Cum de a determina dacă cineva este un molestru copil

Temerile despre prădători sunt normale, dar, din fericire, puteți găsi modalități de a vă menține copilul în siguranță. De exemplu, doriți să vă uitați la adulți (sau chiar și alți copii) care doresc să-și petreacă singur cu copilul sau cu oamenii că copilul dvs. pare incomod în jur. Dacă recunoașteți un prădător, va trebui să luați măsuri și să contactați autoritățile. Prin acordarea atenției la cine interacționează copilul dumneavoastră, este posibil ca să puteți continua să faceți o treabă minunată la păstrarea lor în siguranță! Țineți minte că nu toți moliirii copilului sunt adulți. Cu toate acestea, nu acuză pe cineva de a fi un molestru copil fără a fi sigur.

Pași

Metoda 1 din 4:
Căutați semne de îngrijire de către un prădător
  1. Imaginea intitulată Determinați dacă cineva este un molestru copil pasul 1
1. Urmăriți pe cineva care acordă o atenție deosebită unui copil. Primul pas al lui Predator este de a face o legătură cu copilul. Ei vor încerca de obicei să le cunoască foarte bine. Un prădător ar putea pune întrebări, cum ar fi "Care este mâncarea dvs. preferată?"Sau" Care este jocul dvs. preferat de jucat?"Într-un efort de a învăța cât mai mult despre un copil posibil.
  • Rețineți că mulți oameni vor cere acest tip de întrebare și că nu sunt prădători. De exemplu, este normal pentru prietenii și familia dvs. să vrea să-ți cunoască copilul mai bine. De asemenea, este probabil ca un nou profesor sau un babysitter să întrebe și acest tip de întrebare.
  • Urmăriți pentru cineva care pare să intenționeze să-l cunoască pe copil personal, mai ales dacă nu fac parte din viața copilului tău. De exemplu, poate fi atenți dacă un străin la magazinul alimentar pare să intenționezi să-ți cunoști copilul. Să fie cât mai prezent posibil pentru a evita problemele.
  • Imaginea intitulată Determinați dacă cineva este un molestru copil pasul 2
    2. Observați dacă cineva cere unui copil să facă o activitate care implică singură să fie împreună. Ar putea fi un semn de avertizare dacă cineva încearcă să-ți aducă copilul singur. Ei ar putea încerca să-ți angajeze copilul într-o activitate atrăgătoare. De exemplu, ar putea spune, "Hei, Sam, am niște pui noi la mine acasă. Vrei să te oprești în drum spre casă pentru a juca cu ei?" Ar trebui sa spui, "Suna foarte bine. Voi veni și eu." Dacă protestează, acesta este un steag roșu.
  • Poate că copilul tău are un prieten al cărui părinte te face nervos. Dacă oferă să vă aducă copilul acasă după o activitate școlară, puteți spune, "Nu multumesc. Pot să plec de lucru devreme pentru a ridica copiii."
  • Dacă cineva fără motive proaste dorește să interacționeze cu copilul dvs., ei nu ar trebui să se opună cu dvs. sau un alt adult, de asemenea, prezent.
  • Este un steag roșu dacă un adult vă cere copilului să doarmă la casa lor. Dacă o fac, vin și de-a lungul. Dacă protestează, tăiați-l imediat.
  • Imaginea intitulată Determinați dacă cineva este un molestru copil pasul 3
    3. Acordați atenție dacă cineva împărtășește informații necorespunzătoare cu un copil. Predonatorii au adesea puțin sau nu privesc limitele sociale. Dacă copilul dvs. raportează că cineva le-a spus ceva personal sau inadecvat, considerați că un semn de avertizare. Adulții nu ar trebui să împărtășească informații private cu copiii.
  • De exemplu, fiți îngrijorat dacă cineva a spus copilului dvs. detalii despre viața lor sexuală sau relațiile romantice.
  • Imaginea intitulată Determinați dacă cineva este un molestru copil pasul 4
    4. Să fie în căutarea unor atingeri neobișnuite. Mulți prădători ar putea atinge ocazional un copil în prezența voastră. Ideea este de a da copilului ideea că atingerea este în regulă. Copiii au în general instincte destul de solide atunci când simt că o persoană este oprită. Urmăriți-vă dacă copilul dvs. se strecoară sau se ridică dacă cineva pune un braț în jurul lor sau încearcă să le îmbrățișeze.
  • Un prădător ar putea insista să atingă, sărute sau să vă gâfâie copilul, chiar dacă copilul este în mod clar neinteresat.
  • Nu vă forțați niciodată copilul să fie afectuos cu cineva pe care îl păreau incomod.
  • Imaginea intitulată Determinați dacă cineva este un molestru copil Pasul 5
    5. Urmăriți pe cineva care cumpără lucruri pentru copii. Un prădător va încerca să câștige încrederea copilului dumneavoastră. Deoarece copiii sunt adesea susceptibili de tratamente, un prădător ar putea încerca să-și cumpere atenția. Observați dacă cineva își cumpără bomboanele copilului, jucăriile sau îmbrăcămintea fără a vă întreba mai întâi.
  • Desigur, este normal pentru oameni ca bunicii sau prietenii apropiați să vrea să dea cadouri copilului. Fiți atenți dacă cineva pe care nu-l cunoașteți bine oferă copilului dvs. un cadou fără nici un motiv (eu.E. nu este ziua lor de naștere sau o vacanță).
  • Imaginea intitulată Determinați dacă cineva este un molestru copil pasul 6
    6. Fiți atenți la cine interacționează copilul dvs. online. Prădătorii vor încerca adesea să se apropie de un copil online. Asigurați-vă că monitorizați modul în care copilul își petrece timpul de ecran. Dacă participă la orice tip de camere de chat sau social media, ar trebui să știți cu cine vorbesc.
  • Învățați-i copilului să nu dea informații personale, cum ar fi numele, adresa, numărul de telefon și unde merg la școală.
  • Căutați semne comune de îngrijire, care includ cererea copilului să se întâlnească în persoană, cerându-i copilului să-și păstreze relația un secret, trimițând fotografii necorespunzătoare și cerând copilului dvs. să împărtășească imagini de ele însele.
  • Metoda 2 din 4:
    Acordarea atenției caracteristicilor prădătorilor
    1. Imaginea intitulată determină dacă cineva este un molestru copil pasul 7
    1. Ignorați miturile comune. Oamenii presupun, de obicei, că prădătorii sunt străini sau că arată un anumit mod. În schimb, ar trebui să știți că prădătorii sunt de fapt mai probabil să fie cineva pe care îl cunoașteți. Ar putea fi un membru al familiei, un prieten, un profesor sau un antrenor. Luați timp pentru a cunoaște pe toți cei care interacționează cu copilul dvs.
    • Înțelegeți că nu există nici un molestru de copil "tipic". Mulți prădători sunt prietenoși și de ieșire.
    • Prădătorii pot fi căsătoriți sau singuri. Ei pot sau nu pot avea copii proprii.
    • Prădătorii sunt de obicei bărbați, dar nu întotdeauna.
    • Un prădător nu are caracteristici fizice tipice. Ele pot fi orice rasă, etnie sau sex. Ele pot fi, de asemenea, tineri adulți sau vârsta de vârstă mijlocie sau mai în vârstă.
    • Un prădător ar putea fi foarte educat și respectat în comunitate.
  • Imaginea intitulată Determinați dacă cineva este un copil copil pasul 8
    2. Aveți grijă de persoanele care dezvoltă relații neobișnuite cu copiii. Un prădător va avea adesea un "prieten special" care este un copil. Acest prieten special se schimbă de obicei de la an la an. Dacă auziți un adult care vorbește despre acest tip de relație, ar putea fi un semn de avertizare.
  • Predatorilor preferă adesea să-și petreacă cea mai mare parte a timpului cu copiii și să demonstreze un interes mic pentru a fi luate cu alți adulți.
  • Un prădător ar putea cere copilului dvs. să păstreze secretele de la dvs.
  • Imaginea intitulată Determinați dacă cineva este un molestru copil pasul 9
    3. Ascultați pentru discuții inadecvate despre sex. Prădătorii ar putea spune "glume murdare" în fața copiilor pentru a vedea dacă pot obține o reacție sau o atenție. Ei ar putea, de asemenea, să facă comentarii necorespunzătoare despre părțile corpului copilului spunând ceva de genul: "Uită-te cine este în creștere!"Un alt semn de avertizare este dacă cineva vorbește despre un copil în termeni sexuali, cum ar fi" Uită-te cât de fierbinte ești!"Sau chemați un copil" sexy."
  • Imaginea intitulată Determinați dacă cineva este un molestru copil Pasul 10
    4. Căutați pe cineva care pare să încerce să-ți câștigi încrederea. Instinctul natural al lui Predator este acela de a-și lăsa părintele să lase garda lor. Acordați atenție dacă cineva pare prea dornic să demonstreze cât de încredere sunt acestea. Acest lucru ar putea include pe cineva care menționează în mod repetat cât de încredere sunt sau menționează de mai multe ori cât de prietenoase sunt. Ei ar putea încerca, de asemenea, să vă convingă cât de mult îi iubește copilul.
  • Metoda 3 din 4:
    Vorbind cu copilul dvs. despre semne de pericol
    1. Imaginea intitulată Determinați dacă cineva este un molestru copil Pasul 11
    1. Aveți încredere în ceea ce vă spune copilul dumneavoastră. Este foarte rar ca un copil să mintă despre abuzul sexual. Dacă copilul vă spune că cineva le-a abuzat sau chiar le-a făcut inconfortabil, credeți-le. Ar trebui să aveți încredere în ceea ce vă spun chiar dacă vorbesc despre un membru al familiei sau despre cineva credeți că știți foarte bine.
    • Copiii au adesea instincte mai bune decât adulții. Acest lucru ar putea fi pentru că nu sunt la fel de îngrijorați de a fi politicos. Ascultați-vă copilul dacă vă spun că cineva le dă vibrații rele.
  • Imaginea intitulată Determinați dacă cineva este un molestru copil Pasul 12
    2. Utilizați un ton casual atunci când discutați situații rele. Când vorbești despre abuz, nu vrei să-ți speli copilul. Încercați să vă păstrați vocea calmă și prietenoasă. Încercați să nu ridicați vocea. Chiar dacă sunteți supărat, încercați să îl jucați rece. Copilul dvs. va fi mai receptiv la cuvintele dvs. dacă nu parcă supărat sau supărat.
  • Imaginea intitulată Determinați dacă cineva este un copil de copil Pasul 13
    3. Explicați atingerea inadecvată. Explicați copilului dumneavoastră că au părți din corpul lor care sunt private. Învățați-i termenii adecvați pentru părțile corpului lor, astfel încât să poată pune întrebări și preocupări vocale cu privire la atingerea. Să știe copilul că nimeni nu ar trebui să-și atingă părțile private decât dacă este cineva care oferă îngrijiri medicale. Explică faptul că un adult de încredere ar trebui să fie prezent dacă primesc un fel de îngrijire.
  • Spuneți copilului dumneavoastră că, dacă cineva cere să se uite sau să-și atingă părțile private, ar trebui să spună un adult de încredere cât mai curând posibil. Poti spune, "Dacă cineva vă întreabă dacă vă poate vedea vaginul, ar trebui să spuneți nu. Apoi du-te găsi pe cineva ca mine sau un profesor pe care îi place și spune-le că cineva te-a făcut inconfortabil."
  • Învățați-i copilului că nimeni nu ar trebui să le arate propriile părți private. Spune, "Alți oameni nu ar trebui să vă vrea să vă uitați la penisul lor. Dacă cineva încearcă să facă acest lucru "Nu" și du-te găsi o creștere a încredere în tine."
  • Imagine intitulată Determinați dacă cineva este un molestru copil Pasul 14
    4. Învățați-vă copilul despre stabilirea limitelor. Fie ca copilul tău să știe că este bine să spui "nu" dacă cineva le face inconfortabil. Ei pot spune: "Nu, nu face asta, nu-mi place."Le puteți spune:" Este bine să aveți limite când jucați sau când cineva încearcă să vă atingă. Lăsați-i să știe dacă nu vă place ce fac."
  • Spune: "Dacă cineva te face speriat sau inconfortabil, găsiți un crescut în care aveți încredere și spuneți-le ce sa întâmplat."
  • Vorbiți deschis despre abuzul sexual și despre sexualitate. Spune: "Este bine să vorbiți cu mine și să întrebați întrebări. Nu-ți face griji, nu vei avea probleme dacă îmi spui că cineva te-a făcut să te simți speriat."
  • Spuneți copiilor să fie alertă dacă un adult îi cere să-și păstreze relația un secret. Lăsați-i să știe că ar trebui să vă spună dacă cineva îi cere să păstreze ceva secret de la dvs. Ar trebui să spună "Nu! Nu păstrez secrete de la mumie sau tată!".
  • Metoda 4 din 4:
    Luând măsuri dacă suspectați abuz
    1. Imaginea intitulată Determinați dacă cineva este un molestru copil pasul 15
    1. Recunoașteți semnele de avertizare. Dacă vă temeți că copilul dvs. a fost în contact cu un prădător, vă puteți face griji că au fost răniți. Fi în căutarea unor steaguri roșii comune. Acordați atenție dacă:
    • Copilul dvs. pare a fi speriat de contact fizic
    • Copilul dvs. începe să aibă coșmaruri sau alte schimbări de somn Intheir
    • Copilul dvs. este brusc ezită să se scalde
    • Copilul dvs. devine brusc mult mai puțin vorbitor
  • Imaginea intitulată Determinați dacă cineva este un copil de copil Pasul 16
    2. Restabilirea siguranței. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să faceți copilul să se simtă în siguranță. Liniștii-i spunând: "Acum ești cu mine și voi avea grijă de tine. Nu vă faceți griji, sunteți în siguranță."Urmați plumbul copilului și nu-i face să facă nimic care îi face neconfortabil.
  • De exemplu, dacă copilul dvs. nu vrea să rămână singur în întuneric, lăsați-i să rămână cu tine.
  • Nu-i forțați să interacționeze cu oricine că par să se sperii. Acest lucru le-ar putea expune la pericol.
  • Imagine intitulată Determinați dacă cineva este un molestru copil Pasul 17
    3. Contactați autoritățile. Există multe modalități diferite de a raporta abuzul asupra copilului. S-ar putea să fiți cerut de lege pentru a raporta chiar suspiciuni de abuz asupra copilului. Verificați "baza de date a legii statului" pe site-ul Web Rainn la HTTPS: // Aplicații.Rainn.Org / Politică /. Dacă nu sunteți sigur ce să faceți sau cine să sunați, puteți ajunge la linia telefonică națională a abuzului național la 1-800-422-4453. Un expert vă poate ghida prin procesul de a face un raport. Toate apelurile către linia telefonică sunt confidențiale.
  • Adăugați o nouă întrebare

    sfaturi

    Amintiți-vă că prădătorii ar putea să arate ca un membru tipic al comunității dvs.
  • Nu acuză pe cineva de a fi un molestru de copil, dacă nu sunteți sigur, dar nu lăsați nici gardienii tăi.
  • Întotdeauna aveți încredere în instinctele voastre. Dacă cineva îți dă vibrații rele, ține-ți copilul departe de ei.
  • Un molestru copil nu trebuie să fie un adult.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar