Cum să încurajați curiozitatea naturală a copilului prin știință

Copiii mici sunt în mod natural curios și pasionați de învățare. Ei sunt anchetatori prin natura care doresc să învețe despre tot ceea ce văd în jurul lor. Când susțineți dorința naturală a copiilor dvs. de a explora lumea în care trăiesc, îi ajutați să dezvolte o minte științifică. Încurajarea copiilor dvs. să fie curioasă în ceea ce privește lumea naturală și întrebarea întrebărilor care promovează acea curiozitate îi va permite să dezvolte o apreciere și dragoste de toate lucrurile științifice.

Pași

Metoda 1 din 2:
Încurajarea gândirii științifice
  1. Imaginea intitulată încurajează un copil
1. Lăsați copilul să vă vadă interesul față de știință. Copiii le place să imite și oglindă ceea ce fac părinții lor. Dacă vă văd cu adevărat interesați de ceva asemănător științei, ei vor fi, de asemenea, interesați. Dacă vă uitați la un spectacol de știință, aveți-le alăturați-vă și explicați despre ce vorbește spectacolul.
  • Imaginea intitulată încurajează un copil
    2. Urmați conducerea lor. Nu încercați să forțați un anumit tip de știință pe copilul dvs. Dacă sunt deosebit de interesați de natură sau de vreme, promovați această curiozitate. Să le furnizeze mai multe informații specifice intereselor lor.
  • Dacă copilul tău place într-adevăr bug-uri, du-te pe o vânătoare de bug și vezi câte tipuri diferite pe care le puteți găsi.
  • Imaginea intitulată încurajează un copil
    3. Oferiți cărți și activități legate de interesele lor. Dacă copilul dumneavoastră îi place cu adevărat dinozaurii, mergeți la bibliotecă și obțineți niște cărți despre dinozauri sau vizitați un muzeu de istorie naturală. Resursele sunt accesibile peste tot. Pur și simplu merge online și de a găsi informații despre ceea ce le pot oferi idei pentru activități ușoare și gratuite.
  • Ajutați-i să afle informații și ei. Să le ghideze la resurse și să le lase să descopere de acolo.
  • Pentru copiii mai mici, puteți modela și cum să efectuați cercetări prin căutarea pe Internet pentru un răspuns la o întrebare cu ei sau verificând o carte pentru informații specifice.
  • Imaginea intitulată încurajează un copil
    4. Răspundeți la întrebările lor. Copiii au o mulțime de întrebări, dar este important să încercați să le răspundeți în moduri mai bune decât "așa este."Oferiți o explicație și apoi încurajați o discuție după aceea. Recompensa curiozitatea lor cu informațiile pe care le doresc.
  • Dacă nu știți răspunsul, spuneți "Aceasta este o mare întrebare că nu știu răspunsul la. Să aflăm împreună!"Apoi, du-te la bibliotecă sau căutați online pentru a găsi răspunsul.
  • Imaginea intitulată încurajează un copil
    5. Cereți întrebări deschise. Încercați să evitați să puneți întrebări care au un răspuns simplu "da" sau "nu". Puneți întrebări care vă fac copilul să se gândească la răspuns. Întrebați-i "Cum vă simțiți ..?"," Ce credeți că se va întâmpla dacă o facem ..?"," De ce credeți că sa întâmplat acest lucru ..?"Aceste tipuri de întrebări vă încurajează copilul să-și dezvolte ideile și cum se simt despre ceva.
  • Aceste întrebări nu trebuie să aibă un răspuns corect sau greșit, trebuie doar să-i facă pe copil să ia în considerare gândurile lor înainte de a răspunde.
  • Imaginea intitulată încurajează un copil
    6. Învățați-vă copilul cum să observați. Când vă aflați și vă îndreptați spre lucruri și întrebați-vă copilul întrebările despre ele. Dacă vedeți o pasăre, întrebați ce culoare este. Dacă vă uitați la frunzele unui copac, numărați numărul de puncte pe fiecare frunză. Comparați lucrurile diferite, întrebându-le "Ce este diferit de aceste două lucruri?"
  • După ce ați fost undeva, puneți-le întrebări despre locul în care ați încurajat să le respectați în mod constant împrejurimile lor. Puneți întrebări cum ar fi: "Ce lucruri interesante ați observat la parc?"Sau" Câte pisici ați văzut la casa bunicii?"
  • Puteți încuraja un copil mic să își deseneze observațiile și un copil mai în vârstă pentru a scrie ceea ce au observat într-un jurnal, cum ar fi măsurătorile, culoarea sau alte detalii specifice.
  • 7. Învățați-vă copilul cum să facă o ipoteză. Indicați experiențele anterioare ale copilului dvs. și cereți-le să facă o presupunere bazată pe ceea ce știu. Încercați să spuneți ceva de genul: "Ghiciți ce se va întâmpla în continuare!"Ca o modalitate de a le face să facă o predicție.
  • Imaginea intitulată încurajează un copil
    8. Lăsați copilul să-și facă propriile greșeli. Când încearcă ceva nou sau experimentat, este important să le lăsați să facă greșeli și să nu corecteze totul de-a lungul drumului. Uneori este greu să le lași să eșueze, dar este necesar procesului lor de învățare. Dacă fac o greșeală, ei vor da seama cum să o corecteze și își vor aminti lecția mai bine decât dacă le-ați spus cum să o facă.
  • Dacă vă cer ajutorul, îndrumați-le spre soluția în loc să le spuneți direct cum să o facă. Întrebați-le: "Cum credeți că ar trebui să faceți acest lucru?"Sau," Ce ordine credeți că ar trebui să facem aceste lucruri?"
  • Metoda 2 din 2:
    A face știință împreună
    1. Imaginea intitulată încurajează un copil
    1. Du-te pe plimbări naturale. Plimbarea în aer liber oferă oportunități nesfârșite de a încuraja curiozitatea copilului dumneavoastră. Puteți căuta amprente de animale, Birdwatch, identificați diferite tipuri de plante și căutați bug-uri. Aduceți un ghid cu dvs. pentru a vă ajuta să identificați lucrurile pe care le găsiți la plimbare.
    • În timp ce mergeți, adresați-vă copilului întrebările despre ceea ce văd și faceți: "Ce credeți că ..? Ce altceva ar putea fi afectat ..? Ce credeți că sa întâmplat aici? Ce s-ar întâmpla dacă ..? Cum putem afla mai multe?"
  • Imaginea intitulată încurajează un copil
    2. Experimentați în bucătărie. Există multe experimente care se pot face în bucătărie pentru copilul curios. Cu doar câteva ingrediente frecvent întâlnite în bucătărie sau în jurul casei, puteți face tot felul de experimente care vă vor uimi copilul și vor încuraja curiozitatea în lumea din jurul lor. Mai jos este o listă cu doar câteva opțiuni:
  • Așezați obiecte diferite în apă și vedeți dacă se scufundă sau plutesc.
  • Face înghețată și discutați de ce sarea de rock este importantă.
  • Dizolva coaja unui ou și să se joace cu ceea ce a mai rămas.
  • Construiți o sodiu și oțet de copt vulcan.
  • Imaginea intitulată încurajează un copil
    3. Observați vremea. Păstrați un jurnal care urmărește vremea. În fiecare zi privește fereastra și scrieți câteva lucruri în jurul vremii pentru această zi. Dacă se schimbă, notați asta. Puteți chiar să mergeți online și să scrieți temperaturile ridicate și scăzute și presiunile aeriene pentru această zi. Faceți fotografii pentru a adăuga la jurnalul meteo.
  • După câteva săptămâni, uitați-vă prin jurnalul de vreme și întrebați-vă copilul dacă văd orice tendințe în modelele meteorologice. Sugestie: comparați schimbările în presiunea aerului cu furtuni.
  • Căutați vremea din alte părți ale lumii și vedeți cum se compară cu vremea în orașul dvs.
  • Imaginea intitulată încurajează un copil
    4. Vizitați zoologii, acvariile și muzeele științifice. Toate aceste locuri sunt concepute special pentru a stimula curiozitatea în vizitatorii lor. La grădinile zoologice și acvariile, puteți afla despre diferite tipuri de animale, creaturi de mare și locurile pe care le trăiesc. Muzeele științifice și centrele tehnologice au o mulțime de activități practice pentru a vă face să vă gândiți și să puneți întrebări.
  • Pe măsură ce copilul devine mai în vârstă, experiențele lor vor fi diferite, deci du-te la fiecare dintre aceste locuri mai mult decât o singură dată.
  • Imaginea intitulată încurajează un copil
    5. Cresc o plantă. Vizionarea ciclului de viață al unei plante este un experiment pe termen lung care să poată verifica în fiecare zi în timp. Plantați semințele într-o ceașcă clară, astfel încât copilul dumneavoastră să poată vedea rădăcinile care cresc în timp ce planta în sine crește. Acest experiment este, de asemenea, bun pentru promovarea răbdării, deoarece semințele nu vor apărea timp de câteva săptămâni. Următorii pași ar trebui să funcționeze pentru creșterea oricăror semințe potențiale pe care le aveți.
  • Umpleți o ceașcă de plastic mică de aproximativ 1/3 plină de sol de ghivece.
  • Faceți o gaură mică și plasați semințele în gaură. Acoperiți semințele cu sol.
  • Apă semințele în fiecare zi și asigurați-vă că are o mulțime de lumina soarelui.
  • După câteva săptămâni, ar trebui să vedeți cămânța începe să germineze și să vă urmărească planta pe măsură ce crește.
  • Imaginea intitulată încurajează un copil
    6. Uită-te la lucrurile sub microscop. Dacă aveți acces la un microscop, acesta poate fi un instrument de învățare mare. Poți să te uiți la aproape orice pe care ți-ar plăcea sub un microscop. S-ar putea să fiți surprins de tot ce puteți vedea cu un pic de mărire. Chiar și o lupă este un loc bun pentru a începe dacă nu aveți un microscop.
  • Luați un mic eșantion de apă dintr-un iaz sau un flux din apropiere și priviți la ceea ce plutea în jurul valorii de acolo.
  • Uită-te la o petală de flori sau o bucată de îmbrăcăminte. Ce vezi? Sunt similare sau total diferite?
  • Imaginea intitulată încurajează un copil
    7. Începe o colecție de natură. Lăsați copilul să decidă ce să colecteze. Ai putea face o colecție generală de obiecte naturale pe care le-ați găsit, cum ar fi cochilii, pene, roci, fosile sau oase. Alternativ, este posibil să aveți o colecție tematică, de exemplu, poduri de mare sau cochilii. Aceasta este o modalitate excelentă de a compara diferitele forme, dimensiuni, culori și alte caracteristici ale obiectelor naturale.
  • Ajutați-vă copilul să identifice și să clasifice diferitele elemente pe care le-au colectat.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar