteți să scurgeți un fluid în același mod ca și dumneavoastră înainte, dar fiți foarte atent, deoarece poate fi dificil să opriți radiatorul să se scurgă odată ce deschideți supapa.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar