Cum să încurajați un copil să participe la o activitate

Participarea la o activitate nouă sau provocatoare poate fi intimidantă pentru copiii de toate vârstele. În timp ce este posibil să puteți vedea clar beneficiile pe termen lung și pe termen scurt, le poate lua puțin timp pentru a construi încrederea și pentru a vă simți confortabil participarea la o activitate. Cu toate acestea, vă puteți ajuta să le încurajați să participe prin imaginarea a ceea ce le motivează și de a găsi activități pe care le vor bucura.

Pași

Metoda 1 din 3:
Încurajând un copil timid
  1. Imaginea intitulată încurajează un copil să participe la o activitate de activitate 1
1. Utilizați interesele lor ca punct de plecare pentru a le implica. Pentru a ajuta la încurajarea unui copil timid să se implice într-o nouă activitate, cereți-le mai întâi sau să le observați pentru a afla ce sunt unele dintre interesele lor. Apoi, încercați să utilizați aceste informații ca punct de plecare pentru a ajuta copilul segue în noua activitate și a face mai atrăgătoare pentru ei.
  • De exemplu, dacă observați că un copil timid în clasa dvs. îi place să atragă, încercați să le încurajați să participe la jocul dvs. de clasă, punându-le în sarcina de a desena un design set. Probabil vor fi mai motivați să participe dacă faceți activitatea mai interesantă pentru ei.
  • Când vă apropiați de copilul despre participare, încercați să le întrebați ", am observat că sunteți un artist incredibil de talentat. V-ar deranja să ne ajutați prin desenarea designului set pentru jocul nostru?Acest lucru îi ajută să se simtă ca o parte importantă a activității și le permite să contribuie prin a face ceea ce iubesc.
  • Imaginea intitulată încurajează un copil să participe la o activitate de activitate 2
    2. Ia-i să urmărească activitatea înainte de a începe. Dacă știți că un copil este timid și nervos pentru a încerca o nouă activitate, încercați să le luați pentru ao urmări mai întâi, astfel încât vor avea o idee mai bună despre ce să se aștepte. Copiii timizi pot avea nevoie de mai mult timp pentru a vă obișnuiți în locuri noi, oameni și activități. Luându-le să urmărească activitatea în prealabil, ei probabil se vor simți mai confortabil atunci când este timpul să participe.
  • Dacă nu puteți merge în prealabil la locația de activitate, poate fi de asemenea utilă pentru a le arăta imagini sau videoclipuri online.
  • De exemplu, dacă încercați să vă încurajați Schoolerul Thydle Schooler pentru a juca Hochei pe gheață, luându-le pentru a viziona o practică la patinoar, îi poate ajuta să se simtă mai confortabile și mai încrezătoare în prima lor practică. 
  • Imaginea intitulată încurajează un copil să participe la o activitate de activitate 3
    3. Împerecheați-le cu copiii de ieșire ori de câte ori este posibil. Când simțiți că un copil timid este reticent în a participa, încercați să le puneți într-o pereche sau într-un grup mic, cu câțiva copii de ieșire pe care știți că vor fi primiți și încurajați. Într-un cadru mic grup, mai mulți copii de ieșire pot ridica reticența lor și încearcă să-i ajute să se deschidă și să se simtă mai confortabil cu activitatea.
  • În mod similar, încercați să le implicați în activități cu prietenii sau copiii lor știu, așa că se vor simți mai confortabil de la get-go.
  • Imaginea intitulată încurajează un copil să participe la o activitate de activitate 4
    4. Dați-i un rol care îi încurajează să interacționeze cu ceilalți. În multe cazuri, copiii timizi sunt reticenți în a participa la activități, deoarece acestea sunt intimate cu privire la aspectele sociale. Pentru a le ajuta să se deplaseze prin aceasta, încercați să le dați un rol care le cere să interacționeze cu alți copii pentru a-și îndeplini sarcina. Interacționarea într-un cadru mai structurat îi poate ajuta să se simtă mai confortabil fiind sociali cu alții și să se simtă mai înclinați să participe la propriile lor în timp.
  • De exemplu, dacă predați o clasă de dezbatere mijlocie sau de liceu, încercați să atribuiți copilului timid să servească drept moderator de dezbatere sau cronometru. În acest fel, vor putea participa și de a interacționa cu alți copii fără presiunea de a dezbate pe o echipă în sine.
  • Imaginea intitulată încurajează un copil să participe la o activitate de activitate 5
    5. Alegeți activități de grup mici, astfel încât ei nu se vor simți copleșiți. Pentru a ajuta un copil timid să se simtă mai confortabil cu activitățile noi, încercați să le semnalizați pentru activități care au loc în setările grupului mic. În timp ce se alătura echipei de fotbal poate fi copleșitoare pentru niște copii timizi, de exemplu, lecțiile de tenis de grup mici pot fi un mediu mai puțin intimidant.
  • Activitățile care sunt mai individualizate și au un ritm mai ușor pot fi, de asemenea, o opțiune bună. Clasele de yoga, de exemplu, pot fi o opțiune excelentă pentru copiii timizi, deoarece pot participa la felul lor și se mișcă în propriul ritm.
  • Imaginea intitulată Încurajează un copil să participe la o activitate de activitate 6
    6. Lasă copilul să știe că ești mândru de ei. Indiferent dacă copilul excelează la o activitate sau nu, este important să utilizați o armare pozitivă pentru a le arăta că sunteți mândri de faptul că participanții. Dându-le o îmbrățișare, un înalt cinci sau complimentează ceva ce au făcut bine vor merge mult timp în a ajuta un copil timid să se simtă mai încrezător, ceea ce îi va face mai mult motivați să continue să participe la activitate și să se îmbunătățească.
  • De exemplu, dacă fiica dvs. sa alăturat recent orchestrei școlare și a avut primul ei concert, încercați să-i spuneți după aceea: "Ai sunat uimitor în timpul ultimului cântec!"Chiar dacă au făcut mai multe greșeli în concert, concentrându-se asupra a ceea ce s-au făcut bine să-și sporească încrederea și să se simtă mai înclinați să rămână cu ea.
  • În plus, poate fi utilă utilizarea unor recompense tangibile ocazional pentru a încuraja copilul să participe. De exemplu, dacă au ezitat să participe la activitățile de clasă la școală, ar putea fi util să le permiteți să câștige o mică recompensă pentru un raport pozitiv din partea profesorului lor. 
  • Imaginea intitulată încurajează un copil să participe la o activitate de activitate 7
    7. Îndemna-i să încerce o activitate de mai multe ori. Încercarea unei noi activități poate fi stresantă și intimidantă pentru copiii timizi, ceea ce le poate face să dorească să respingă o activitate după prima încercare. În multe cazuri, totuși, ar putea avea nevoie de o altă șansă de a câștiga un pic mai multă încredere. Cu excepția cazului în care activitatea a provocat un rău fizic, emoțional sau mental, poate fi benefic pentru dvs. să le îndemnați să încercați încă o dată pentru a vedea dacă ei le place un pic mai bine odată ce știu ce să se aștepte.
  • Metoda 2 din 3:
    Ajutând un copil să participe la activități fizice
    1. Imaginea intitulată încurajează un copil să participe la o activitate de activitate 8
    1. Introduceți-le la o mare varietate de activități pentru a găsi ceea ce se bucură. Poate că cea mai bună modalitate de a încuraja un copil care este reticentă în a participa la activitățile fizice este de a găsi o activitate pe care o vor bucura. În timp ce poate dura ceva timp și efort, introducerea copilului la o serie de activități diferite vă va ajuta pe amândoi să îngustați ceea ce îi place și nu vă place. Odată ce găsesc o activitate care sunt interesați, vor fi mult mai probabil să iasă acolo și să fie mai activi.
    • De exemplu, luați-le la un joc de fotbal și o clasă de yoga. Dacă par plictisit în clasa de yoga, dar atent în timpul jocului, încercați să le semnați pentru un sport de grup care este mai competitiv.
    • Deși acest lucru este deosebit de important pentru copiii mici, care încă încearcă să-și dea seama ce le place, poate fi de asemenea utilă și pentru copiii mai mari. Încurajându-i să încerce o mare varietate de activități noi, le veți arăta că niciodată nu este prea târziu să fiți mai activi și să începeți să participați la ceva care este atât de distractiv și bun pentru sănătatea lor. 
  • Imaginea intitulată încurajează un copil să participe la o activitate de activitate 9
    2. Căutați activități care se potrivesc personalității și forțelor lor. Când căutați o activitate fizică pe care un copil o va bucura, poate fi utilă să se ia în considerare ceea ce sunt punctele lor forte și ce trăsături de personalitate le pot face mai înclinate să se bucure de anumite activități. Dacă copilul este deosebit de ieșire, de exemplu, este posibil să încercați să le semnalizați pentru o activitate mai socială, cum ar fi o echipă de fotbal, mai degrabă decât o activitate care poate fi mai solitară, cum ar fi o țară încrucișată.
  • Dacă copilul este deosebit de curios și aventuros, de exemplu, încercați să le luați drumeții sau să le semnați pentru clase de alpinism. Permițându-le să exploreze și să afle mai multe despre în aer liber le poate ajuta să-și ajute reticența față de activitățile fizice.
  • Imaginea intitulată încurajează un copil să participe la o activitate de activitate 10
    3. Alegeți activități adecvate de vârstă, astfel încât acestea nu vor simți în afara locului. Când căutați o activitate fizică pe care o vor participa și le va bucura, încercați mai întâi cu medicul lor, precum și cu potențialul antrenor sau profesor, pentru a evalua dacă activitatea este potrivită pentru vârsta și abilitățile copilului. Dacă încercați să le faceți să participe la activități prea ușor sau prea avansate fizic, ei probabil se vor simți plictisiți sau copleșiți și, prin urmare, mai puțin înclinați să se angajeze la activitate.
  • De exemplu, dacă doriți ca fiul dvs. de școală de mijloc să obțină mai mult exercițiu, dar el nu este în mod natural atletic, încercați să-l semnați pentru o activitate pe care o poate ușura în propria sa funcționare sau ciclism. Ambele sunt opțiuni minunate, deoarece îi vor permite să participe la timpul său și să-și construiască rezistența în timp.
  • Împingerea unui copil într-o activitate pe care nu o pot fi gata sau capabilă să fie pe deplin ar putea fi atât emoțional, cât și dăunătoare fizică. În plus, ar putea să-i facă să respingă o activitate pe care s-ar fi putut bucura dacă au încercat-o la momentul potrivit.
  • Imaginea intitulată Încurajează un copil să participe la o activitate de activitate 11
    4. Obțineți consumabile pe care le vor avea nevoie de timp, așa că vor fi pregătite. Când un copil încearcă o nouă activitate fizică, probabil că se va simți puțin nervos sau anxios în prealabil. Obținerea oricăror bunuri și echipamente pe care le-au nevoie înainte de timp le va ajuta să se simtă pregătite. Sentimentul de pregătire poate să-și liniștească nervii și să le facă mai dispuși să participe.
  • Dacă sunt pregătiți și capabili să participe pe deplin la activitate de îndată ce vor începe, vor fi mult mai probabil să facă acest lucru. 
  • De exemplu, dacă v-ați semnat fiica pentru o echipă de înot, asigurați-vă că are toate echipamentele pe care le va avea nevoie în prealabil. Dacă ea se arată să practice gata să meargă cu costumul, ochelarii, capacul sau flippers, probabil că se va simți mult mai confortabil.
  • Imaginea intitulată încurajează un copil să participe la o activitate de activitate 12
    5. Program timp pentru a participa la activități fizice cu ei. Dacă văzuți greu să motivați un copil să fie mai activ, încercați să faceți timp pentru a face mai multe activități fizice cu ei. De exemplu, le arată beneficiile de a fi active și vă permite să petreceți împreună un timp de calitate împreună.
  • De exemplu, încercați să programați activitățile distractive pe care le puteți face ca o familie. Mergând pentru plimbările cu biciclete, tragând cercurile la parc, iar rulourile sunt toate activitățile mari care încurajează-i pe copiii dvs. să fie mai activi din punct de vedere fizic.
  • Imaginea intitulată încurajează un copil să participe la o activitate de activitate 13
    6. Vorbește despre ceea ce știi că se vor dori despre activitate. Dacă un copil pare reticent să participe la o activitate, poate fi util să luați ceva timp pentru a vorbi cu ei despre aspectele pe care le cunoașteți. Concentrându-se pe cât de distractiv vor avea, veți putea să le faceți emoționați să începeți.
  • Dacă încercați să obțineți un copil de școală mijlocie să fie mai activ din punct de vedere fizic, încercați să le semnați pentru echipa de vânătoare a școlii și subliniind cât de multă distracție vor avea cu colegii lor. De exemplu, încercați să le spuneți: "Veți fi atât de mult pe apă în fiecare după-amiază în practică și veți ajunge să vă petreceți cu cel mai bun prieten al tău Joe și mai mult!"
  • Metoda 3 din 3:
    Obținerea de copii mai în vârstă să participe și să onoreze angajamentele
    1. Imaginea intitulată încurajează un copil să participe la o activitate de activitate 14
    1. Descrieți motivele pentru care ar trebui să participe la activitate. Deși este important să încercați să găsiți activități pe care le bucură, vor fi în mod inevitabil situații în care copiii mai în vârstă vor trebui să participe la activități pe care nu le plac. Când se întâmplă acest lucru, luați timp să le explicați de ce este important să participe, iar ceea ce vor putea să învețe prin a face acest lucru. În multe cazuri, ei vor fi mai înclinați să participe dacă înțeleg beneficiile.
    • De exemplu, dacă copilul dvs. este în liceu și dorește să renunțe la lucrul la școală, încercați să le clarificați de ce este important să continuați să participe. În loc să le spună că trebuie să participe "pentru că am spus așa:" Aveți timp să vă explicați cât de onorarea angajamentului față de lucrare îi va ajuta să intre în colegiul pe care îl doresc.
  • Imaginea intitulată încurajează un copil să participe la o activitate de activitate 15
    2. Să le implice în activități în care alții depind de ei. Dacă observați că un copil nu este motivat de sine, încercați să le încurajați să se implice în activități de grup în care alți oameni vor depinde de ei să-și facă locurile de muncă. La fel ca adulții, copiii mai mari sunt adesea motivați să-și onoreze angajamentele, deoarece știu că alții sunt în funcție de ele. Găsirea unei activități de grup ajută la menținerea responsabilității, oferindu-le un sentiment puternic de scop.
  • Dacă sunteți un profesor de liceu și ați observat că unul sau mai mulți dintre studenții dvs. nu participă la mare în clasă, încercați să dați un proiect de grup un grup și să atribuiți fiecărui membru al grupului un rol specific. Elevii care sunt de obicei reticenți în a participa pot simți presiunea de a contribui mai mult, deoarece membrii grupului se bazează pe ele.
  • Imaginea intitulată Încurajează un copil să participe la o activitate de activitate 16
    3. Explicați că există o varietate de moduri pe care le pot participa. În multe cazuri, există o serie de moduri pe care oamenii le pot participa la o activitate. Dacă un copil este reticent să participe la o activitate pe care nu le-au mai făcut niciodată, ei pot avea o idee îngustă despre ceea ce implică această activitate. Dacă nu sunt interesați să participe la cel mai evident sens, încercați să le încurajați să participe la o anumită capacitate, chiar dacă nu este modul în care au imaginat inițial.
  • De exemplu, unii studenți participă la activități în clasă, ridicându-și mult mâna, în timp ce alții participă răspunzând la întrebări îndreptate spre ele și luând note diligente. Explicând varietatea unor modalități în care pot participa mai mult la școală, vor avea mai multe șanse de a afla ce fel de participare funcționează cel mai bine pentru ei. 
  • Dacă încercați să vă încurajați pe fiul dvs. să se implice în activități mai extracurriculare, dar nu este interesat să se alăture unei echipe sportive, de exemplu, încercați să îl încurajați să participe prin a deveni manager de student al echipei. 
  • Imaginea intitulată Încurajează un copil să participe la o activitate de activitate 17
    4. Aplicați ceea ce le motivează în alte zone la această activitate specială. Pentru a încuraja un copil mai în vârstă să participe la o activitate pe care nu doresc să o facă, încercați mai întâi să le întrebați de ce se bucură de o activitate care sunt deja implicați în. Dacă puteți evalua ceea ce le motivează să participe la această activitate, este posibil să puteți găsi modalități de a aplica și noul activitate.
  • De exemplu, dacă încercați să obțineți fiica dvs. să citească mai mult și să se uite la televizor mai puțin, încercați să o întrebați mai întâi: "Sunteți atât de angajați în liga dvs. de bowling. Ce îți place atât de mult?"Dacă îți spune că îi iubește pe bowling, pentru că e distractiv și devine să stea cu prietenii ei, să încerce să sugereze că începe un club de carte cu prietenii ei. Prin adăugarea aspectului social pe care îl iubește despre bowling, ea poate fi mai motivată să citească.
  • Imaginea intitulată încurajează un copil să participe la o activitate de activitate 18
    5. Nu le forțați într-o activitate extracurriculară dacă nu este o potrivire bună. Când încercați să găsiți o activitate extracurriculară la care va participa un copil, poate fi frustrant dacă nu indică interesul pentru ceva ce credeți că ar fi bine pentru ei. În timp ce este important să îi încurajați să-i dea o șansă corectă, dacă într-adevăr nu se bucură de ea, probabil că nu vor fi motivați să participe.
  • În plus, dacă încercați să le forțați să participe la ceva pe care nu se simt într-adevăr, ei ar putea să se simtă sensibil față de tine și de activitate. 
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar