Cum să vă apropiați de un copil timid

În timp ce unii copii mici sunt dornici să întâlnească oameni noi, mulți tineri sunt ezitanți sau chiar înspăimântați atunci când văd o față necunoscută. Indiferent dacă sunteți o rudă, un prieten de familie sau un profesor, apropiindu-vă un timid timid, este vorba de a fi calm, prietenos și pacient. Faceți tot posibilul pentru a vedea lucrurile din perspectiva lor - literalmente!- și comunică în moduri pe care le vor înțelege.

Pași

Metoda 1 din 2:
A te prezenta
  1. Imagine intitulată Abordarea unui timid timid Pasul 1
1. Așteptați până când copilul este într-o setare confortabilă, cu cheie redusă. Mulțimile mari sau setările nefamiliare vor face probabil copilul mai anxios și mai puțin dispus să interacționeze cu dvs. Ori de câte ori este posibil, salvați-vă introducerea pentru un moment în care copilul este într-un loc pe care îl cunosc și în jurul unui număr limitat de oameni știu.
  • Chiar și într-un cadru confortabil, copilul nu poate fi în cea mai bună dispoziție pentru întâlnirea cu cineva nou. Dacă sunt evident supărați sau sunt extrem de aglomerate cu un părinte sau altul iubit, așteptați un timp mai bun pentru a vă prezenta.
  • Imagine intitulată Abordarea unui timid timid Pasul 2
    2. Abordați-le fără a fi surprinzător sau întrerupeți-le. Acest lucru nu este momentul să se furișeze pe cineva! Chiar dacă nu vă privesc, apropiați-le din față. Mergeți încet și calm. Opriți când sunteți destul de aproape pentru a interacționa cu ei, dar nu atât de aproape încât invadează spațiul lor.
  • Dacă fac altceva, așteptați că poate 10-15 secunde până când se uită spre tine. Dacă încă nu au luat notă de dvs. de acest punct, continuați și începeți introducerea.
  • Imagine intitulată Abordarea unui timid timid Pasul 3
    3. Îngenunchează sau stai așa că ești la nivelul lor. Nu turnați peste un copil - este intimidant! În schimb, coborâți cât mai aproape de nivelul ochiului pe măsură ce puteți confortabil. Dacă nu puteți sta sau îngenunchea pe podea, găsiți un scaun mic care vă aduce în apropierea nivelului lor, dar vă permite să vă întoarceți confortabil.
  • Cu cât ești mai înalt, cu atât mai mult este să-ți aduci ochii în apropierea nivelului lor.
  • Dacă coborâți pe podea nu se întâmplă pentru dvs., așteptați până când copilul este într-un scaun înalt având o gustare, apoi așezați-vă lângă ea sau peste ei.
  • Imagine intitulată Abordarea unui timid timid Pasul 4
    4. Zâmbiți cu adevărat pentru a le spune că sunteți prietenos. Chiar și tinerii mici copii sunt buni la ridicarea expresiilor faciale. Probabil că veți fi deja bucuroși să vă introduceți la un copil drăguț, deci nu ar trebui să faceți nici un efort real pentru a pune un zâmbet frumos și primitor pe față.
  • Încercați să vă mențineți zâmbetul în timp ce observați, vorbiți și ascultați. Păstrați-l natural, deși - nu falsificați un zâmbet mare care ar putea să-i confunde sau să-i sperie!
  • Imagine intitulată Abordarea unui timid timid Pasul 5
    5. Vorbește-le cu o voce liniștită, liniștită și prietenoasă. Pretindeți că sunteți lateni-noapte deejay pe o stație de radio muzicală clasică! Să fie liniștitoare, nu înfricoșătoare, dar în același timp nu fiți sombre ca și tu într-o înmormântare. Fii calm plăcut.
  • Dacă sunteți îngrijorat de obținerea tonului potrivit, practicați-vă în oglindă de câteva ori în prealabil. În acest fel, puteți să vă asigurați că dați un zâmbet autentic în timp ce vorbiți.
  • Imagine intitulată Abordarea unui copil timid Pasul 6
    6. Salută-i după nume, spune-ți numele și împărtăși ceva despre tine. Chiar dacă sunt un tânăr copil care nu va înțelege pe deplin ceea ce le spuneți, furnizați o introducere de bază. Amintiți-vă că tonul vocii voastre, zâmbetul pe față și postura dvs. primitoare sunt cel puțin la fel de importante ca și ceea ce spui! Puteți încerca o strângere de mână dacă copilul pare receptiv, dar nu încercați să forțați contactul dacă sunt ezitanți.
  • De exemplu, ați putea spune: "Bună ziua, Rosie. Numele meu este Janet, și am fost prieteni cu mama ta de când am fost amândoi copii ca tine!"
  • Sau, de exemplu: "Bună, Daniel. Sunt gena, și eu sunt fratele tău al tatălui tău - la fel ca Leo este fratele tău mai mare."
  • Sau: "Bună, Lily. Sunt domnișoara Davis și sunt profesorul școlar al sorei Lucy. Ne place să citim împreună cărți!"
  • Imagine intitulată Abordarea unui timid timid Pasul 7
    7. Dați-le spațiu pentru a răspunde, dar nu le împingeți să vorbească. Întrebați orice părinte al unui copil - este greu de prezis cum vor reacționa la o situație! Ei pot fi receptivi la salutul tău, s-ar putea să te ignore, sau ar putea să plângă sau să încerce să se ascundă în spatele unuia dintre părinții lor. În orice caz, lăsați-i să răspundă în mod natural și să meargă de acolo.
  • Dacă răspund bine, împărtășiți-vă mai multe despre dvs., întrebați ce fac, sugerează un joc pe care îl puteți juca împreună sau găsiți alte modalități de a vă construi o introducere pozitivă.
  • Dacă vă ignoră și continuați să faceți ceea ce făceau, dați-le încă 10-15 secunde și încercați să vă angajați din nou.
  • Dacă răspund prost, înfășurați lucrurile pentru moment și încercați din nou încă o dată.
  • Imagine intitulată Abordarea unui timid timid Pasul 8
    8. Spuneți la revedere când ați terminat și lăsați-i să știe că vă bucurați de întâlnirea cu ei. Indiferent cât de bine sau slab este introducerea dvs., mențineți un comportament plăcut pe tot parcursul lor și semnați-le atunci când interacțiunea se face. Lăsați lucrurile pe o notă pozitivă, astfel încât să puteți construi, sperăm, data viitoare când vă întâlniți!
  • De exemplu: "A fost atât de frumos să vă cunosc, Drake. Mi-a plăcut cu adevărat să joc blocuri cu tine. Poate data viitoare putem să ne uităm la o carte împreună. La revedere, drake."
  • Sau: "Mulțumesc atât de mult pentru a mă lăsa să mă uit la dinți, Sam. Veți avea și mai mulți dinți data viitoare când veniți să vizitați biroul meu! La revedere, Sam."
  • Metoda 2 din 2:
    Folosind jocuri și activități
    1. Imagine intitulată Abordarea unui copil timid Pasul 9
    1. Observați copilul și întrebați părinții lor despre plăcere și nu-i place. Nici doi copii mici nu sunt deopotrivă, desigur, deci are sens să vă ajustați abordarea pentru a se potrivi copilului individual. În timp ce unii mici mici pot face cel mai bine cu o introducere liniștită, calmă, verbală, alții pot prefera o abordare centrată în jurul unei activități pe care le cunosc și le place.
    • Ar trebui să discutați întotdeauna cu un părinte sau îngrijitor înainte de a vă apropia de un copil de copil oricum, deci cereți sfaturi despre cel mai bun mod de a vă prezenta. După ce ați vorbit cu părintele / îngrijitorul, puteți viziona și copilul pentru câteva minute pentru a obține o idee mai bună despre placerea și indivizii lor.
  • Imagine intitulată Abordarea unui copil timid Pasul 10
    2. Să se alăture liniștit în ceea ce fac fără a le întrerupe. Aceasta este cea mai simplă metodă de introducere bazată pe activități și adesea funcționează bine când un copil timid face deja ceva ce se bucură. Abordarea într-o manieră calmă și prietenoasă, apropiați-vă fără a-și invada spațiul, coborâți la nivelul lor și liniștit - și fără a interfera cu ei - începeți să faceți același lucru pe care îl fac. În multe cazuri, copilul va începe să interacționeze cu dvs. într-o perioadă scurtă de timp.
  • De exemplu, dacă copilul se joacă cu blocuri de lemn, apucați câteva dintre blocurile care sunt în afara accesului lor imediat și începeți să le stivuiți. Păstrați un zâmbet pe fața dvs. și un demulator prietenos pe tot parcursul anului.
  • Puteți combina această tactică cu o introducere vorbită sau pur și simplu jucați în liniște până când copilul "invită" să vă alăturați activității lor. S-ar putea să primiți un bloc, de exemplu!
  • Imagine intitulată Abordarea unui timid timid Pasul 11
    3. Începeți să faceți o activitate simplă și distractivă care să le apeleze. Dacă copilul nu face în prezent o activitate pe care o puteți alătura, încercați să inițieți o activitate pe care vor vrea să o alăture. S-ar putea, de exemplu, să începeți să aliniați animalele umplute pentru o paradă - începeți sortarea grămezii de cărți pentru copii în "Big Book" și "Cartea mică" Stacks - sau începeți să luați toate păpădie în curte. Cu orice noroc, vor dori să se implice și puteți lucra împreună!
  • Utilizați chat-ul cu părinții / îngrijitorii și propriile dvs. observații pentru a veni cu o activitate care se potrivește atât nivelul de dezvoltare al copilului, cât și interesele.
  • Imagine intitulată Abordarea unui timid timid Pasul 12
    4. Pretindeți că sunteți unul timid și cereți ajutorul copilului. Această tactică este o formă de "ascultare a jocului" care funcționează cel mai bine cu copiii la capătul superior al grupului de vârstă neoficial "Toddler". Pretindeți, de exemplu, că sunteți timid să vă apropiați de pisica de familie sau chiar de un grup de animale umplute. Indicați copilului că ați putea folosi cu adevărat ajutorul. Din moment ce nu sunt timizi despre pisica lor sau jucarii lor, copilul va fi probabil suficient de "curajos" pentru a te ajuta.
  • De exemplu, ați putea spune. "Oh, mi-e teamă să îmbrățișez acel mare urs umplute! Există cineva aici care mă poate ajuta? John, arăți foarte curajos - mă poți ajuta să îmbrățișez ursul mare?"
  • Imagine intitulată Abordarea unui timid timid Pasul 13
    5. Începeți o poveste "o dată pe o perioadă" care îi invită să contribuie. Spune ceva de genul următor: "Violet, nu-mi amintesc cum merge povestea mea preferată. Mă puteți ajuta? Începe așa: O dată la un moment dat, a existat un unicorn. Ce crezi că numele unicornului a fost, violet?"Dacă copilul începe să se angajeze, să continue să adreseze întrebări de conducere pentru a conduce povestea înainte.
  • În loc de o poveste verbală, puteți încerca, de asemenea, să desenați imagini simple și să cereți copilului să vă ajute să completați o poveste vizuală.
  • sfaturi

    Nu vă descurajați dacă copilul nu vă va lua imediat. Continuați să încercați, dar să le dați timp și spațiu pentru a vă încălzi în propriul ritm.

    Avertizări

    Asigurați-vă că cereți unui părinte sau unui îngrijitor înainte de a vă apropia de orice copil pentru a face o introducere.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar