Cum de a alege taberele de terapie pentru copii cu nevoi speciale

Pentru mulți copii, mersul la tabăra de vară este o experiență minunată, deși se amestecă adesea cu o anumită anxietate atât pentru copil, cât și pentru părinți.Copiii cu nevoi speciale pot obține cel puțin la fel de multă bucurie și îmbogățite dintr-o experiență de tabără, dar nivelurile de anxietate pot fi chiar mai mari.Când vă uitați în taberele de terapie destinate copiilor de nevoi speciale - sau orice alt tip de tabără, pentru că acest lucru este vital să vă faceți temele, să întrebați multe întrebări și să luați în considerare fiți între misiunea și resursele taberei și particularitatea copilului obiective și nevoi.Făcând această lucrare în prealabil poate reduce semnificativ nivelurile de anxietate odată ce timpul vine pentru nevoile dvs. speciale să se îndrepte spre tabăra de terapie.

Pași

Partea 1 din 4:
Pornirea căutării
  1. Imagine intitulată Alegeți taberele de terapie pentru copii cu nevoi speciale Pasul 1
1. Evaluați-vă interesele, obiectivele și abilitățile copilului.Înainte de a începe să căutați în tabere specifice, luați ceva timp pentru a vă gândi la ce sperați că copilul iese din experiență.Este scopul de a construi abilități sociale?Aflați un sport, o activitate sau o abilitate?Ajutor cu performanța academică?Îmbunătățiți eforturile de terapie?Sau doar scăpați pentru un pic și distrați-vă?
  • Faceți o evaluare onestă a abilităților și limitărilor fizice, mentale și emoționale ale copilului și ia în considerare modul în care se poate găzdui un set de tabără - și, în mod ideal, construiți - ei.
  • Implică copilul în acest proces.Întrebați copilul ceea ce ar dori să facă în tabără sau despre ce se întâmplă cu excite la tabără sau le îngrijorează.
  • Cu cât puteți fi mai specific în obiectivele dvs., cu atât mai specific puteți fi atunci când vă uitați la taberele de terapie.
  • Imagine intitulată Alegeți taberele de terapie pentru copii cu nevoi speciale Pasul 2
    2. Nu vă limitați căutarea la taberele peste noapte.În timp ce un summertime, tabăra "Sleepsaway" pe un lac rural poate fi ceea ce vine în minte, există o gamă largă de opțiuni de camping disponibile pentru copii cu sau fără nevoi speciale.Unele tabere, de exemplu, au o focalizare specială sau o temă, cum ar fi taberele de terapie ecvine care sunt orientate spre copiii cu autism.
  • În funcție de nevoile și interesele copilului, este posibil să doriți să căutați mai întâi la programe de jumătate sau de zi cu zi organizate la un parc local, la un centru comunitar etc.Sau, ia în considerare lagărele de zi (astfel încât copilul poate dormi acasă în fiecare noapte), lagăre după școală, programe de activitate sau ateliere (la un muzeu, conservarea naturii etc.) și taberele tradiționale peste noapte.
  • Imagine intitulată Alegeți taberele de terapie pentru copii cu nevoi speciale Pasul 3
    3. Cunoașteți drepturile dvs. legale.Mulți copii cu nevoi speciale vor obține cele mai multe beneficii din taberele de terapie care sunt orientate spre lucrul cu copiii în circumstanțe similare.Cu toate acestea, ați putea crede, de asemenea, că copilul ar fi cel mai bine servit prin participarea la o tabără "Mainstream" - de exemplu, pentru a participa la un frate fără nevoi speciale. Dacă da, știți că o tabără nu poate nega în mod legal o intrare a copilului pe baza statutului de invaliditate și trebuie să ofere cazare rezonabilă.
  • Compania dvs. de asigurări, districtul școlar sau agenția guvernamentală relevantă care se ocupă de copii cu nevoi speciale pot fi dispuși sau obligați să ofere o anumită sumă de sprijin financiar pentru a permite unui copil de nevoi speciale să participe la tabără și să primească o locuință adecvată. Faceți unele cercetări și persistenți în căutarea surselor de sprijin financiar.
  • Imagine intitulată Alegeți taberele de terapie pentru copii cu nevoi speciale Pasul 4
    4. Cereți sfaturi din surse de încredere.Ar trebui să citiți o mulțime de broșuri, să examinați site-urile web și să vizitați taberele prospective, dacă este posibil, pentru a vă cântări opțiunile.Adesea, însă, informațiile cele mai persuasive provin de la alți părinți, îngrijitori sau terapeuți pentru copii speciali.
  • Consultați-vă cu medicul, terapeuții și profesorii copilului cu privire la cel mai bun tip de cadre de tabără pentru el sau ea, împreună cu orice recomandări specifice ale taberei.Discutați cu părinții colegilor și prietenilor - și, probabil, ceilalți copii înșiși - despre experiențele și opiniile lor cu privire la anumite tabere.
  • Urmăriți steagurile roșii. Unele tabere, în special tabere bazate pe ABA, pot forța copiii nedoriți în conformitate sau folosesc strategii abuzive. Asigurați-vă că această tabără oferă un mediu respectuos, cu acces complet la tot ceea ce are nevoie copilul (care nu este dependent de respectarea).
  • Desigur, în cele din urmă, trebuie să luați decizia despre ce tabără este potrivită pentru copilul dvs.Bine ați venit (și solicitați) sfaturile altora, dar aveți încredere în propria judecată.
  • Partea 2 din 4:
    Explorarea tipurilor de programe de terapie
    1. Imagine intitulată Alegeți taberele de terapie pentru copii cu nevoi speciale Pasul 5
    1. Intrați în contact cu natura și animalele.Multe tabere de terapie au un anumit program de concentrare care vizează beneficii speciale terapeutice și de calificare pentru copiii speciali.De exemplu, multe tabere folosesc explorarea naturii sau interacționează cu animalele ca mijloc de a promova dezvoltarea fizică, emoțională și socială.
    • Taberele de terapie naturală implică, de obicei, plimbări și discuții de natură ghidată și s-au dovedit a reduce stresul și sporesc relaxarea și funcția imună la unii copii.
    • Programele horticole predau abilități de grădinărit de bază și pot contribui la îmbunătățirea coordonării, echilibrului, rezistenței, memoriei și abilităților de sarcini și socializării.
    • Taberele de terapie ecvine oferă beneficii fizice prin călărie, precum și dezvoltarea abilităților emoționale prin legătura dintre copil și un cal particular.
    • Există, de asemenea, programe care utilizează câini de terapie sau alte animale de companie.
  • Imagine intitulată Alegeți taberele de terapie pentru copii cu nevoi speciale Pasul 6
    2. Îmbrățișează artele.Ca și în cazul oricărui alt copil (sau adult), exprimându-se artistic, poate ajuta copiii să recunoască, să exploreze și să-și împărtășească sentimentele și să facă legături cu ceilalți prin activități comune.
  • Programele de terapie artistică utilizează pictura, sculptarea și alte metode de creație artistică pentru a stimula creativitatea, comportamentul și managementul abilităților motorii și bunăstarea emoțională.
  • Drama Tabere îi ajută pe copii să exprime sentimentele, să rezolve problemele și să-și exploreze singurile interioare prin acționarea.
  • Taberele de terapie muzicală pot ajuta la dezvoltarea comunicării, contactului cu ochii, recunoașterea modelului, creativitatea și abilitățile motorii fine, printre altele.
  • Imagine intitulată Alegeți taberele de terapie pentru copii cu nevoi speciale Pasul 7
    3. Merge într-o aventură.Programele de tabără de aventură sunt printre cele mai populare tipuri de tabere de terapie cu nevoi speciale.Angajarea în activități cum ar fi alpinismul, navigarea cursului, ciclismul montan, canotajul și așa mai departe cu alți copii pot oferi o serie de beneficii fizice, de comunicare și emoționale.
  • De asemenea, puteți găsi programe și tabere specifice sporturilor, cum ar fi baschet adaptiv, baseball, înot și ciclism.Fiind capabil să participe la sport cu alți copii, ca ei, poate alimenta sentimente de incluziune și mândrie în nevoi speciale copii - și tind să fie o mulțime de distracție.
  • Imagine intitulată Alegeți taberele de terapie pentru copii cu nevoi speciale Pasul 8
    4. Construiți abilitățile de viață.Unele tabere se concentrează în mod specific pentru a ajuta la dezvoltarea abilităților practice de viață, astfel încât copiii specialiști să fie mai bine pregătiți să trăiască independent sau semi-independent.Acestea pot oferi o completare plăcută a programelor de abilități de viață oferite la școală sau în altă parte.
  • Astfel de programe se concentrează adesea pe abilitățile practice, cum ar fi utilizarea telefonului, comunicând cu străinii, achiziționarea, obținerea unui loc de muncă și utilizarea unei bănci, precum și abilitățile de siguranță de bază.
  • Partea 3 din 4:
    Întrebând întrebările corecte
    1. Imagine intitulată Alegeți taberele de terapie pentru copii cu nevoi speciale Pasul 9
    1. Identificați înregistrarea misiunii și urmăririi taberei.O tabără bună de terapie pentru copiii cu nevoi speciale ar trebui să aibă o filozofie generală a programului care include obiective clar declarate.Această filozofie ar trebui să fie evidentă în toate broșurile, paginile web etc., precum și atunci când vorbește cu membrii personalului.Aceste surse, de asemenea, nu ar trebui să fie timide atunci când vine vorba de descrierea istoricului programului și să urmărească înregistrarea succesului.
    • De exemplu, dacă aveți în vedere, o tabără de terapie ecvină, site-ul sau alte materiale ar trebui să precizeze în mod clar ce beneficii cred că copiii lui Asperger / autismului primesc de la interacțiunea cu caii și cum se dezvoltă aceste beneficii prin activități și programe specifice.
  • Imagine intitulată Alegeți taberele de terapie pentru copii cu nevoi speciale Pasul 10
    2. Aflați despre numerele personalului de tabără și instruirea.Dacă este posibil să vă întâlniți personal persoanelor care vor interacționa cu copiii dvs. speciali pe o bază zilnică la tabără, prin toate mijloacele să profite de oportunitate.Gândiți-vă la faptul că nu este pur și simplu ca un proces de interviu, ci și ca mijloc de a dezvolta un raport și o înțelegere comună cu privire la circumstanțele și nevoile particulare ale copilului.
  • La unele tabere, puteți găsi că o mare parte a personalului este formată din adolescenți și adulți tineri, în timp ce la alții găsiți în primul rând adulți cu o pregătire mai specializată.Există pro și contra pentru a lua în considerare atunci când cântăresc entuziasmul împotriva experienței, deci faceți timp să discutați cu mai mulți membri ai personalului care ar interacționa cu copilul dumneavoastră.
  • Întrebați despre raportul de membru Camper-to-Personal la fiecare tabără pe care o luați în considerare.Nu există nici un "număr magic", dar în aproape toate cazurile, mai jos este mai bine.Unii experți consideră că un raport membru de la camber-la-personal pentru a fi ideal atunci când se ocupă de copiii cu dizabilități grav, de exemplu.
  • Imagine intitulată Alegeți taberele de terapie pentru copii cu nevoi speciale Pasul 11
    3. Cântărește cantitatea de structură a programului față de flexibilitatea programului.Aici, trebuie să vă gândiți cu atenție la copilul pe care intenționați să îl trimiteți la tabără.Se dezvoltă într-un program zilnic regim, unde totul este previzibil, recurent și reconfortant?Sau, copilul face mai bine într-un cadru în care se efectuează ajustări rapide și adaptări?În esență, întrebați-vă dacă o tabără de terapie foarte structurată ar oferi confort sau anxietate suplimentară pentru copil.
  • Tabăra ar trebui să vă poată oferi programe zilnice de probă și să vă dați informații despre cât de rigid sunt respectate.
  • Întrebați cum vor răspunde la anumite situații posibile - de exemplu, copilul care nu dorește să meargă la prânz, se bucură cu adevărat de clasa de artizanat și care dorește să rămână mai mult sau să se panică cu privire la noțiunea de înot.Puneți întrebări relevante pentru modul în care copilul în cauză tinde să acționeze și să răspundă.
  • Imagine intitulată Alegeți taberele de terapie pentru copii cu nevoi speciale Pasul 12
    4. Obțineți informații despre probleme practice, dar importante.Nu presupuneți niciodată că o tabără are un program funcțional de servicii alimentare sau resurse medicale adecvate, mai ales atunci când aveți de-a face cu un copil de nevoi speciale.Nici o întrebare nu este prea de bază sau prea banală pentru a întreba.Dacă într-un tur, cereți să vedeți mâncarea, somnul, scăldatul etc. Aranjamente în persoană.
  • Aveți grijă deosebită în examinarea și întrebarea cu privire la facilitățile și politicile medicale privind rănile și bolile.Asigurați-vă că tabăra poate face față în mod eficient cu nevoile medicale zilnice și potențiale ale copilului.
  • Politica de comunicare a taberei a scris clar pentru tine.Cât de des puteți contacta copilul sau copilul vă contactați în circumstanțe normale?Cât de minore sau grave face o situație la tabără care implică copilul dumneavoastră trebuie să fie înainte de a vă contacta?
  • Partea 4 din 4:
    Pregătiți-vă copilul și dvs
    1. Imagine intitulată Alegeți taberele de terapie pentru copii cu nevoi speciale Pasul 13
    1. Ia măsuri mici, după cum este necesar.Unii copii, nevoi speciale sau nu, vă vor îmbrățișa imediat să fie într-o tabără "somnoroasă" și să se bucure de fiecare minut al experienței.Alții vor avea o mare dificultate de adaptare și pur și simplu nu vor fi tăiate pentru el.Încurajați-vă copilul să încerce o nouă experiență, dar nu-l forțează într-o situație doar pentru că o anumită tabără este foarte recomandată sau adaptată la dizabilitățile sale particulare.
    • Dacă funcționează cel mai bine pentru ca copilul dvs. să înceapă cu un program local după școală sau de zi și, eventual, să se deplaseze de acolo, fă-o.Dacă copilul dvs. va fi mângâiat prin participarea la aceeași tabără ca un frate sau prieteni buni, luați în considerare puternic posibilitatea.
    • Nu există o abordare "One Dimensiune Fits" la taberele de terapie.Faceți ceea ce este mai bun pentru copilul dvs. unic.
  • Imagine intitulată Alegeți taberele de terapie pentru copii cu nevoi speciale Pasul 14
    2. Furnizați tabăra informații detaliate.Odată ce ați ales o tabără, asigurați-vă că membrii personalului său au toate informațiile necesare pentru a lucra eficient cu copilul dumneavoastră.Asigurați-vă că, în special, directorul și consilierii taberei care se vor ocupa direct de copilul dvs. sunt bine informați.
  • Consultați-vă cu medicul copilului în ceea ce privește informațiile medicale specifice care ar trebui să fie împărtășite cu membrii relevanți ai personalului de tabără.Elaborarea unui document care enumeră condițiile medicale și cerințele medicației și terapiei.
  • De asemenea, împărtășiți strategii care tind să lucreze pentru dvs. atunci când se ocupă de copilul dumneavoastră.Cum îi faci să mănânce?Pregateste-te de culcare?Calmeaza-te?Deschideți și exprimați sentimentele?
  • Imagine intitulată Alegeți taberele de terapie pentru copii cu nevoi speciale Pasul 15
    3. Împachetați câteva mementouri de acasă.Taberele de terapie ar trebui să fie experiențe noi și diferite în comparație cu viața normală zilnică.Care nu înseamnă că trebuie să fie o pauză completă din confortul și modelele familiare, deși.Dacă vă puteți ajuta să vă deplasați de la domiciliu care este cel mai probabil să apară mai devreme în timpul taberei, puteți face întreaga experiență mai plăcută și mai semnificativă.
  • Împachetați câteva fotografii, cărți, articole de confort sau o notă scrisă de mână ca mementouri de acasă și mementouri că sunteți aproape de mână și mereu gândindu-vă la copil.
  • Fi judicios în a decide câte mementouri de a trimite de-a lungul, deși.Baza selecțiilor pe personalitatea și nevoile unice ale copilului.Lăsați loc ca tabăra să fie nouă și diferită ca fiind destinată.Fiți clar că sunteți doar un apel telefonic, dar nu promiteți sau încercați să apelați tot timpul.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar